Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Vreau sa stiu (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=225)
-   -   Aici puteti intreba orice va trazneste(nu despre film) (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94958)

Cristina_ 07 May 2011 11:11

Originally Posted by fresie:

Originally Posted by chuckyfan:

Deci degeaba am cunostinte de germana=))

Nu degeaba! E foarte bine pentru inceput, doar sa nu ai asteptari foarte mari de la prima conversatie cu un austriac. Poate tu esti o exceptie si te vei descurca de prima data. Eu si multe cunostinte de-ale mele nu am reusit decat cu multa bataie de cap. :P

Vreau sa ma apuc de germana ca sa fac rezidentiatul in Germania dupa ce termin aici facultatea.Cam in cat timp as putea sa invat aceasta limba? 1-2 ani?

Windom 07 May 2011 11:19

Sterge liniutza.

White1 07 May 2011 11:19

Am o intrebare despre film.

In ce ordine tre' sa vad seria Mortal Kombat? Intai serialul ( conquest ) sau filmele?

Din punct de vedere cronologic ar trebui sa vezi serialul prima data.

fresie 07 May 2011 11:25

Originally Posted by Cristina_:

Nu degeaba! E foarte bine pentru inceput, doar sa nu ai asteptari foarte mari de la prima conversatie cu un austriac. Poate tu esti o exceptie si te vei descurca de prima data. Eu si multe cunostinte de-ale mele nu am reusit decat cu multa bataie de cap. :P

Vreau sa ma apuc de germana ca sa fac rezidentiatul in Germania dupa ce termin aici facultatea.Cam in cat timp as putea sa invat aceasta limba? 1-2 ani?

O limba straina se invata intr-o perioada de timp dependenta de „talentul” fiecaruia. In ceea ce priveste conversatia, dureaza cam o luna ca sa te obisnuiesti cu muzicalitatea limbii vorbita de cei care locuiesc in localitatea cu pricina. Rezidentiatul are mare legatura cu insusirea termenilor de specialitate si trebuie sa pui mare accent pe acest lucru. Nu exista retete miraculoase pentru succes, din pacate!:P

Cristina_ 07 May 2011 11:39

O limba straina se invata intr-o perioada de timp dependenta de „talentul” fiecaruia. In ceea ce priveste conversatia, dureaza cam o luna ca sa te obisnuiesti cu muzicalitatea limbii vorbita de cei care locuiesc in localitatea cu pricina. Rezidentiatul are mare legatura cu insusirea termenilor de specialitate si trebuie sa pui mare accent pe acest lucru. Nu exista retete miraculoase pentru succes, din pacate!:P

Am avut niste colegi din ani mai mari care dupa ce au terminat facultatea au plecat in Germania pt rezi.Dupa spusele lor au zis ca ar fi facut limba germana(ore particular) la nivel B2 cam in 6-7 luni!? Mi se pare un termen foarte scurt sau probabil au mai facut germana dea lungul timpului.Eu nu am facut niciodata.

Cristina_ 07 May 2011 11:44

Originally Posted by Windom:

Sterge liniutza.

C'mon Windom asta ar fi 12 ani? lol

MariaMona 07 May 2011 13:24

Sterge liniutza.

Nu-i chiar exagerat ce zice Windom... Einstein spunea "Viata e prea scurta ca sa inveti limba germana", asa ca ce sa zicem noi restul.... Eu am locuit 3 ani in Germania si tot n-am invatat mai mult de conversatie de baza - si fiind filolog ca formare si vorbind inca 2 limbi, ai fi zis ca ar fi trebuit sa o invat mai repejor. Mie una germana mi se pare o limba foarte grea.

Cristina_ 07 May 2011 13:45

Originally Posted by MariaMona:

Sterge liniutza.

Nu-i chiar exagerat ce zice Windom... Einstein spunea "Viata e prea scurta ca sa inveti limba germana", asa ca ce sa zicem noi restul.... Eu am locuit 3 ani in Germania si tot n-am invatat mai mult de conversatie de baza - si fiind filolog ca formare si vorbind inca 2 limbi, ai fi zis ca ar fi trebuit sa o invat mai repejor. Mie una germana mi se pare o limba foarte grea.

