Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent vizionat film. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89119)

Windom 27 Dec 2009 18:32

Originally Posted by miercuri:

M-am uitat la Get Carter, cel din 1971. Thriller britanic hard-boiled extrem de cool si destul de sumbru. Imaginea pare e filtrata printr-un gri murdar care se potriveste de minune cartierelor working class din Newcastle in anii 60. Michael Caine face din Carter un personaj iconic al gangsterilor britanici, asa cum Bond e pentru spioni. Filmul are si un remake din 2000, o sa ma uit si la ala sa vad ce a iesit.

E ok si remake-ul, Mel nu prea dezamageste, nici in postura de actor, nici in cea de regizor.;)

BLACK-SPIDER 28 Dec 2009 01:29

Astazi am vazut intreaga trilogie Bourne, ce include Identity, Supremacy si Ultimatum. :) Au reusit sa ma tina in priza si sa imi ofere o doza puternica de adrenalina. Ultimatum e cel mai bun din serie. Matt Damon e la inaltime, locatiile in carre s-a filmat actiunea sunt foarte variate. Recomand intreaga serie oricarui fan al filmelor de actiune si spionaj. Si inca un sfat, dupa ce vedeti oricare din filme, nu va urcati la volan, deoarece o sa aveti tendinta sa apasati tare pe acceleratie :D

BLACK-SPIDER 28 Dec 2009 01:34

Am reusit pe finalul acestui an sa revad intreaga serie Star Wars, toate cele VI episoade si cele trei Mad Max. Urmeaza in curand seria Die Hard si Lethal Weapon si daca mi se face dor poate si Lord of The Rings :D

Windom 28 Dec 2009 08:22

Five Minutes of Heaven (2009)

O drama minimalista de nota 10, din nou un film despre conflictul din Irlanda, insa nu e un film obisnuit pe aceasta tema, este mai mult o radiografie a cicatricelor lasate de acest conflict, cu doua interpretari de exceptie - Liam Neeson si James Nesbitt. Anamaria noastra nu are un rol in care sa se poata desfasura insa atit cit apare pe ecran, face o impresie buna.
Este o poveste despre razbunare si reconciliere, despre trecut si prezent, confruntarea dintre un protestant si un catolic, urmarita atit in trecut (cind primul ii ucide celui de-al doilea fratele), cit si in prezent (reintilnirea celor doi, dupa ani buni, prilejuita de un iarmaroc TV gen "Iarta-ma"). Atunci cind actiunea se muta in prezent filmul devine cu adevarat interesant de urmarit, tensionant pina la insuportabil in secventa interviului, apoi anticlimatic... Iar titlul are, de asemenea, multiple intelesuri...
Highly recommended...

miercuri 28 Dec 2009 18:25

M-am uitat printre altele la Up, o animatie foarte sensibila, dar parca ma asteptam la mai mult. Probabil ca ar fi avut un alt efect asupra mea daca il vedeam in 3D la cinema. Partea de inceput, pana la aparitia copilului m-a impresionat foarte tare, pe urma devine un pic schematic, desi e pana la capat foarte frumos.
Pixarul meu preferat ramane WALL-E, care mie mi se pare la un cu totul alt nivel. Dar Chambrod stie ca nu am vazut inca Finding Nemo, zilele astea urmeaza si el. :)

edit: si as vrea totusi sa vad ce si cu The Fantastic Mr. Fox inainte sa ma decid cam cine merita Best Animated Feature. La cum il stim pe Wes Anderson am avea de ce sa ne asteptam la lucruri bune. :)

Disciple 28 Dec 2009 21:53

Intr-adevar frumos film "Five Minutes Of Heaven".De retinut si de bagat in top 2009.

Eu azi m'am uitat la "Con Air" cu Nicolas Cage,John Malkovich,John Cusack,Steve Buscemi,Ving Rhames,Danny Trejo.
Un super film de actiune,cu situatii explozive ce se tin lant,efecte speciale excelent plus recitaluri actoricesti foarte bune(Cage,Malkovich,Buscemi).

hellsteed 28 Dec 2009 22:12

They shoot horses don't they ?

Foarte interesant subiect si modul lui de abordare. Mi-as fi dorit sa aflu mai mult despre partenerul de dans a lui Jane, in afara de episodul din copilarie.

redmen 29 Dec 2009 02:56

In Bruges (2008) de Martin McDonagh

Un film excelent.Cautand sa vad ce filme a mai facut regizorul am vazut ca e doar al doilea film din cariera,primul fiind un scurt din 2004 pentru care a luat si Oscar.Colin Farrell face un rol de zile mari.

