![]() |
Alexander nici nu se afla in top 10 filme ale istoriei antice...din punctul meu de vedere...
Si eu nu prea imi aduc aminte scena...si daca nu imi aduc aminte de ea inseamna ca nu m-a marcat... |
The Convenant - 5/10. Ideea era destul de buna incat sa faca un film cat de cat placut...dar ce a iesit a fost plictisitor, cliseistic si deloc infricosator (pentru ca e si horror). Cred ca ar fi mers mai bine daca faceau un serial de televiziune, macar in felul asta ideea era gadilita mai mult, dezvaluind mai multe despre istoria lor...povestea parintilor...etc. In fine, un film care nu merita vazut, nici pentru efecte, nici pentru nimic. Nice car though (Mustang GT).
|
The Black Dahlia - 7.5/10. Sa vedem...e un film de Brian De Palma (Scarface, Snake Eyes si alte multe) deci trebuie sa fie un film bun si bine facut. Ei bine e...e un noir pur...s-au luat elemente din toate noir-urile si s-au comprimat aici (si nu stau inghesuite)...are o crima greu de elucidat cu un final surprinzator cu misterul specific noir. Un film frumos, cu imagini bine alese si totusi...cu toate astea + frumusetea de Scarlett Johansson il face putin cam banal pentru ce vrea sa fie...si castigatoare de Oscar, Hilary Swank, chiar n-avea ce sa caute in filmu asta. Chichite sa tot cauti...ca sunt. In final e un film placut care iti lasa un gust dulce-amarui si e totusi un film de De Palma.
Borat ... titlu lung - 7/10. Amuzant, nici un dubiu aici...dar e bazata pe retardarea sociala a lui Borat...si atat. Sunt cateva momente, ca atunci cand cade calu, care ti se pare incredibila, dar probabil e doar un truc de montaj (adica sa cada chiar atunci cand termina el imnul, cazatura e si ea probabil regizata, cine stie)...in rest genu asta de comedie am mai vazut in Jackass sau Dirty Sanchez...fug dezbracati pe strada dar intrebarile stupide ii apartin lu Borat in totalitate. Bravo lui ca a reusit sa faca atata controversa pentru nimic, cu toate ca faza cand a intrat in locul ala de rugaciune e destul de deranjant, cu toate ca noi acum stim ca Borat e un personaj fictiv si cei de acolo nu si nu numai...daca filmul asta e luat in serios si nu ca o comedie, atunci da...ar fi ceva controversat...si cred ca toate cele 3 cazuri de dare in judecata au fost respinse (cea cu tiganii din Glod, cea cu studentii din rulota si cea cu instructorul de eticheta). Oricum, misto film, foarte reala faza cu Pamela si probabil cea mai buna comedie a anului. |
MirrorMask - 7/10. Cateva cuvinte...interesant, fantezist si ciudat. Daca e cineva fan cgi combinat cu viata reala, adica si fan Immortel, ii recomand filmul, cu toate ca nu ma asteptam de la atata imaginatie din partea unor britanici. Imaginatie de genu asta e specific frantuzeasca, cu circul, cu muzica de acordeon...si apoi cu personajele din vis si scenele din fiecare cadru si daca nu, oricum fiecare cadru emana ceva francez (si nu din cauza ca am vazut Immortel mai intai). De vazut pentru imagini, ergo ...eye candy.
|
Snakes on a Plane - 7/10. Nu mi-a displacut dar e plin pana in gat de clisee si stereotipuri. Singurul lucru pentru care merita vazut este cantitatea de serpi si efectele speciala cu acestia. E un film foarte distractiv asta daca nu va astepti la un film prea inteligent cu o groaza de faze mai mult sau mai putin ridicole pentru situatia de fata. Oricum...pentru cei care nu au vazut filmul inca...e o ocazie in plus sa il vada pe Samuel L. Jackson sa mai zica o data cuvantul "motherfuc*er"...de fapt o zice de vreo 2-3 ori...si o ocazie in plus sa mai vada niste efecte misto inconjurate de groaza si tensiune.
