![]() |
@bellhop...complet de acord, ca intotdeauna de altfel...
The Sixth Sense - 8.5/10. Grozav la prima vizionare, nu la fel de grozav la a doua, de fapt, la o a doua vizionare, e chiar banal. La mine, a fost prima vizionare, dar am auzit finalul in asa de multe locuri (alte filme, seriale tv si amici) incat stiam tot timpul care a fost smecheria cu doctorul. Ca film, e foarte reusit, scenariul este foarte bun, regia, la fel, ambele ale lui Shyamalan. Jocul actorilor, demne de nominalizarile pe care le-au primit, atat Toni Collette, cat si pustiu Haley Joel Osment. Din pacate e genu de film care trebuie vazut o data si numai o data...a doua oara e evident ca nu mai are acelasi farmec. |
Blade Runner - 7/10. A fost uimitor, interesant din punct de vedere vizual, foarte infricosator...etc...pentru anii 80. Da, nu m-a uimit, nu m-a facut sa stau cu sufletul la gura, scenele de urmarire sunt foarte slow, in special ultima, tensiunea lipseste (cel putin dupa parerea mea). Efectele speciale sunt bune, pentru vremea aia, evident, dar nu foarte bune...se repeta decorurile (cladirea gigantica, cateva stradute din oras, in special cea cu panoul publicitar cu chinezoaica...si altele) deci nu e foarte elaborat la capitolul asta, cu toate ca a primit o nominalizare. Nu e si nu va fi cel mai bun S.F. care a existat vreo data...si nu cred ca mai e necesar sa spun ca e parerea mea. Jocul actorilor a fost zic, slab, in special la Harrison Ford...ci doar Rutger Hauer si Sean Young ce mai ies in evidenta. De vazut, doar daca nu l-ati vazut ca sa ziceti ca l-ati vazut si gata.
|
Modern Times - 10/10. Chaplin, ce sa mai zic. Un clasic extraordinar. In principal, aici, se vorbeste despre omul modern si relatia lui cu industria, cum ca e o parte importanta a acesteia (cum arata Chaplin cand circula prin mecanismul gigantic din fabrica), dar si ce influenta si repercursiuni are industria asupra omului de rand...il face un sclav al sistemului...dependent fiecare de celalalt. Dar a fost si de actualitate, s-a aratat ce efecte are si Marea Criza Economica din America in acea vreme...anii '20 - '30 si s-a facut haz de necaz ca in majoritatea filmelor (lui Chaplin) unde se dezbate acelasi subiect. Toate condimentate cu glume vesnice la care se rade cu aceeasi pofta ca atunci cand au fost facute. De vazut si de pastrat.
|
Sympathy for Mr. Vengeance - 8.5/10. Lectie de razbunare, efectiv, in coregrafia lui Chan-wook Park. El iti ofera felul cum trebuie facuta o razbunare, care sunt etapele, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa o faci exact ca aici. Bineinteles, ca filmul sa fie totusi un model dupa care se poate invata ceva, finalul este evident. Dar nu-i nimic, e suberb...te uiti la ecran si nu-ti vine sa crezi. Urmeaza Lady Vengeance.
|
Wow, in sfarsit, Simpathy for Mr. Vengeance...ce film! Ce coreean! Ce dramatic si ce sfasietor! Ce oameni! Ce culori!
Anomalii fizice, anomalii morale, o lume anomalica(!). Intriga si actiune complicate, daca nu esti atent de la inceput, iti scapa. Totul e dus la limite extreme, atat lumea personajelor in sine cat si abordarea regizorala. Subiect tare dar si punere in scena cruda. Urmeaza Oldboy! :D |
bleah. ce bãlãrii plictisitoare Mr Vengeance ºi Lady Vengeance (la ultimul recunosc cã n-am rezistat pînã la capãt, dar am vãzut mai mult de jumate). greu de imaginat cum acelaºi autor al genialelor Oldboy (foarte complex) ºi segmentului Cut (ºi cel mai bun) din Three Extremes a fãcut ºi mizeriile astea atît de limitate ºi brainless. pe cine naiba mai intereseazã tema clasicã a rãzbunãrii ºi un film axat numai pe asta? ºi sã nu-mi daþi exemplu cã-mi place Memento, fiindcã e cu totul altceva.
mult mai interesantã mi se pare anti-rãzbunarea din Invisible Waves. |
HA!!!
