Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   F1 fans, get ready...go!!! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84050)

PoliFanAthic 12 Apr 2004 18:44

Era un tare, dar mai veche, intr-un ziar. Oamenii intelectuali intrebandu-se cum poate fi infrant Schumi, pe langa obisnuitele sugestii de a isi face singur alimentarea cu benzina si schimbarea de pneuri, sau sa ia cate un autostopist pe tura, au formulat urmatoarea afirmatie: Sa fie obligat sa il asculte pe M. Alexandrescu comentand cursa. :D

marcu 24 Apr 2004 22:48

Fani Formula 1 treziti-va!!! Va fi invins oare Schumi in cursa de maine??? Eu mi-o doresc foarte mult...

Danny 25 Apr 2004 00:02

Ehh...cine nu-si doreste. Trebuie insa sa tinem cont de faptul ca Schumi ar fi iesit in pole daca nu ar fi facut acea greseala...
Va mai gresi oare si in cursa...? :oops:

1 Jenson Button (GBR) BAR Honda 1:19.753
2 Michael Schumacher (GER) Ferrari 1:20.011 + 0:00.258
3 Juan Pablo Montoya (COL) Williams-BMW 1:20.212 + 0:00.459
4 Rubens Barrichello (BRA) Ferrari 1:20.451 + 0:00.698
5 Ralf Schumacher (GER) Williams-BMW 1:20.538 + 0:00.785
6 Fernando Alonso (ESP) Renault 1:20.895 + 0:01.142
7 Takuma Sato (JPN) BAR Honda 1:20.913 + 0:01.160
8 Mark Webber (AUS) Jaguar 1:20.921 + 0:01.168

Cert este ca pe circuitul asta nu prea ai unde sa depasesti, asa ca Button ar putea sa-i tina piept...macar cateva tururi. Cat sa-l enerveze.

TLD 25 Apr 2004 07:52

Originally Posted by marcu:

Fani Formula 1 treziti-va!!! Va fi invins oare Schumi in cursa de maine??? Eu mi-o doresc foarte mult...

Pariez ca si aici tot schumacher va castiga, are experienta mai mare ca button, are si masina mai buna... A si mai e si avantajat ca alearga oarecum pe circuitul de casa al scuderiei! :P

PoliFanAthic 25 Apr 2004 10:11

Spunea ca ar dedica victoria lui Senna. Dar oricum banuiesc ca asta nu conteaza pt detractori.
Poate ar fi mai frumos sa castige Barri :?

MinRep 25 Apr 2004 10:38

Eu creed ca o sa castige Schumi... Button o sa ia un loc pe podium, asta e sigur... Despre Montoya, nu stiu ce sa zic... Mi-ar place (placea?) sa faca o cursa buna si sa intre pe podium, da nu stiu daca o sa reuseasca. Asa ca eu zic ca pe podium or sa fie iar astia de la Ferrari si Button.

P.S.: Evident, Raikonnen nu ne mai poate surprinde... Pacat... :(

Rah 25 Apr 2004 10:42

Deja sezonul de anu asta a inceput monoton rau de tot. Iar cashtiga schumi pe banda rulanta.

Hai sa fim serioshi ... nu prea are cum sa-l tina Button pe Schumi in spate toata cursa. Shi daca nu are cum sa-l depasheasca tot il ia la intrarile la pits. Oricum o sa-l enerveze putin daca reusheste sa nu fie depashit la start.

Eh eu tot cu speranta in Alonso raman.

Danny 25 Apr 2004 13:05

Ideal ar fi sa ia si Montoya un start klumea in viata lui si sa-l depaseasca pe Schumi...poate asa am avea sanse sa vedem ceva spectacol.

marcu 25 Apr 2004 13:39

Un gand bun pentru Alonso. Sa vedem ce va face Schumi cu "parerile" si "doleantele" noastre. Poate, acolo sus, Senna are si el o parere...

PoliFanAthic 25 Apr 2004 18:16

Fir-ar sa fie, ce chestie! Iar am castigat...
Start tensionat-indiferent de cum da cu pliscul Montoya, el oricum n-a aratat nimic, si nu ma refer la Schumi ci la Button- si o faza interesanta cu Alonso si Ralf(forza Alonso!); cam atat, nu?
Si ati vazut din nou ca nu ajunge sa fii in Ferrari?

