Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   O ora cu regizorul Corneliu Porumboiu (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96398)

Corneliu_Porumboiu 03 Dec 2009 16:26

Originally Posted by Windom:

As mai avea vreo doua intrebari, daca imi este ingaduit si daca nu e prea mult - nu as vrea nici sa plictisesc, nici sa defavorizez pe altii... Asadar:

- Ce părere ai despre influenta „revoluţiei digitale” în cinema? E un lucru bun sau nu? Care crezi că ar fii avantajele/dezavantajele noii tehnologii?

- Crezi că reprezintă un risc pentru regizorul român să-şi urmeze instinctul, sa nu-şi „trădeze” ideile, în condiţiile în care asta poate însemna, în foarte multe cazuri, un eşec la public? Cît de mult contează publicul atunci cînd iei hotărîrile cruciale în realizarea unui film?

Multumesc mult.:)

- Cred ca e un lucru normal. Traim intr-o lume in care televiziunea si internetul au o importanta foarte mare, si care, prin formatele pe care le impun, schimba sensibilitatea publicului, iar in masura in care subiectul, natura unui produs o permite, cred ca digitalul reprezinta o solutie. In documentar, intr-un anumit tip de fictiune, care se bazeaza pe document, cred ca digitalul este necesar. Nu cred in digital atunci cand incearca sa inlocuiasca pelicula.

- Cred ca cel mai important este ca, atunci cand faci un film, sa-l faci cu convingere, cu sinceritate, iar publicul te va urma.

claudiu-daniel-lugoj 03 Dec 2009 16:28

claudiu-daniel

pe cind un film de actiune precum ca in america,cu jefuiri de banci precum public enemeins ar fi super.

Dragomara 03 Dec 2009 16:28

Originally Posted by Corneliu_Porumboiu:

Nu mai viseaza Liviu.

tragic. :((
dacă el a încetat să viseze după ce s-a aprins lumina-n sala de cinema, care mai este totuşi rostul filmului, în general vorbind, acum?!:-?

buticut 03 Dec 2009 16:30

Originally Posted by claudiu-daniel-lugoj:

pe cind un film de actiune precum ca in america,cu jefuiri de banci precum public enemeins ar fi super.

Interesant ca se mentioneaza Public Enemies in topic chiar dupa ce Corneliu a scris ca nu crede in digital atunci cand incearca sa inlocuiasca pelicula :).

Corneliu_Porumboiu 03 Dec 2009 16:30

Originally Posted by buticut:

Patru intrebari aditionale,daca mi se permite :) (desi nu m-ar deranja deloc sa fie lasate pe dinafara, avand in vedere multimea de intrebari interesante care se gasesc deja in topic si care merita mai mult sa primeasca raspuns):

1) Care este/sunt filmul/filmele care ti-a/ti-au marcat copilaria?
2) A existat vreun film "declansator", care sa te convinga dupa vizionarea lui de faptul ca si tu vrei sa faci asa ceva?
3) Care a fost cea mai marcanta experienta dintr-un cinematograf, in postura de spectator?

Si inca una banala (ma macina curiozitatea :) )
4) Care este ultimul film vazut si ce impresii ti-a lasat?

1) Nu cred ca am filme care sa ma fi marcat in copilarie.
2) "La dolce vita".
3) Cand eram copil, am vazut "Spiderman" din randul 2, lateral - si n-am inteles nimic!
4) "Entre les murs" - e ultimul care mi-a placut foarte mult, dintre cele pe care le-am vazut recent.