Sympathy for Lady Vengeance - 10/10. Mi-a placut cu 1.5 mai mult decat Mr. Vengeance. De ce? Pentru ca e genu de film la care vrei sa ii enumeri cele mai mari cuvinte de lauda ca: grandios, remarcabil, incredibil, sublim, devastator (si alte de genu pe care eu nu le stiu sau nu le-am mentionat acum) incheind cu un mare UNIC. Un exemplu extraordinar de dramatism de mare clasa, regie absolut geniala si impecabila, alegerea unghiurilor de filmare este fara doar si poate perfecta. Scenariul este solid si foarte bine pus la punct, muzica e si ea perfecta, iar jocul actorilor nu lasa de dorit. E genul de film pe care vrei sa il vezi si a doua oara dar stii ca o sa te distruga emotional si o sa te lasa sa vrei mai mult. E de neimaginat. |
Shooter - 7/10. Genu de film de actiune de duzina. Dar totusi producatorii nu au vrut sa faca ceva asemanator, asa ca l-au facut putin mai inteligent. Unele replici sunt bine puse si nu penibile asa cum te-ai fi asteptat. Dar sunt si exceptii. Filmul are un ritm alert, dar parca vroiam sa vad mai mult cum foloseste Mark Wahlberg sniperul sau mare si tare. De vazut o data.
|
Sicko - 9/10. Clar, unul din cele mai bune documentare pe care le-am vazut. E inca uimitor cum unii romani cred ca daca se duc/muta in America o sa o duca mai bine...E inca uimitor cum si alti cetateni ai lumii ar vrea sa mearga acolo. Eu zic sa se mute acolo doar cei care au o slujba (deja!) foarte bine platita acolo, care au bani de asigurare medicala si care il plac pe Bush. Putini astia, stiu sigur. Nu as putea sa compar sistemul medical romanesc cu cel american pentru ca pe al nostru nu il cunosc (prea bine). Dar fiindca Cuba a fost categorizata a third world country, cred ca Romania nu e foarte departe...dar ma indoiesc ca exista acelasi sistem si la noi, cu toate ca nu tin minte ca am platit vreodata pe un medicament sau tratament atata timp cat am fost la doctorita privata sau alt doctor. Deci consider ca o ducem mai bine ca americanii la capitolul asta. Oricum, filmul e unul anti-america si ma bucur de asta, poate schimba opinia multora care cred ca America e tare. O fi tare, dar nu la capitolul tratament universal in medicina. De fapt, la asta e varza totala. Vedeti si va convingenti.
|
Hollywoodland - 7.5/10. Un film placut cu actori care joaca bine spre f bine. In special Diane Lane si Adrien Brody. Chiar si Ben Affleck a intrat foarte bine in pielea personajului si parca rolul a fost scris cu el in minte, a jucat mult mai bine decat de obicei, chiar l-a jucat pe primul Superman din televiziune. Povestea este foarte simpla...un detectiv particular (Brody) este angajat de mama mortului (mortu e Affleck) ca sa afle daca a fost crima sau sinucidere. De'a lungu actiunii filmul este impanzit cu flashbackuri care, zic eu, nu deruteaza. Dar se putea lucra mai mult la scenariu, fiindca finalul este oarecum semi-ambiguu dar concluzia este prezenta.
|
Renaissance - 6/10. Are o grafica (de parca ar fi vreun joc...) misto, interesanta si captivanta...dar la ce ajuta asta cand povestea si scenariul sunt varza completa? E haotic, parca non-linear si de mult ori plictisitor. Sunt si unele scene mai reusite, sunt rapide, cu detalii foarte bune. Dar la ce bun? Vreti sa pierdeti 2 ore uitandu-va la un film interesant vizual dar care nu spune nimic? E o alegere destul de buna...
