Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   S.F.ilm: dincolo de realitate (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=262)
-   -   "The Dark Knight" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93302)

Lecart 03 Aug 2008 19:52

Fiecare are dreptul la un nou inceput ! De mai multe ori. 8)

Picasa2 03 Aug 2008 20:14

Lecart - da'tu de unde ºtii la ce are dreptul fiecare din cei 5 miliarde ale planetei? pot folosi postarea ta drept scuzã pentru noul meu cont, mã rog, peste "romanul" deja scris de peste 2,5 luni? :P

---

Vai, acum mi-a picat fisa! Postarea nu mi se adresa. Eu zic sã-i întrebi pe cei urmãriþi, ascultaþi, persecutaþi care e pãrerea lor despre noile începuturi ale turnãtorilor. Te avertizez cã nu o sã-þi placã.

E.Floares 04 Aug 2008 12:00

Originally Posted by StefanDo:

aseara l-am mai vazut o data (ca tot zicea un sondaj ca 62% dintre spectatori intentioneaza sa revada TDK) si trebuie sa recunosc ca m-a tinut in priza la fel de mult ca prima oara.

Cei din jurul meu, in schimb, erau de o placiditate totala: n-au ras, n-au tresarit, n-au avut in general nicio reactie

Chiar nu stiu ce se intampla, eu si la a treia vizionare am ras la glumele geniale si replicile Joker-ului sau ale lui Lucius ca sa nu mai zic de replica lui B. Wayne: "I'm gonna tell them the whole thing was your idea". Poate ca marea majoritate a populatiei nu intelege glumele si poate nici actiunea...poate au fost un pic depasiti de film...

La Cinema Pro in seara avanpremierei cica s-a aplaudat foarte mult...la Hollywood Multiplex cam de loc. Eu am ramas si a doua si a treia oara pana la sfarsitul creditelor sau macar pana a scris "in memory of our friends..." si am si aplaudat cand a aparut numele lui Heath pe ecran...pacat ca 95% din sala se golise, probabil se grabeau sa-si scoata masinile din parcare...

Nu inteleg ce se petrece cu publicul nostru. Vine lumea la film dar nu are nicio reactie fata de el...what the fuck?

Flopcaru 08 Aug 2008 13:59

S-a aplaudat? Pe cine au aplaudat? Si de ce? LOL. Sa aplauzi la un film e chiar o dovada de ..... (puneti voi aici un cuvant cu o conotatie negativa).

E.Floares 08 Aug 2008 15:51

Continua tu si argumenteaza daca esti in stare, te rog.

Pauline Kael 08 Aug 2008 18:39

Originally Posted by Flopcaru:

S-a aplaudat? Pe cine au aplaudat? Si de ce? LOL. Sa aplauzi la un film e chiar o dovada de ..... (puneti voi aici un cuvant cu o conotatie negativa).

...dovada de rafinament,de trairism,de sublimitate,dar nu toti e in stare sa traiasca ceva la cote maxime... :P

Suspect de bizar 11 Aug 2008 23:46

Ii pelocu trei pe imdb.com.

Pauline Kael 14 Aug 2008 16:29

Aud ca urmatoarea Catwoman in urmatorul Batman va fi sigur Angelina Jolie.

StefanDo 14 Aug 2008 16:31

nu e sigur nici macar daca se face urmatorul batman

Pauline Kael 14 Aug 2008 16:35

Scumpule,eu am citit aici barfa asta:
http://www.libertatea.ro/index.php?s...ire&sid=211533

StefanDo 14 Aug 2008 16:45

baby, puteai sa citesti barfa asta si aici: http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=9546

faptul ca jolie se pregateste s-o joace pe catwoman nu inseamna ca o va juca

in acest moment nu se stie DACA nolan mai face un batman (as putea sa pun pariu ca joker-ul ar fi avut un rol consistent si in urmatorul film) si, daca da, CAND se va intampla.

