Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Restul e t?cere" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=90970)

gionloc 13 Mar 2008 20:41

Originally Posted by Pitbull:

Facultativä - cä dacä-i obligatorie, treaba nu mai e bunä. ;)

da, asa e de fapt!
ca tot ruleaza Cold Waves pe tvr... :)

vladvaidianu 14 Mar 2008 01:46

ctp? :-j
acu-s vreo 2 ani, ctp scria ca in america, pe autostrazi exista o banda speciala pe care nu pot circula masini decat daca au minim 3 (trei) pasageri.

:shock: :lol:

si de atunci nu mai citesc nimic scris de el. jur pe licenta mea de taximetrist in chicago ca pe hov lane se merge cu doar 2 (doi) pasageri. bagi ca si interdictia asta nu se aplica tot timpul ci e cu orar. plus ca fiecare stat are reglementari proprii iar hov lane e o raritate.

azi i-am citit critica postata aici si raman la aceiasi parere. ctp se pricepe la film cam cum are si driver licence (usa).

citind topicul asta mi-am adus aminte de proverbul cu piatra, apa si inteleptii...si cand scriu asa ceva nu ma gandesc la nae decat cu admiratie. pt filmele anterioare, chiar si pt asfalt tango. dar restul e tacere...

ghidupu
Quote:

...De ce devine atat de inconsistent? A vrut sa se detaseze de Puiu and comp, a vrut prea mult mainstream si a sfarsit in a se detasa de el insusi, ratand aproape integral un film...

;) touch da base

hm... e mai subtire decat mi-as fi imaginat in cele mai pesimiste momente. si cred ca e oarecum firesc sa fie asa. e un scenariu mai vechi si trebuie ca cele scrise mai tarziu sunt mai bune. intre occident si 432 e o mare diferenta. oare cum ar fi fost primit occident daca ar fi fost produs la 5 ani dupa 432 ?

Alex Leo Serban 14 Mar 2008 09:52

Originally Posted by vladvaidianu:

hm... e mai subtire decat mi-as fi imaginat in cele mai pesimiste momente. si cred ca e oarecum firesc sa fie asa. e un scenariu mai vechi si trebuie ca cele scrise mai tarziu sunt mai bune. intre occident si 432 e o mare diferenta. oare cum ar fi fost primit occident daca ar fi fost produs la 5 ani dupa 432 ?

d acord.
eu cre k, dk n-ai facut un scenariu la timp, it's better to forget about it & move on...
d cele mai multe ori, ori a 'rasuflat' (dar, cind e 'proiect d suflet', cam greu sa-ti dai seama...), ori esti km singuru p kre-l mai intereseaza - vezi si coppola cu 'youth without youth'... ;)

films4all 14 Mar 2008 14:46

Originally Posted by EgoN:

terminati cu pretul 50% al biletelor. la orice cinema biletul e intre 50 si 80 de mii de lei vechi (nu ma refer la mall). mi se pare un tarif mai mult decat rezonabil si nu cred ca diferenta de 10, 20 de mii de lei va conta asa mult. cine vrea sa mearga la cinema, merge..cine nu, nu, poate sa fie si 2 lei biletul.

crede-ma conteaza mult diferenta asta de doi lei.. adica.. am vazut frumos filmul intr-un mall.. calitate bune a imaginii, sunet impecabil si tot ce vrei de bine. Apoi..m-am dus intr-un cinema obijnuit.. nu dau nume..dar unde biletul e 4 lei pana in ora X si dupa ora X, 8 lei. Si ce s-a intamplat? Exact poate momentul de varf al actiunii.. pasc..pe apa sambetei..a fost taiat. Sunetul.. VARZA.. imaginea.. asa si asa. Deci..rusine. Nu e de mirare ca cinematografele se inchid.. si pana la urma..e ceva normal..daca stam bine sa ne gandim..e vremea progresului.. e vremea calitatii. Cine nu se ridica la standarde..cade..ca in viata..
well.. cam atat cu dezamagirile .. asta e! :(

Pitbull 14 Mar 2008 15:18

My faithful disciple, aici este vorba despre CU TOTUL ALTCEVA. Citeste atent fragmentul pe care l-ai citat, pentru a-i räspunde. Nu uita cä dacä vrei sä faci filme, atentia si adecvarea fatä de subiect sunt douä cerinte principale - altfel, dacä ai de fäcut o transpunere dupä scena violului din "Räscoala" de Rebreanu, iar tu povestesti cum ai ecraniza "Petricä si lupul" (de Prokoffiev, nu de Ion Creangä), crezând cä e unul si acelasi cu Petre Petre, ne-am procopsît! :oops:

films4all 14 Mar 2008 15:33

nu tre sa-mi amintesti peste tot ..de (...) ..in special.. nu in formele astea publice. .. oka.. am retinut!

[Edited by mod.]

Pitbull 14 Mar 2008 16:00

OK, scuze - nu stiam cä vrei mai multä discretie. Am modificat. E rândul täu acum - räspuns on topic, please.