Care parte a Germaniei ti s-a parut mai frumoasa de locuit?

MariaMona 07 May 2011 17:08

Greu de zis fiindca am locuit doar in una :) . Dar daca ar fi fost dupa mine, mi-ar fi placut la Heidelberg - oras universitar, cosmopolit si fain!

Cristina_ 07 May 2011 17:31

Originally Posted by MariaMona:

Greu de zis fiindca am locuit doar in una :) . Dar daca ar fi fost dupa mine, mi-ar fi placut la Heidelberg - oras universitar, cosmopolit si fain!

Multumesc pentru raspuns Maria :)

vaio 09 May 2011 12:13

Salut ! Am castigat o invitatie la cinematograful studio , la festivalul de film bucuresti si m-ar interesa daca stie cineva ce film ruleaza si la ce ora. Multumesc !

chuckyfan 18 May 2011 18:04

Are de gand cineva din Romania sa lanseze pe DVD Autobiografia lui Nicolae Ceausescu?

Sorin87 19 May 2011 13:57

nu cred ca v-a lansa nimeni pentru ca bugetul este sarac

the_fairy 19 May 2011 17:26

*va ... E fara liniuta in contextul asta pt ca reprezinta o parte din timpul viitor ;)

chuckyfan 07 Jun 2011 19:03

Intrebare: despre film:

Cand va fi lansat The Human Centipede II ?

arnoldroland 07 Jun 2011 20:45

Cand apare Bloody Bloody Bible Camp?

arnoldroland 08 Jun 2011 16:25

Originally Posted by Kuhaylan:

Originally Posted by arnoldroland:

Cand apare Bloody Bloody Bible Cam?

pe cine crezi ca intereseaza scarbosenia asta de film :-/

daca a ajuns sal joace Ron Jeremy pe Isus e foarte trist :(

ce raspuns nenorocit mi-ai dat, mi-a venit fix ca un bolovan in cap, eu totusi am pus o intrebare la care ceream un raspuns logic, decent si bazat pe informatii care sa ma ajute, dar se pare ca lumea de pe aici nu prea e prietenoasa asa cum vrea sa para...

iiii 08 Jun 2011 16:27

precum intrebarea asa si raspunsul =))

arnoldroland 08 Jun 2011 16:30

oricum ar fi, uita-te cum i s-a raspuns utilizatorului anterior si cum mi s-a raspuns mie, totusi, mi se pare mizerabil, dar prefer sa las totul asa, sper doar sa nu mi se comenteze comentariul cu rautati :| .

iiii 08 Jun 2011 17:00

eheeee fiule.... conteaza si ce impresie ai lasat :)

intrebare : a baut careva Bergenbier nefiltrata la sticla? cum e? ca sa nu imi iau teapa cumparand una si sa am surprize neplacute

chuckyfan 08 Jun 2011 17:29

septembrie -octombrie

Thanks

Arnold, nu mai intreba de filmu' ala, cand apare o sa-l vedem. Cred ca o sa-mi placa.

arnoldroland 08 Jun 2011 19:43

septembrie -octombrie

Thanks

Arnold, nu mai intreba de filmu' ala, cand apare o sa-l vedem. Cred ca o sa-mi placa.

Si mie, tocmai de-asta am intrebat, sunt nerabdator si merci de sustinere in ceea ce priveste filmul :P .

Cristina_ 08 Jun 2011 21:00

arnold+iiii ce aveti cu Kuhaylan?

arnoldroland 08 Jun 2011 21:07

arnold+chucky ce aveti cu Kuhaylan?

eu unul, nimic, chiar nu am zis ceva rau la adresa dumnealui, doar la raspunsul pe care mi l-a dat am obiectat putin, sa nu se inteleaga gresit....

chuckyfan 08 Jun 2011 21:29

Nu vezi bine?
Din cate vad i-am spus thanks si am spus ca astept sa apara filmul ala al lui arnold. Nu e prima data cand ma ajuta, chiar ii sunt recunoscator. Mai uita-te odata peste topic.

