Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Lost in Translation sau Ce legatura are asta cu filmul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84196)

PoliFanAthic 21 Apr 2004 20:36

Din absolut fiecare detaliu poti afla cate ceva despre un om. Si, sa privim asa chestiunea: te afli pe mirc(sau in orice alte circumstante care presupun comunicare cu o persoana necunoscuta) si vorbesti cu cineva. Cat de mult iti ia sa incepi sa-l/s-o intrebi ce muzica/filme iti place/plac? In cazul meu, aceasta intrebare nu lipseste aproape niciodata. Si o pun la inceput, pentru ca intr-adevar zice multe lucruri despre persoana cu care vorbesti.

K's 21 Apr 2004 21:26

Originally Posted by PoliFanAthic:

Cat de mult iti ia sa incepi sa-l/s-o intrebi ce muzica/filme iti place/plac? In cazul meu, aceasta intrebare nu lipseste aproape niciodata. Si o pun la inceput, pentru ca intr-adevar zice multe lucruri despre persoana cu care vorbesti.

intr-adevar fiecare detaliu spune ceva despre un om- pentru unii mai mult, pentru altii mai putin.
dar a incepe sa vorbesti cu cineva prin a-i solicita o lista cu muzica sau cu filmele preferate mi se pare aberant! seamna cu intrebarile: ce imi poti spune despre tine? ce hobiuri ai? pe ce calitati mizezi sau, mai prost, ce ai dori sa schimbi la tine? come on, ppl! o discutie nu evolueaza ca un interogatoriu!

...sau ce legatura are asta cu filmu'?!!?!?!?

chicioase emoticoane...(scuze, iconite emotive)

Leonard 21 Apr 2004 21:52

Din absolut fiecare detaliu poti afla cate ceva despre un om. Si, sa privim asa chestiunea: te afli pe mirc(sau in orice alte circumstante care presupun comunicare cu o persoana necunoscuta) si vorbesti cu cineva. Cat de mult iti ia sa incepi sa-l/s-o intrebi ce muzica/filme iti place/plac? In cazul meu, aceasta intrebare nu lipseste aproape niciodata. Si o pun la inceput, pentru ca intr-adevar zice multe lucruri despre persoana cu care vorbesti.

subscriu 100%. Spun foarte multe despre un om preferintele (muzicale, cinematografice, literare, sportive etc). Pot spune la fel de mult despre o persoana si anti-preferintele. Te poti potrivi cu cineva si daca detestati aceleasi lucruri. Daca nu am simpatii/antipatii comune cu cineva aproape ca nu am ce discuta cu acea persoana.

Leonard 21 Apr 2004 21:57

Originally Posted by K's:

si mie mi se par kitsch. daca as putea sa le dezactivez din profil astfel incat sa nu le vad deloc (nu numai in mesajele mele) ar fi perfect. parca e un forum pentru copii de gradinita.

zizi 21 Apr 2004 23:32

Originally Posted by Leonard:

Originally Posted by K's:

si mie mi se par kitsch. daca as putea sa le dezactivez din profil astfel incat sa nu le vad deloc (nu numai in mesajele mele) ar fi perfect. parca e un forum pentru copii de gradinita.

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: ....

zici tu?

PoliFanAthic 22 Apr 2004 16:46

:(( sunt mult mai sugestive. Par example, :w00t: inseamna "m-am prins!" sau :huh: inseamna "am nevoie de ochelari" sau :happy: inseamna "ce fraier esti". :o respectiv "eu?"

K's 22 Apr 2004 16:54

sau: :love: - ce inima sunt!

sunt chicioase

Ambra Blu 22 Apr 2004 17:48

Clar. Imi revizitez ultima opinie, cind eram mai indulgent: these emoticons suck big time!

Lady_Skar 22 Apr 2004 21:09

presupun ca voi ati vrea opere de van gogh in miniatura.
Avand in vedere ca oameni rareori sunt suta la suta seriosi pe forumul asta cred ca these smilies ni se potrivesc de minune. :P

ricutza 23 Apr 2004 00:02

cred ca te face cam neselectiv. pot sa-ti placa in acelasi timp "la nebunie" si filme foarte bune si filme mai slabe, fara sa stii sa faci diferenta.
btw, nu sunt nici fan LOTR si nu mi-a placut nici Lost in Translation.

P.S. am apreciat ca te-ai revoltat la un moment dat impotriva Chicago-ului (daca nu era vorba de tine, imi cer scuze), care si mie mi s-a parut o mare mizerie. Dar cu putine filme esti la fel de critic.

eu nu cred ca exista persoane carora sa le placa numai filmele care sunt considerate bune de foarte multi critici...este logic ca fiecaruia dintre noi sa-i placa si filmele bune si filmele mai putin bune...eu recunosc ca mi-au placut o gramada de tampenii si ca nu mi-au placut filme care sunt considerate capodopere...sa nu fiu inteleasa gresit...nu spun ca nu inteleg de ce sunt filmelele respective considerate capodopere...spun doar ca nu mi-au placut toate in mod deosebit...