Dragomara 14 Mar 2008 18:39

Pitbull - de ce mi-ai ºters postarea de la ora 13 ºi ceva?! De ce numai pe-a mea? :D

Pitbull 14 Mar 2008 21:06

Scuze sincere, dar cred cä ai visat. Nu am sters nimic.
(Dacä vrei, poti sä spui cä mint. N-am sä mai räspund. Rämâne cum vrei tu.)

ulrich 14 Mar 2008 21:20

Originally Posted by vladvaidianu:

ctp?........

si de atunci nu mai citesc nimic scris de el.

cred ca ctp o sa fie emotionat.
de la cronica aia la "no country..(ratata,ce-i drept),cam multi pulifrici au inceput sa-l muste pe urs.

vladvaidianu 14 Mar 2008 23:00

daca ti neaparat sa imi atasezi mie eticheta de pulifrici...no comment

ctp e un fel de urs doar raportat la romanica si a avut momentele lui dar pe harta lumii e doar un jelly bear. motivul: cohen bros sau mungiu nu sunt chiar victor ciorbea sau hagi. in plus pe sfera cinematografiei nu prea se pot calcula integrale... :((

Alex Leo Serban 15 Mar 2008 08:33

Originally Posted by Dragomara:

Pitbull - de ce mi-ai ºters postarea de la ora 13 ºi ceva?! De ce numai pe-a mea? :D

OMG! paranoia runs rampant - in yellow too :lol:

ps cit priveste postarea lu ulrich - jenanta...
o data pt k merge p ideea (falsa!) k ctp-u a fost atakt doar dupa cronik sa lipsita d gust la coen bros (eu, d ex, nu l-am considerat niciodata un om d gust - ci un fel d vulgarizator d camin cultural...); ac forum sta marturie k NU e asha!
si doi: presupozitia (indusa subliminal) k, dk il ataci p ctp, esti un 'pulifric' (presupun k asta e singularu d la 'pulifrici'... sau e defectiv d singular?!) :?
iar kestia cu 'ctp va fi emotionat', kre vrea sa ridiculizeze pozitia (d bun-simt) a lui vladvaidianu, e SO cheap...! :sleep:

Pitbull 15 Mar 2008 09:16

Originally Posted by Alex Leo Serban:

un 'pulifric' (presupun k asta e singularu d la 'pulifrici'... sau e defectiv d singular?!) :?

Nu, face la fel cu "pici", "arici", "päcälici":
- un pici, piciul, doi pici, picii;
- un arici, ariciul, trei arici, aricii;
- un päcälici, päcäliciul, patru päcälici, päcälicii;
- un pulifrici, pulifriciul, doisprezece pulifrici, pulifricii.
NU (färä virgulä) face la fel cu "bici", "plici", "carici":
- un bici, biciul, douä bice, bicele;
- un plici, pliciul, câteva plice, plicele;
- un carici, cariciul, multe carice, caricele.

Vezi si poema compusä în 1971 de mine si maicä-mea, la adresa doctorului de la parter care zbiera sä nu ne jucäm sub ferestrele lui cä-l deranjäm (eu si copiii din bloc, nu eu si maicä-mea):

Foaie verde bambilici,
Mä fäcu mama-n urzici,
Infulecând vreo doi mici,
Cu concursu-unui arici
Si cei doispe mucenici,
Mä crescu-ntre ucenici,
Vru sä ajung doctorici,
Da' iesii un mäscärici
Si mä cheamä... haide, ghici!
Ai ghicit: Dinu Dräghici.

herbert 17 Mar 2008 01:48

vazut "restul e tacere". nu mi-a placut. n-are nae coaie de mare regizor - calareste poantele, bancurile si glumitele... nu ramane mare lucru.

herbert 17 Mar 2008 02:08

nu stiu cine mi-a cenzurat cuvantul "cUoaie"?! va rog sa nu va atingeti...

StefanDo 17 Mar 2008 09:03

programul ti l-a cenzurat, dar ai gasit tu o solutie, ca toata lumea ;)

herbert 17 Mar 2008 11:37

aha, da' eu credeam ca Pitbull a devenit mai rau primavara,
acum cand infloreste toata tara... (inclusiv provinciile vitregite)

Pitbull 17 Mar 2008 12:15

Originally Posted by herbert:

primavara,
acum cand infloreste toata tara...

http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=15320 :happy:
Cenzorul de coaie e o reminiscentä de pe vremea regimului de tristä amintire... :hmm:

rocky 17 Mar 2008 15:31

Clarificari:

N-are nici o treaba cu comunismul. Si, daca ar avea, nici ca mi-ar pasa, atita timp cit poate fi ceva frumos intr-o tara atit de urita.

Eu am fost la film la Gloria cu fluturasi impartiti in clasa, si asa am vazut si Trandafirul galben, si Revansa, si Vizita la domiciliu (ciudata optiune pt o clasa de pioneri sub 12 ani, nu?)

Un alt motiv esential pentru care am facut aceasta propunere a fost faptul ca pensionarii de azi sint cei mai mari iubitori de film de ieri. Ei sint cei care se duceau si la cite doua filme pe zi, si pentru care filmul a insemnat enorm in tinerete si inca au nostalgia mersului la cinema. Tata e un exemplu. Adora filmele, desi nu are nici o treaba cu arta filmului. Doar faptul ca a fost prieten bun cu gopo si alti citiva.

Alex Leo Serban 17 Mar 2008 20:58

nu t supara, i know u mean well & all that - dar, sincer, kiar dk s-ar duce, nu cre k le-ar placea: am vbit la tel cu un bun prieten/coleg, d virsta parintilor mei, kre mi-a zis k a vbit la rindu lui cu niste amici de-ai lui - d ac virsta - kre s-au dus la film & nu le-a placut: l-au gasit prea lung... :(

All times are GMT +2. The time now is 17:25.