Nolan tot spune ca ar vrea o pauza cu un alt film, ca si Prestigiul, or nici macar asta n-a fost anuntat, prin urmare as baga mana in foc ca un alt batman n-ar avea cum sa apara in mai putin de 4 ani. Plus ca producatorii dau hint-uri ca manejaria de villain-i e atat de bogata in cazul lui Batman, incat ar fi pacat sa nu abordeze unul care n-a prins marele ecran pana acum ;)

Pauline Kael 14 Aug 2008 17:54

Poate nu-l regizeaza Nolan,si poate sunt mai multi rai in urmatorul,nu doar Catwoman...Care ar mai fi villaini in Batman-film: Poison Ivy a fost,Joker,Riddle,Two faces,care mai e?Poate Robin se face rau :)

E.Floares 14 Aug 2008 23:38

Nolan a semnat pentru o trilogie. Deci el va fi singurul care va face urmatorul Batman. Cand? Nu se stie.

illotempore2002 15 Aug 2008 08:48

am bifat si eu ultimul Batman.....well, misto, ce sa zic.....

victor584694 17 Aug 2008 17:31

Originally Posted by Pauline Kael:

Originally Posted by Flopcaru:

...dovada de rafinament,de trairism,de sublimitate,dar nu toti e in stare sa traiasca ceva la cote maxime... :P

De acord cu tine, Pauline. In viata mea am fost de peste 300 de ori la cinema, dar nimeni niciodata n-a aplaudat. Am impresia ca doar la festivaluri (Cannes, Berlin, Venetia etc.) unde vine lumea buna a cinematografului, se face asa ceva.

victor584694 17 Aug 2008 17:36

Am fost si eu sa il vad la Multiplexul de la Iulius Mall Timisoara. Am fost 6 spectatori in toata sala ! In privinta filmului, doar doua hibe i-as putea reprosa :
1.renuntarea la ambianta gotico-tenebroasa din "Batman"-ul din 1989. Filmul de acum ne arata un Gotham ca oricare mare metropola americana.
2.scenariul prea sofisticat si prea intortocheat, dar asta e un defect al tuturor filmelor americane comerciale din ultimii 20 de ani.

Dar in rest totul e super O.K. si intr-adevar am simtit ca am asistat la un eveniment cinematografic de buna calitate !

E.Floares 17 Aug 2008 20:19

Originally Posted by victor584694:

1.renuntarea la ambianta gotico-tenebroasa din "Batman"-ul din 1989. Filmul de acum ne arata un Gotham ca oricare mare metropola americana.

Cu asta sunt si eu de acord. De fapt, pot spune ca una din partile mele preferate din film e aceea de dupa prolog (dupa jaful bancii), acolo unde e filmat semnul lui Batman pe nori si vreo doi infractori pe strada incearca sa faca o tranzactie dar unul dintre ei cedeaza din cauza semnului de pe cer, ca sa nu mai spun de coloana sonoara din aceasta secventa (scary as hell!). Din pacate cam asta ar fi singura imagine gotico-tenebroasa din film...dar merge si asa :)

Supastar 18 Aug 2008 17:16

eu m-am uitat alaltaieri pe protv la batmanu vechi si pur si simplu nu sta in picioare in fata astuia nou: oricat mi-ar placea mie de burton pur si simplu regia lui nu-i poate contrabalansa pe: michael keaton care e prea dorky cu parul lui mare si cret, costumul de batman, michael keaton IN costumul de batman, succesiunea tampitica a unor scene si jack nicholson care nu face nimic altceva decat sa FIE jack nicholson.

StefanDo 20 Aug 2008 10:49

puteti citi scenariul lui The Dark Knight aici.