Ionutz55 01 May 2004 16:38

Astazi, adica 1 mai 2004 se implinesc fix 10 ani de cand triplul campion mondial la f1, Ayrton Senna si-a pierdut viatza pe circuitul din San Marino, Imola :( :((

marcu 01 May 2004 18:53

Adevaratii fani Formula 1 isi amintesc de Ayrton Senna! Solidaritate Ionutz.

Ionutz55 01 May 2004 20:05

cam putini fani SENNA pe acest forum, mult mai multzi fani ai lui schumi...

marcu 01 May 2004 20:42

Artisti adevarati sunt putini, Ionutz. Asa ca, sus capul!
Noi nu coboram la nivelul contabilului Schumacher :D

Ionutz55 01 May 2004 20:53

Mare dreptate ai (*) (*) (*) (*) (*)

PoliFanAthic 02 May 2004 10:40

Care "multi fani Scumacher"? Ca eu nu numar mai mult de doi.
Apropos de, revenind in patrie dupa un excurs in diaspora am nimerit o revista in avion, in care se comemora implinirea celor zece ani. Se puneau diferite intrebari, la care se gasisera, mai mult sau mai putin, raspunsuri. Printre care era si intrebarea "cine era mai bun?" adica el sau Schumacher. Aproape incontestabil, la statistici Schumi invingea, dar oamenii se fereau sa traga vreo concluzie. Mi se pare si normal.
Si o teorie mai "interesanta" despre de ce a murit: s-a concentrat atat de tare in ultima tura si si-a tinut respiratia, lesinand.

Ionutz55 04 May 2004 20:03

Originally Posted by PoliFanAthic:

Care "multi fani Scumacher"? Ca eu nu numar mai mult de doi.
Apropos de, revenind in patrie dupa un excurs in diaspora am nimerit o revista in avion, in care se comemora implinirea celor zece ani. Se puneau diferite intrebari, la care se gasisera, mai mult sau mai putin, raspunsuri. Printre care era si intrebarea "cine era mai bun?" adica el sau Schumacher. Aproape incontestabil, la statistici Schumi invingea, dar oamenii se fereau sa traga vreo concluzie. Mi se pare si normal.
Si o teorie mai "interesanta" despre de ce a murit: s-a concentrat atat de tare in ultima tura si si-a tinut respiratia, lesinand.

Ce intrebare stupida, Senna a fost considerat cel mai bun pilot de f1 si dupa parerea mea nimeni nu il va intrece, nici daca va castiga 10 titluri

Quote:

Ce gluma de kkt la adresa unui mare pilot de f1. Daca te uitai pe national geographic vedeai din ce cauza sa produs accidentul
Daca nu stiai el a murit deoarece o roata la lovit in cap si o bucata din suspensie ia perforat casca si mai departe itzi dai seama ce sa intamplat... :(( .

nimeni, niciodata nu o sa poata sa se compare cu " MAGIC SENNA" (*)
[/quote]

BeNnY 04 May 2004 20:07

Asta nu era teoria lui PoliFanAthic! A zis doar ca e interesanta! Si daca era asa lesina si apoi facea accidentul! BINEINTELES CA N-A MURIT PENTRU CA A LESINAT! Si nu el a pus intrebarea "Cine e cel mai bun?"! Daca citesti mai bine el zicea ca oamenii se fereau sa raspunda dar nu ca el a pus intrebarea!

Mai usor Ionutzule cu atacatul asta nejustificat!

Ionutz55 04 May 2004 20:12

Nu am spus ca el apus intrebarea :x
Iar teoria aia oricum e de kkt, iar eu iam spus ca daca se uita pe ng vedea adevarata cauza a mortzi lui Magic Senna si nu mai scria teoria aia de kkt, indiferent ca a spuso el sau altzi, este o mare jignire la adresa unui om care nu mai este printre noi

BeNnY 04 May 2004 20:24

Bai vorbesti despre Senna de parca ar fi Dumnezeu ma! De acord ca a fost un mare pilot dar hai sa nu-l sfintim! Tu i te adresai clar lui PoliFanathic... nici nu mai merita sa spun nimic...