Windom 29 Dec 2009 06:39

Nacido y criado a.k.a. Born and Bred (2006)

Santi are familia perfecta, asta pina in momentul in care un accident ii rapeste si sotia si fiica. Marcat crunt de accident si aflat in imposibilitatea de a reveni la viata normala, eroul se face pierdut prin pustietatile Patagoniei. Cam asta e, pe scurt, subiectul...
Am avut mari asteptari de la filmul asta, auzisem numai laude despre el, insa m-a cam dezamagit (regizorul a fost comparat cu Herzog, insa singurul punct comun intre cei doi pare a fi atractia fata de magia peisajelor de la capatul lumii). Problema este ca filmul se cam pierde odata cu eroul sau. Ritmul devine extrem de monoton, ajungind sa plictiseasca intr-un final.
Peisajul patagonez este superb filmat, dar cam asta ramine cel mai important atu al filmului. In rest, acting destul de ok, dar n-am simpatizat deloc cu eroul principal, povestea e destul de dezlinata, iar surpriza finala o trimite in neverosimil...
Poate daca cineva a mai vazut filmul, putem discuta despre respectivul final. E surprinzator, intr-adevar, dar face ca toata povestea si comportamentul eroului sa devina ilogic.

Federico 29 Dec 2009 13:53

"Once"-un film de o simplitate induiosatoare cu o poveste frumoasa si sincera,filmata fara artificii tehnice;un film ce ar trebui luat cat mai des ca model;simplu si superb.

...si am mai prins si "All The President's Men" ,pe TCM ,la doua noaptea dar n-am rezistat mai mult de-o ora...jumatate din cauza subiectului care nu prea ma atrage in general si jumatate din cauza orei tarzii.Totusi am ramas impresionat de stilul de filmare-pentru care m-am si uitat de fapt,atat cat m-am uitat-simplu,curat,obiectiv,fara miscari stupido-estetice ale camerei si cu un numar minim de taieturi pe unitate continua de timp.

Kramer 29 Dec 2009 14:29

All The President's Men - eu l-am prins pana la cap, pana la 4:20. Mi-a placut mult. Un film excelent despre munca de jurnalist. Despre jocul actorilor si regie, nimic de comentat. Impecabile.

miercuri 29 Dec 2009 17:37

Originally Posted by redmen:

Cautand sa vad ce filme a mai facut regizorul am vazut ca e doar al doilea film din cariera,primul fiind un scurt din 2004 pentru care a luat si Oscar.

Pai regizorul are de fapt ca meserie de baza dramaturgia, cu multe premii la activ. Regizoreala e o pasiune mai recenta, sper sa nu se opreasca aici.

cremaxx 29 Dec 2009 23:49

AVATAR. Asta e ultimul film care l-am vazut .Sper sa ia toate premiile.Si sper sa aiba cele doua continuari de care se aude.Sper sa nu faca la fel ca Matrix.

miercuri 30 Dec 2009 00:16

Am vazut Loss of a Teardrop Diamond, si a anume filmul facut dupa un scenariu pierdut al lui Tennessee Williams si regasit printr-o arhiva de curand. Nu pare sa fie un scenariu chiar glorios, dar din pacate filmul a ajuns pe mana unui studio care n-a fost in stare sa-l toarne intr-o forma cat de cat decenta. Totul pare facut cu minim de efort, o regizorita neexperimentata ca sa nu zic lenesa si actori care orice ar face parca sunt antiritm. Sunt scenarii mult mai proaste produse in fiecare an cu mult mai multa grija si mai multi bani. Nu stiu de ce s-au gasit sa-si bage picioarele tocmai in asta, ca si cum dai in fiecare an peste ceva semnat Tennessee Williams.

tero 30 Dec 2009 13:55

cel mai frumos film din 2009 a fost cu siguranta avatar .;)

Chambord 30 Dec 2009 14:01

that's good 2 know

Rapture 30 Dec 2009 23:00

Law Abiding Citizen - La inceput a fost promitator chiar daca personajul principal a fost inspirat din mai multe personaje cunoscute. Finalul, insa, a fost regretabil . Oscilez intre 6 si 7.