Mda, numai eu mai postez aici... The Last Kiss - 8/10. Un film care nu dezamageste. Povestea a patru prieteni, toti la varsta de 28-29 de ani...fiecare cu criza lor de varsta medie...cea principala fiind cea a lui Michael, personaj interpretat de Zach Braff (Scrubs) si relatia lui cu iubita sa (care e insarcinata in luna a treia). Pe scurt, se intampla multe chestii care ii fac sa se intrebe de dragostea lor, daca e destul de puternica pentru a supravietuii...si apoi vin replicile puternice acordate de un scenariu bun si bine construit, cu o poveste nu chiar originala dar care aduce lucruri noi. Un film curat cu un joc al actorilor puternic si bun. This is getting really annoying... Spartacus - 9.5/10. Un film incredibil de frumos si de complet cu o poveste foarte buna. Totul este perfect si este un exemplu de film epic de inaintea filmelor epice facute in mare parte pe computer (Lotr). Pentru fanii Kubrick: de la acesta nu v-ati fi asteptat sa regizeze in acest stil stiindu-l doar ca fiind foarte calculat si simetric in alegerea cadrelor. De altfel nu el era prima alegere dar Kirk Douglas (pe langa rolul acesta excelent, a fost si producator executiv) l-a vrut pe Kubrick si eu cred ca nu putea face o alegere mai buna. Filmul este un deliciu pentru ochiul spectatorului dar si pentru urechi, coloana sonora fiind pur si simplu sublima. Jean Simmons este una din cea mai frumoasa femeie pe care eu am vazut-o vreodata intr-un film, o femeie de o puritate si innocenta rara. Iar autenticitatea si atmosfera dn film este extrem de puternica. Posibil ca din punct de vedere istoric sa nu fie chiar precis, dar cui ii pasa? Un film nemuritor si indragit pentru totdeauna de fanii filmelor epice dar si de fanii lui Kubrick si ai lui Kirk Douglas. Si 3 ore si 15 minute nici nu s-au simtit trecand cu filmul asta. |
The Departed - 8/10. Majoritatea deja stiti ca s-a luat (80% e copy/putin edit/paste) dupa capodopera chinezeasca "Infernal Affairs", fapt indeajuns sa nu mai primeasca 6 nominalizari la Globuri de Aur, ca sa nu mai vorbim despre Oscar...bine poate actorii merita nominalizarea si anume Leo DiCaprio, Nicholson si Wahlberg (cel din urma nu vad de ce a fost nominalizit cand a fost vazut in total 15-20 minute in tot filmul). Leo joaca chiar bine dar Tony Leung Chiu Wai a jucat mai bine...si faptul asta merge pentru fiecare actor ... cei din China au jucat mai bine decat cei din America. Scorsese ce a facut, a adus povestea asta din China si a americanizat-o complet si a facut-o si mai usor de inteles...nu intotdeauna un lucru bun, pentru ca ajuta mai mult la partea cu mister, oricum mana lui Scorsese se vede, nu e dubiu. Ramane un film bun, dar daca era original era si mai bun. Enjoy!
|
Babel - 9.5/10. Un film extraordinar...indubitabil. Dar este asemanator cu filmul Crash care are aceeasi premisa. E asa de asemanator incat atunci cand dau sa caut de Babel pe imdb am scris Crash in loc. Dar fata de Crash...interactiune directa/indirecta intre personajele din diferitele circumstante sunt de distanta mai mare, tari, continente chiar...oricum ca drama si ca situatii tensionate intrece Crash...si deci are sanse la Globul de Aur dar si la nominalizarile pentru Oscar. Ca prestatii toti se descurca excelent, pana si Brad Pitt...dar cei care excela sunt cei straini si Cate Blanchett. Povestea este la inceput complexa si intortocheata (dar nu in asa fel incat sa iti provoace confuzie) dar se dezvaluie bine spre final fara sa lase "spatii libere". Film foarte bun care merita vazut.
|
Hotel Rwanda - 8/10. Un film puternic cu mesaj puternic. Filmul prezinta in detaliu evenimentele ce s-au petrecut in 1994 in Rwanda...si anume conflictele dintre Hutu si Tutsi (razboi civil). Pe langa aceasta mai arata si lupta unui om pentru supravietuire, a lui, a familiei lui si tuturor refugiatilor pe care i-a gazduit in hotelul in care este administrator. Asa ca o sa vedeti drama, suspans si dragoste. Cu toate astea, vroiam sa vad mai multe scene socante si nu numai. Un film foarte bun dar care nu m-a multumit in totalitate.