E.Floares 20 Aug 2008 19:47

Multumim pentru link.
M-am uitat sa vad daca e chiar scenariul original si dupa cateva repere pot spune ca e (cum ar fi faptul ca Ledger a improvizat bataile de palme din cusca inchisorii). Sunt foarte multe chestii, mici, care difera dar cred ca tocmai asta ma face sa cred ca e cel original. M-am uitat si final, acolo unde pe imdb.com zice ca luminile care bat inspre batpod atunci cand zice Gordon "...a dark knight" ar fi de la masinile care il filmau pe Batman, dar nu e adevarat, luminile sunt trecute si in scenariu, deci nu e "visible equipment" sau ceva de gen.

victor 02 Sep 2008 12:55

Originally Posted by Suspect de bizar:

Ii pelocu trei pe imdb.com.

si memento era odata pe locul 8, ii de vina euforia momentului, cand se vor aseza lucrurile cauta mai pe la mijloc(presupunand ca dai doi bani pe topul imdb)

Originally Posted by E.Floares:

Nu inteleg ce se petrece cu publicul nostru. Vine lumea la film dar nu are nicio reactie fata de el...what the f***?.

...dovada de rafinament,de trairism,de sublimitate,dar nu toti e in stare sa traiasca ceva la cote maxime...

Probabil unii trairesc pe dinauntru!

Pauline Kael 02 Sep 2008 13:05

Originally Posted by victor:

...dovada de rafinament,de trairism,de sublimitate,dar nu toti e in stare sa traiasca ceva la cote maxime...

Probabil unii trairesc pe dinauntru!

:P sau se consuma in ei. :lol:

Pai ti-a placut TDK ,Victor?

E.Floares 13 Sep 2008 13:56

"The Dark Knight" va fi relansat in preajma Premiilor Oscar

Pai cum altfel sa bata Titanic-ul, ca doar in '97 nu exista deloc piraterie, macar prin relansare sa ia locul 1 (mai putin cel al banilor ajustati la valoarea de azi), le urez fratilor WB toata bafta ca TDK face toti banii.

Oare si in Romania va fi relansat?

Cinemania 16 Sep 2008 08:05

voi ramane in continuare fanul primelor 2 Batman-uri, dar odata cu TDK am devenit fanul unui nou villain hero: The Joker

il apreciam pe Heath Ledger inainte sa il joace pe Joker...cu atat mai mult ma bucur ca a reusit sa ramana in memorie ca actorul care a dezvoltat cel mai bun personaj din seria Batman...

iar TDK cam graviteaza in jurul Jokerului

Pitbull 16 Sep 2008 08:12

Iar tu în jurul cui gravitezi?

Parcä väd cä iar e tzeapä: vii, noi ne bucuräm, täiem vitelu' häl gras... si cân' colo-l halim singuri, cä tu iar te pierzi în peisaj vreun an, doi... :hmm:

Cinemania 24 Sep 2008 10:29

Originally Posted by Pitbull:

Iar tu în jurul cui gravitezi?

Parcä väd cä iar e tzeapä: vii, noi ne bucuräm, täiem vitelu' häl gras... si cân' colo-l halim singuri, cä tu iar te pierzi în peisaj vreun an, doi... :hmm:

io gravitez in jurul meu :D

films4all 24 Sep 2008 10:37

Hopa Mitica :lol:

Cinemania 24 Sep 2008 10:39

ceva de genu'

films4all 24 Sep 2008 13:06

ceva de genu'
da nu-i asta smenu'!
(avizatii sa continuie)

victor 25 Sep 2008 10:57

Pai ti-a placut TDK ,Victor?

Das i nu. Da pentru ca e un film mai mult decat OK si pentru ca a revigorat un Joker interpretat bestial de HL, nu pentru ca nu imi transmite nimic. O lupta oarba intre bine si rau, personaje slab definite, inclusiv jokerul - m-am plictisit de cate ori vroia el sa povesteasca de unde are cicatricile. Filmul pur si simplu pute a Holluwood prin dimensiunea conflictului, dimensiunea pagubelor, efectele speciale,numarul mortilor si ranitilor, intorsaturile de situatie…..

Vazut, placut, distrat, lasat in urma. Ma va impresiona peste doi ani cand il voi vedea la HBO asa cum a facut The departed ieri ? Cu siguranta nu !