1408 - 8.25/10. Foarte eficienta poveste de groaza. John Cusack joaca excelent, la fel si Jackson cu rolul sau scurt dar puternic (It's an evil fucking room! - replica de toti banii...). Imi plac filmele in care actiunea, implicit tensiunea, se restrang intr-un spatiu mic, aici o camera de hotel...alt exemplu...The Shining (acolo era un hotel intreg...dar senzatia claustrofobica exista), Saw 1 si altele de care nu imi amintesc (lol). Tensiunea si suspansul sunt impartite uniform de'a lungul filmului, nu se concentreaza asupra unui singur moment, la fel ca majoritatea filmelor dupa o carte a lui Stephen King. E un film foarte vazubil. |
Reign Over Me - 9/10. Un film foarte bun cu o poveste foarte trista. Adam Sandler joaca un rol excelent, as zice chiar de Oscar, daca nu, macar de un Golden Globe. El pateste o drama extrema si intra intr-o depresie grava...si astfel traieste intr-un timp fantezist, timp care nu ii aduce aminte de persoanjele din drama trecuta. Filmul este trist, dar este un film in primul rand despre oameni si despre felul cum trec ei peste greutati. Prietenia dintre personajul lui Adam Sandler si acela lui Don Cheadle este si aceasta din alt timp, una veche, dar cu timpul vindecarea este inevitabila si prietenia reala. E un film foarte bun, dar foarte trist.
|
Knocked Up - 8/10. Acum in sfarsit inteleg ce e cu nota asta mare pe imdb la filmul asta (8.2). E un film pur american. E reprezentantul natiei sale in lume. Mai ales atunci cand vine vorba de sex neprotejat si consecintele sale. Dar, ca non-american, l-am gasit un film foarte amuzant, cu multe faze misto, iar naturaletea actorilor si cursivitatea scenariului si felul cum era interpretat mai mai ca ziceai ca actorii faceau improvitatii si nu invatasera replicile dintr-un scenariu...per total dadea filmului senzatia de realism (scena nasterii...realism de asta nu vedeti decat in filmarile particulare cu nasterile, oricum a fost retusata sa arate mai frumos pe pelicula). Deci asta e genu de film care trebuie vazut, la care trebuie ras (si se poate!) si care poate fi luat in serios.
|
Originally Posted by M0n0:
wow, deci chiar e sin city varianta franceza? |
Originally Posted by Supastar:
Dupa mine sunt incomparabile in afara de abordarea vizuala...high contrast, culoare ici si colo. Dar Sin City e original (intr-un aer ~ incomparabil de neo-noir) iar celalalt nu e... Sin City are scenariu si poveste (de fapt, are vreo 3), celalalt nu... Dar da...daca vrei sa fii diferit fata de ceilalti...zi-o cum vrei... |
N-as spune un film trist. Desigur, intriga se contureaza in jurul tragediei suferite de Sandler, dar epicul (daca se cuvine termenul in context) se consuma in perimetrul relatiilor interumane (unde Don Cheadle pica la fix), un spatiu delicat, dar nicidecum trist. Un film foarte bun. |
Disturbia - 7/10. Sau mai bine zis un Rear Window mai modern si updatat. Iar ca un film modern si updatat dupa un alt film colosal e comparativ mult mai slab dar asta era de asteptat. Constructia lui e simpla, insirate in el sunt previzibilele clisee hollywoodice (relatia tata-fiu, fata de la vecini, the wacky friend) iar momentele tensionate sunt slabe overall...dar, ca un film de vazut o data e destul de bun, destul de entertaining...dar la final, destul de nesatisfacator.
