Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cele mai bune finaluri de filme (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86335)

Gaandalf 07 Jul 2005 06:38

final excelent: The Jacket - "How long do we have?"

Cinemania 07 Jul 2005 10:49

Balanta...discutia dintre Nela si Mitica despre "viitorul" copil..."daca iese normal il omor cu mana mea", parca era...

Sm�agol-Gollum 08 Jul 2005 20:07

Milionari de weekend: "-Am avut noroc
-Ba n-ai avut, futu-ti gatu ma-tii!"

Pitbull 09 Jul 2005 02:25

Glumezi matale? :sick: :oops: :( :shock: :((
Ar fi putut fi punctul terminus al unui final bun. Dar cum finalul e de cäcat, devine doar motzu'!

silver_boy 09 Jul 2005 05:27

American Beauty si imaginile-alea in sepia difuzand lent peste vocea linistita a lui Lester..

LESTER (V.O.)
I had always heard your entire life flashes in front of your eyes the second before you die...

First of all, that one second isn't a second at all, it stretches on forever, like an ocean of time...

...For me, it was lying on my back at Boy Scout camp, watching falling stars...
...And yellow leaves, from the maple trees, that lined my street...

...Or my grandmother's hands, and the way her skin seemed like paper...

...And the first time I saw my cousin Tony's brand new Firebird...

...And Janie...

..(with love)
And... Carolyn.

I guess I could be pretty pissed off about what happened to me... but it's hard to stay mad, when there's so much beauty in the world. Sometimes I feel like I'm seeing it all at once, and it's too much, my heart fills up like a balloon that's about to burst...
......and then I remember to relax, and stop trying to hold on to it, and then it flows through me like rain and I can't feel anything but gratitude for every single moment of my stupid little life...
(amused)
...You have no idea what I'm talking about, I'm sure. But don't worry...

FADE TO BLACK.

LESTER (V.O.) (CONT'D)

You will someday.

Pitbull 09 Jul 2005 06:02

(cu ochii umezi)
De unde-ai stiut cä-mi doream atât de mult textul ästa?
Iti multumesc, Silver_Boy

silver_boy 10 Jul 2005 08:50

Originally Posted by Pitbull:

(cu ochii umezi)
De unde-ai stiut cä-mi doream atât de mult textul ästa?
Iti multumesc, Silver_Boy

American Beauty face parte, cred, dintr-o specie de filme (minunate)pe care insa celebritatea si mediatizarea excesiva a ajuns sa le deserveasca.
E in joc un mecanism complex si straniu in care intra deopotriva hermeneuticile criticilor cu tendinta lor de a livra "sensurile" filmului si orgoliul cinefilului care refuza sa opereze cu ele.
Am avut "norocul" sa vad filmul pana ca pelicula sa se "oscarizeze" iar cronicile despre el nu ajunsesera inca la apogeu.Dupa infuzii de block-bustere cu bugete exorbitante si intrigi incalcite in care mii de figuranti mor filmati din unghiuri care fac insasi geometria sa afle lucruri noi, venea povestea asta dezarmant de simpla... (dealtminteri cred ca e cel mai "ieftin" film care a luat vreodata oscarul, intrunind- printre altele- si paradoxul urmator: costurile de productie mai mici decat onorariile actorilor)
Imi amintesc si de o faza la cursul de Hermeneutica si Fenomenologie tinut de Gabriel Liiceanu (filmul devenise deja "pro-fashion") care ne-a spus ca a vazul si el filmu' ala...American Beauty ...si ca i s-a parut o "..idiotzenie de la un capat la altul."
Probabil ca, obisnuit cu travaliul intzelegerii pe care-l proclama Fenomenologia ... Profu' uitase sa mai "simta".
Me and u ...and many others i hope ...nope..
e un final touching indeed ;)

Pitbull 10 Jul 2005 12:50

Originally Posted by silver_boy:

Imi amintesc si de o faza la cursul de Hermeneutica si Fenomenologie tinut de Gabriel Liiceanu (filmul devenise deja "pro-fashion") care ne-a spus ca a vazul si el filmu' ala...American Beauty ...si ca i s-a parut o "..idiotzenie de la un capat la altul."
Probabil ca, obisnuit cu travaliul intzelegerii pe care-l proclama Fenomenologia ... Profu' uitase sa mai "simta".

Da, accidente de-astea de perceptie se tot întâmplä, si pun si ele o tzârä se sare si piper în viatä... Am cunoscut vreo doi oameni de culturä si cu gusturi normale, pentru care "Forrest Gump" nu era decât "un film tâmpit despre un tâmpit". Eu nu pot sä-l înghit pe Buñuel... Pentru Nume, "Blowup" e "filmul äla cu elicea"... s.a.m.d.

wellington 15 Jul 2005 20:16

azi, doua finaluri scorsese extrem de diferite:
1.Goodfellas, cu Henry (Ray Liotta) recunoscand ca a ajuns un fraier ce mananca doar taietzei cu ketchup. il simt regretand spaghetele pregatite de Paul Cicero (Paul Sorvino) in pushcarie. Va amintitzi cum taia cu minutzie, usturoiul, ca un bijutier? cu lama!
shi de-aici, spre finalul ratarii perfecte: mafiotul ajuns baiat bun, care nici la mancare cum se cade nu mai are acces.
2.The Age of Innocence , cu Archer (Daniel Day-Lewis) ostenit pe o banca, refuzand sa urce scarile ce-l duc spre iubirea pierduta, zambind senin, dar de parca shtie ca l-au distrus, ca i-au furat viatza, ca ar da tot, tot (familie, cariera) ca sa poata da timpul inapoi in momentul in care inca putea alege ramane cu EA.(Michelle Pfeiffer).
privirea aceea, lumina, banca, el plecand de un mod cä shi trotuarul imi pare trist... toate astea il fac pentru mine unul din cele mai de suflet finaluri.

c�*nd voi avea timp, voi posta finaluri in alt stil.

