![]() |
Au existat si intre mine si un stimabil professeur atunci cand i-am atras atentia ca vorbeste in pleonasme.
|
Ambra are dreptate, în fond.
Totusi, nici Danny nu greseste. Dincolo de faptul cä sunä suspect, si contrazice regulile de bazä ale limbii citate de Ambra, sintagma "mare majoritate" nu e numai intratä în uz ci si, asa cum a demonstrat Danny, justificatä logic (n-o putem considera doar o "gresealä generalizatä", cum existä atâtea altele). Numai märeata Academie poate transa disputa. Pânä atunci, cred cä fiecare dintre noi poate rämâne fidel pärerii sale. N-o sä ne luäm de pär din asta. |
Originally Posted by Pitbull:
Sau gresiti ambii. Exista o instanta, DEX-ul, care valideaza sau nu anumite forme gramaticale, de lexic, etc. In orice caz - uzual folosita sau nu - 'marea majoritate' e incorect. In cazul indicat de Danny se foloseste majoritate relativa. |
Ce s-a perimat topicul asta perimat....
|
Originally Posted by Ambra Blu:
Apropo, vä recomand tuturor "Dictionarul greselilor de limbä", scos de Graur prin 1982, cred. Face ferfenitä si DEX-ul, si Indreptarul. |
"Marea majoritate" trebuie evitata. Ambra are dreptate. sintagma poate forta intrarea doar intr-un text artistic, invadat de oralitati si indrazneli stilistice - o proza despletita, ceva in care greseala e draguta, intra in reactie chimica s.cl...
ma bucura rautatea - in sens bun - lui Ambra pt corectitudinea & plasticitatea limbii. tinerii prozatori debutati de Polirom m-au dezamagit - majoritatea - prin felul cum scriu - neglijent, simplu-descompus. sa revenim la topic. iata un articol de Mircea Cartarescu pe acest subiect. Mircea Cartarescu |
Originally Posted by tristul:
Originally Posted by tristul:
Parca am recitit o bucatica din De ce iubim femeile. :hmm: |
articolul lui Mircea despre als vine ca o palma pentru toti cei implicati in afacerea aia cu cucuri si digicam-uri.
Mircea va lua Nobel-ul, als-ul isi va continua emisiunile de pe Cultural (pe cand cartea despre WKW, dude?), iar voi ramaneti la filmat nunti si la luat pumni in bot pe forum-uri. |
Originally Posted by herbert:
Ce infantilo-neadaptat e cartarescu, printre ultimele exemplare de intelectual-don quijote fara oo, incapabil sa inteleaga ca in jurul lui se schimba lumea fix ca in reclama la bigmac. |
n-ai dreptate giulkiuz. Cartarescu e destul de "adaptat" si implicat, uneori merge inaintea multora care au iluzia si orgoliul ca mananca "realitatea" pe paine...
cum e astazi reclama la bigmac, ca nu mai consum asa ceva de vreo cativa ani? si inca, de data asta pt alcineva: Mircea Catarescu nu e "trist". tristi sunt cei care citesc si nu inteleg nimic. |
Originally Posted by keyzer soze:
|
0720559045
ieri am primit un sms de la numarul de mai sus, prin care mi se propunea un tirg: numele celui care a trimis pozele acelui ziar, in schimbul unei recompense...
cum am propriile mele banuieli in privinta persoanei, am cerut indicii suplimentare. a urmat un sir rocambolesc de 'detalii', care m-au facut sa miros un bluff (eu am intrebat daca persoana in cauza a dat cu subsemnatul la ziar ca sa-si ia banii, sms-ul mi-a zis ca 'in redactia ziarului exista camere de supraveghere, care au filmat persoana in timp ce' bla bla...). am zis ca nu ma intereseaza. la care sms-ul m-a avertizat ca ziarul 'va publica poze cu mine & cu un minor' (sindromul jacko), iar eu i-am zis: sigur ca da, si cu o gisca :D evident, acele poze nu exista, pt ca nu-mi plac 'minorii'... :sick: evident, am facut sex si cu minori - cind eram minor... de atunci, am trecut la sexul matur: prefer experienta ;) nu e exclus sa fie si o incercare a ziarului de a mai 'stoarce ceva' suc din lamiie - vazind ca n-a iesit nimic. o supralicitare. un santaj. (inca) o mizerie. la fel de evident, avocatul cu care-am vorbit - si care pregateste actiunea in justitie - e la curent si cu asta (am pastrat sms-urile); mi-ar fi de folos daca stiti acest numar de mobil - informatii pe mp... multumesc. |
Iar ieri, tot la topicul asta, un labar de la atac la persoana dadea un link cu poze noi. Din fericire, emi a strins gunoiu'.
|
Nici mäcar nu erau poze noi, erau tot alea, editie nereväzutä si neadäugitä. Apropo de storsul smacului de lämâie si de ideea de bluff. Si nu era "de la" atac la persoanä, era CHIAR atac la persoanä - revista însäsi, am väzut cu ochii mei semnätura, sä moarä mama dacä vä mint!
|
ah, m-am linistit... intrebarea mea era de unde p... mea 'descopera' astia poze 'noi' cind eu stiu ca n-am facut, cu totul, decit alea!! :?
ca doar nu le-oi fi facut in somn(-ul ratiunii - care, cum stim, naste monstri :(( ) |
Somn usor, natiune...! :x
Vor veni vremuri mai bune! :x :x Naaaniii... Baaaniii... :sleep: :sleep: :sleep: (Ada Milea sä träiascä!) |
All times are GMT +2. The time now is 00:03. |