Run Lola Run - 9/10. Great finish to a dull day. Filmul asta reprezinta viata. Trece repede ca fuga Lolei si ne arata cum fiecare actiune ne poate determina restul vietii sau al celor din jur pe care ii "atingem". E vorba deci despre destin, karma, viitor. Mda, chestii siropoase...right? E de fapt genu de film ca de regizor tanar, un film despre ce conteaza pentru el cel mai mult...dragostea...deci e vorba despre sacrificiile pe care le facem pentru dragostea suprema, sacrificii pentru propria viata si a persoanei iubite ca vapaia iubirei sa nu moara...aalllll riiiiggghhhtt. Ce m-a atras pe mine a fost editarea ~ perfecta, muzica bestiala, personajele ciudate si dialogurile rapide. In plus l-am vazut din cauza ca e regizat de Tom Tykwer, regizorul Perfume-ului...altfel nu cred ca il mai dadeam de el. |
"disturbia"-6/10.l-am vazut imediat dupa "zodiac" si eram asa de binevoitor ca as fi inghitit orice aiureala,dar filmul e chiar bun.sigur,comparatia cu "rear window" e strivitoare,dar poti foarte bine sa nu te gandesti la asta.
|
Mr. Brooks - 8/10. Un thriller decent. Uimeste in special prin revenirea lui Kevin Costner care a luat o vacanta de vreo 4 ani (ca filmele pe care le-a facut intre nu prea pot conta pentru ca sunt...ei bine...varza si in plus, sunt si putine) si nu numai ca a revenit dar joaca si foarte bine impreuna cu David Cook (comedian care se da pe drame, dar care pastreaza o bucativa amuzanta in interpretarea lui...pe cine mai stim ca a facut asa? Aaaa, da...Jim Carrey si Adam Sandler), Demi Moore (o surpriza zic eu, placuta, cu toate ca nu imi place in mod deosebit) si William Hurt. Merita vazut pentru acest cast, pentru poveste (care nu e tocmai cea mai originala, dar are cateva bucatele foarte misto) si pentru overall.
|
Evan Almighty - 7/10. Comedie din Hollywood cu buget imens care are semnificatii teologice. Au luat-o razna astia! Nici pe departe la fel de bun ca Bruce Almighty, Steve Carell nu ajunge la calibrul lui Jim Carrey, nu inca cel putin. Dar eu (ca fan Jim Carrey) nu cred ca va ajunge vreodata ca el oricum. Filmul a avut in total 10 (numarate cu Click-ul de la Axe, na ca e bun si la altceva in afara de numarat gagici care nu o sa se holbeze la mine, cel putin) momente la care am zambit puternic sau am scos un hohot de ras, 10...atatea scot intr-un episod "The Office" de 20 de minute si acolo sunt numai hohote dupa hohote. Puteam sa-i dau mai putin dar pe langa alea 10 momente amuzante (ca vorba aia, e comedie pana la urma) mai avea cateva momente care iti mai incalzeau sufletul...imagini frumoase (facute bineinteles cu ajutorul "computadorului") majoritatea in cadre largi si momente siropoase de familie. De vazut pentru Steve Carell, Morgan Freeman si pentru efecte.
|
[quote="M0n0"]numarate cu Click-ul de la Axe, na ca e bun si la altceva in afara de numarat gagici care nu o sa se holbeze la mine, cel putin
Quote:
|
[quote="devil_doll"]
Cati dintre noi or fi Ben Afleci sau Nick Lachei? Si in plus...ca sa ma apar totusi :lol: ...cine poarta chestia aia la el? Am incercat...dar parca ieseam mai mult in evidenta doar pentru era ceva mare si rotund in buzunar. Trimite mesaje gresite. Cat despre restu da. Carell m-a facut sa rad numai in The Office. Atat. |
@Mono
"Lola rent" e un film frumos, la momentul lui inovator ca si mod de expunere. L-am vazut demult, si din cate imi amintesc, parca filmul se construia pe 3-4 fragmente care constituiau perspectivele fiecarui personaj implicat in poveste asupra evenimentelor, adica a Realitatii care devine astfel un conglomerat de realitati subiective, unghiulare. Mi-audc aminte ca eram prin scoala generala cand a aparut filmul la noi si ma straduiam din rasputeri sa intzeleg pe filosofii greci care spuneau ca nu exista o lume obiectiva sau o realitate suprema ci modul in care noi o percepem, apoi a venit filmul si m-a lamurit :D Spunea un prieten al meu ca e si un film de Oshima in care o poveste se construieste prin alipirea povestilor individuale a celor implicati, fiecare avand versiunea lui, nu mai stiu cum se numeste filmul. |
Originally Posted by illotempore2002:
nu |
Dar?