Lecart 25 Sep 2008 13:58

Sa-ncadrezi TDK printre cele mai bune 10 filme all time oscileaza intre absurd si comic, insa dam credit pentru cel mai bun film de pana acum dupa un comic book. Cred ca Nolan a atins cote admirabile la capitolul asta, ma rog, multe de zis, si cum nu-mi place sa ma citesc, am sa ma rezum doar la partea cu Jokerul, intrucat peste tot auzim laude la patrat despre Ledger. Ok, fara sa-i contest skillurile as pune problema altfel: nu Heath face rolul, Jokerul permite rolul - cel putin asa am observat eu, si cum totul e construit in jurul lui, Heath nu trebuia decat sa.. faca pe nebunul. Poate ma-nsel, asta-i impresia cu care am ramas.

E.Floares 25 Sep 2008 20:02

De facut pe nebunul e usor, foarte usor, dar sa o faci pe nebunul si sa te si creada lumea e alta poveste.

M0n0 26 Sep 2008 10:17

Originally Posted by Lecart:

Ok, fara sa-i contest skillurile as pune problema altfel: nu Heath face rolul, Jokerul permite rolul - cel putin asa am observat eu, si cum totul e construit in jurul lui, Heath nu trebuia decat sa.. faca pe nebunul. Poate ma-nsel, asta-i impresia cu care am ramas.

Da, dar din pacate Heath era nebun sau a ajuns personajul la creierul lui un pic prea mult. Degeaba se zice ca ar fi o doza accidentala de medicamente...nu exista. Nu iti bagi pastile peste pastile in mod accidental...intrase fara indoiala intr-o depresie de vreun fel. Asta e caracteristica ori a unui actor f bun, ori a unuia prost (actor ca profesie, nu ca talent ca HL are fara indoiala).
De ce...pai un actor bun intra in pielea personajului extrem de bine dar nu devine acel personaj (adica reuseste sa faca o alta personalitate in el - da, ceva de genu schizofreniei - , dar sa o pastreze intacta pe cea veche), acum nu zic ca HL a devenit Joker in adevaratul sens dar cu siguranta l-a schimbat putin la mansarda.

@Victor...povestile cu cicatricea nu sunt degeaba. El spune 2 povesti diferite despre felul cum si-a primit/facut cicatricile...una e cu taica-su iar cealalta e cu iubita sa, ambele se contrazic.
Aia cu taica-su a patit-o cand era mic deci cand a intalnit-o pe iubita sa el trebuia sa aiba deja cicatricile...dar cand povesteste despre iubita sa o zice ca a facut cicatricile din iubire pentru ea, cicatrici proaspete. Istoriarele sunt un vehicul eficient pentru a inspaimanta atat victima cat si spectatorii...dar nu sunt adevarate. Cel mai probabil si le-a facut singurel dar fara un motiv anume.

StefanDo 26 Sep 2008 10:21

nolan n-ar trebui sa faca prostia sa dezvaluie misterul cicatricilor intr-un film viitor. nebuloasa de indicii si asteptari pe care o induc falsele marturisiri ale Joker-ului sunt extrem de eficiente :)

Lecart 26 Sep 2008 11:03

Ok, nici eu n-am zis ca n-o face bine, ce incercam sa subliniez este ca rolul a impresionat prin totalitatea imprejurarilor sale (o exprimare mai chinuita, dar prindeti ideea) si nu exclusiv prin interpretare.

Sunt de acord si cu Mono, insa, poate-s eu insensibil, dar nu ma priveste ce s-a intamplat cu actorul inainte de film, dupa film sau in timpul filmului, cu atat mai putin daca l-a afectat/in ce masura l-a afectat rolul sau care au fost consecintele interpretarii - si aici vbim strict despre film. Cu alte cuvinte, faptul ca (dar ma-ndoiesc ca e un fapt) Ledger a intrat in pielea personajului intr-atat incat a depasit limitele actoriei nu ma face pe mine sa cred ca Heath face filmul.

A scris cineva (scuze, nu mai retin exact cine) pe topicul asta ca odata ce dispare Jokerul, filmul pierde din dinamica, si asteptam (dezinteresati de restul filmului) sa intre din nou. De acord, si mi se pare un minus ptr film.

