Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Clasic (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=247)
-   -   Martin Scorsese....un ,,giant,, uitat de Academia... (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89892)

Suspect de bizar 18 Apr 2009 22:22

Păi Iisus nu este prezentat tocmai divin.Nici nu ştie dacă-i Mesia,se îndoieşte pe tot parcursul filmui.

illotempore2002 18 Apr 2009 22:24

si legatura cu omul arian este......???????????

probabil omul perfect. but it must be more

Suspect de bizar 18 Apr 2009 22:27

La care înţeles al cuvântului te referi,la teoria conform căreia Iisus nu e divin,sau înţelesul naziştilor?

illotempore2002 18 Apr 2009 22:35

la intelesul pe care il ofera Scorsese....el spune ca trebuia sa aleaga un actor cu ochi albastri pentru a putea infatzisa in isus pe omul arian :)

europe_east 18 Apr 2009 23:08

Buticut, mi-a placut si mie mult ce ai zis. Ai mare dreptate. :)

redmen 18 Apr 2009 23:27

@illo Nu are legatura cu arian as in the nazi conception.Are legatura cu Arius si conceptele lui religioase cum ca Iisus nu ar fi fost decat un simplu om care pretindea ca e Dumnezeu.

illotempore2002 18 Apr 2009 23:56

da?
interesant...i will research

quills 15 Feb 2010 19:19

Am vazut de curand New York Stories (1989) . Trei povesti, trei regizori diferiti, dar ce regizori : Scorsese, Coppola, Woody Allen. Poate ca un astfel de film ar fi trebuit sa fie o adevarata lectie de cinematografie, dar, din pacate, doar Scorsese isi face bine treaba, cu o poveste plina de tensiune si frustrari sexuale intre un pictor celebru (Nick Nolte ) si muza care-i pe picior de despartire (Rosanna Arquette). Dar, cand esti un pictor celebru , ai sansa sa gasesti cate-o muza pe toate gardurile, deci....totul se termina cu happy-end.
In restul filmului, Coppola da in mintea copiilor de bani gata, iar Woody Allen are probleme cu maica-sa, dar...cam penibile, eu sincer nu va recomand asa ceva.

miercuri 15 Feb 2010 20:32

Am vazut si eu New York Stories mai de mult si tot asa, tin minte ca numai cel al lui Scorsese mi-a placut. Bucata lui Coppola era scrisa chiar de fii-sa care la vremea aia avea vreo 10 ani, dar si acum mi se pare la fel de razgaiata si nu mult superioara din punct de vedere scenaristic. :P Cea a lui Woody Allen mi s-a sters complet din memorie...

quills 15 Feb 2010 21:00

ah....pai daca i-a facut un hatâr lu' fiica-sa, filmandu-i "scenariul", mai inteleg, :) . altfel, inexplicabil. cel putin, la momentul respectiv.

elena_ciubota 05 Apr 2010 15:53

intr-adevar gigat :)

illotempore2002 10 May 2010 08:40

After hours, 1985.

Nice. Un tanar plictisit si obosit de munca in corporatie, intalneste intr-o noapte o tanara foarte atipic, intr-o cafenea. Ea il invita la el si de aici urmeaza o noapte de cosmar in care au loc toate evenimentele si intamplarile ciudate din lume care se pot intampla cuiva. Toate acestea i se intampla lui in decursul unei singure nopti, frizand absurdul, coincidenta uluitoare, mixand in toate astea o sinucidere, spargeri de apartamente, furturi, batai, inselatorii conjugale, femei isterice decompensate si etc. Totul se intampla in micutul SOHO din New York, unde toata lumea se intersecteaza cu toata lumea.

Faina atmosfera kafkiana, interesanti indivizii, pitoresti femeile iar Rossana Arquette este geniala (and i mean it).

Windom 02 Jul 2010 07:41

Am revazut aseara After Hours, cu comentariul lui Scorsese & Co. Destul de interesante spusele echipei, a fost prima colaborare Scorsese - Ballhaus, ultimul mai realizase inainte un singur film pe pamint american, avind insa in spate 60 de filme ca DP la Fassbinder (realizate in 8 ani). De la acesta a adus pe platoul lui Scorsese filmatul de tip "guerilla", de altfel se si observa o "europenizare" a stilului de filmare. Filmul i-a picat la tzanc lui Scorsese, deprimat dupa ce Last Temptation of Christ fusese anulat cu un an inainte. Faza interesanta e ca, initial, filmul urma sa fie regizat de Tim Burton, care s-a retras dupa ce a aflat ca Scorsese e interesat. Un After Hours made by Burton - ar fi iesit ceva mai interesant?:-?

Medicate 07 Jul 2010 12:25

Revazut The Grifters ( 1990 )

Cred ca e primul film al lui Scorsese tradus in limba noastra dulce ca mierea mot-a-mot.

Windom 07 Jul 2010 13:08

No shit? Pina si Scorsese e "tradus" cu Stephen Frears...

Medicate 07 Jul 2010 13:10

:)) No shit no shit , dar e tradus ok titlul !

All times are GMT +2. The time now is 17:03.