|
M0n0, ai vazut si tu filmul ala de Craciun.... tre ceva mai vesel ;)
eu am vaz Children of Men - 7 (asta pt ca e clive owen hot). ma asteptam la ceva mai bun. :( |
Originally Posted by Dea_Tofog:
De Craciun am vazut asta: Flags of Our Fathers - 8/10. Inca un film despre al doilea razboi mondial, dar e original pentru ca partea asta din razboi nu a mai fost aratata. Clint Wastwood a regizat filmul acesta si a facut-o respectand faptele istorice, aproape la sange. Eu nu stiu istoria razboiului din '45 in totalitate...dar dupa ce se termina filmul, se deruleaza genericul de final langa poze reale din acele momente. Unele din ele sunt folosite ca frame-uri din cadrele alese de Eastwood...Eu deja ma ingrijoram ca regizorul e deja prea batran sa mai faca filme dar a facut 2 intr-un an...la 76 de ani...acesta si Letters from Iwo Jima si amandoua promit, cel putin asta care l-am vazut nu dezamageste si cele 2 ore si ceva minute trec repede. Putea totusi sa pastreze ordinea cronoloigca a flashback-urilor...era mai usor pentru specatatori. Si pentru fanii filmului "Salvati soldatul Ryan" mai aveti in filmul asta o scena de lupta pe o plaja, nu e la fel de buna dar e mai lunga. |
Flushed Away - 8/10. Super comedie, super animatie. Am ras la o groaza de faze chiar daca par usor cliseistice. De fapt filmul parodeaza unele filme sau faze deja cliseu prin a le repeta aici intro atmosfera amuzanta. Dar sunt si multe alte faze originale...care, cu ajutorul actorilor foarte buni, par si mai amuzante sau cel putin am simtit prezenta actorilor mai mult decat de obicei in acest gen de animatie. O animatie foarte buna pe anu asta.
|
Perfume: The Story of a Murderer - 10/10. Si inca ce poveste...cred ca cea mai buna poveste care am vazut de foarte mult timp intr-un film. Ajuta daca ecranul scotea si mirosul, fie el bun sau rau...dar sa stiti, in nici un alt film aspectul vizual si atentia pentru detaliu nu au fost mai puternice decat in acesta si chiar au inlocuit cu succes simtul olfactiv care era cat de cat necesar. Povestea este in mare parte formata din narare, ceea ce ajuta la atmosfera de poveste (filmul este inspirat din romanul "Das Parfum" scris de Patrick Süskind). Personajul principal este absolut genial atat prin faptul ca joaca excelent (Ben Whishaw) dar si prin faptul ca nu stii daca sa il iubesti datorita geniului sau sa-l urasti datorita celeilaltei parti ai lui, mai intunecata. Sunt o groaza de momente in care ai fi dorit sa mirosi ce parfum se amana in aer, dar si fara filmul mi-a cauzat "piele de gaina" de cateva ori. Un film excelent construit, excelent regizat, acompaniat de o muzica excelenta la randul ei. M-a uimit!
|
The Illusionist - 7/10. Ultimul film pe 2006 si nu m-a distrat chiar cum ma asteptam. Dupa mine, filmul putea fi facut si mai bine. Povestea parca grabita, actorii joaca bine dar nu au resusit sa am convinga, nici macar Edward Norton, poate mai bine a jucat Paul Giamatti, sau paote mi-a placut rolul lui foarte mult. Efectele speciale sunt mistocute...dar nu cine stie ce...iar ca trucuri de magie arata foarte bine, dar imposibil, mai ales pentru tehnologia din zilele alea. Probabil cei care au facut filmul au vrut doar sa afle cat mai multe despre magie si au facut-o prin documentarea necesara pentru film. Nu stiu, nu mi-a dat nici un sentiment filmul asta.
|
Idiocracy - 7.5/10. Mi-a placut, mi-a placut viziunea lui Mike Judge (creatorul personajelor Beavis si Butt-Head) asupra viitorului indepartat daca o sa continue cu teoria semi-adevarata care o arata la inceput. E un film foarte amuzant cu personaje care seamana cu cele 2 mentionate mai sus si deci cine e fanul genului de comedie bazata pe prostie exagerata il recomand...e chiar foarte misto.
