![]() |
De ce tot trebuie sa cautam noi neaparat analogii la fiecare pas?:-?
|
Fiindca exista ceva comun mai presus de individ care se regaseste in toate ? ;;) Ambele filme vorbesc de schizofrenie asa ca nu e nici o analogie .
Se lucreaza cu concepte universale. Asa ca... |
Eu nu-l vad pe BOB ca manifestare a unui psihic schizofrenic. Schizofrenia implica un singur individ. BOB "calatoreste" de la gazda la gazda.
|
Ca si Simon din Session 9. Bob e o personalizare a acelei stari dusa la paroxism numita FRICA.
|
Mai corect, e o personalizare a raului ce pindeste mereu sub suprafata (aparent) linistita a oraselului idilic. Orice ar fi, nu e schizofrenie. Doppelganger, mai degraba, un motiv intilnit in aproape toata creatia lyncheniana.
|
Da, o personalizare a raului. Lynch traseaza foarte bine aceasta linie. M-am facut gresit inteles legat de schizofrenie. Dar mi-e lene sa ma explic.
|
Twin Peaks e cel mai bun serial din toate timpurile si pt mine. L-am vazut de 2 ori, prima oara prin clasa a 9-a, cand l-a difuzat ProTV-ul prima oara, si a avut o influenta uriasa asupra mea (in sens cultural-cinefilic) si chiar beyond that. De cate ori merg la munte imi revin in minte referinte din Twin Peaks. And I really love mountains.
Dar "Fire walk with me" e totusi un esec. Chris Isaac is so offline iar scriptul are efectul unui spoiler nerusinat. Huge mistake for Lynch imho. |
Ieri am vazut vreo 8 episoade. La inceput ma cam fataiam , ritmul aparent lent ma cam indispunea. Dar apoi...
Cham eu il tin minte din prima perioada in care a fost difuzat pe TVR. Aveam 6-7 ani. Cand auzeam de film , alea, alea ma cam speriam. Raul acela prezentat sublim m-a marcat si pe mine. |
Pai atunci l-am vazut si eu dar parca era pe ProTV, nu ? ... Sau pe TVR ? :-? Oricum nu conteaza pe ce post. Important e ca a fost si ca tin minte si acum fiorii aia :)
|
Originally Posted by Chambord:
TP a fost difuzat prima data la TVR si apoi la Antena 1. Eu l-am vazut o data si la unguri, desi nu intelegeam nici o boaba. Acum l-am luat de pe Amazon si ma pot desfata de cite ori vreau.:x |
Originally Posted by Windom:
Cum ma Earle bacsi, tu stai in mijlocu lor acolo si n-ai invatat sa parlesti pana acu ? :-O |
E sovin :))
|
|
|
Am terminat uichendul trecut Twin Peaks. Mare dezamagire. Bine, nu chiar mare fiindca io n-am stomac pt textura serialelor apriori dar oricum. (de ex "band of brothers" cea mai bine cotata miniserie de pe imdb (9.7 !) mi s-a parut o platitudine infinita. Cred ca rating-urile exorbitante ale serialelor de pe imdb e noul lucru care ma enerveaza cel mai ingrozitor. Twin Peaks are 9.2 si Fire Walk With Me are 7. Ce rocada frumoasa le-as face!) Dupa primul sezon il abandonasem deja dar l-am reluat dupa vreo doua saptamani. Nu regret ca am facut ca sunt niste micro-capodopere ratacite prin el, dar doamne ce groaznic a fost mijlocul sezonului doi!! Structura filmului oricum primeste o lovitura teribila din start din cauza politicii care si-a varat coada si a dezvaluit prematur identitatea ucigasului, dar in special fatale au fost circul cu toata povestea tentativei lui Shelley si Bobby de a profita de pe handicapul lui Leo, aberatia cu schizofrenia lui Nadine, sincopa psihica a lui Ben Horne, tarasenia cu copilul lui Lucy, aventura extravilana a lui James, si chiar (desi intr-o masura mai mica) poveste lui Windom Earl si concursul de miss.
Personajele sunt aproape in totalitate dezastruoase, caricaturale, exceptie facand Albert, Gordon, Cole, Harry (bune) si bineninteles Dale Cooper si BOB care intra in componenta capodoperiala si geniala (nu exagerez) a filmului. Fantastice realizari acestea doua, nu poti sa ceri mai mult de la un film. Tot in aceeasi cheie, visul lui Cooper din primul sezon, finalul episodului care spulbera definitiv misterul, ultimul episod - momente definitiv indelebile. :x |
|
extraordinare fotografiile, mai ales instantaneele!
