Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Replici memorabile (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86702)

transilvana 20 Jul 2007 23:45

da mai ai dreptate probabil era Rebe. sorry.

aia cu Cozorici zau nu mai stiu, un film cu un baraj, eu aveam vreo 12 ani cind s-a dat la TV dar m-a impresionat atit de tare in ineptia ei ca tot o mai tin minte...

transilvana 20 Jul 2007 23:48

a, si o corectie/intrebare: ala din Columna, care in nemernicia lui a muscat mina care l-a hranit, nu-l chema cumva Bastus?

merci

transilvana 20 Jul 2007 23:51

si inca:

Dorina Lazar: Acesta e fiul tau (sau cam asa ceva).
Gheorghe Dinica: O sa-l numim Iosif Visarionovici Barta.
(Lumini si Umbre - sau TV nu se pune??)

Pitbull 21 Jul 2007 00:11

Da, Bastus era (si tot Dinicä îl juca).

Sigur cä se pune si TV-ul, cä de, si el e om... ästa, film.
Iar replica aia, da - era memorabilä! Final de episod. Dinicä, în rol de stalinist fanatic. Context ideologic complet buimac: Ceausescu se cam säturase de "înfierarea" acelor "excese" si "unele greseli" din "obsedantul deceniu" (vezi "Clipa", Säraru/Vitanidis, "Niste täranu", Säraru/Daneliuc, "Descoperirea familiei", Brad/Calotescu, etc.), si o dädea iar pe-un comunism de linie durä. Barta ästa era un personaj pozitiv! (Apropo, replica asta mi-a dat si mie o idee: personajul unui roman la care lucrez, näscut în anii äia, se numeste Iosif Visarionivici Sterian; dupä destalinizare, devine "Costel".)

Proletar 21 Jul 2007 00:13

si tigarile Bastos ce rol aveau in toate chestiile astea?

ulrich 21 Jul 2007 00:23

Re: more lines

Originally Posted by transilvana:

si: "Attends que je t'explique!" (Patul conjugal)

inclin a crede ca daneliuc a furat povestea asta din "jurnalul de la paltinis"(noica o foloseste intr-o didcutie despre heidegger)

transilvana 21 Jul 2007 00:26

tin minte cind am vazut tigari Bastos ptr. prima oara in viata mea exact la asta m-am gindit - o fi vreo legatura cu Bastus?

da Barta din Lumini si Umbre era personaj pozitiv, desi parca hotarirea lui de fier era tratata cu un fel de condescendenta mamoasa de catre consoarta lui, Dorina Lazar. ea parca astepta sa-i treaca lui nebunelile si sa se transforme in om normal, familist.

Proletar 21 Jul 2007 00:31

apropo de Lumini si Umbre....tot il aud pe Florin Calinescu ca a facut o groaza de bani de pe urma serialului...chiar asa de bine era platit?

Proletar 21 Jul 2007 00:34

doua replici dintr-un film care, e drept, nu e romanesc:

Un tip cu pistolul la tampla:

- Nu vrei sa auzi ultimele mele cuvinte?
- Tocmai le-am auzit!

hellsteed 21 Jul 2007 08:32

La grand bouffe:

O prostituata: " You're sick. All we do is eat"

Pitbull 21 Jul 2007 14:53

Originally Posted by keepwalking:

apropo de Lumini si Umbre....tot il aud pe Florin Calinescu ca a facut o groaza de bani de pe urma serialului...chiar asa de bine era platit?

"O groazä de bani" e un fel de a spune. Pe vremea aia, la începutul anilor '80, actorii erau plätiti din ce în ce mai prost. Ura lui Ceausescu contra lor (care din august '83 avea sä ia forma "Dulea"), gäsea fel si fel de pretexte pentru a le reduce plata. (Exemplu: începând tot de-atunci, s-a dat urmätorul ordin de-a dreptul halucinant: ca actorii sä joace în filme "în cadrul normei de la teatru" - deci, în contul salariului, nu plätiti pe contract! Evident, nimänui nu-i convenea - nici nu cred sä se fi aplicat vreodatä dispozitia asta dementä - asa cä toti actorii aduceau la productia filmelor adeverinte cä si-au "fäcut norma", si deci aveau dreptul la onorarii suplimentare. Alt exemplu: în 1988, la filmul meu "Färä lumini de pozitie," cei trei actori principali, Laurentiu Lazär, Natasa Raab si Vali Uritescu aveau 800 lei/zi; în final, din niste economii, ne-au mai rämas bani si am vrut sä le recalculäm onorariile, la 1.000 lei/zi - maximum la care ar fi avut dreptul era 1.200; nu s-a aprobat!)
Pe de altä parte, TVR era notorie pentru cât de prost plätea.
Iar Florin Cälinescu, în "Lumini si umbre", era la debut (un nou motiv/pretext de a-i täia din bani).
Prin urmare, putem fi siguri cä a fost plätit jalnic. Dacä, per total, a ajuns la o relativä "groazä de bani", asta se raporteazä doar la faptul cä serialul a fost lung; câte episoade a avut, cä nu mai stiu - 12? 15? 18? Sä zicem cä Florin filma cam cinci zile per episod... si cä lua vreo 800 lei ziua... Restul e aritmeticä.

hellsteed 21 Jul 2007 15:32

nu am gasit varianta de topic pt filme straine asa ca o dau aici :

Hables con ella

Replica tradusa:
Buna Lola ! Am facut un cacat de 2 kile si jumatate. :sleep: :hmm:

Pitbull 21 Jul 2007 17:22

Originally Posted by hellsteed:

nu am gasit varianta de topic pt filme straine asa ca o dau aici

Am eu o idee si mai bunä:
"nu am gasit varianta de topic pt filme straine asa ca deschid topic nou"
...la Film în general.
Be my guest! :)

Cazeemeer 21 Jul 2007 20:19

La capatul unuia dintre filmele cu comisari (I don't really care which one, dar, daca ma orientez dupa distributie, Un comisar acuza e cel mai probabil), incredibilul Sergiu Nicolaescu, in 1940, catre comunistul important Amza Pellea:
"Si cand ma gandesc ca, inainte de a va cunoaste, eram un apolitic."