White1 08 Jun 2011 22:00

Desigur, daca sunteti atat de sensibil la blasfemii v-ati adresa cu formula "Domnul nostru Iisus Hristos", "lui Iisus" pare usor nepoliticos, desigur, in cazul nu aveti o relatie mai speciala cu el.

chuckyfan 09 Jun 2011 06:11

De ce se ajunge din orice cacat la religie si divinitati care merg pe apa? E doar un film. Patimile lui Christos de ce nu e considerat blasfemie?

Suntem pe un forum de film nu pe unu' de fanatism religios.

Amin.

dragonfly_drk 09 Jun 2011 08:40

"Lasati copiii sa se uite la filme":))

iiii 09 Jun 2011 09:24

arnold+iiii ce aveti cu Kuhaylan?

in primul rand nu am nimic cu Kuhaylan, daca asta s-a inteles din ce am zis eu, scuzele mele.

in alta ordine de idei imi raspunde si mie cineva la intrebarea cu berea?

MariaMona 09 Jun 2011 09:31

iii, nu. :D :D

White1 09 Jun 2011 09:34

De ce se ajunge din orice cacat la religie si divinitati care merg pe apa? E doar un film. Patimile lui Christos de ce nu e considerat blasfemie?

Suntem pe un forum de film nu pe unu' de fanatism religios.

Amin.

Asta cu "cacat" si "divinitati care merg pe apa" imi aduce aminte de un banc pe care nu o sa-l spun pentru ca as fi crucificat:))

copila_satanista 09 Jun 2011 09:35

Originally Posted by iiii:

intrebare : a baut careva Bergenbier nefiltrata la sticla? cum e? ca sa nu imi iau teapa cumparand una si sa am surprize neplacute

Nu am baut fix bergenbier, dar am baut bere nefiltrata si e cam nasoala. Ma astept sa nu iti placa, in niciun caz nu cred ca o sa ajungi sa o inlocuiesti cu berea obisnuita, dar asa de curiozitate nu-i bai sa iei una sa nu zici ca n-ai baut. Presupun ca nu ti-ai propus sa iei o lada din prima :))

iiii 09 Jun 2011 09:38

Originally Posted by copila_satanista:

Originally Posted by iiii:

Nu am baut fix bergenbier, dar am baut bere nefiltrata si e cam nasoala. Ma astept sa nu iti placa, in niciun caz nu cred ca o sa ajungi sa o inlocuiesti cu berea obisnuita, dar asa de curiozitate nu-i bai sa iei una sa nu zici ca n-ai baut.

eu am baut destula bere nefiltrata la viata mea... unele au fost bune altele posirca ordinara.. de aia intreb de berea asta.

copila_satanista 09 Jun 2011 09:40

Ah, atunci pardon. Eu n-am incercat decat de vreo 2 feluri si nici alea nu mai stiu de care erau.

iiii 09 Jun 2011 09:46

pai berea nefiltrata la halba cum au in oktoberfest, holsten nefiltrat e o posirca ordinara .
dar la sticla am baut warsteiner si paulaner si da! o da! si iar da!!!!
de aia sunt curios cum e bergenbierul asta romanesc..
acum am vazut ca a raspuns Maria :P deci mai multe argumente Maria?

MariaMona 09 Jun 2011 09:49

Nu am argumente. Raspunsul meu era nu, nu am baut. Mie nu imi place berea nefiltrata.

dragonfly_drk 09 Jun 2011 09:56

nu cred ca exista femeie pe lumea asta careia sa ii placa berea nefiltrata... dar cine stie, poate ma insel. si oricum, si daca exista, sunt putine in raport cu barbatii...

dar eu nu inteleg ce le place lor la gustul ala?:-&

fresie 09 Jun 2011 10:05

In general nu consum bere pentru ca nu imi place, dar am descoperit berea nefiltrata Paulaner si o savurez cu placere ... insa am o problema ... nu stiu sa o prepar eu. Am niste prieteni „experti” in prepararea berii nefiltrate. Cand o prepar eu, mi se pare acra si nu imi place.

MariaMona 09 Jun 2011 10:18

In general nu consum bere pentru ca nu imi place, dar am descoperit berea nefiltrata Paulaner si o savurez cu placere ... insa am o problema ... nu stiu sa o prepar eu. Am niste prieteni „experti” in prepararea berii nefiltrate. Cand o prepar eu, mi se pare acra si nu imi place.