* * *

Va multumesc mult, si pe curand! :)

Windom 03 Dec 2009 16:33

Multumim pentru amabilitate si pentru raspunsuri.:)

Si mult succes in continuare...

halebardul 03 Dec 2009 16:34

Multumim si noi.
Sa ne vedem in curand, la cinematograf ;)

Judex 03 Dec 2009 16:34

Originally Posted by marius_em:

O intrebare de actualitate politica.
Domnule Porumboiu, a fost sau n-a fost trucaj? :)

N-as vrea sa joc intr-un film pe care l-am facut deja! :D

Imi permiti sa te citez?

buticut 03 Dec 2009 16:35

Multumesc foarte mult pentru ca ai avut rabdarea de a ne citi si raspunde la intrebari! Mi s-a parut fascinant sa aflam cu "ce se mananca" regia si scenaristica, dar si sa stim mai multe despre omul-Corneliu, nu doar despre artistul din el. Multe raspunsuri hazlii, altele mai putin - gen trist, dar adevarat.Mi-a facut placere sa te citesc! Sper sa revii cat mai curand aici, cred ca pot vorbi in numele tuturor ca vei fi mereu binevenit!

LE: Eh,ca era sa uit! Multumesc si Cinemagiei pentru ca l-a invitat!

corinka 03 Dec 2009 16:36

Multumesc frumos!
Te mai asteptam!
:)

ilustra.films 03 Dec 2009 16:36

Multumim frumos :)

Gloria 03 Dec 2009 16:37

Multumim foarte mult ca ati acceptat sa ne raspundeti la atatea intrebari.
Ne-ati facut seara deosebit de frumoasa.

Va urez ca Politist, adjectiv sa ajunga macar in lista lunga, de zece filme in cursa pentru Oscar 2010!

Dragomara 03 Dec 2009 16:46

cam scurtă ora asta, nu?! :(

data viitoare propun un set de întrebări grilă, sau ceva în genul lui Caragiale, că tot aminti cineva de el, "nu-i aşa că...?!" ;)

oricum, mulţumim! :">

marius_em 03 Dec 2009 18:08

Originally Posted by Judex:

Originally Posted by marius_em:

O intrebare de actualitate politica.
Domnule Porumboiu, a fost sau n-a fost trucaj? :)

N-as vrea sa joc intr-un film pe care l-am facut deja! :D

Imi permiti sa te citez?

ok. citeaza-ma. :))))

Gospin 03 Dec 2009 19:19

Multumesc pt. raspunsurile la umilele mele intrebari!
Speram sa revii cat mai curand :).

Pitbull 03 Dec 2009 21:57

Eeee, am ajuns si eu acasä...! :)
Vä multumesc tuturor, pentru cä ati contribuit la reusita acestui frumos proiect, pe care în cele trei-patru säptämâni cât mi-a luat sä-l pregätesc am ajuns sä-l simt ca pe un adevärat "copil de suflet". Mi-am dorit enorm sä reuseascä, si färä voi toti n-ar fi fost posibil. E acel gen unde "toti investesc, toti câstigä, nimeni nu pierde" - sau, mai pe scurt, "WIN-WIN". V-ati implicat responsabil, ati formulat întrebäri pertinente, ati contribuit la asamblarea unui "multilog" consistent. Chiar si cele câteva glumite strecurate pe ici, pe colo, nedepäsind limitele bunului simt, au contribuit la înviorarea topicului.
Si, evident, în primul rând îi multumesc lui Cornel, pentru încrederea si bunävointa cu care a acceptat prompt si neconditionat planul, din primul moment când i l-am propus, pentru seriozitatea cu care a onorat toate întelegerile noastre, si pentru acele aproape douä ore de azi, de-a dreptul fascinante, în care îmi dicta mesajele, sträduindu-se sä räspundä cât mai substantial, din respect pentru fiecare interlocutor în parte. Cine crede cä a fost usor, se însalä amarnic. Efortul de concentrare a fost urias, mai ales datoritä limitelor de timp (nu ne puteam permite sä pierdem nici cinci secunde, ca nu care cumva sä rämânä întrebäri ignorate) - si la un moment dar mi-a spus: "E incomparabil mai greu decât un interviu, fiindcä întrebärile vin din toate pärtile, fiecare are problemele lui, si trebuie sä trec într-o clipä de la una la alta."

