![]() |
Originally Posted by Danica:
<intr-o pestera, un grup de sclavi sunt postati cu fetzele la perete. in spatele lor sunt tortze aprinse. intre aceste doua planuri trec anumite obiecte. detinutii nu le pot distinge formele,ei vad decat umbrele ce se prefigureaza pe peretele din fata lor si le percep in acest mod. Cu alte cuvinte isi imagineaza ce obiecte ar putea fi> Asa a incercat sa defineasca Platon ideea(in gr. idein=forma vizibila;aspect exterior). Dar eu nu vad care e relatia intre "ideea" lui Platon si Matrix. |
marx !ti-ai adus aminte ..cam tarziu de peshtera!cam dubios ..iar daca nu vezi legatura ..asta e....acum pt Nightwane , Neo mai inseamna shi nou ,el este al 7-lea din "shir"..deci gandeshte-te!cat despre interpretarea mea .e prea mare ca s-o scriu pe forum!shi pt marx "ru-shi-ni-ca"acum cine cauta in carti ?ieri nu shtiai nimic azi eshti atoate-shtiutorul!not nice,not nice @ all :roll:
|
Originally Posted by marx:
|
|
De exemplu, Numele trandafirului poate fi citit in mai multe feluri: roman politzist, manual de semiotica (in acelasi timp facand mijto de semiotica), manual de istoria creshtinismului, de istoria arhitecturii, etc. Arata-mi, te rog, cum poate fi citit Matrix in mai multe feluri. ------------------------- Viitorul suna ocupat. |
|
Originally Posted by crydead:
|
|
PS: parerea me de ieri a fost completata de parerea mea de azi. Unde vezi tu schimbarea? |
Eu sunt adeptul lui Goethe: " Stiu ca stiu multe, dar as vrea sa stiu totul". Faust. |
Originally Posted by MinRep:
Asta nu l-am vazut eu... :roll: Ma mir ca n-ai vazut "Underground", a fost si pe ProTv de 2 ori cel putin. |
Pai parca tu erai atot -cunoscatorul .. cel mai tare din parcare... Asha pot shi io sa citesc 100 de pagini shi sa vin a doua zi pe forum sa ma dau tare shi mare ... da' ce mai ESHTI VARZA la faza asta ... la un moment dat chiar am crezut k shtii ceva FILOZOFIE- da' ai dovedit k nu shtii de fapt. AI o dorintza de a te afrima- "may be u weren't hugged when u were a kid" ... Be who YOU ARE! |
Originally Posted by Gaandalf:
1. E la mintea oricarui copil ca nimeni nu poate sa stie totul. Un profesor univ. imi spunea ca nu conteza cat esti de informat, ci conteaza sa stii cum sa evaluezi o informatie; 2. Ce e rau imi a recunoaste limitele? Danica mi-a facut un bine ca m-a implicat in aceasta polemica. Pana acum, din filosofia lui Platon nu m-a interesat decat partea de estetica(ideea de frumos, cum o definea el); 3. Incerc sa ma afirm? Omule, meseria mea e deja structurata si locatia ei este cu totul alta. 4. Varza este un aliment nutritiv. Deci, eu sunt un spirit vitaminizat . |
Bah tu te auzi ce vorbeshti pe akolo ? Sincer ... parca te-au dezlipit dintr-o lucrare academica eshuata ... |
Originally Posted by Gaandalf:
|
marx, se zice mereu ca cel mai destept cedeaza mereu. fii tu acela. deci, incearca sa-l lasi pe gaandalf, care deja mi-a ruinat topic-ul 'cineprovocare'.
atata spirit de harta n-am mai vazut nicaieri! grow up, people! p.s.: recunosc ca interventia mea hodoronc-troanca se datoreaza tocmai faptului ca numai ce am citit topic-ul meu si sunt suparat ca ciondaneala dvs (sau mai degraba a lui) l-a distrus. |
Da, le-am vazut pe toate. Acum, uimeshte-ma. :roll: -------------------------- Viitorul suna ocupat. |
Originally Posted by notorious:
|
Apoi, ce este un matrix? Este suportul Materiei vii(si tu esti o materie vie structurata pe baza unui matrix genetic), iar Materia este un factor primordial ca si existenta sau natura. Deci, filmul "Matrix" transpus filosofic (atat cat se poate) este definit prin <materialism>. Platon si intreaga lui filosofie este <idealista>. Cum poti sa amesteci 2 entitati distincte? Sau in caz ca poti amesteca uleiul si apa, poate reusesti sa-l transplantezi si pe Platon in materialismul lui Heraclit. PS: N-am nici un interes sa te epatez, nici pe tine nici pe altii, ma gandesc ca cineva mai putin instruit in filosofie, te citeste pe tine si devine la fel de confuz, fara voia lui desigur. De asta si scriu aceste cuvinte. |
Matrix si mitul pesterii al lui Platon???
:o :o :o Fratilor, vreti sa-mi stricati tot filmul? Bine ca nu spuneti ca teoria omului primitiv dar fericit al lui Rousseau sta la baza filmului... ACE VENTURA! :lol: |
All times are GMT +2. The time now is 17:06. |