Imi asum ca l-am vazut demult. So I might be wrong. Dar de ce NU? |
Originally Posted by illotempore2002:
pai.... pentru ca nu sunt reluari din diverse puncte de vedere (subiective) si nici n-are nimic de-a filosofa pe baza realitatii subiective si/sau obiective. filmul prezinta mai multe posibilitati ale desfasurarii actiunii (extrem de asemanatoare, doar cu mici detalii schimbate ceea ce ne da noua un feeling a la chaos theory) k tipa sa-si salveze gagicul, abia ultima fiind incununata cu succes. |
Supastar,
Ok, atunci nu l-am vazut cu atentie si cred ca nici cu rabdare la varsta aia. Spune-mi te rog daca ai primit private message-ul meu, pt ca am impresia ca ceva nu merge. |
da.
merge. ti-am si raspuns. |
Cashback - 9/10. Ca o poezie pusa pe pelicula. Asa de frumos a fost filmul asta. De ce e frumos un film despre un tip care are insomnie din cauza despartirii recente cu iubita lui? Pentru ca e sincer, pentru ca e apropiat de adevarul real, pentru ca e anatomia unei relatii, punctul culminant fiind despartirea. Da, exista si nuditate, repetata de 3 ori in plot keyword pe imdb...dar de bun gust, nu e gratuita, arata frumusetea femeii asa cum este ea, naturala. Fantezia filmului este faptul ca tipul poate opri timpul care oricum are aceasta senzatie in tura de noapte. Scenariul e foarte bun si este ajutat de interpretarile actorilor care nu se lasa mai prejos. E un film artistic si foarte imaginativ, unic pe care l-as revedea oricand.
|
sounds like a gondry wannabe to me :hmm:
|
E tot genu ala de film independent care are totusi ceva buget...
Are tot o poveste de dragoste la baza... Dar bine, daca chiar vrei, asta e Gondry englezesc...si se cunoaste asta in film. |
The Last Mimzy - 6/10. Wow, ce film...submediocru. Despre ce e vorba...pai, 2 pusti gasesc o cutie...iar in cutie se afla niste obiecte care sunt destinate sa salveze viitorul. Oricum, toate evenimentele sunt fortate prin intermediul scenariului. Adica in mod normal nu s-ar intampla daca ar fi fost lasate la voia intamplarii. De exemplu cateva...de unde stia omul de stiinta cu pustoaica va plange pe animalul de plus (care e versiune extrem de avansata a unui iepuras de plus marca Intel...lol) ; profesorul ala trebuia mai intai sa creada ca pustiul a copiat pur si simplu desenele alea din, poate, aceeasi carte, nu sa creada automat ca le-a visat si le-a desenat, gandire puerila din partea unui profesor ; cititul in palma??? what? la asta s-a ajuns sa se descopere un copil special? ; parintii copiilor erau plini de paranoia...daca as fi avut un copil si as vedea ca leviteaza as intreba cum a reusit ca sa incerc si eu...nu sa trag de el si sa ii arunc jucariile care oricum nu stiu sigur daca sunt sursa acelei levitari ; Oricum, filmul e unul ciudat, parca nu se lega (alta chestie...de ce un om de stiinta, care vorba aia, e destept, s-ar increde in 2 copii sa ii salveze lumea? pur si simplu nu se leaga), are gauri in intriga si in plus, ce cauta Michael Clarke Duncan in filmul asta? Altii pot crede ca e propaganda pentru religii orientale...si pe de o parte, cred ca e. Pana la urma e doar un film de familie, unde se arata valorile acestea intr-un background S.F.-ist.