Una dintre cele mai proaste replici de orice fel pe care le-am auzit vreodata.

Faber 21 Jul 2007 20:40

"This is my pop!'

California Dreamin' (nesfarsit)

(Primarul prezentandu-i cpt.-ului Jones cealalta 'autoritate' a satului romanesc, Popa :lol: )

Pitbull 21 Jul 2007 20:45

Originally Posted by Cazeemeer:

La capatul unuia dintre filmele cu comisari (I don't really care which one, dar, daca ma orientez dupa distributie, Un comisar acuza e cel mai probabil), incredibilul Sergiu Nicolaescu, in 1940, catre comunistul important Amza Pellea:

"Revansa" ;)
In "Un comisar acuzä", încä mai stätea la îndoialä...

Faber 21 Jul 2007 21:26

Originally Posted by Pitbull:

Originally Posted by Cazeemeer:

"Revansa" ;)
In "Un comisar acuzä", încä mai stätea la îndoialä...

:sick: )))

..........

Pt. mine, 'memorabile' pot fi, la limita, bucatile acelea de dialog care 'salveaza' multe din filmele mediocre ale perioadei [cum ai zis chiar tu, Pitbull, referitor la trilogia 'ardelenilor' sau seria 'BD'], nu e insa cazul tuturor acestor ineptii, aberatii despre harnicia activistului, daruirea inginerului, framantarile morale ale tanarului comunist...

Pe de alta parte, n-ar fi mai bine sa facem pe acest topic 'publicitate' productiilor decente (filmele macar 'vizionabile'), si sa lasam gunoaiele acolo unde le e locul?

Cazeemeer 21 Jul 2007 21:36

Un topic cu bucati de dialog bunicele din filme mediocre mi se pare mai neinteresant decat unul cu replici absolut imbecile din filme proaste. Pe de alta parte, e adevarat ca am putea da copy/paste la intamplare dintr-un scenariu marca Sergiu Nicolaescu™ si am gasi asemenea replici. (Chiar, exista pe undeva pe net scenariile filmelor lui SN™? Chiar sunt curios daca pe hartie pareau vag rezonabile idioteniile care filmate si-au dovedit valoarea)

Propun de asemenea sa luam in considerare si filmul Rockman. Ei de ce sa nu aiba drepturi egale?

Pitbull 21 Jul 2007 22:01

1) Intr-adevär, ar fi mult mai bine sä insistäm asupra "replicilor memorabile" în sens BUN din filmul românesc (astea ridicole strecurându-se doar pe ici, pe colo, ca un fel de picanterii... sau ca mucegaiul de pe camembert). Asa cäci... vä invit!

2) E virtualmente exclus ca scenariile filmelor vechi ale lui Serj sä existe pe net. Nu uitati cä ele nu erau "opere finite", doar simple "documente de lucru". Numeroasele lor exemplare sfârseau în arhivele institutiilor implicate (case de filme, studiouri) si debaralele membrilor echipelor, actorilor, etc... Putem fi siguri cä multe nu mai existä nicäieri, cä nu oricine-i maniac al hârtoagelor, sä le tinä-n pod... Iar cele care s-au pästrat, totusi... cine a mai avut timp si chef, din anii '90 încoace, de când s-au räspândit si la noi computerele, sä le copieze pe digital?
Dar, iatä... CRED cä pe la mine prin debara, sau pe balcon, au mai rämas UNELE scenarii de la filme la care am fost asistent sau secund (de la Sergiu, doar unul: "Noi, cei din linia întâi".) Am sä mä uit - si, dacä gäsesc, aduc la urmätorul forumeeting.
(Nu vä faceti iluzii; erau cretine.)

3) Da, de acord sä luäm în considerare "Rockman" - dar numai cu o conditie: sä procedäm ca-n bancul cu Vasilicä.

klein 22 Jul 2007 00:04

nu ma pot abtine sa nu intervin.
1. replica aceea "Si cand ma gandesc ca, inainte de a va cunoaste, eram un apolitic." nu exista in nici unul din filmele despre comisari. sa nu facem dracu mai negru decat e. el ramane apolitic in declaratii pana la sfarsit. in orice caz asta e valabil pentru versiunea difuzata pe HBO, deci dupa revolutie.Daca nicolaescu a facut modificari fata de prima versiune, asta e altceva.

2 de la scenariu la film era o cale foarte lunga asa ca un scenariu nu tine loc de film. Unele scene si replici sunt modificate radical, incat uneori nu recunosti sursa. valabil chiar la filmele cuminti sau de propaganda clara.

3 eu cred ca ar fi interesant sa fie notate replicile din filmele proaste devreme ce sunt memorabile, ba chiar e mai haios.

4. on topic :
Caratase: dom'le, dumneata ori esti prost ori ardelean
Diaconu: si una si alta maestre

(Actorul si Salbaticii) la care mai fac un copy/paste virtual pentru toate replicile lui caragiu din acest film

All times are GMT +2. The time now is 11:27.