Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Succesul la public al filmelor romanesti (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97535)

Pitbull 09 Nov 2010 15:16

Reciteste cu atentie mesajul - sigur ai sä te prinzi. ;)

Lelouche 09 Nov 2010 15:44

in vino veritas?

Pitbull 09 Nov 2010 15:49

Huh? :|

redmen 09 Nov 2010 17:12

@ omudindulap si Lelouche

Nu cred ca tine neaparat de bun simt.Sunt convins ca daca s`ar vinde popcorn in incinta unui teatru ar fi la fel.Daca cinematografele nu impun anumite reguli degeaba se plange lumea.A inceput filmul,usile se inchid si nu mai ai voie sa intri.Nu e mare filozofie.Dar cinematografele nu se pot lipsi de banii pe care ii aduce un client (sau mai multi) care intarzie.

omudindulap 09 Nov 2010 17:53

Cu popcorn-ul poti veni si de-acasa. La teatru nu numai ca nu se mananca, dar, cu mici exceptii, nu se vorbeste. Se rade, se plange, se ofteaza, dar nu pe langa subiect. E vorba de o anumita tinuta care s-a impus si mentinut de-a lungul timpului.E cutumiar. E valabil pentru orice spatiu in care se inspira/expira arta. Arta impune respect.
Aa, la Twilight sau la Harry Potter, la filmele comerciale (so called popcorn movies), se rage, se fac gratare, insa la Cinemateca sunt convins ca situatia e cu totul alta. Evident, si aici pot exista intrusi, dar per total cred ca atmosfera e una de FILM.

Lelouche 09 Nov 2010 22:17

Sarind cumva de la una la alta, as vrea sa amintesc si chiar sa apreciez aparitia de ceva vreme pe esplanada (era sa zic esafodul) editoriala a Film Menu. Acu', ca multi m-or improsca sau nu, asta conteaza prea putin. Eu apreciez eforturile lor depuse in slujba cinematografiei pe plaiurile mioritice. Altceva de gen, oricum nu prea avem.
Numai si daca stau sa ma gindesc ca suedezii au o biata foaie (volanta si care apare numai in format electronic) publicata de Swedish Film Institute si tot putem spune ca stam mai bine; desi in domeniul cinematografiei si a puterii de producere si promovare a filmelor suedezii stau mult mai bine.
Am amintit de Film Menu fiindca dupa parerea mea, si astfel se contribuie la educarea cinematografica a "maselor". E important as zice.

P.S. Dar poate ca ma abat de la subiect sau poate chiar bat campii. Rog sa fiti ingaduitori si sa ma corectati unde gresesc.
Parerea mea.

Pitbull 09 Nov 2010 22:24

Film Menu e o revistä OK.
Nu mai zi "pärerea mea".

Lelouche 10 Nov 2010 08:48

Pina la urma, ca sa revin la unele nelamuriri de-ale mele, Le Concert il includem ori ba in meandrele cinematografiei romanesti?

rvn 11 Nov 2010 13:37

lelouche,
cred ca ai deviat de la tema initiala.
aici vorbim despre succesul la publicul larg,nu la cel care citeste revistele de cinema, ca deja acela se incadreaza la alta categorie...
nu stiu in ce masura pot influenta conditiile din cinematografe, dorinta publicului de a merge la vizionarea unui film romanesc.personal, as zice ca foarte putin, toeretic asa ar trebui.
in nici un caz nu este asta cauza declinului popularitatii acestuia, ci faptul ca romanii pur si simplu refuza sa mai ia contact cu cinema-ul autohton, conform ideii ca tot ce vine din afara e bun si ca ce se face in Romania este prost.
gresit. ieri, se discuta despre "Medalia de onoare", daca va avea succes la public sau nu.
eu nu cred ca aparitia lui Ion Iliescu pe afis va avea vreo influenta prea mare pentru a atrage spectatorii la film si chiar daca ar fi asa, multi vor refuza sa-l vada, asa cum se intampla cu majoritatea filmelor din 'noul val".
desi nu este un film cu ritm alert si actiune, "Medalia de onoare"se incadreaza la categoria "bijuterii".pacat ca publicul romanesc nu distinge cantitatea de calitate. pacat ca ne invadeaza mintea si ochii noua generatie, a filmelor incropite din desene animate sofisticate si refuzam sa acceptam ce-i al nostru, ce ne-ar emotiona si ne-ar face sa intelegem de ce filmul romanesc e apreciat de straini si hulit in tara lui.

StefanDo 11 Nov 2010 13:41

nu mai zice

rvn 11 Nov 2010 13:43

Originally Posted by StefanDo:

nu mai zice

mi s-a ridicat bann-ul sau nu?

StefanDo 11 Nov 2010 13:52

era pentru pit

rvn 11 Nov 2010 13:56

subtil si.. inofensiv.

StefanDo 11 Nov 2010 14:02

n-ai inteles

Pitbull 11 Nov 2010 14:19

Cu chin, cu vai, am înteles eu - desi a trebuit sä scormonesc.
Ideea ar fi urmätoarea:
Nu mai zice nu mai zice färä citat cu nu mai zi, când au trecut douä mesaje si-o zi de când am zis nu mai zi în loc de a zice nu mai zice.
(Wow, din asta fac exercitiu de vorbire, la actorie!)

Lelouche 11 Nov 2010 23:24

ok rvn am inteles mesajul tau. in cazul asta, cind o sa am timp o sa initiez un topic care va face referire tot la cinematografia romaneasca, numai ca o sa ma opresc asupra modului si conditiilor de receptare proprii vizionarii unui film, cu trimiteri dese la filmul romanesc.

rvn 12 Nov 2010 20:08

esti liber sa faci ce doresti.suntem intr-o tara libera.
dar, lelouche, discutia va fi ca si aici:invartire in jurul propriei cozi, asa ca..mai bine ramai pe pozitie si daca mai ai ceva de spus, poti spune foarte bine si aicea.

Lelouche 12 Nov 2010 21:23

Si tot legat de subiectul cinematografie romaneasca, propun spre lectura (si poate reamintire), urmatorul articol : Dan Nutu
Ideea de a posta articolul de mai sus mi-a venit dupa ce am citit ALS

rvn 12 Nov 2010 21:48

Dan Nutu a fost "copilul teribil" al cinema-ului romanesc in anii lui de glorie.
uite, filmele cu el au ramas si unii le urmaresc cu placere si astazi. si tot cu placere isi amintesc si de el.sunt curioasa: peste 20-30 de ani, de care filme romanesti isi va mai aminti publicul?tot de astea?si de care ACTORI?????

redmen 14 Nov 2010 12:43

Vazut aseara "Marti,dupa Craciun".Baga in film niscai injuraturi,niste nuduri,o glumita doua despre McDonalds si Iglesias si ai succes la public.Nu o sa inteleg niciodata ce e asa de ras daca cineva injura intr`un film,sau daca vezi o pula intr`un film,si cum asta este un criteriu sa spui ca ti`a placut un film.Probabil se trage de pe vremea comunismului cand sexul era un subiect tabu.

L.E. Cineva mi`a spus mai demult ca lui ii place sa se uite la filme romanesti "pentru ca sunt cu multe injuraturi".

All times are GMT +2. The time now is 00:27.