![]() |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
c'est simple: mi-a pierit keful...
era f 'lucrativa', k sa zic asha, da eu nu vreau sa devin sclavul banilor: cartea care tocmai mi-a aparut e un elogiu adus minimalismului in toate; cum ar fi fost una sa spun, alta sa fac?? plus k, sincer, n-a fost mai mult decit o toana - un pariu sa vad dk pot s-o fac si p-asta. rezultatul a fost decent, dar nu ma pasioneaza teveul... in plus, cand vad cum s tin toti cu dintii d obscurele lor emisiuni, cum UNUL nu renunta, cum s bulucesc sa APARA in cadru - k in sceneta cu dinescu, iliescu & caramitru la lovilutie -, mi-e o sila... emis. era in grila d toamna, dar i-am anuntat k renunt la ea. m-am simtit exaltant d eliberat. dar iti multumesc pt 'concern' :) |
revenim la subiect?
ia uitati ce crede o parte din presa franceza:http://www.allocine.fr/film/revuedep...lm=111190.html spectatorii sunt mai generosi si cu stelele si cu aprecierile, da cred ca sunt romani aia cu 4 stele :P . -am citit si eu cronica lui Gorzo si nu cred ca filmul lui Mitulescu, in ciuda tuturor defectelor, merita sa fie desfiintat chiar asa. adica o tara-ntreaga se astepta sa fie o capodopera, nu a fost, si acum il aruncam la gunoi. De cele mai multe ori filmele se afla undeva la mijloc. e cazul lui "cum mi-am petrecut..." -povestea destul de dezlanata si nu prea credibila. Vi s-a parut emotionant? Mie tocmai contrariul. Care emotie? Aia cica de nostalgie?? Nu pe bune, v-ati amintit cum cantam la chitara cantece patriotice in scoala profesonala? sau cand parintii vostri il imitau pe Ceausescu? Poate la bloc, la capitala lumea era mai indrazneata, dar la mine la tzara asa ceva nu s-a mai pomenit. Chiar am resimtit unele probleme de credibilitate, iar daca Gorzo crede ca toarna comunism cu lopata, mie mi se pare ca dimpotriva picura, si nici macar prin locurile esentiale. -Dar stitul lui Mitulescu asa baranicios imi place foarte mult. te simti ca la cinema. Cinema-ul ala clasic care nu se vede decat in sala. Doroteea Petre e geniala. Poate nu din felul in care joaca ci din contactul cu aparatul de filmat. n-o fi amorezat Mitulescu de ea?! :lol: -Una peste alta, cred in talentul lui Mitulescu. In perioada in care i-am vazut filmul in Delta citeam "Cruciada copiilor" si mi se parea foarte cinematografica, iar cm un potential regizor. |
Originally Posted by klein:
dar probabil e doar o barfa... asa k asteptam confirmari.... :huh: |
nu el, aparatul. tot aparatul e si tatal copilului :lol: |
allo, dragi prieteni si tovarasi, preocupati de "... sfarsitul lumii",
poate sa-mi spuna cineva dspr ce CARTE ALS e vorba? la ce editura a aparut? ca eu mai citesc si uneori chiar scriu dspr carti... daca nu e voie sa divulgati aici, scrieti un PM. za ranee blagodaren :D tzeluiu vseh, bleaha muha :D |
.lvt.
|
tz-tz!
esti in urma :lol: |
Originally Posted by herbert:
salut cartea despre care vorbeam, Cruciada copiilor, daca asta te intereseaza, e scrisa de Florina Ilis si a aparut la Cartea romaneasca anul trecut. E foarte bine scrisa si foarte vizuala. Detaliile despre copii fac forta cartii si momentele astea mi se par de-a dreptul cinematografice. iar Mitulescu un potential regizor. E o simpla speculatie. |
aci io presupun ca e vorba despre cartea numitului Alex. Leo (ca sa pastram o mireasma de A Clockwork Orange in scriere). si, daca binevoieste a ne impartasi datele exacte, subscriu si eu cererii formulate de catre herbert. |
am inteles gresit. scuze, dar credeam ca ramanem in zona mitulescu.
