![]() |
scriitor roman, postmodern
|
Are toate sansele sa fie Cartarescu, mai ales ca e pomenit Circul (Colentina & co.)
Sa fie din Nostalgia? |
yup. cartarescu, nostalgia
|
Dar dragostea ta este adinca?
Sa presupunem ca eu as fi un factor pasiv. Adica n-as face nimic ca sa-ti starnesc interesul. Sunt sigur ca m-ai uita in 5 minute. De aceea fac pe paiata, fac versuri, scriu scrisori, creez imprejurari care te-ar putea scoate din tatani, sunt cand gelos cand nepasator, cand bun cand rau, cand mincinos cand sincer. Si daca n-as fi asa? Te-as pierde fara doar si poate [fara putinta de intoarcere]. Dar dragostea ta e delicata? Despre ce vorbim noi mai des? Despre Andrei, despre Andriusa, despre Sasa, despre Mircea, [despre Cornel,] despre Eugen, despre Friedrich von Eulenspiegel, despre[lua-m-ar dracii] [De multe ori ma ranesti adinc] Uneori vorbim despre mine. Si atunci ma [ranesti adanc] simt foarte prost. |
Originally Posted by illotempore2002:
|
8->
true e randul tau pustoaico! |
hai ca ma enervatzi, pun tot io
S-aduna timp în stive dupa use De cupe gri în care-a fost cenuse Si bat mereu mai galben, mai piezise Amiezile pe mantii de gheise. Atârna-n siruri puse la uscare Rechinii violeti pudrati cu sare Si-n catedrala lor, printre etaje, Foiesc pescari de pluta ca pe plaje. Baaah, dar nu dati copy-paste de aici pe google, ca asa e simplu |
Scuze,nu eram la pc:Poi este tot Dimov si se numeste ceva cu "destin" titlul...
"Birja, trecând din greu prin noroi, se opreşte în sfârşit în apropierea unei cocioabe de pământ, care şade singuratică într-un peş pe un maidan. Comisarul postează pe sergenţi, pitulaţi, în dosul cocioabei, după regula strategică consacrată la călcări de vizuini; le face semnul clasic al lui Harpocrates, ş-apoi trece urmat de d. căpitan şi de d. Popescu, să bată la uşă... O fetică zdrenţuită vine să deschiză. În săliţa luminata de pălpăiala a câţiva tăciuni de pe vatră, miroase straşnic a carne cu prune: o ţigancă bătrână pregăteşte de cină. Toţi trei vizitatorii se dau înapoi pe prispă punându-şi mâna la nas." Vorba lui illo,please nu scrieti pe google,ca numai are niciun rost:P |
Asta ar putea sa fie din Balta Alba, de Alecsandri... este?
|
Nu este:P
|
atunci hint?
edit: aoleu! E Doua Loturi, Caragiale :D beletele |
Pana se mai gandeste Miercuri::-*
" Mi-am dat mare silinta sa invat limba,pe care gazda, copiii lui si servitorii aveau mare pofta sa mi-o explice.Eram considerat ca o minune si se mirau cum un dobitoc dadea atatea semne firesti de animal cu judecata.Aratam fiecare lucru cu degetul si intrebam cum se cheama,tinandu-le minte si scriindu-le,cand ramaneam singur,in carticica mea de drum." :) Am zis,autor englez. |
Elisabeth Eliot?
|
Ce secol e autoru?
|
Pauline, m-ai lasat cu ochii in soare. Da-ne un hint ceva, ca imi suna cunoscut si ma macina :P
edit: damn, acuma observ ca Pauline e banata, oh well. |
Originally Posted by Pauline Kael:
(intreb, nu dau cu barda) |
sigur calatoriile :)
|
Halebardul a ghicit,erau "Calatoriile lui Gulliver".Pana vine sa ne loveasca (la figurat) cu un citat,sa puna Miercuri ceva misto:)Sau Stefan Do(chiar v-au placut Calatoriile?)
|
Tocmai recitesc Calatoriile, poimaine dau si examen din ele. Nu ma omor dupa sec XVIII, dar pe Swift l-as reinvia daca as avea cum :P
Uitati si "ghicitoarea", o mica intoarcere in evul mediu :D Apoi fecior-sau, june Scutier, Iubet si ucenic de cavaler, Cu parul cirlionti ca scos din fiare; Vreo douazeci de ani avea, imi pare. De stat, nici hat prea nalt, dar nici prea mic, Sprintar nevoie mare, si voinic. O vreme colindat-a tot in sa Prin Flandra si Picardia si-Artois, Si vrednic s-a purtat - in scurt ragaz - Cu gand sa creasca-n ochii dragei breaz. Si inflorat era, ca o altita, Cu dalb de crin si ros de garofita... Din fluier sau din ghiers zicea cu har; Senin era ca luna lui Florar. Giubeica scurta-avea, cu mineci late, Si falnic sta in sa, mai tras pe spate. In toate-i era fapta celibie; Stia juca si zugravi si scrie. De noapte nu dormea el mai de loc. Atita ce iubea, cu-atita foc. Ales era-n purtari si inimos, Nicicum decit tatin-sau mai prejos. |
Miercuri,e cantecul lui Roland?:"> Nu stiu sigur...
|
All times are GMT +2. The time now is 17:11. |