![]() |
Originally Posted by fresie:
Vreau sa ma apuc de germana ca sa fac rezidentiatul in Germania dupa ce termin aici facultatea.Cam in cat timp as putea sa invat aceasta limba? 1-2 ani? |
Sterge liniutza.
|
Originally Posted by chuckyfan:
|
Originally Posted by Cristina_:
O limba straina se invata intr-o perioada de timp dependenta de „talentul” fiecaruia. In ceea ce priveste conversatia, dureaza cam o luna ca sa te obisnuiesti cu muzicalitatea limbii vorbita de cei care locuiesc in localitatea cu pricina. Rezidentiatul are mare legatura cu insusirea termenilor de specialitate si trebuie sa pui mare accent pe acest lucru. Nu exista retete miraculoase pentru succes, din pacate!:P |
Am avut niste colegi din ani mai mari care dupa ce au terminat facultatea au plecat in Germania pt rezi.Dupa spusele lor au zis ca ar fi facut limba germana(ore particular) la nivel B2 cam in 6-7 luni!? Mi se pare un termen foarte scurt sau probabil au mai facut germana dea lungul timpului.Eu nu am facut niciodata. |
Originally Posted by Windom:
C'mon Windom asta ar fi 12 ani? lol |
Nu-i chiar exagerat ce zice Windom... Einstein spunea "Viata e prea scurta ca sa inveti limba germana", asa ca ce sa zicem noi restul.... Eu am locuit 3 ani in Germania si tot n-am invatat mai mult de conversatie de baza - si fiind filolog ca formare si vorbind inca 2 limbi, ai fi zis ca ar fi trebuit sa o invat mai repejor. Mie una germana mi se pare o limba foarte grea. |
Originally Posted by MariaMona:
Care parte a Germaniei ti s-a parut mai frumoasa de locuit? |
Greu de zis fiindca am locuit doar in una :) . Dar daca ar fi fost dupa mine, mi-ar fi placut la Heidelberg - oras universitar, cosmopolit si fain!
|
Originally Posted by MariaMona:
Multumesc pentru raspuns Maria :) |
Salut ! Am castigat o invitatie la cinematograful studio , la festivalul de film bucuresti si m-ar interesa daca stie cineva ce film ruleaza si la ce ora. Multumesc !
|
Are de gand cineva din Romania sa lanseze pe DVD Autobiografia lui Nicolae Ceausescu?
|
nu cred ca v-a lansa nimeni pentru ca bugetul este sarac
|
*va ... E fara liniuta in contextul asta pt ca reprezinta o parte din timpul viitor ;)
|
Intrebare: despre film:
Cand va fi lansat The Human Centipede II ? |
Cand apare Bloody Bloody Bible Camp?
|
Originally Posted by Kuhaylan:
|
precum intrebarea asa si raspunsul =))
|
oricum ar fi, uita-te cum i s-a raspuns utilizatorului anterior si cum mi s-a raspuns mie, totusi, mi se pare mizerabil, dar prefer sa las totul asa, sper doar sa nu mi se comenteze comentariul cu rautati :| .
|
eheeee fiule.... conteaza si ce impresie ai lasat :)
intrebare : a baut careva Bergenbier nefiltrata la sticla? cum e? ca sa nu imi iau teapa cumparand una si sa am surprize neplacute |
Thanks Arnold, nu mai intreba de filmu' ala, cand apare o sa-l vedem. Cred ca o sa-mi placa. |
|
arnold+iiii ce aveti cu Kuhaylan?
|
|
Nu vezi bine?
Din cate vad i-am spus thanks si am spus ca astept sa apara filmul ala al lui arnold. Nu e prima data cand ma ajuta, chiar ii sunt recunoscator. Mai uita-te odata peste topic. |
Desigur, daca sunteti atat de sensibil la blasfemii v-ati adresa cu formula "Domnul nostru Iisus Hristos", "lui Iisus" pare usor nepoliticos, desigur, in cazul nu aveti o relatie mai speciala cu el.
|
De ce se ajunge din orice cacat la religie si divinitati care merg pe apa? E doar un film. Patimile lui Christos de ce nu e considerat blasfemie?