Ionutz55 04 May 2004 20:28

Pai nu mai spune nimic.
Oricum te dai pe langa totzi, doar, doar sa fi si tu mai mare pe forumu asta mai junior

PoliFanAthic 04 May 2004 20:36

Daca am invatat ceva din confruntarile de la televizor, dintre prieteni si mai ales cu necunoscuti, acest lucru este ca nu are absolut nici un rost sa faci un debate in legatura cu absolut orice. Fiecare o tine pe a lui. Cum mie imi place sa cred ca Schumi este un pilot foarte bun, asta o sa fac in continuare. Totusi, spre deosebire de voi care ma combati acerb, eu nu l-am luat nici un moment in deradere* pe Senna. Nu l-am vazut in prea multe curse si astfel nu vreau sa ma veti vedea spunand sus si tare ca "Schumacher e cel mai bun pilot ar tuturor timpurilor". Din principiu nu-mi place ideea de a compara ceva relationat la timp, fiindca acesta distorsioneaza prea mult realitatile pe care ni le cream. Poate Fangio a fost cel mai bun pilot al tuturor timpurilor, ce stiu eu? Dar pana la urma si acest "cel mai" este foarte relativ.
Si daca vreti sa stiti de ce ma irita cel mai mult atitudinea "voastra", va spun: nu inteleg de ce va legati de Senna, ca sa evitati sa acceptati un adevar incontestabil la acest moment. Senna e mort si nimeni nu va putea schimba asta(ca sa fiu si eu putin american in exprimare). Si mie nu-mi place sa privesc tot inapoi. Sincer sa fiu, speram ca Schumi sa se retraga, ca sa-mi gasesc alt favorit. Acesta ar fi cu siguranta Alonso. Dar atata timp cat Schumacher va mai concura, improbabilitatea ca alt pilot sa faca furori va persista.

BeNnY 04 May 2004 20:41

Ca sa revin on topic

Raikonnen mi se parea ca are ceva sanse... Sau cel putin asta sezonul trecut... Acum nu mai stiu ce mai face pentru ca nici nu m-am uitat... prezenta lui Schumacher fiind zdrobitoare

Ionutz55 04 May 2004 20:43

Daca am invatat ceva din confruntarile de la televizor, dintre prieteni si mai ales cu necunoscuti, acest lucru este ca nu are absolut nici un rost sa faci un debate in legatura cu absolut orice. Fiecare o tine pe a lui. Cum mie imi place sa cred ca Schumi este un pilot foarte bun, asta o sa fac in continuare. Totusi, spre deosebire de voi care ma combati acerb, eu nu l-am luat nici un moment in deradere* pe Senna. Nu l-am vazut in prea multe curse si astfel nu vreau sa ma veti vedea spunand sus si tare ca "Schumacher e cel mai bun pilot ar tuturor timpurilor". Din principiu nu-mi place ideea de a compara ceva relationat la timp, fiindca acesta distorsioneaza prea mult realitatile pe care ni le cream. Poate Fangio a fost cel mai bun pilot al tuturor timpurilor, ce stiu eu? Dar pana la urma si acest "cel mai" este foarte relativ.
Si daca vreti sa stiti de ce ma irita cel mai mult atitudinea "voastra", va spun: nu inteleg de ce va legati de Senna, ca sa evitati sa acceptati un adevar incontestabil la acest moment. Senna e mort si nimeni nu va putea schimba asta(ca sa fiu si eu putin american in exprimare). Si mie nu-mi place sa privesc tot inapoi. Sincer sa fiu, speram ca Schumi sa se retraga, ca sa-mi gasesc alt favorit. Acesta ar fi cu siguranta Alonso. Dar atata timp cat Schumacher va mai concura, improbabilitatea ca alt pilot sa faca furori va persista.