School for Scoundrels - 8/10. Pe mine m-a distrat destul de mult filmul asta...destul incat sa-i dau 8. <spoiler alert!>Are o poveste tipica gen fraierii ajung cu gagicile cele mai bune, ei castiga, etc. Dar e spusa in asa fel incat sa nu crezi asta decat la sfarsit. In mod evident, sunt o groaza de glume, care chiar sunt amuzante si bine plasate, poate cea cu electrocutarea in avion a fost putin deplasate dar in rest, am ras. Daca vreti, filmul va mai invata cum sa fiti mai puternici, sa nu va lasati calcati in picioare, etc. dar avem Fight Club pentru asta. Mi-a placut si cum a jucat Jon Heder (ajunge sa aleaga roluri care tind spre neutru, ca sa nu ramana la stagiul de Napoleon Dynamite) si "relatia" dintre el si personajul lui Bob Thorton. E un film placut care o sa va amuze. |
The Good Shepeherd - 6/10. Am ales sa-l vizionez din cauza ca e regizat de Robert De Niro. Nu am mai vazut nici un film regizat de el si la o privire mai atenta am vazut ca a mai regizat un film "A Bronx Tale" acum 13 ani. In fine, nu regia e punctul forte al filmului, daca as putea spune forte in orice caz, ci scenariul care e complicat, incalcit, pe dos, etc...credeti ce vreti, dar un scenariu nu trebuie sa fie in felul asta in asa fel incat sa iti stimuleze inteligenta. Ideea e ca cele 2 ore jumate au trecut foarte, foarte greu. Cand am inceput sa-l vizionez era lumina, acum e intuneric, asta a amplificat senzatia de trecere rapida a timpului, dar foarte lenta a filmului. O sa vedeti multe secrete, drame de familie, societati secrete si inceputul C.I.A.-ului. Actorii nu joaca genial, de fapt nici unul nu iese in evidenta si mai e si faptul ca nu stii in ce an se petrece actiune, ba e in al doilea R.M., ba in anii '60...si nu iti dai seama dupa cat de mult a "imbatranit" personajul lui Damon, pentru ca e forever young. Mda...
|
Unknown - 7/10. Dupa ce il vezi iti aduce aminte putin de "The Usual Suspects" si de "Reservoir Dogs". Actorii joaca destul de bine, pe majoritatea i-am mai vazut si in alte filme, de fapt eu i-am vazut pe fiecare in cate o lucrare de'a lor...("Patimile lui Hristos" pentru James Caviezel, "Little Miss Sunshine" si nu numai pentru Greg Kinnear, "Matrix" pentru Joe Pantoliano, roluril mici ca in "Salvati soldatul Ryan" pentru Barry Pepper si "Sub Pamant S.R.L." pentru Jeremy Sisto. E un film nu prea deosebit pentru ca genu asta de actiune am mai vazut, daca vrei "Cube". Este mister intr-o cantitate acceptabila si flashback-urile dezvaluie multe. E un film care merita vazut, dar nu neparat de amintit.
The Grudge 2 - 6/10. Sa vedem, standard scenariu, standard performante ale actorilor...standard tot. Prin standard ma refer ca toate elementele ce fac un horror, horror sunt acolo, la locul lor. Filmul e naspa, daca il vizionezi singur in camera ta...dar o sa fie mult mai bun daca il vezi cu cineva...sau cu un grup. De ce? Pentru ca o se te distrezi si mai tare urmarind reactiile celorlalti spectatori. E previzibil dar tot o sa te sperie, pentru ca are acele momente sunt bine facute si tensionate. Nu zic ca e mai bun decat primul, de fapt e putin mai bun (chiar daca celalalt tot nota asta a primit-o) pentru ca nu implica o singura poveste (un singur personaj care se lupta cu "raul") ci are mai multe din diferite perspective, asta mi-a placut mie, personal. Oricum imi place chestia ca regizorul isi face un remake la un film care l-a regizat in trecut, cu acelasi nume, rar mai vezi chestii de genu asta. Actorii nu fac nimic neobisnuit...adica tipa, plang, se sperie, chestii deci standard. Oricum, un film la care e recomandat sa nu speri la prea mult...si sa te distrezi vizionandu-l... |
Saw III - 8/10. Inca un test de'a lui Jigsaw in care nimeni nu castiga. Saw 3 e important in seria asta pentru ca arata multe evenimente din Saw 1 si 2 care au umplut golurile astfel arata mai multe despre personajul Jigsaw si ce reprezinta el de fapt...loc lasat de interpretari proprii. Dialogurile nu au nimic profund sau de importanta cruciala, mai degraba imaginile vorbesc si sarcinile lasate de Jigsaw in reportofoane. 3-u este mai violent vizual, cel mai gore dintre cele 3, probabil din cauza mecanismelor noi, dar nu mi s-a parut ca are foarte mult sange, dar cateva scene iti provoaca o senzatie usoara de greata (scena cu porcii si cea cu operatia pe creier, nu e spoiler, va spun doar ce va asteapta). Oricum e mult mai bun ca film decat un nebun care fuge cu un cutit si omoara pe toti, fara scop, bineinteles.