In ansamblu mi-a placut mult TDK, l-am vazut tarziu la cinema ptr ca in Cta l-au bagat dupa 2 luni de la lansarea in B, acum astept DVDrip-ul ptr o vizionare mai "in detaliu".

E.Floares 26 Sep 2008 13:24

A aparut dvdrip-ul de vreo o luna :)

Iar in ceea ce priveste moartea lui Heath Ledger...nu are nicio legatura cu Joker-ul. TDK a fost filmat in vara lui 2007, el a murit anul acesta, si era un actor profesionist, nu avea cum sa se lase afectat in vreun fel de vreun rol.

Motivul pentru care lua pastile era faptul ca era dezamagit de viata lui privata, si anume faptul ca visul lui de a avea o familie unita si de a o avea pe fiica lui mereu langa el incepea sa dispara. Cu trei zile inainte sa moara era in Anglia, filma pentru Imaginarium, iar acolo cica a prins o raceala si s-a dus sa ia niste medicamente...adaugate la medicamentele pe care le lua deja (anti-depresive) i-au fost fatale.

Eu nici Paracetamol nu prea iau, mi se par inutile majoritatea pastilelor, pana la urma cred ca e o chestie psihologica, si anume: daca iei pastila, stii ca ai luat-o, si stii ca o sa te faci bine, si pentru ca ai luat-o subconstientul tau transmite mesaje corpului de insanatosire. Asa mai bine gandesc eu pozitiv ca o sa ma insanatosesc, nu iau pastila, si in schimb imi fac niste ceaiuri si mananc niste fructe.

redmen 26 Sep 2008 13:27

s-a dus sa ia niste medicamente...adaugate la medicamentele pe care le lua deja (anti-depresive) i-au fost fatale.

El si cu Bruce Lee :lol:

M0n0 26 Sep 2008 13:36

Motivul pentru care lua pastile era faptul ca era dezamagit de viata lui privata, si anume faptul ca visul lui de a avea o familie unita si de a o avea pe fiica lui mereu langa el incepea sa dispara. Cu trei zile inainte sa moara era in Anglia, filma pentru Imaginarium, iar acolo cica a prins o raceala si s-a dus sa ia niste medicamente...adaugate la medicamentele pe care le lua deja (anti-depresive) i-au fost fatale.

Ce convenabil...suna bine asa, dar e si o acoperire perfecta pentru o sinucidere din buna constiinta.

Majoritatea actorilor din Hollywood au fost, sunt sau vor fi deprimati...si raceala e cea mai des intalnita boala...eh, cate cazuri de sinucidere accidentala ai mai auzit tu?
Nu zic ca e o conspiratie, dar e o metoda eficienta ca prietenii acestuia sa ascunda adevarul mult mai dureros...

@StefanDo...exact.

E.Floares 26 Sep 2008 13:57

M-am gandit si la asta...dar pur si simplu nu-l vad pe Heath renuntand asa de usor la o viata super si o fiica atat de frumoasa...
Pe Marilyn Monroe as fi vazut-o luand supradoza ca sa se sinucida, pentru ca ii era frica de batranete, dar ea a facut-o la 36 de ani...Heath avea 28, mult, mult, mult prea tanar si de succes ca sa se gandeasca la sinucidere.

films4all 26 Sep 2008 14:30

M-am gandit si la asta...dar pur si simplu nu-l vad pe Heath renuntand asa de usor la o viata super si o fiica atat de frumoasa...

Pai ..te contrazici dom'le. Mai sus spui ca lua pastile antidepresive tocmai pt ca viata personala (adica aia de familie si care conteaza cel mai mult) nu mergea pe linii bune... si aici spui ca... ce spui.

Well... si eu tind spre concluzia sinuciderii pentru ca ... stim ca artistii sunt niste fiinte foarte sensibile and all iar HL era un artist in toata puterea cuvantului.