HyperX 02 Aug 2005 21:13

Casa Sabiilor Zburatoare (sau pumnalelor... ma rog...) :)

alex2 02 Aug 2005 22:15

shattered glass.

raptor 04 Aug 2005 11:26

.toate filmele proaste au finaluri bune.logic.

Cinemania 04 Aug 2005 12:11

Originally Posted by raptor:

.toate filmele proaste au finaluri bune.logic.

finaluri dintre cele mai potrivite :happy:

jediklaus 07 Aug 2005 21:29

«Toate filmele proaste au finaluri bune» s-a scris aici. Finaluri bune, de ce? Cã se terminã, în sfârºit, un film prost sau, culmea, sunt filme proaste cu finaluri bune. Care din ele.
Clasamentul meu:
1. Pay it forward. Dom'le, la vârsta mea, nu credeam cã mai existã un film care sã mã facã sã dau apã la ºoareci.
2. The sixth sense: un final demn de romanele lui Rebreanu (de tip cerc), dar în stilul lui M. Night Shyamalan. Chiar cã bulversant, rãu de tot.
3. War of the worlds: m-a surprins (neplãcut, desigur!!) tot filmul, deºi am fost anunþaþi sã nu ne aºteptãm la acþiune, dar finalul a fost abrupt, fãrã happy-end. L-a salvat comentariul lui Wells din final: extratereºtrii crapã când ne beau sângele poluat. Na, bã, vampirilor!!!!
În rest, subiect bun, incitant, chiar!!!

Cinemania 07 Aug 2005 23:20

@jediklaus

ai exemplul pentru un film prost cu final bun, adica potrivit: War of the worlds

"What a relief!", am zis cand s-a terminat. "Am scapat!" :lol:

the_10th_player 07 Aug 2005 23:30

pt mine finalurile cele mai puternice <dovada faptul ca mi-au ramas in minte> sunt:
-.zorba,the greek si la vita e bella au cele mai optimiste finaluri din cate imi amintesc eu..si sunt cele mai optimiste filme,de altfel.. Nu inteleg d c nu a pomenit nimeni pana acum de La vita e bella ..mie chiar mi s-a parut foarte inspirat finalul si potrivit pt mesajul filmului<felul in care moare Guido si faptul ca after all, the boy gets his tank>

-.Saw, The Sixth Sense si The Blair Witch Project au fost cu adevarat imprevizibile...finalul cred ca a dat mare parte din farmecul lor<mai ales in cazul Saw si the sixth sense>

-.un final bun <si un film bun > pt categoria filmelor usoare si lacrimogene :City of angels

jediklaus 08 Aug 2005 20:54

Uite, apropo de filmul «Blairwitch Project»: am citit cã deºi prima parte a acestui film a fost realizatã cu un buget jenant de mic (la vreo 38.000 de dolari), a avut un succes extraordinar pentru un film de categoria sa. Sincer sã fiu, am avut ocazia sã-l vãd de câteva ori, dar m-a reþinut tocmai povestea sa horror. Dar promit sã fac tot posibilul sã-l vãd. Bineînþeles, ziua, cã n-am chef sã fac o noapte albã ºi sã mã plimb ca somnambulii prin casã!!
Din ce am vãzut pânã acum, The Sixth Sense rãmâne filmul (strãin) cu cel mai bulversant ºi imprevizibil final. Chiar, micuþul Cole nu ºi-a dat seama decât la sfârºit cã doctorul nu era decât o fantomã din aia bunã?
Ar mai fi un film, Finding Forrester (În cãutarea lui Forrester), cu un Sean Connery fabulos prin pragmatismul rolului pe care îl joacã, cu un final ºi trist (Connery moare) ºi fericit (tânãrul negru primeºte moºtenire casa lui Connery ºi astfel se poate realiza).
Un subiect interesant, care mã pune pe cãutate. ªi, Doamne, sunt multe filme care se încadreazã la acest subiect. Salutare!! ;) ;)

st3fan 09 Aug 2005 16:30

sunt multe filme care merita sa fie mentionate...ma voi limita doar la unul...finalul filmului "Psycho", m-a mai tinut pe scaun cateva minute dupa final...

ancutza* 09 Aug 2005 20:15

finalul comediei "Mr. and Mrs. Smith" mi se pare foarte bun.merita sa vezi tot filmul numai pt. final ;)

ricutza 09 Aug 2005 22:24

Originally Posted by ancutza*:

finalul comediei "Mr. and Mrs. Smith" mi se pare foarte bun.merita sa vezi tot filmul numai pt. final ;)

sincera sa fiu nu mi s-a parut finalul mai bun decat restul filmului, pe care oricum l-am gasit prost...mi s-a parut destul de previzibil...chiar nu stiu ce te-a incantat...replica din final?

All times are GMT +2. The time now is 17:27.