Suntem pe un forum de film nu pe unu' de fanatism religios. Amin. |
"Lasati copiii sa se uite la filme":))
|
in alta ordine de idei imi raspunde si mie cineva la intrebarea cu berea? |
iii, nu. :D :D
|
|
Originally Posted by iiii:
Nu am baut fix bergenbier, dar am baut bere nefiltrata si e cam nasoala. Ma astept sa nu iti placa, in niciun caz nu cred ca o sa ajungi sa o inlocuiesti cu berea obisnuita, dar asa de curiozitate nu-i bai sa iei una sa nu zici ca n-ai baut. Presupun ca nu ti-ai propus sa iei o lada din prima :)) |
Originally Posted by copila_satanista:
eu am baut destula bere nefiltrata la viata mea... unele au fost bune altele posirca ordinara.. de aia intreb de berea asta. |
Ah, atunci pardon. Eu n-am incercat decat de vreo 2 feluri si nici alea nu mai stiu de care erau.
|
pai berea nefiltrata la halba cum au in oktoberfest, holsten nefiltrat e o posirca ordinara .
dar la sticla am baut warsteiner si paulaner si da! o da! si iar da!!!! de aia sunt curios cum e bergenbierul asta romanesc.. acum am vazut ca a raspuns Maria :P deci mai multe argumente Maria? |
Nu am argumente. Raspunsul meu era nu, nu am baut. Mie nu imi place berea nefiltrata.
|
nu cred ca exista femeie pe lumea asta careia sa ii placa berea nefiltrata... dar cine stie, poate ma insel. si oricum, si daca exista, sunt putine in raport cu barbatii...
dar eu nu inteleg ce le place lor la gustul ala?:-& |
In general nu consum bere pentru ca nu imi place, dar am descoperit berea nefiltrata Paulaner si o savurez cu placere ... insa am o problema ... nu stiu sa o prepar eu. Am niste prieteni „experti” in prepararea berii nefiltrate. Cand o prepar eu, mi se pare acra si nu imi place.
|
Cum adica sa o prepari tu? :-/ Aveti berarie? Sau vorbesti de amestecarea berii cu ceva? |
Originally Posted by dragonfly_drk:
fosta mea prietena era topita dupa nefiltrata!! paulaner si warsteiner... deci e vb de gust |
|
Aha! N-aveam habar ca asa se bea. N-am vazut niciunde in Germania asa ceva in 3 ani cat am batut berariile pe-acolo... |
Eu numai in Germania am baut preparata asa (de fapt numai acolo beau bere). E un secret in omogenizarea drojdiei care ramane pe fundul sticlei. Se obtine o crema care se toarna apoi in pahar. Asa capata un gust deosebit.
|
ok. dar cea de la sticla fresie? acolo ce mai e? e strict industrial si bag mana in foc ca nu are acelasi gust
|
Pai eu de aceea la sticla vorbesc. Nu ai vazut filmuletul postat mai sus? E vorba de berea la sticla.
|
Omul cat traieste invata...
|
|
Am si eu doua nelamuriri. 1. Dauneaza in vreun fel bateriei laptopului daca tin cablul de alimentare in si dupa ce bateria s-a incarcat?
Quote:
2. In legatura cu frgamentul de interviu de mai sus, nu sunt sigur care e natura ultimului raspuns: affirmo sau nego? |
Da, mersi, insa nu tocmai asta am intrebat eu, nu-i asa? ;) |
Federico, sa-ti dau exemplul meu, ca sa intaresc spusele lui Kuhaylan. Am un laptop vechi de 5 ani, inca merge binisor :) Nu i-am scos niciodata bateria cind l-am folosit in casa, asa cum ar fi fost indicat si de fapt l-am folosit numai in casa :)) De mai bine de 2-3 ani nu pot scoate alimentarea din priza nici macar pentru un minut ca bateria e complet descarcata. Mai e indicat sa nu tii bateria incarcata la maxim cind e scoasa, sa fie aprox 20%.
|
All times are GMT +2. The time now is 08:18. |