Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Iconoclast (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=245)
-   -   Lars von Trier (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83520)

Ambra Blu 30 Mar 2004 20:44

Re: dogma sau nu?

Originally Posted by capitain:

isi aduce cineva mainte de principiile dogma? daca da, consider necesare niste intrebari: este acest film dogma? nu cred...chiar daca poate fi partial insa nu inteleg totusi de ce a semnat trier acest "tratat" - ca sa nu se tina de el?

was jesus a woman and moses a dog?

1. vezi nr. doi din cinemagia ;)
2. did jesus have a dog?

nortis 31 Mar 2004 00:28

Am vazut filmul astazi. Am intrat in cinematograf la 19.30, filmul a inceput la 19.45, poate chiar putin mai devreme si s/a terminat la 21.45. Se vedeau in timpul filnului diveresele taieturi. Si ma amaraste gandul ca nu am vazut 50 de minute din film.

PoliFanAthic 31 Mar 2004 06:28

Asa-i, a fost taiat mult. Dar am senzatia ca Dogville nu este un "film de cinema".

capitain 21 Apr 2004 13:25

Re: dogma sau nu?

Originally Posted by Ambra Blu:

Originally Posted by capitain:

isi aduce cineva mainte de principiile dogma? daca da, consider necesare niste intrebari: este acest film dogma? nu cred...chiar daca poate fi partial insa nu inteleg totusi de ce a semnat trier acest "tratat" - ca sa nu se tina de el?

was jesus a woman and moses a dog?

1. vezi nr. doi din cinemagia ;)
2. did jesus have a dog?

thanx pt prima sugestie, pt ca eu am doar cinemagia nr. 3
insa partea cu "did jesus have a dog"!?!? nu m-am exprimat suficient de clar? am intrebat daca moise e caine (in termeni biblici - bineinteles)

Ilila 11 May 2004 22:50

Quote:

Care este criteriul moral de a judeca o slabiciune?

NU JUDECA SI NU VEI FI JUDECAT si in film apare explicatia: (Grace) probabil cã ºi ea ar fi fãcut niºte lucruri josnice, dacã ar fi locuit într-o casã ca acelea...

Quote:

Ce inseamna de a fi responsabil de o slabiciune? ce inseamna acele "Nu au facut destul" (referitor la cei din dogville)

Grace... cum putea sã îi urascã pentru ceva care la bazã era doar o slãbiciune?[...] ªi dacã cineva putea sã îndrepte lucrurile, atunci era obligata sã facã asta, pentru binele celorlalte oraºe, pentru binele umanitãþii, ºi nu în ultimul rând pentru însãºi Grace.

Daca nu a actionat din ura, atunci a actionat din iubire, pentru a stabili un echilibru; se crease un pol al puritatii si inocentei (ea, Grace) si un pol al pervertirii si mizeriei umane (locuitorii din dogville).

Dogville face o bresa in dilema iertarii ... ca aroganta de a lua dreptul la rasplata (dupa faptele comise).
Spatiul de filmare este restrans la un platou, fara perspectiva realitatii fizice inconjuratoare. De ce? In acest mod, regizorul isi exprima dorinta ca povestea sa ramana intr-un cadru ipotetic.
Absenta peretilor si usilor... introspectia fara drept de eschivare sau ascundere: esti sau nu, un locuitor al oraselului Dogville?

tiggy 21 May 2004 13:20

Film extra.
Inainte de Paste, am imprumutat filmul unor prieteni.
De sarbatori, primesc telefon de la ei si in loc de traditionalele
urari, mi-au spus saru' mana pentru DOGVILLE.
No comment.

viewer 22 May 2004 13:56

dogville

Cred ca , pe langa a ne intreba ce valoare estetica are filmul, ar trebui sa ne intrebam si ce valoare de reflectare, la modul simbolic, a ceea ce se intampla azi in realitate are el. Arta e universala doar atunci cand putem sa ne recunoastem in ea ca entitati fizice care participa la un anumit moment al istoriei.

zizi 22 May 2004 16:27

pai...mai exista un topic deschis, chiar aici pe pagina, putzin mai jos...

illotempore2002 14 May 2009 20:18

Stefan, putem alatura topicul de Dogville aici?
cred ca e clar ca e iconoclast.

corinka 15 May 2009 00:51

Lars Von Trier

Imi place mult LvT si, cum nu era si un poll in topicul care ii este dedicat, am creat unul. Rog moderatorii sa il lipeasca de vechiul topic. Multumesc!