Leonard 23 Apr 2004 00:24

ricutza, ai taiat din citatul meu exact unde spuneam ca nu criticii stabilesc in mod absolut ce e bun si prost. vorbeam de Obiectivitate, pe care nu o poate avea oricine, de fapt nimeni, dar sunt unii (care au o cultura mult mai vasta despre filme si din multiple domenii si o viziune independenta) care sunt capabili se apropie de esential, si nu criticii care stabilesc premiile academiilor sunt aceia, si totusi cred ca ea exista, chiar daca nu o detine nimeni 100%. (sa nu se inteleaga ca eu m-as considera total obiectiv).

Gaandalf 23 Apr 2004 17:49

cred ca te face cam neselectiv. pot sa-ti placa in acelasi timp "la nebunie" si filme foarte bune si filme mai slabe, fara sa stii sa faci diferenta. dar nu e vorba numai de tine, n-am nimic cu tine, la multi am observat lipsa de selectivitate la filme. O sa ma intrebi "dar cine stabileste ce filme sunt bune si care sunt proaste?" Tind sa cred ca exista obiectivitate pe lumea asta, dincolo de premiile festivalurilor de film sau a incasarilor box-office. Nu cred in chestia cu "e frumos ce-mi place mie" si "despre gusturi nu se discuta"
btw, nu sunt nici fan LOTR si nu mi-a placut nici Lost in Translation.

P.S. am apreciat ca te-ai revoltat la un moment dat impotriva Chicago-ului (daca nu era vorba de tine, imi cer scuze), care si mie mi s-a parut o mare mizerie. Dar cu putine filme esti la fel de critic.

Io sunt ala kre s-a cacat cat a putut de mult in gura lui Chicago ... :P
Revenind la "neselectiv" - nu sunt deloc de acord cu tine. Toate filmele trebuie vazute ... altfel nu ai cum sa distingi un film bun de unul varza. Sunt fan al filmelor gen LOTR dar asta nu ma limiteaza doar la filmele de genul acesta, care sa fim serioshi sunt doar cateva la numar ... astea LOTR shi cateva clasice, foarte vechi ... in rest MOCCA. Dar imi plac filmele romantice mult de tot shi alea psihologice. Nu prea ma omor dupa astea de actziune care ies pe banda rulanta de la Hollywood. Shi dk itzi spun k vad tot filmul de filme asta nu ma face neselectiv asta ma face un fan dedicat ... un groopie al cinematografiei.

P.S - am deviat prea mult de la subiect ... Lost In Translation ...

PoliFanAthic 23 Apr 2004 21:48

Vroiam si eu sa indic acest fapt. Ciudat insa cum un astfel de film, care lasa atata loc la interpretare, chiar daca nu te forteaza sa o cauti, ramane atat de "nediscutat". S-au stabilit doua categorii, cei care au simtit filmul si cei care s-au plictisit teribil. In rest, comentarii sterile.

BeNnY 23 Apr 2004 22:06

S-au stabilit doua categorii, cei care au simtit filmul si cei care s-au plictisit teribil. In rest, comentarii sterile.

Nu prea cred... Eu am fost undeva intre. De plictisit nu m-am plictisit insa nici nu am simtit filmul...

PoliFanAthic 24 Apr 2004 09:07

E mai usor sa vorbesti despre extreme. Caci asa e mai comod pentru cei care vad filmul. Ideea clasica de "alb sau negru".
Si Benny, atunci cu ce-ai ramas din el? Ce ti-a placut? Ce nu? etc.

ogto 27 Apr 2004 11:08

Vroiam si eu sa indic acest fapt. Ciudat insa cum un astfel de film, care lasa atata loc la interpretare, chiar daca nu te forteaza sa o cauti, ramane atat de "nediscutat". S-au stabilit doua categorii, cei care au simtit filmul si cei care s-au plictisit teribil. In rest, comentarii sterile.

Eu sunt oarecum deacord ca suntdoua categorii si ca aceste categorii sunt cele precizate de Poli. Eu sunt din aceia care au "simtit" filmul. Eu zic ca este foarte placut si vesel in felul lui, fara sa se intample prea multe. Are farmec si Bill este smecher. :)

patraulea 29 Apr 2004 11:58

Re: Lost in Translation sau Ce legatura are asta cu filmul

Filmul e bun tocmai pt ca are o poveste simpla,ata de simpla incat nu pare a fi acceptata de public.Toata lumea se asteapta la o reteta clasica de film,ceea ce nu se prea gaseste in LOST IN TRANSLATION.Montajul este f.bun,cadrele sunt simple si nu sunt gratuite ca in majoritatea filmelor americanesti,si sa nu uitam un lucru esential:Sofica este la al 2 ei film!!!Scenariu,dupa parerea mea e senzational,pt.ca din nimic se naste un film!

PoliFanAthic 29 Apr 2004 15:58

Fara de Bill Murray nu ar fi fost acelasi film.

marcu 29 Apr 2004 16:28

De apreciat scenariul si jocul bun al lui Bill Murray. Dupa ce am vazut filmul mi-a crescut curiozitatea si dorinta de a ajunge in Japonia. Poate intalnesc si un cinemagist pe acolo. Pe la mijlocul verii... cumva.

blitz43 30 Apr 2004 08:26

Originally Posted by marcu:

De apreciat scenariul si jocul bun al lui Bill Murray. Dupa ce am vazut filmul mi-a crescut curiozitatea si dorinta de a ajunge in Japonia. Poate intalnesc si un cinemagist pe acolo. Pe la mijlocul verii... cumva.

sau vreo gagica!!! :oops:

All times are GMT +2. The time now is 07:08.