Gospin 31 Dec 2009 09:17

Seraphim Falls, vazut aseara pe Pro tv.
Sincer, in primele 10 minute nu mi-am dat seama ca ala e Pierce Brosnan, l-au imbatranit mult pt. rolu' asta. Filmu' incepe promitator, dar totul se ruineaza cu faza a la "Rambo" cand se opereaza singur!
Totusi am urmarit pana la final, pot spune ca Liam Neeson da un + filmului prin felul cum abordeaza: necrutator, hotarat sa omoare pe oricine ii sta in cale pt. a-si razbuna familia. M-a lasat buimac faza cu "Doamna" aceea cu trasura!
Un film de vazut, oricum.

Rapture 31 Dec 2009 11:15

Ah, ieri am avut in minte toata ziua sa ma uit la filmul ala da' pan' la urma am uitat. :|

Dragomara 01 Jan 2010 10:01

Julie & Julia (2009) cu o Meryl Streep nu în cea mai bună formă, mă rog, probabil că asta o fi fost adevărata Julia Child. Filmul ăsta mi-a deschis un aşa apetit! :"> Vreau peşte şi.... brânzică; nu se prea gătea / mânca sănătos în filmul ăsta!! :P

keepwalking 01 Jan 2010 22:30

"Ultima Parada 174" (tradus "Capat de linie")- pe Cinemax, ieri sau alaltaieri.
film brazilian, din 2008, absolut formidabil!
http://www.imdb.com/title/tt1280567/

Dragomara 01 Jan 2010 22:55

l-am văzut şi eu. cred că azi-noapte.

Vdcnsrg 02 Jan 2010 11:41

Law Abiding Citizen - prea exagerat in unele momente, iar sfarsitul este cam tipic.

Dragomara 02 Jan 2010 11:41

după ce-am văzut, acum vreo două săptămâni filmul lui Vadim Perelman, Casa de nisip şi ceaţă, peliculă care m-a impresionat enorm, mi-am propus să văd şi restul filmelor regizate de ucrainianul emigrat în Canada. nu am avut prea mult de căutat, deoarece pe imdb figurează doar două filme, al treilea Poltergeist, fiind în "pre-production". deci, azi, am văzut The Life Before Her Eyes (2007), categoric unul dintre preferatele mele. nu vreau să dezleg nicidecum misterul :P, şi-am să spun doar atât: un film despre adolescenţă, prietenie, alegeri greşite care ne urmăresc toată viaţă, un film plin de speranţă şi poezie, cu o imagine şi o coloană sonoră absolut fantastice, un film cu un final neaşteptat; încă unul din motivele pentru care m-am reîndrăgostit de Uma Thurman.

Dragomara 02 Jan 2010 23:16

Mr. Jones (1993)

Dragomara 03 Jan 2010 10:41

Idi i smotri (1985)

killu16 03 Jan 2010 13:38

salut! imi poate spune si mie cineva cum rezerv bilete la film pe situl acesta? multumesc!

Dragomara 03 Jan 2010 14:19

revăzut azi, un film musai de... văzut Sonbahar (2008)
un film despre o Turcie un pic cunoscută, despre oameni cu idealuri deloc diferite de ale noastre, un film pe inima mea. :">

Windom 03 Jan 2010 15:14

Baron Prásil (1961)

Aventurile Baronului Munchausen, zugravite cu multa imaginatie si talent, intr-un film care depaseste in inventivitate LOTR. Dovada faptului ca nu sint necesare milioane de dolari pentru a realiza un fantasy cu cap. Nu tu efecte speciale, nu tu sentimentalism ieftin, in schimb o doza consistenta de umor de calitate si o imaginatie debordanta, fac din acest film o experienta deosebit de placuta. Recomandat cu caldura, daca reusiti sa puneti mina pe el...

moltisanti88 04 Jan 2010 15:59

Ultimele filme vazute:

Run Lola Run
City Lights
Blowup
Dead Poets Society
Joint Security Area

miercuri 04 Jan 2010 16:42

An Education (2009) - o poveste sincera care ar putea sa fie povestea unei intregi generatii de fete. foarte frumos executat filmul, asa cum ma asteptam de altfel.

hellsteed 04 Jan 2010 16:59

Double indemnity (1944)

Twinsen 04 Jan 2010 17:05

An Education (2009) - o poveste sincera care ar putea sa fie povestea unei intregi generatii de fete.