|
Blood Diamond - 8.5/10. Un film excelent cu un subiect folosit in trecut, dar se pare ca nu destul de mult. De data asta e vorba despre crimele din Sierra Leone din '99, deci evenimentele s-au produs destul de recent. Razboiul civil a avut ca scop in primul rand uciderea a mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovati (o spun ironic...) si in al doilea rand contrabanda cu diamantele gasite pe pamanturile Sierrei Leone. Oricum, din pacate, se transforma rapid intr-un film de actiune Hollywoodian cu un Leonardo ca un Rambo si cu o poveste de dragoste specifica, dar un film Hallowoodian ca asta mai rar. Trebuie aplaudat Leonardo DiCaprio pentru ca joaca din ce in ce mai bine (cam ciudat accentul, nu l-am putut identifica, ba englez, ba putin german...). Iar prezenta lui Djimon Hounsou este si ea foarte puternica ca de altfel in orice film in care joaca el. Dar e in final un film foarte bun cu un mesaj puternic, care poate o sa fie amintit in viitor ca evenimente de genul ala sa nu se mai repete.
|
Originally Posted by M0n0:
He-hee..ultimul film greu al anului, poate cel mai greu, dar si cel mai tare.. 8) da, e lung si manierist in stil mafiot uneori dar ce poate fi mai inedit decat o redare a fratiei Skull and Bones in stilul Bronx Tale, cu familia - baza societatii - ca veriga slaba, iar pana la urma desi ai senzatia ca nu duce nicaieri si ca filmul e o elegie insomniacala, totul se leaga si atmosfera de DC "pur si mov" capata substanta si feelingul de razboi rece anchilozat ca tastele unei maasini de scris mecanice si adevarul din gura rusului transfug adus in stadiul de dementa despre marota URSS ca "amenintare" mondiala, pentru ca complexul militarist american sa se poata dezvolta si subzista si la polul opus the absolute argument ca valoarea ultima subsumeaza valorile morale adiacente iar suprematia Americii nu se bazeaza pe flesh and blood sau pe tot ce pretuiesc cei care o cladesc in virtutea instinctului de ubi bene ubi patria, ci pe ce este dincolo de toate valorile perene - patriotismul absolut, atasamentul fata de natiunea in sine fondata sa fie ca nici o alta natiune de pe pamant: "what do you white people have?" intrebarea personajului mafiot al lui Joe Pesci..cu raspunsul cutremurator: "We have the United States, all the rest of you are just visiting", ceea ce ramane dincolo de dragoste, familie, inavutire, interese, libertate, bunastare, pace si bunavointa intre oameni si alte idealuri lumesti ale celor care se nasc, traiesc si mor, pentru ca toate aceste idealuri sa poata exista perpetua peste generatii si sa aiba un nume: America. Pt. Damon e rolul vietii, the rest of the cast sunt pe masura numelor, John Turturro mai ales mi-a placut si Joe Pesci cu o aparitie de doar cateva minute, dar care ramane pecetluita in memorie, William Hurt si Alec Baldwin in roluri care li se potrivesc, De Niro himself dincolo de orice vanitate - doar Angelina Jolie joaca ca o vaca incaltata, cea mai proasta actrita posibila, cel mai miscast rol; ramane de savurat in continuare la varianta extended pe DVD, cu toate detaliile din background si infiltrarea lui Ulysses si semnificatia bancnotei de un dolar si hopefully si mai multe excursuri in viata privata a personajului principal cu povestea lui de dragoste, si alte substraturi.. :happy: ; |
Originally Posted by M0n0:
|
All times are GMT +2. The time now is 14:19. |