![]() |
Originally Posted by notorious:
nu cred c-ar trebui deschis un dialog cu persoanele cu ochelari de cal. trebuie lasati sa manance fanul care le place, si sa moara-n ignoranta lor. |
Cred ca notorious vroia sa zica ca Spielberg se exprima de obicei prin sentimente, in timp ce Kubrick e cerebral... Mici probleme cu topica frazei...
|
Ce e scris mic este neglijabil... Sunt din ce in ce mai curios ce a vrut notorious sa zica, pentru ca e clar ca altceva a scris.
|
am impresia ca minrep intelege cel mai bine ce scriu (s-a mai intamplat odata si pe alt topic unde am fost missunderstood).
nu sunt nebun sa sustin ca kubrick si spielberg si-au sucit stilurile. credeam ca-i destul de evident ca spielberg e cel sentimental ca sa-mi mai fac griji cu topica frazei. oricum eu parafrazam oarecum ceva ce scrisese ALS la 'artificial intelligece': 'atunci cand stilul intelectual-cerebral al lui kubrick intalneste sentimentalismul lui spielberg, iese un mare film ratat'. |
Cum de s-a ajuns de la Terminalul la niste discutii atat de acide? Oricum, cred ca ar fi mai cinstit sa comparam acest film cu alte filme ale aceluiasi autor, Spielberg, nu sa trasam paralele care nici nu se pot imagina: cu Tarkovski, de exemplu. Tarkovski este o alta cinematografie, alt nivel. Astfel, comparand Terminalul ca alte filme ale lui Spielberg, constat ca nu este un film rau.
|
Originally Posted by Frank:
n-au fost propriu-zis discutii, s-au platit niste datorii... :(( |
Am mai zis eu ca asta-i problema cu romanii: au prea multe polite de platit, prea putine idei constructive, spirit comunitar doar in directia demolarii... :(
|
spirit comunitar sufocat de rahat de caine comunitar...
|
Bun, revenind, The Terminal mi s-a parut unul din cele mai bune filme ale lui Spielberg, film care denota perfect faptul ca regizorul e, in sfarsit, puternic infipt in realitate.
Filmul e bine facut, atentie mare la detalii(observati mersul de european al lui Hanks). Relatia dintre personajul lui Tom Hanks si tipa e destul de asemanatoare cu cea din Lost in Translation. Din punctul asta de vedere, The Terminal e pentru mine un Lost in Translation mai explicit(cel din urma lasand prea mult loc interpretarii personale in privinta relatiei dintre iubareti).Ce mi-a placut poate cel mai mult e ca oricat de mult sau putin ai intelege din film, il poti indragi la fel de mult. Cat despre colaborarile trecute, actuale sau viitoare dintre Hanks si Spielberg, numai de bine. |
Re: The Terminal
Originally Posted by MinRep:
Cel mai prost film al lui Spielberg. Mi s-a facut rau cand am vazut Steven Spielberg pe genericul de final. Ma asteptam sa fie regizat de un anemic debutant. Nu-mi revin din soc. Ce sablonard, cate clisee. Cel mai prost rol al lui Hanks. Sunt un erou ca am vazut voma asta, merit o medalie. Ce tare a fost faza cu maturatorul indian care opreste maretul Boing cu un mop. Zecile de mascati care-l inconjoara sunt deliciosi. Am aflat cu ocazia ca croisantul s-a inventat in Romania. :sick: Krakozia :w00t: Wow, micutza il asteapta pe el de sapte ani, are pagerul deschis, doar doar o sa o sune. Pretextul filmului e penibil, asta sta 9 luni intr-un aeroport ca sa ia o semnatura pe un biscuit de bere de la un jazzman, pentru tac-su, care e mort. Ii indeplineste o ultima dorinta, de parca l-ar incalzi cu ceva. Finalul e apocaliptic : Sofer taxi : Incotro? Viktor: Acasa (birjar)! Huooo, 2/10 @MinRep Ma dezamagesti. Un exemplu de cum sa faci un film din nimic, dupa o idee de c****. Scenaristul, plictisit intre doua escale, vede in aeroport niste amarati dormind sub o scara (apatrizi, sunt si la Otopeni), si-i basheste mintea The terminal. Micutul emigrant dintr-o tara inexistenta infrange sistemul birocratic American. Sa vina-n romanica sa vada cum sta treaba. :shock: Astia chiar duc lipsa de subiecte, nu mai au de unde sa-si traga seva. Povesti mai interesante cu emigranti le auzi in autobuz..... Ah, era sa uit, geniala negresa care accepta inelul de la potorican (sau ce dracu' o fi), prin corespondenta, ca si directorul aeroportului, care se vrea un mic sef de inchisoare. Mi-a placut secventa in care isi scapa cana de cafea din mana, montata fara racord. :love: |
Originally Posted by nume:
de acord cu terminalul dar Spielberg e mult overrated.schindler's list e bun, saving private ryan e inca un film de razbel, in AI a facut praf viziunea si numele lui kubrick.singurul lucru la care tipu se pricepe sunt filmele de actiune ok cu bugete mari si cgi pe masura.consider ca prea i se suge p***. |
e un film cu totul deosebit... unul din cele mai reusite ale anului 2004... nu luati in seama ce zic diversi indivizi patetici, gen "nume"... genul ala de indivizi frustrati pentru care singurul neuron activ din capul lor e folosit doar pentru a critica... pentru ei nimic nu este suficient de bun pe lumea asta, pentru "valoarea lor" inegalabila... Ca dovada omul asta nici macar nu a votat pt topul anului ci doar a bagat fitile in stilul sau propriu si personal |
Originally Posted by i_matei:
Motivul pentru care nu am votat in topul anului a fost ca nu am vazut filmele deloc. Le-am comentat pe parcurs ce le-am vizionat. Stai sa vezi "comentar" la Alexander, il revizionez acum, dar am luat o pauza, era sa ma ia somnul. Daca e sa mi se execute o felatie, aleg varianta feminina. Mersi oricum, pupicuri ! |
cunoscandu-ti exigenta & alergia la melodramatisme si sentimentalisme, adesea foarte frecvente la spielberg, nu ma mira ca nu ti-a placut 'the terminal'. (dupa cum recunostea MinRep, este foarte 'caprafrankian' :), ceea ce pe mine chiar m-a incantat) dar NICIODATA n-ai sa poti sa ma convingi ca este cel mai prost rol al lui hanks, care a fost toata sarea si piperul filmului !... |
[quote="nume"]
Originally Posted by MinRep:
la faza asta kiar nu ai dreptate deloc....hanks mi s-a parut un candidat perfect pt un krakovian! :D parca avea fatza de asa ceva... :P |
Originally Posted by notorious:
Bah, daca erati veniti dupa plantatie si nu ati fi vazut nici un film, mai ziceam. Ce oameni .... Sunteti fenomenali, vorbiti de 8 1/2, de Amadeus, Blowup si alte chestii, dupa care dati cu mucii-n fasole. |
Un film usor si placut ,cu evidenta amprenta a maestrului in 'bizar' si o interpretare obisnuita,dar buna a lui tom.merita 100000 sa dai intr-o dun=minica sa iesi cu iubita la un film
|
Originally Posted by vladyork:
bizar e felul in care il analizezi pe spielberg. |
maestru la ce? la aruncat bugete imense pe dinozauri si rechini, iar mai nou, pe martienii cu care se lupta cruise?
numai asocierea numelui lu' ala cu termenul "maestru" e deja e prostie dusa spre paroxism. |
Originally Posted by Nightwane:
hahaha... :lol: ...so funny!! :lol: mor de ras!! :lol: |
All times are GMT +2. The time now is 23:38. |