oricum, ma inscriu si eu la cererea despre cartea lui als |
Originally Posted by erectia eunucului:
ba nu, asta e cel mai misto si mai delicios prenume din toate filmele romanesti. Si straine. |
Dietetica lui Robinson, la Curtea Veche... ;)
|
Originally Posted by drudu:
aha.. o carte destul de mare (448 de pagini). un pret modic, 25 de lei online. is curios cum teoretizeaza minimalismul domnul als [pana atunci doar idei-intrebari-zambete in paranteza. daca transpunerea teoriei in viata se traduce prin renuntare (la un surplus necorespunzator unei bune-simtiri in propria existenta - de unde si renuntarea la emisiunea de pe cultural - ca bun exemplu de conduita conforma cu teoria)... aducerea ei in domeniul lecturii poate fi... necitirea cartilor avand peste 100 de pagini? (lol - sper sa nu fie asta)] |
da... este marele meu regret, dle john locke: dk tot trebuia sa debutez (desi nu stiu d c "trebuia"...), as fi preferat sa fie cu o carticik d max 80 pag... ar fi fost mult mai cool 8)
dar, desigur, consecvent pina la capat, eu NU recomand citirea acestei carti! in primu rind k nu teoretizez nimic; sint lucruri traite, nimic teoretic... numai situarea robinsonului meu pe harta miturilor culturale are parte d cva "teorie"... c est tout. so: nelectura placuta! :lol: PS dar nu vi s pare k sintem cam offtopic?? n spurk mitulescu p toti, minca-ti-as! |
ah, zilele trecute am remarcat un afis cu filmul lui mitulescu agatat de gara de nord, pe care scria:
"a richly detailed and unusually lyrical film" (Martin Scorsese) :lol: citatul lasat, desigur, in engleza, pt ca traducerea, probabil, ar fi facut magulitoarea declaratie sa piarda din vana... |
aoleo, da c era asha greu sa traduk, frate!?
"un film bogat in detalii si neobisnuit d liric"! mare brinza... ;) eu cred k l-au lasat asha in engleza, in gara d nord, expre - pt turistii straini care n viziteaza tzara :lol: |
.da. pt. turci, bulgari, rusi, moldoveni :P ...nu ca ar fi un lucru rau faptul ca suntem vizitati(tranzitati) de turci, bulgari sau rusi...
|
... mai ales k am mai fost, de-a lungu istoriei - doar k aia nu veneau cu trenu :)
|
I N C R E D I B I L !!!!
Am fost sa-l vad, sa-l pipai si pot sa spun ... ca ESTE !!!
Am reusit sa vad filmul care face sa para "productia" lui Nicolaescu "15" un adevarat film de Oscar nu alta - atit e de prost !! Incredibil - dar adevarat !! Am zis prost ? Scuze ... e un compliment. :P In principiu la un astfel de film analiza obiectiva e dificila, daca nu chiar imposibila din cauza "implicatiilor ideologice" din spatele temei alese. A spus careva ca filmul ... e prost-prost ? E un nostalgic ordinar înseamna ! Ca na ... asa, o nostalgie mai "rafinata" si strict delimitata s-ar putea permite ... :lol: Cred ca singura abordare posibila ar fi despartirea în doua : 1. Critica mijloacelor artistice. 2. Critica "logicii interne" a actiunii din film. La primul punct ... e simplu de tot. Pelicula e filmata pur si simplu incredibil de prost - faptul ca un microfon tot apare in partea de sus a cadrului e probabil cel mai nesemnificativ aspect. Dincolo de asta ... filmari din unghiuri care probabil se vor îndraznete si sugestive, dar nu prea fac altceva decît sa fragmenteze într-un hal fara de hal filmul ( de aici cred ca vine impresia de "colectie de clisee" si nimic mai mult ), taraganari fara sens pe anumite aspecte colaterale ( precum cheful de botez ), o nepermisa tratare cu rapiditate si usurinta a altora ( mersul cu trenul si trecerea Dunarii - personal mi se pare complet NEPERMIS si de-a dreptul jignitor cît de repede e expediata aceasta secventa :? - care putea lesne constitui unul din momentele de referinta ale filmului ), "faze" ce se vir simbolice dar par doar nefiresti si fara sens ( visul cu roata de cascaval - ca în melodia lui Andries, balonul de guma straina facut de copii care se înalta ... singur - desi pare mai adecvat vîrstei sa arate mai degraba ca un copil poate încerca - doar e momentul viselor, nu ? - sa urce odata cu el decît sa dea drumul la ceva de valoare ) etc, etc. Metafora din final - cu copilul care merge într-o masina asa ... spre a stabili o legatura cu lumea "mai buna" unde deja era sora sa, într-o masina, care chiar daca e hîrbuita, contine numai copii în vreme ce cei mai în vîrsta stau doar pe margine - pica pe acest esafodaj mai degraba ca o gluma rasuflata si chinuita si un contraexemplu decît ca o valorizare de ansamblu. :( S-ar mai putea spune mai multe, probabil o sa revin ... :) Mai daunatoare însa mi se par scaparile tinind de logica interna a filmului. :sick: Primo - ce securist care se respecta cît de cît era atît de imbecil sa stea într-o mahala infecta ( asa de infecta ca devine loc de deportare pt. un posibil "detinut politic" ) ???? :shock: Haideti fratilor - nu suntem în ... 2009, cînd e trendy sa stai în suburbie - ci în 1989 cînd în mahala stau doar m necalificatii. :P Secundo - eu am cunoscut fii de securei si activisti de partid si cu ei spuneau cele mai porcoase bancuri cu Ceasca. Jur ! De ce dracu' fiul de securist trebuie sa fie neaparat : las, mincinos, nitelus pervers etc, etc ?? :? Salvare temporara - ca poate cade netul. |
All times are GMT +2. The time now is 04:52. |