Lynch era incredibil de slab,iar Isabella, in pozele astea,parca este o Ingrid Bergman din alta epoca... |
Normal ca e "o Ingrid Bergman din alta epoca" din moment ce e fi-sa :)
Faine poze. Lynch arata uber-cool cand era tanar. Avea asa o seninatate, in ciuda ciudateniilor care-i treceau prin cap :)) |
ei, Isabella seamana foarte mult cu mama ei si pozele astea, mi se pare mie, chiar scot in evidenta lucrul acesta. |
As fi putut sa jur ca-n poza 5 e Kyle MacLachlan si nu Lynch, dupa statura, alura, geaca neagra de piele.
|
Ha! Ha!
Ce tare-i aia cu barosul. |
Am văzut aseară celebrele, de acum, 50 minute din Blue Velvet, „pierdute și regăsite”. Majoritatea îl au în centru pe Jeffrey, la școală, înainte de a veni în orășel (aflăm că are o gajică, care se mărită la 2 zile după ce el pleacă de acolo), în compania mamei și a mătușii, acasă la Sandy... Există și o scenă ce se petrece la clubul unde cîntă Dorothy, cu două numere, delicioase de-a dreptul, ce se desfășoară înainte de apariția acesteia pe scenă: în prima, pe scenă se află un cățel care mănîncă ceva dintr-un bol, iar în spatele său, pe draperia roșie, e trasat conturul unui iepure. Pe fundal, o muzică ciudată. Asta durează vreo trei minute. Apoi urmează un stand-up comedy, cu un gajiu libidinos îmbrăcat în catifea roșie și care bagă vreo 4 poante nesărate. Lîngă el se află doi bătrîni decrepiți, unul la baterie și unul la chitară, ce asigură fondul sonor între bancuri. În partea cealaltă, o gajică cam petrecută dansează din buric. În spate, pe draperii avem numerele 1 și 2. sub numărul 1 se află o găină din carton, sub numărul 2, un ou. După fiecare poantă, găina și oul fac schimb de locuri...:D
Din păcate, Frank Booth apare doar în două secvențe scurte (dintre care una include și o tipă la vreo 40-50 de ani, topless, care, la finalul scenei, își dă foc la sfîrcuri): http://www.slashfilm.com/exclusive-r...e-blue-velvet/ Pe scurt, this is the Lynch we all know and love.:x |
Frank Booth. Nu se mai fac villans ca el :(
Heineken? Fuck that shit! Pabst Blue Ribbon! Let's FUCK! I'll fuck anything that moves! Hey neighbor you wanna go for a ride? No thanks. No thanks? What does that mean? I don't wanna go. Go where? For a ride. A ride! Now that's a good idea! Do you want me to pour it Frank? No I want you to fuck it. Shit, yes, pour the fuckin' beer! I mean, how can you (fucking) not remember those moments ? :) Btw, cred ca Heineken e marca de bere pe care o beau cel mai des. Now that's what I call a true subliminal ad ! :D |
Sa vezi la Making of, celebra scenă dintre Hopper și Rossellini: Lynch era intimidat de cuvîntul „fuck” și nu prea știa cum să-i dea indicații lui Hopper. Îi tot zicea: „Acum zici cuvîntul ăsta”. Hopper: „Care?” Lynch: „Ăsta!”, și îi arăta pe hîrtie cuvîntul respectiv.:)) Apoi, reacția lui Hopper atunci cînd Isabella își desface picioarele e destul de autentică, avînd în vedere faptul că nimeni nu i-a spus ca tanti nu poartă nimic pe dedesubt.:D Isabella se rușinează și ea (il cunoscuse pe Hopper doar cu o zi înainte), dar Hopper îi zice: „Don't worry, I've seen it all before":))
Si ca fapt divers: initial, Helen Mirren trebuia sa joace rolul lui Dorothy.:D |
Nice trivia info, cele din postul de mai sus ^
Am votat Twin Peaks, nu pot trece peste acea atmosfera unica. |
Win, am dat peste asta si m-am gindit la tine :) http://vimeo.com/33993633
|
Wow, multumesc frumos. You really made my day.:)
|
|
La Mulholland Drive exista doua variante:ori iti place ori iti displace pentru ca esti prea prost sa-l intelegi!
Mad bro'???:-bd :-bd :-bd |
Originally Posted by karenin08:
Nobody is mad "bro". Doar ca ai omis situatia in care un film iti displace... tocmai pentru ca il intelegi. E drept, il poti intelege daca nu gresit, atunci cu siguranta altfel decat cel caruia i-a placut. Si oricat de straniu ar fi - si nu ma refer in particular la filmul lui Lynch in acest caz - poti sa accepti ideea ca un film e bun, adica sa-l apreciezi ca avand valoare intrinseca, artistica, stilistica, de orice fel (la nivelul de intelegere al fiecaruia evident) dar sa... nu-ti placa. Asta nu te face nici prost nici primitiv nici altcumva. Dimpotriva. Iar aceasta in special daca poti si argumenta. Tu poti de exemplu?... ;) Numai bine! |
|
All times are GMT +2. The time now is 17:24. |