La momentul actual el este cel mai bun.
Fangio,.... pai atunci cand alerga el un sezon avea cam 7 curse, deci nu e mare lucru, dar oricum nu pot sa nu ii recunosc meritele
Scumi, parerea mea, este ca are cea mai buna masina, echipa si mecanici din toata f1 si asta il ajuta capital
Dupa cum stii atunci cand alerga senna, schumi era la benneton, deci potzi sa spui ca au alergat cam in acelasi timp, asta pana cand senna a murit
Zimi si mie, o simpla parere a ta, crezi ca daca senna nu avea acel accident in 94, schumi mai castiga cele 2 titluri cu benneton?
Dar asta sa spui sincer.
Parerea mea- NU

marcu 04 May 2004 22:06

Draga PoliFanAthic, cred ca nu ai nimic impotriva ideii de traditie. Senna este traditie si mit in Formula 1. Nu poti lupta cu miturile. Ele dainuie peste ani. Senna e un nobil pedigri pentru F1. Un sport care nu incepe si nu se termina cu Schumacher, sunt sigur ca intelegi perfect acest lucru.
Senna n-a "aranjat" curse, asa cum a facut-o Schumi in ultimii ani (cu Barichello si cu Ralph, fratele sau). Dar nu are rost sa mai reiau caterinca. Dupa mine, e o lipsa de gust sa-i compari pe Senna si Schumacher. Punct.
Si eu sper ca Alonso sa faca o figura buna in F1.

PoliFanAthic 04 May 2004 23:22

Originally Posted by Ionutz55:

Zimi si mie, o simpla parere a ta, crezi ca daca senna nu avea acel accident in 94, schumi mai castiga cele 2 titluri cu benneton?
Dar asta sa spui sincer.
Parerea mea- NU

Evident ca n-am de unde sa stiu asta si nici nu pot sa presupun. Totusi Senna avea, cat, 34 de ani atunci, nu? Problema este ca nu am vazut destul din Senna ca sa pot sa-mi formez o parere pertinenta si statisticile nu vorbesc neaparat in favoarea lui.
Senna e o legenda si toate fiindca viata lui ca pilot de cursa a continut absolut toate ingredientele. Nu stiu daca am mai spus-o, dar daca da, o spun din nou: eu nu il contest pe Senna, dar Schumacher este totusi mai sus pe scara valorii decat felul cum apare el in prezentarea voastra. Ah, si nici nu ii compar. Dar nici voi sa n-o faceti.

Danny 08 May 2004 22:34

Spanish GP - Qualifying

1 Michael Schumacher (GER) Ferrari 1:15.022
2 Juan Pablo Montoya (COL) Williams-BMW 1:15.639 + 0:00.617
3 Takuma Sato (JPN) BAR Honda 1:15.809 + 0:00.787
4 Jarno Trulli (ITA) Renault 1:16.144 + 0:01.122
5 Rubens Barrichello (BRA) Ferrari 1:16.272 + 0:01.250
6 Ralf Schumacher (GER) Williams-BMW 1:16.293 + 0:01.271
7 Olivier Panis (FRA) Toyota 1:16.313 + 0:01.291
8 Fernando Alonso (ESP) Renault 1:16.422 + 0:01.400

Cred ca nu mai e nimic de spus...nu-mi fac iluzii... :hmm:

Danny 22 May 2004 23:20

Monaco GP - Final Qualifying

1 Jarno Trulli (ITA) Renault 1:13.985
2 Jenson Button (GBR) BAR Honda 1:14.396 + 0:00.411
3 Fernando Alonso (ESP) Renault 1:14.408 + 0:00.423
4 Michael Schumacher (GER) Ferrari 1:14.516 + 0:00.531
5 Kimi Räikkönen (FIN) McLaren Mercedes 1:14.592 + 0:00.607
6 Rubens Barrichello (BRA) Ferrari 1:14.716 + 0:00.731
7 Takuma Sato (JPN) BAR Honda 1:14.827 + 0:00.842
8 David Coulthard (GBR) McLaren Mercedes 1:14.951 + 0:00.966

yuppi...no shumi?

Leonard 22 May 2004 23:31

da montoya ce-a patit?

Danny 22 May 2004 23:53

eee...a oprit la un semafor si a terminat pe 9... :)

herbert 23 May 2004 00:39

Bucuros ca Shumi... a inghitit ceva fum de la "masinile" primilor clasati :D
Mai Leonard, schimba-ti, te rog, avatarul. Penn e in plin proces de debilizare si oligofrenizare stangista. Pacat de el, a facut roluri bune.