E.Floares 26 Sep 2008 14:40

Originally Posted by films4all:

Pai ..te contrazici dom'le. Mai sus spui ca lua pastile antidepresive tocmai pt ca viata personala (adica aia de familie si care conteaza cel mai mult) nu mergea pe linii bune... si aici spui ca... ce spui.

Nu ma contrazic deloc. Una e sa ia pastile anti-depresive pentru ameliorarea si eventuala indepartare a durerii sufletesti si alta e sa mearga atat de departe incat sa nu-si mai vada fiica niciodata, si anume sinuciderea.

films4all 26 Sep 2008 14:53

E posibil sa se fi intamplat ce spui si tu. Fiecare cu parerea lui.

M0n0 26 Sep 2008 17:41

A aparut dvdrip-ul de vreo o luna :)

Dvd-Screenerul poate...dvd-ripu inca nu...probabil din cauza ca nu a aparut inca DVD-ul :)

E.Floares 26 Sep 2008 20:54

Care e diferenta dintre ele? Mi se pare ca se vad la fel :?

M0n0 26 Sep 2008 21:48

Well...
La dvd-scr avem momente cand apare pe ecran ceva de genu "Property of Warner Bros." (cum e la dvd-scr-ul lui TDK) sau orice alta intruziune de acest fel...alteori e acompaniata de faptul ca intreaga secventa e alb-negru atata timp cat apare scrisul; For Your Consideration ...e alta replica des intalnita.
Dar tehnic vorbind dvd-ripul (700 sau 1400 mega) e cea mai buna calitate cu care poti gasi un film fara sa fie dvd (4.5 giga). Imaginea este mai buna decat la dvd-scr, sunetul indiscutabil mai bun, de fiecare data...
Eu unu, la filmele pe care nu le gasesc in alta parte, dvd-ripul e singura chestie pe care o caut...iar asta apare imediat a doua zi dupa lansarea DVD-ului in magazine, in SUA (asta daca e film american si de obicei e).

E.Floares 26 Sep 2008 22:24

Thanks for the info, am vazut alea la TDK, dar nu mi-am dat seama niciodata ca la dvdrip-uri nu apare deloc o chestie de gen. Oricum, daca nu apar si bonus-urile sau extra-urile de pe dvd-ul original pe net, ma vad nevoit sa-l cumpar si eu...de fapt..oricum cred ca il cumpar. Am cheltuit cu TDK vreo 2 milioane si nu cred ca m-as mai uita la 1 milion...si nu e pentru ca am bani prea multi...pentru ca n-am, ci pentru ca imi place prea mult filmul.

M0n0 27 Sep 2008 09:41

Si eu am sa fac la fel...
Oricum...ajunge cam 50 de lei orice dvd nou.
Cel mai scump pe care l-am vazut, nou nout era Smoking Aces...65 lei dar asta pentru ca avea si un pachet de carti cu personaje din film incorporat.
Scuzati offtopicu...

E.Floares 27 Sep 2008 14:05

Am zis 1 milion pentru ca o sa mi-l comand din State...daca tot dau niste bani nu prea as vrea sa scrie "Cavalerul negru" pe el.

E.Floares 28 Sep 2008 01:45

Iata si DVD-ul...pe 9 decembrie cica apare in State.

http://moviesnbout.files.wordpress.c...tblur1art4.jpg

Am gasit niste greseli in film, cu toate ca majoritate sunt scrise pe imdb, eu am gasit una care nu e trecuta acolo la "Goofs", si anume camera care e vizibila in parte dreapta: http://i443.photobucket.com/albums/q.../bscap0000.jpg
Ar mai fi la "pencil trick", greseala ca se vad mai multe gauri in masa de la acel creion, de unde ne dam seama ca a fost "intepata" masa de mai multe ori...
http://i443.photobucket.com/albums/q.../bscap0001.jpg
Glumind, as putea spune ca Jokerul i-a omorat pe toti din incapere la cate gauri sunt acolo :D

StefanDo 10 Nov 2008 16:31

warner ne lasa sa descarcam scenariul de aici:
http://warnerbros2008.warnerbros.com...ght_Script.pdf

All times are GMT +2. The time now is 23:16.