|
Mda, deci comentariile tale mai amänuntite îmi confirmä suspiciunea: au distrus una dintre cele mai bune povestiri S.F. scrise vreodatä... See here:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=13920 |
Surf's Up - 8/10. Super distractiv...atat pentru public cat si pentru cei care au facut acest film...si consider ca e mai bun decat Happy Feet. Chiar daca are si asta pinguini povestea nu se aseamana prea mult. Elemente comune sunt insa...personajele principale din ambele filme sunt unice si nu fac ceea ce se asteapta cei din jurul lor...sunt singurii care fac ce fac din comunitatea lor...si alte cateva chestii minore. Oricum, filmul asta nu vrea sa surprinda prin final, cu toate ca te astepti la altceva...in schimb uimeste prin animatie (valurile mai mai ziceai ca's reale), prin ritmul rapid al filmului, nu se lungeste inutil acolo unde nu trebuie...e exact cat trebuie si glumele bune spre foarte bune. Nu e un film pentru surferi, e un film pentru toata lumea, un film care bine dispune...iar pe caldura asta...a mers perfect.
|
In sfarsit am facut rost de el...nu conteaza prin ce metode :P
The Elephant Man - 9/10. Un film cu greutate. Un film extrem de trist, mai ales dupa ce iti dai seama ce fel de om e Omul Elefant. Povestea unui om real transpus pe pelicula dupa viziunea plina de simbolism a lui David Lynch. Intelesurile si invatamintele ascunse dupa subtile cadre sau secvente din film nu sunt lipsite si devin evidente destul de repede. Adevaratul sens al filmului nu se lasa gasit cu greu ci este eterna poveste cu urat la suprafata dar frumos in interior. Un frumos care doreste sa fie iubit, sa aiba prieteni, dar mama natura a jucat un joc cu el, iar acesta a pierdut. Dar adevaratul scop pentru vizionarea acestui film este, in cazul meu, observarea talentului actoricesc a lui Anthony Hopkins si John Hurt, ambii fiind intr-un tandem perfect...indrumati de regia lui David Lynch. De vazut pentru ca E un clasic. |
Chinatown - 10/10. Clasic noir. Mi-a placut interpretarea lui Jack Nicholson...rol scris pentru el, lucru recunoscut de scenarist, mi-a placut si cameo-ul lui Roman Polanski, regizorul filmului, mi-a placut regia lui Polanski (intr-un mic review a spus ca un singur lucru ar schimba in film...in momentul cand se vede reflectia lui Mulwray in camera foto a lui Gittes, aceasta este ca in oglinda, cand in mod normal ar fi cu capul in jos...asta ar fi singurul lucru pe care l-ar schimba regizorul la filmul sau)...parca chiar era nevoie de viziunea unui european asupra L.A.-ului, mi-a placut si subiectul, coincidential, foarte in concordanta cu vremea de afara care e pe la noi, acum. Filmul isi merita toate nominalizarile la Oscar...toate 10 si Oscarul pentru scenariu. Un film extraordinar pe care eu nu am sa-l uit.
Office Space - 7/10. Cam over-rated. Adica da, e comic, are momentele lui, dar e, parca, exclusiv oamenilor care au lucrat intr-un birou si au un sef de genu ala. Care btw e singuru motiv pentru care m-am uitat la filmul asta...Pe imdb s-a dat la poll intrebarea: "Whom amongst this list of movie/TV bosses do you loathe the most?" ... Sefu din Office Space a castigat detasat. A trebuit sa vad neaparat care e treaba...cum sa fie mai rau decat Meryl Streep (pe care eu am votat-o) ? Dar da...e mai rau...si asta face filmul asta mai bun. De vazut o data. |
The Lookout - 8/10. Nu ma asteptam la cine stie ce thriller care te da pe spate. Pe Joseph Gordon-Levitt il stim din filme ca "Brick" si din serialul "A treia planeta de la Soare"...e genu de actor nou, care iesa in evidenta prin jocul sau curat si clar, puternic si nu prea. O sa fie bine daca il vedem mai des. Dar un plus pentru Jeff Daniels care joaca excelent rolul orbului. Povestea e de fapt studiul asupra unei persoane cu dificultati psihice...trecand printr-o etapa de maturizare in viata sa. Debutul regizorial a lui Scott Frank ("Minority Report", "Get Shorty", "Flight of the Pheonix", "The Interpreter", etc. - fiind scenarist in acestea) este bun, cu toate ca este specific regizorilor tineri, filmul avand un aer de film independent, ieftin (chiar daca ieftin, asta nu inseamna un lucru rau pentru ca banii au fost folositi unde trebuie si cum trebuie).