In topul meu, pe locul intai este Dancer in the Dark, pe care il apreciez si pentru originalitate.

Judex 15 May 2009 00:56

Merci. ::-*

illotempore2002 15 May 2009 13:34

Am votat cu Dogville. Nu sunt o buna cunoscatoare e filmografiei lui von Trier, ci mai degraba a Dogmei '95. Am reusit sa vad Doar Dancer in the Dark, Dogville si Breaking the Waves. Ultimul nu mi-a placut deloc - consider ca are marele defect al lalaielii, daca ar fi fost mai concentrat ar fi castigat enorm. Pt mine povestea nu sta in picioare si daca vreti sinceritatea mea totala, nici nu l-am vazut pana la capat.

Dogville insa e exact pe gustul meu: riguros, foarte plastic/metaforic, povestea este puternica, limpede dar si cu nuante, si peste toate astea, filmul e foarte inovativ, culmea, prin imprumutul pe care-l face din teatrul elisabetan, unde se foloseau decoruri de acelasi tip, desenate.

Dancer in the Dark iar nu m-a dat pe spate. Nu-mi place Bjork ca actrita, dupa mine ar trebui sa se ocupe doar de muzica. Nu aprob finalul atat de dur/violent al spanzurarii, nu aprob violenta lui von Trier sau pe cea a lui Haneke din Funny Games (ii vad puternic inruditi).

Lars von Trier e un tip tare genial ca regizor si super creativ ca povestitor, insa isi canalizeaza talentul pe lucrari cu bad karma, if I may say so....costul afectiv pe care-l platesc (adica starea nasola pe care mi-o provoaca) nu are ROI-ul pe care mi l-as dori.....adica LvT declanseaza in tine emotii puternice insa pe baza unor filosofii destul de ieftine, simpliste pe care le poti intelege si fara sa trebuiasca sa suferi atata.....adica nu tre sa am cosmaruri noaptea ca sa inteleg ca oamenii sunt rai, tradatori, hoti si etc....

von Trier e bun la nivelul formei, al redarii ideilor insa continutul pe care-l comunica e din categoria truismelor. ii lipsestea finetea.

Judex 15 May 2009 13:38

Bineinteles ca iti place exact ce e mai facil.

illotempore2002 15 May 2009 13:49

nu e vorba de gradul de dificultate. si Godard e dificil si totusi he's my no.1

corinka 16 May 2009 13:46

Von Trier e "mai comercial" decat Godard.

Mateii 15 Aug 2009 23:11

De ce nu figureaza si "Riget" la poll?

Pitbull 15 Aug 2009 23:19

Pentru cä forumul e setat doar pentru 10 optiuni.
(Eu as întreba de ce nu figureazä si "Direktoren for det hele".)

Mateii 18 Aug 2009 15:13

Sunt curios sa vad noul lui film, "Antichrist". L-a vazut cineva de pe aici?

Cloud_ 21 Sep 2009 04:20

Europa, fiindca e cel mai expresiv film al lui Trier si reuseste sa ii dea un fel de aer de Kafka, aceea atmosfera naiv-o-misteri-comica care mi se parea imposibil de transpus pe pelicula inainte de a vedea filmul. Poate si pentru ca mi sa parut singurul sau film care reuseste sa fie inchegat din toate punctele de vedere, povestea usor de inteles dar nu superficiala, atmosfera si cinematografia neobisnuita,in opinia mea toate astea il fac cel mai complet film al lui Trier.

ricutza 23 Sep 2009 12:27

eu am vazut Breaking the Waves, Europa, Dancer in the Dark si Dogville. Fiecare mi s-a parut ca are ceva deosebit si mi-ar fi greau sa spun ca unul e neaparat mai bune decat altul. Breaking the Waves m-a emotionat foarte tare (desi are intr-adevar portiuni unde e foarte greu de urmarit din cauza ritmului lent si a violentei). Sfarsitul este genial insa.

Dacer in the Dark e filmic mult mai bine gandit si construit dar mi se pare ca nu creeaza atata emotie ca si Breaking the Waves.

Dogville mi se pare stilistic foarte misto si e un manifest extrem de interesant cu privire la cinematograful actual.

Europa este de departe cel mai complex si incifrat film al lui. Clar n-am inteles tot ce vroia sa spuna si clar ar trebui sa-l revad. Inceputul insa, inca ma mai obsedeaza.

All times are GMT +2. The time now is 20:31.