Cum adica sa o prepari tu? :-/ Aveti berarie? Sau vorbesti de amestecarea berii cu ceva?

iiii 09 Jun 2011 10:19

Originally Posted by dragonfly_drk:

nu cred ca exista femeie pe lumea asta careia sa ii placa berea nefiltrata... dar cine stie, poate ma insel. si oricum, si daca exista, sunt putine in raport cu barbatii...

dar eu nu inteleg ce le place lor la gustul ala?:-&

fosta mea prietena era topita dupa nefiltrata!! paulaner si warsteiner... deci e vb de gust

fresie 09 Jun 2011 10:20

„Preparare” pentru a o bea. E destul de simplu, dar mie nu imi reuseste.

MariaMona 09 Jun 2011 10:24

Aha! N-aveam habar ca asa se bea. N-am vazut niciunde in Germania asa ceva in 3 ani cat am batut berariile pe-acolo...

fresie 09 Jun 2011 10:28

Eu numai in Germania am baut preparata asa (de fapt numai acolo beau bere). E un secret in omogenizarea drojdiei care ramane pe fundul sticlei. Se obtine o crema care se toarna apoi in pahar. Asa capata un gust deosebit.

iiii 09 Jun 2011 10:30

ok. dar cea de la sticla fresie? acolo ce mai e? e strict industrial si bag mana in foc ca nu are acelasi gust

fresie 09 Jun 2011 10:32

Pai eu de aceea la sticla vorbesc. Nu ai vazut filmuletul postat mai sus? E vorba de berea la sticla.

MariaMona 09 Jun 2011 10:41

Omul cat traieste invata...

dragonfly_drk 09 Jun 2011 11:32

da de asta ce ziceti?
http://www.youtube.com/watch?v=n_H5ZIoZSBo

(app de bere)

Federico 21 Jun 2011 22:31

Am si eu doua nelamuriri. 1. Dauneaza in vreun fel bateriei laptopului daca tin cablul de alimentare in si dupa ce bateria s-a incarcat?

Quote:

You have also written that poetry represents "the mysteries of the irrational perceived
through rational words. " But many feel that the "irrational" has little place in an age
when the exact knowledge of science has begun to plumb the most profound mysteries of
existence. Do you agree?

This appearance is very deceptive. It is a journalistic illusion. In point of fact, the greater
one's science, the deeper the sense of mystery. Moreover, I don't believe that any science today
has pierced any mystery. We, as newspaper readers, are inclined to call "science" the cleverness of an electrician or a psychiatrist's mumbo jumbo. This, at best, is applied science, and one of the characteristics of applied science is that yesterday's neutron or today's truth dies tomorrow. But even in a better sense of "science"-- as the study of visible and palpable nature, or the poetry of pure mathematics and pure philosophy-- the situation remains as hopeless as ever. We shall never know the origin of life, or the meaning of life, or the nature of space and time, or the nature of nature, or the nature of thought.
Man's understanding of these mysteries is embodied in his concept of a Divine Being. As
a final question, do you believe in God?

To be quite candid-- and what I am going to say now is something I never said before, and I
hope it provokes a salutary little chill-- I know more than I can express in words, and the little I
can express would not have been expressed, had I not known more.

2. In legatura cu frgamentul de interviu de mai sus, nu sunt sigur care e natura ultimului raspuns: affirmo sau nego?

Federico 22 Jun 2011 15:52

1. bateria o folosesti doar cand esti plecat .... in rest cand esti acasa il folosesti fara baterie

Da, mersi, insa nu tocmai asta am intrebat eu, nu-i asa? ;)

anaemona 22 Jun 2011 17:08

Federico, sa-ti dau exemplul meu, ca sa intaresc spusele lui Kuhaylan. Am un laptop vechi de 5 ani, inca merge binisor :) Nu i-am scos niciodata bateria cind l-am folosit in casa, asa cum ar fi fost indicat si de fapt l-am folosit numai in casa :)) De mai bine de 2-3 ani nu pot scoate alimentarea din priza nici macar pentru un minut ca bateria e complet descarcata. Mai e indicat sa nu tii bateria incarcata la maxim cind e scoasa, sa fie aprox 20%.

All times are GMT +2. The time now is 08:18.