|
Blades of Glory - 7/10. Bai ce panarama de film...serios. Cine il ia in serios are ceva la cap...lol. Comedie specific americana, exagerata, implauzibila si tot restu caracteristicilor ce tin de logica si de oameni, dar ma doare undeva ca nu au respectat chestiile astea. Macar am ras, ca doar e comedie, deci si-a atins scopu. Perechea Jon Heder si Will Ferrell e de tot rasu si e bine ca i-au bagat pe amandoi in filmu asta. In rest putin ma durea de patinaju lor artistic. De vazut macar o data.
|
Mr. Bean's Holiday - 6/10. Perioada de glorie a lu Mr. Bean a fost in anii '90...suntem la finalul anilor '00 din sec 21. A trecut prea mult timp. Glumele, nici una noua...toate sunt putin modificate sa intre bine in decor (Franta)...secventa din restaurant e cea mai evidenta. O scena care mi sa parut cat de cat mai noua si mai comica e cea cu dansatu si cantatu din piata...aia a fost cea mai reusita scena din tot filmul. In rest filmul nu m-a facut sa rad, dar m-a facut sa zambesc...poate si putin nostalgic si trist ca Mr. Bean nu mai este ce a fost...
|
Vacancy - 6/10. Un film lejer, care are momentele lui, alte momente mai puteau fi lucrate, altele puteau lipsi complet dar in final nu satisface si ramane un film care o sa fie uitat. Personal l-am vazut pentru Kate care pare a fi eroina filmului dar numai in final...ca in rest e ca si absenta. De vazut o data, sau deloc.
|
Intr-un final, mai am un film vizionat la dosar...
BlowUp de Michelangelo Antonioni (nume predestinat?) ... un film, foarte, foarte, supra-apreciat, evaluat, etc... Pai de ce...te astepti de la un mare cinematograf mare cu sarea...si aici nu e diferit. Astepti sa se intample ceva in filmu asta, si astepti...si culmea, ma pricep la asteptat la filme in general...dar filmul asta de 2 ore s-a transformat intr-un film de 3 ore jumate...ce-i drept si din cauza ca am fost deranjat de cateva ori de cate o treaba...dar si fiindca filmul asta nu incearca sa-ti capteze atentia...in nici un fel. Fotograful, personaj principal, e mai mult ca sigur, un pustan rasfatat care a primit o camera foto de ziua lui si a inceput sa o foloseasca...chestia e ca a invatat s-o foloseasca bine...dar rasfatat tot a ramas. Cere perfectiunea din perfectiune...niciodata nimic nu e bine...nu din cauza ca modelele nu fac ce spun el ci fiindca el e superior lor. Prima ora (cred) cam asa-i... Fotografiind natura, la un moment dat, pe parcursul filmului, intalneste un cuplu care simte el ca nu ar trebui sa fie impreuna...si are dreptate...ii urmareste obsesiv/paparazzi...La inceput pozele nu par decat a fi niste poze care ar destrama o familie...dar e mai mult de atat. Fotografu vede altceva, mult mai deranjant, dar ce conteaza? Au venit curvele la usa lui...Fu8k the pictures...mda, pustan, ce am zis... Dar pentru cei care cred ca finalul face filmul, asta e tare de tot...meciul de tenis al mimilor e pur si simplu parca scos din alta lume, o lume fara griji, unde cuvintele nu conteaza. Mai gasim cateva faze simbolistice...ca acel concert rock...unde toata lumea se uita ca la tablou, si innebuneste numai cand chitaristu distruge chitara si o arunca in public...chitara distrusa ajunge in mainile protagonistului si distrusii din public incep sa-l fugareasca parca pentru prima bucatica de rock adevarat...acesta eventual o arunca, o ridica altcineva si o arunca si acesta...mi-a placut :D 8/10 ... nu e o mare opera de arta...poate nu-mi place mie Antonioni. |
Mda...
