Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Criza financiara, inflatie si situatie economica de cacat (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96151)

Judex 17 May 2010 12:55

Si tara e de vina. Mai exact poporul.

rrs85 17 May 2010 12:55

mentalitatea noastra este... infecta!!!

BigOvi 17 May 2010 12:57

Originally Posted by Judex:

Si tara e de vina. Mai exact poporul.

Ce-ar putea să facă poporul acum? Ce-l mult să emigreze în masă!

Judex 17 May 2010 13:10

Cel putin sa protesteze inteligent.
Si sa nu puna botul la vrajelile conducerii, ca s-a ajuns la tensiuni sociale inacceptabile.

BigOvi 17 May 2010 13:15

Originally Posted by Judex:

Cel putin sa protesteze inteligent.
Si sa nu puna botul la vrajelile conducerii, ca s-a ajuns la tensiuni sociale inacceptabile.

Așa este, numai să-i și bage cineva în seamă...

Judex 17 May 2010 13:18

Daca actiunile de protest sunt inteligente, o sa-i bage si cineva in seama. ;)

illotempore2002 17 May 2010 13:47

Eu nu inteleg de ce protestele noastre sunt atat de patetice si de ce nu luam cu asalt institutiile. Sa facem ca francezii frate in mai '68.

Judex 17 May 2010 13:56

Asta ar fi o greseala enorma, Girafel. Trebuie sa ne dezvatam de obiceiul de a-i copia pe francezi. Vorba lui Tiriac - sa fim si noi mai nemti!

hellsteed 17 May 2010 14:11

Eu m-as feri sa intru in randul massei. Nu din egoism sau frica ci din lipsa perspectivelor in tara pe cat numeroasele alternative de pe-afara.

Judex 17 May 2010 14:17

Dar tot trebuie sa avem grija de Tara. ;)

hellsteed 17 May 2010 14:25

Biensur..Doar ca vezi tu , patriotismul sau nationalismul ne cam lipseste. Nu m-am simtit legat de tara , de pamant, traditiile ei , niciodata. Si cred ca cei mai multi din generatia mea sunt asa. Pur si simplu s-a pierdut legatura asta undeva, n-as putea zice unde. N-as zice nici ca-mi pare rau, fiindca nus constient ce inseamna sa fi patriot sau sa ai o dragoste de loc. Mneah... Im a traveler in this world.

Judex 17 May 2010 14:29

Te inteleg. La varsta ta eram la fel. Dar am inteles cu timpul ca legatura cu locul nasterii este esentiala pentru orice individ. Asta nu inseamna ca trebuie sa privim ingust, xenofob. Trebuie sa invatam de la semenii nostri. Iar germanii au multe sa ne invete. ;)

rrs85 17 May 2010 14:38

Originally Posted by hellsteed:

Biensur..Doar ca vezi tu , patriotismul sau nationalismul ne cam lipseste. Nu m-am simtit legat de tara , de pamant, traditiile ei , niciodata. Si cred ca cei mai multi din generatia mea sunt asa. Pur si simplu s-a pierdut legatura asta undeva, n-as putea zice unde. N-as zice nici ca-mi pare rau, fiindca nus constient ce inseamna sa fi patriot sau sa ai o dragoste de loc. Mneah... Im a traveler in this world.

te-as contrazice - cred ca ne afla aproximativ pe acelasi palier de varsta - eu, unul, tin la tara asta nenorocita (nenorocita pentru foarte multi dintre romani nu stiu sa o aprecieze si a vandalizat-o pe toate caile posibile) si sunt legat de locuri, obiceiuri, oameni...

sistemul care s-a raspandit in randul nostru ( ”fiecare cu piz...a masii” ) foarte tare dupa 1190 nu s-a stirbit nici acum... si de aici lipsa de solidaritate, de patriotism, de conexiune...

rvn 17 May 2010 14:50

taclalele sunt bune doar la cafenele...
efectiv, nu cred ca am vazut pe cineva in stare sa ia atitudine in mod real.
si chiar daca,prin absurd,s-ar intampla asta, in secunda urmatoarea ar fi mort!

Judex 17 May 2010 14:53

Daca te uiti la mine pe blog, vei vedea ca unii iau atitudine! ;)

rvn 17 May 2010 14:58

eu nu vorbeam de blog,jude!
ma indoiesc ca SRI-ul se uita pe blogul tau...
vreau sa te intreb ,de exemplu ,daca ai curaj sa faci greva foamei vreo trei luni, in fata ,la Palatul Victoria?

BigOvi 17 May 2010 15:00

De cât greva foamei mai bine „Bătălia de la Costeşti” ;)

Judex 17 May 2010 15:01

@Hera
Eventual in fata la Hofburg! :D

Iar SRI se uita pe blogul meu, stai linistita. :P

rvn 17 May 2010 15:10

In fata la Hofburg nu poti decat sa casti gura la frumusetea de castel din fata ta sau eventual sa cersesti vreo doi euro, atat!
in nici un caz n-ar interesa pe nimeni d-acolo protestul tau jalnic.....
si-n cinci minute ai fi si expatriat...

Judex 17 May 2010 15:16

1. E palat, nu castel.
2. Sunt cetatean UE, nu am cum sa fiu expatriat.
3. Nu cersesc, ci produc. ;)

All times are GMT +2. The time now is 17:32.