![]() |
|
Originally Posted by Cinemania:
|
Cronica mea la link.
|
Gloria,
este imposibil de citit textul tau cu patratzelele alea pe post de litere cu diacritice, am renuntzat dupa 2 randuri, puneti si voi niste diacritice, macar din cand in cand. |
1 Attachment(s)
illo, e din cauza setărilor tale de la PC, textul e ok dacă ai setările corecte. uite un screen-capture din text:
|
A, ok, nu stiam :)
Thanks God. |
Originally Posted by Gloria:
la mine se citeşte perfect! :P cool poze! păcat că nu sunt toate din film. :D un pic cam deplasată afirmaţia asta "Cu rolele de film şi cu ajutorul cinematografului pe care îl gestionează, Shosanna Dreyfus are de gând să-şi creeze propriul Holocaust. Și o face." Singurul evreu care se moare (prin sinucidere), acolo, este chiar ea. Oricum, am băgat un ochi în Dex şi am văzut că "holocaust" mai are şi sensul de "jertfă adusă zelior, masacru". etc. :"> |
Inglourious Basterds(Spoilere!)
Atentie!Spoilers ahead![/color]Mi-a placut la nebunie!Faza cu crestatul svasticii pe cap lui Hans Landa este super realista.Chiar zici ca l-a taiat la cap.Scena cu cinema-ul e monumentala.
|
As I see it, IB is a series of tarantinoesque "fuck that" to expectations, plot points, pay-offs & the like:
Lista selectiva: 1. Istoria cu i Mare si plauzibilitatea cu P mediu (QT sez "fuck that") 2. Original Inglorious Bastards & toata povestea cu behind enemy lines(ditto) 3. Film despre Basterds in principal (QT sez ft) 4. Show down Landa-Shoshanna, Landa-Raine (QT sez ft) 5. Infiriparea idilei intre tineri din tabere diferite (QT sez ft, and thanks QT for that) 6. Twist endings si interventii neprevazute Intr-adevar, de acord cu Pitbull, doar din scenariu parea mult mai caricatural. Umplut de jocul actorilor (Waltz - over the top dar pe alocuri genial; Pitt - foarte bun, si de ce n-o mentioneaza nimeni pe Melanie Laurent care duce minunat buna parte din film pe umeri?) capata consistenta, si de multe ori emotie reala, dincolo de inteligenta construita a lui Tarantino. Filmat foarte bine, aproape numai in spatii inchise (claustrofilii, tensiuni) culminind cu cinematograful ferecat si in flacari, si foarte 'lush' pentru Tarantino (initial unul dintre capitole era alb negru, bine ca a renuntat la idee). Trucurile Tarantino la locul lor desigur, ce sa-i faci. Si ce se intimpla cu genericele, sunt vreo spate tipuri de fonturi???:-O Si un cuvint despre violenta> aici nu mi s-a parut caricaturala (i.e retezarea de membre en gros din Kill Bill) ci exploziv-viscerala (masacrul final are un "momentum" fantastic). All in all, it worked for me. |
Un film agreabil.
|
Inglourious Basterds este una dintre cele mai (ii dau timp sa se aseze si sanse sa devina cea mai) grozave ode postmoderniste inchinate cinematografiei!
Originally Posted by StefanDo:
-@tailgunner Love ur "QT sez fuck that" list! Spot on, chap! ;)
Originally Posted by Pitbull:
Originally Posted by StefanDo:
|
Eternele bune obiceiuri: când cineva e de altä pärere, sä-i däm la gioale - nu cu argumente; cu injurii, invective, etc. De, fiecare dupä puteri, nivel si educatie...
|
Pitbull, te asigur, daca nu e evident, ca invectivele nu erau indreptate inspre tine in comentariul meu.
|
tot n-ai inteles: "fuck"-urile SUNT argumente ale filmului! B-)
|
Stai linistit, Tailgunner, nu la tine mä refeream. Comentariul täu e obiectiv, ai acel stil de a contrazice care mä stimuleazä si pe care-l respect, argumentat si färä pic de impertinentä - acolo fuck-off-urile erau în context, si nu aveau nimic personal.
|
Stati linistiti la locurile voastre, nimeni nu a dat la gioale nimanui, cum spuneam Pitbul, tu ai o problema in a fi contrazis, si cand cineva are o contraopinie cu tine, ai senzatia (deci senzatia!) ca esti injurat.....
|
Nu, scumpete, mä confunzi. Dimpotrivä, DORESC sä fiu contrazis, pentru cä e si interesant, si util; dacä gresesc, contrazicerea mä corijeazä; dacä am dreptate, mä ajutä sä-mi fortific opinia. Dar respect contrazicerile ARGUMENTATE; am o problemä cu cele retorice, cu cele bazate strict pe gusturi personale, sau cu cele care readuc discutia la niveluri anterioare, pe care le-am parcurs deja.
Dupä cum ai putea sä vezi, dacä ai vrea, nu m-a deranjat cu nimic contrazicerea lui Mihai Fulger - i-am si spus într-un e-mail, fiindcä simultan convesam despre alte chestii, cä sunt de acord cu argumentele lui; ele nu inträ într-o contradictie ireductibilä cu ale mele - ci, dimpotrivä, pot forma împreunä o sintezä. Si, apropo, a spune despre mine cä nu suport sä fiu contrazis, numai fiindcä sunt greu influentabil si exigent, e ca si cum ai spune cä am respiratie branhialä, fiindcä mä vezi înotând câtiva metri pe sub apä. Incearcä sä cunosti mai bine oamenii, în special pe cei apropiati, cä doar ai studiat psihologia, nu chimia anorganicä. |
Cel mai bun film al anului, pararea mea! Atmosfera si costumele sunt impecabile. Limbajul, dialogul si mai ales accentele folosite de personaje fac deliciul acestui film. E un film marca Tarantino si asta inseamna violenta, dialoguri inteligente, idei traznite, inedite etc. Una din ele este cinematograful si proiectia filmului Mandria Natiunii unde sunt ucisi toti liderii SS, e o imagine in oglinda, adica tu ca spectator te aflii in sala de cinema, este proiectat un film, in care sunt proiectate secvente din alt film. Este de asemenea un joc, cel al actorilor (filmul in sine ) in care este prezentat un alt joc, cel in care soldatii nemti aflati la masa se jucau "de-a interpretarea si ghicirea unui personaj real sau fictiv", in care sunt antrenati fara voia lor si cativa dintre eroi nostri . :)
Hitler in fiecare prezenta a sa, aduce zambetul pe buze!:P |
putin asa pe langa film (ca nu l-am vazut inca):
mi se pare foarte tare cum, de la Reservoir Dogs incoace, cei care vad filmele lui QT se impart mai mereu, dupa fiecare film, in doua tabere distincte (sustinatorii si detractorii), ambele spumoase si vehemente...asta spune ceva despre QT :D |
Nu se intampla asta cu fiecare nou film al oricarui regizor mare?
|
All times are GMT +2. The time now is 10:32. |