MinRep 23 May 2004 12:07

Originally Posted by Danny:

1 Jarno Trulli (ITA) Renault 1:13.985
2 Jenson Button (GBR) BAR Honda 1:14.396 + 0:00.411
3 Fernando Alonso (ESP) Renault 1:14.408 + 0:00.423
4 Michael Schumacher (GER) Ferrari 1:14.516 + 0:00.531
5 Kimi Räikkönen (FIN) McLaren Mercedes 1:14.592 + 0:00.607
6 Rubens Barrichello (BRA) Ferrari 1:14.716 + 0:00.731
7 Takuma Sato (JPN) BAR Honda 1:14.827 + 0:00.842
8 David Coulthard (GBR) McLaren Mercedes 1:14.951 + 0:00.966

In sfarsit, o schimbare. Dar tot nu cred ca Schumi nu va castiga. Pacat de Ralf si Montoya!

Originally Posted by herbert:

Penn e in plin proces de debilizare si oligofrenizare stangista.

Right... o formulare de milioane... Aoleo!

PoliFanAthic 23 May 2004 21:56

Mdap, trebuia sa-si faca jucaria Montoya. Sincer, acuma, nu aveam nimic cu el la inceput, dadea culoare curselor, dar ceea ce initial putea fi considerata "lipsa de experienta" devine "wreckles driving". Nu i se poate scuza "neatentia" din tunel. Oricum, si Schumi a spus-o, era improbabil ca el sa castige, dar nu era necesar sa iasa la rampa "furiosul" columbian.

Leonard 23 May 2004 23:19

am si eu o intrebare de fizica (desi am facut liceul la sectia mate-fizica, zau daca mai stiu sa calculez raspunsul): pe o aceeasi distanta, cand consuma o masina mai multa benzina, daca merge cu viteza mai mare sau daca merge cu viteza mai mica???
Mi-am pus aceasta intrebare cand l-am auzit pe miki alexandrescu afirmand ca "acum, cand safety-car-ul este pe pista, masinile vor economisi benzina....." e adevarat ca se consuma mai putina benzina daca distanta (numarul de tururi) e aceeasi?

ricutza 24 May 2004 00:59

eu presupun ca defapt benzina consumata tine de puterea utilizata nu? iar puterea depinde de viteza deci cu cat viteza e mai mare cu atat puterea e mai mare si cred eu, benzina consumata e mai multa...

m-am bucurat ca a castigat trulli ca ma cam plictisem de schumi....cu toate astea mi s-a parut si mie ca montoya a fost cam marlan...sunt curioasa daca schimi l-ar fi intrecut pana la urma pe trulli...

Leonard 24 May 2004 01:12

Originally Posted by ricutza:

eu presupun ca defapt benzina consumata tine de puterea utilizata nu? iar puterea depinde de viteza deci cu cat viteza e mai mare cu atat puterea e mai mare si cred eu, benzina consumata e mai multa...

ok, dar timpul scade, daca viteza e mare (distanta fiind aceeasi). in mai putin timp ar trebui si consumul de benzina sa scada. dar fara vreun calcul, mi s-ar parea normal sa fie egal consumul indiferent de viteza.

PoliFanAthic 24 May 2004 15:31

Pai sa ne uitam la alt exemplu: cand "analizezi" o masina si te uiti la consum, zice precum urmeaza.

Consum (l/100km)

urban/extraurban/mixt
11,6/ 6,7 / 8,5

Asadar, avem aceeasi distanta dar in mod evident vitezele difera. Asta indica spre un consum mai mare la viteza mai mica. Dubios...unde e greseala? Pai sa vedem.
In oras, se pun doua probleme:
1) Consum pana cand se incalzeste motorul
2) Consum ridicat datorat deselor franari si accelerari

Asta mi se pare ca explica de ce consumul este mai mic la F1 cu SC-ul pe pista; adica masina(cu motorul incalzit, logic) merge la un ritm constant care nu necesita franari si acelerari substantiale.