M0n0 scump, Initial, mi-am zis cä sä-ti dau un m.p. spunându-ti sä stergi naibii prostia de mai sus - da' lasä... Pentru cä mi-e foarte limpede în minte evolutia ta din ultimii doi ani jumate, de la novicele derutat de la-nceput pânä la comentatorul ager de azi, îmi îngädui sä fiu putin profet: Peste câtiva ani, dupä ce-l vei fi väzut de câteva ori, singur vei scormoni prin forum dupä mesajul ästa, sä ti-l stergi :oops: ... ;) Filmul e pur si simplu urias, genial si perfect. Dar the good news is cä majoritatea celor care-l väd încep prin a reactiona la fel ca tine. Eu abia pe la a patra vizionare am început sä simt despre ce era vorba... Iar acum, când se mai nimereste sä trec prin camerä si sä väd cä si l-a pus Collins la computer, mä agatä de nu mä mai pot clinti din fata lui pânä la sfârsit. Asa cä, don't worry: se rezolvä. ;) |
Intr-un fel sper asta...
...dar sper la fel de mult ca mi se poate citi nesiguranta din cuvinte... |
Se poate citi, cum sä nu - tu ai fost dintotdeauna un om rezonabil, nu unu' din-äia sententiosi care s-au näscut cu monopolu' adevärului absolut înfipt în cur.
Ia vezi, cä-s aproape sigur cä avem topic "Blowup" la Clasic. Si mai putem continua si acolo. |
|
Originally Posted by Carmine Galante:
Si oricum, la mine 8-u inseamna putin peste mediocru ... 7 e mediocru....si e totusi un film de la Antonioni...care cica e un mare regizor, zic cica fiindca am vazut numai BlowUp :) |
pai uite-te si la L'Avventura si/sau Zabriskie Point. sunt curios daca vei mai zice "cica"
|
Wagner cicä e un mare compozitor; zic cicä, fiindcä n-am ascultat decât "Zborul Valkiriilor".
Joyce cicä e un mare scriitor; zic cicä, fiindcä n-am citit decât "Ulise". Lorca cicä e un mare poet; zic cicä, fiindcä nu-i stiu decât "Bocetul pentru Ignacio Sanchez Mejias". Dunärea cicä e cel mai lung fluviu din Europa; zic cicä, fiindcä eu n-am väzut-o decât cât curge prin România. Everestul cicä e cel mai înalt vârf din lume; zic cicä, fiindcä nu l-am väzut decât în poze. Pämântul cicä e rotund; zic cicä, fiindcä eu n-am fost niciodatä în cosmos, sä-l väd de-acolo. |
Arta e intotdeuana interpretabila...
Primele 3 exemple nu ti le confirma toti...pentru ca e o posibil sa nu-i placa din motive personale... Urmatoarele 3, da... Metropolis - 9.5/10. Unu din primele S.F.-uri serioase din istoria cinematografiei. Si nu e american...e german. Dar ce e uimitor cu adevarat e cum a reusit Fritz Lang (regizorul filmului) sa alcatuiasca acele imagini incredibile, nu numai cu orasul in sine, dar si cu orasul masinilor din subteran, dar si robotul. Metaforele folosite sunt evident...atat cele sociale, cat si cele reiligioase si filosofice...importanta omului in industrie, omul robotizat, sclavagist; lupta dintre bine si rau, villan si hero cu o damsel in distress intre ei; robots are eventualy evil; etc...dar sunt o placere de vizionat, de altfel ca intreg filmul. Trebuia sa adaug insa ca perspectiva asupra viitorul este destul de precisa, mai ales daca ne uitam la acele imagini si apoi la New York...dar totusi...se poate face modificare moleculara a metalului in ceva organic (cel putin la suprafata) dar masinile tot pe strada merg, ambuteiaje exista, iar avioanele tot cu elice sunt...chiar si asa, filmul e un clasic nemuritor si o placere la vizionat. |
|
All times are GMT +2. The time now is 18:18. |