Si un ultim detaliu: ;)
Reactiile lui spontane au evidentiat-o neoficial ca interviewatoare pe... BUTICUT! :x
Hip-hip - hurray!:D

marius_em 03 Dec 2009 22:07

A fost inedit pentru mine. Stateam in biblioteca si radeam de unul singur in fata laptop-ului. F5 la greu si batai rapide de picior de nerabdare. Mi-ai facut ziua, Pitbull. Merci.

Pitbull 03 Dec 2009 22:11

We are here to serve! O:-)

Dragomara 03 Dec 2009 22:18

evident, acum o să ziceţi să sunt cârcotaşă, dar unde majoritatea întrebărilor s-au postat cum mult înainte de aşa-zisa oră cu cu regizorul Corneliu Porumboiu, evident că tipul a avut timpul, plăcerea şi răbdarea de-a răspunde pe indelete. nu acelaşi lucru se poate observa cu răspunsul dat la întrebările postate cât tipul a fost online. eu am avut senzaţia că la un moment dat regizorul s-a plictisit, sau nemaireuşind să facă faţă tirului de întrebări a dat-o pe glume, ieftinuţe, zic eu.
acum eu mai bănui că Pitbull şi-a avut şi el rolul "decisiv" în trierea şi tratarea corepunzătoare a celor care i-au pus întrebări lui Cornel Prorumboiu.

nu vreau să reproşez nimic nimănui, însă eu nu am fost deloc satisfăcută de răspunsurile scurte şi-n 2 peri pe care le-am primit. acum, gândesc că poate alta ar fi fost situaţia dacă aş fi putut posta şi eu întrebările cu 24 de ore mai înainte, şi ştim cu toţii de ce nu s-a putut asta.

acum iar o să spuneţi că sunt absurdă, însă în opinia mea toţi merităm acelaşi tratament. de la mine nu se vede că am fi beneficiat cu toţii de-acelaşi, dar poate eu mă înşel şi am aşteptări mult prea mari, mai ştii?! :(

marius_em 03 Dec 2009 22:28

Originally Posted by Dragomara:

evident, acum o să ziceţi să sunt cârcotaşă, dar unde majoritatea întrebărilor s-au postat cum mult înainte de aşa-zisa oră cu cu regizorul Corneliu Porumboiu, evident că tipul a avut timpul, plăcerea şi răbdarea de-a răspunde pe indelete. nu acelaşi lucru se poate observa cu răspunsul dat la întrebările postate cât tipul a fost online. eu am avut senzaţia că la un moment dat regizorul s-a plictisit, sau nemaireuşind să facă faţă tirului de întrebări a dat-o pe glume, ieftinuţe, zic eu.
acum eu mai bănui că Pitbull şi-a avut şi el rolul "decisiv" în trierea şi tratarea corepunzătoare a celor care i-au pus întrebări lui Cornel Prorumboiu.

nu vreau să reproşez nimic nimănui, însă eu nu am fost deloc satisfăcută de răspunsurile scurte şi-n 2 peri pe care le-am primit. acum, gândesc că poate alta ar fi fost situaţia dacă aş fi putut posta şi eu întrebările cu 24 de ore mai înainte, şi ştim cu toţii de ce nu s-a putut asta.

acum iar o să spuneţi că sunt absurdă, însă în opinia mea toţi merităm acelaşi tratament. de la mine nu se vede că am fi beneficiat cu toţii de-acelaşi, dar poate eu mă înşel şi am aşteptări mult prea mari, mai ştii?! :(

Am avut impresia ca s-a raspuns la toate intrebarile postate.
Iar despre raspunsurile uneori scurte, mie mi-au placut, si din cate l-am vazut in interviuri, asa raspunde Porumboiu, sau cel putin asa aveam impresia. Scuza-ma daca gresesc.

All times are GMT +2. The time now is 07:55.