MinRep 25 May 2004 09:58

Mie mi-a placut cursa asta. Trulli a meritat sa castige si Button sa ia locul doi. Barrichello cred ca a avut un pic de noroc, da' tot l-a intrecut la distanta pe Montoya. Anyway... Acolo au gresit si Schumi si Montoya (desi ultimul se poate abtine), dar, oricum, nici unul nu a gresit ca Alonso (care a mai avut tupeu' sa-i arate lui Ralf MUlE). Cred ca e prima data cand nu mi-a placut de el...

De obicei, la fel ca si acum, singurul lucru care-mi place cu adevarat este numarul redus al pilotilor care termina cursa. De data asta au fost 9 si, evident, singurul care nu a luat puncte a fost Baumgartner ( :D :D :D ), da' macar are o bila rosie ca a terminat cursa!

Miki si Viki au fost cam pe spate... (sa nu-l recunoasca ei pe Briattore, ntztz, ntztz, ntztz)

PoliFanAthic 25 May 2004 12:40

Asta inseamna spectacol! Buf-baf-bum! Ce noroc pe capul lui Fisi...

Danny 01 Jun 2004 21:38

back 2 boring races...?

Leonard 02 Jun 2004 01:01

mda, se pare ca a mai fost o cursa intre timp (MP al Europei), cica a facut dubla ferrari, mai bine ca n-am vazut...

Danny 12 Jun 2004 20:31

Canadian GP - Final qualifying

1 Ralf Schumacher (GER) Williams 1:12.275
2 Jenson Button (GBR) BAR 1:12.341 +0:00.066
3 Jarno Trulli (ITA) Renault 1:13.023 +0:00.748
4 Juan Pablo Montoya (COL) Williams 1:13.072 +0:00.797
5 Fernando Alonso (ESP) Renault 1:13.308 +0:01.033
6 Michael Schumacher (GER) Ferrari 1:13.355 +0:01.080
7 Rubens Barrichello (BRA) Ferrari 1:13.562 +0:01.287
8 Kimi Räikkönen (FIN) McLaren 1:13.595 +0:01.320

Ionutz55 12 Jun 2004 21:21

interesant, dar nu au nici o valoare, maine vedem cine va iesi :(

PoliFanAthic 12 Jun 2004 23:26

Va fi un start inedit. Merita vazuta. Sa speram ca startul va precede o cursa pe masura.

Leonard 13 Jun 2004 01:38

la ce ora e cursa?
va fi transmisa de vreun post romanesc? (am certcetat programul tvr1 de duminica si ciuciu, ce s-a intamplat?).

Ionutz55 13 Jun 2004 11:49

nu stiu din ce cauza dar vad ca tvr nu o va transmite, cel putin in program nu apare.
dar fitzi atenti pentru ca cred ca o va transmite rtl, asta cred ca e sigur.
Cine credetzi ca va castiga?
io zic cineva de la renault sau montoya

Leonard 13 Jun 2004 13:17

Originally Posted by Ionutz55:

dar fitzi atenti pentru ca cred ca o va transmite rtl, asta cred ca e sigur.

pai si eu m-as uita pe rtl, daca as stii la ce ora. pe situl rtl.de nu m-am lamurit cum sa-mi afiseze programul

Ionutz55 13 Jun 2004 14:23

Mi-am amintit ceva destul de important, daca nu stiatzi e in canada si din cauza asta cursa va fi diseara la ora 19 pe tvr2

MinRep 13 Jun 2004 16:52

Cursa se transmite pe TVR 2 a 19:30, pentru ca pe TVR 1 (cu sigla noua cu tot) e fotbal (mama lui de campionat!)

Altfel, despre cursa, eu cred ca va castiga Button (cu prima sansa) sau Trulli, iar Schumi va fi pe podium. Ralf mi-e teama ca abandoneaza. Barichello intra in primii 6, iar Montoya ori pe 3, ori pe 4.

Baumgartener nu termina cursa...

Ionutz55 13 Jun 2004 17:03

io am citit de la 19, dar poate ai drepate
P.S_ Ce ai cu EUro 2004

All times are GMT +2. The time now is 22:05.