I lol'ed hard. Telenovela aceea moralista nu ar putea sa fie povestea nici unei fete din lume, daramite a unei generatii.

miercuri 04 Jan 2010 20:04

Originally Posted by Twinsen:

An Education (2009) - o poveste sincera care ar putea sa fie povestea unei intregi generatii de fete.

I lol'ed hard. Telenovela aceea moralista nu ar putea sa fie povestea nici unei fete din lume, daramite a unei generatii.

Actually filmul e bazat pe o autobiografie.

Twinsen 04 Jan 2010 20:30

Actually filmul e bazat pe o autobiografie.

Daca in realitate subiectul unei autobiografii a fost atacat de un caine, in carte o sa fie o haita de caini. In film apar lupii. :)

hellsteed 04 Jan 2010 20:32

Originally Posted by bremen1980:

Originally Posted by hellsteed:

Double indemnity (1944)

Bun film dar stii ce remake s-a facut dupa el :''Arunc-o pe mama din tren''(''Throw Momma From the Train'' ):))

mda... cred ca si deVito (daca bine imi aduc aminte) ii aprindea mamei sale ditamai trabucul

moltisanti88 04 Jan 2010 23:46

The Truman Show (1998) - Mi-a placut deoarece te stimuleaza intelectual, dar m-a enervat finalul si mai ales reactia privitorilor.

Windom 05 Jan 2010 07:33

Am vazut si eu pina la urma Moebius, ca eram tare curios - subiectul promitea multe intr-adevar. Din pacate, m-a cam dezamagit.:( E un film didactic, rece, fara vreo urma de simt artistic in el. Poate parerea asta negativa a fost determinata si de faptul ca sint cam pe spate cu matematica.:"> Ma asteptam la mult mai mult, sincer. Pentru cei interesati de banda lui Moebius si aplicatia ei in filme, recomand Lost Highway, cel mai elocvent exemplu in acest sens...

redmen 05 Jan 2010 08:57

Originally Posted by bremen1980:

Originally Posted by hellsteed:

Double indemnity (1944)

Bun film dar stii ce remake s-a facut dupa el :''Arunc-o pe mama din tren''(''Throw Momma From the Train'' ):))

Actually e remake/parodie dupa Strangers on a Train.

BLACK-SPIDER 05 Jan 2010 20:57

Brotherhood of the wolf - la inceput ma asteptam sa fie un film cu varcolaci insa presimteam ca e mult mai mult decat atat. Societatea fanceza a secolului al XVIII - lea e foarte realist prezentata . Samuel Le Bihan se descurca de minune in rolul justitiarului ce dezleaga misterul Bestiei din Gevaudan, insa ceea ce fascineaza este prestatia lui Vincent Cassel. Nevasta sa, Monica Belluci e sexy si enigmatica ca intotdeauna:) .
Este interesant de urmarit conflictul dintre civilizatia franceza si cea a indienilor din America de Nord, al carei reprezentant este Mani interpretat de Mark Dacascos. Una peste alta un film bun ce merita urmarit chiar daca dureaza doua ore si jumatate.

Dragomara 06 Jan 2010 11:17

minunatul motiv din care voi dormita întreaga zi: The Green Mile (1999) - după un Stephen King pe care l-aş citi cu plăcere.:">

oare de ce n-or pune şi ei filmele astea la ore mai decente?! :-?

Windom 06 Jan 2010 11:32

Originally Posted by Dragomara:

minunatul motiv din care voi dormita întreaga zi: The Green Mile (1999) - după un Stephen King pe care l-aş citi cu plăcere.:">

oare de ce n-or pune şi ei filmele astea la ore mai decente?! :-?

Pai de ce nu-l citesti?:P A aparut cartea la Aquila acu' citiva ani...

Dragomara 06 Jan 2010 11:50

nu mai citesc SF de pe la 20 de ani. pe net ei i-au spus SF, Culoarului morţii , io i-aş spune doar... fantastic. am o slăbiciune pentru genul ăsta de filme. despre genul meu de literatură nu mai am timp acum să scriu, dar voi citit Stephen King imediat ce voi termina restul priorităţilor în domeniu. :">

no, acum ştiu de ce mi-a plăcut atât The Shawshank Redemption.;)

Catt 06 Jan 2010 17:07

Da, am văzut şi eu Harry Potter, din curiozitate de box-office, aaa!, pardon, am vrut, de fapt, să spun Avatar. De fapt, de unde ştiu eu cuvintele astea: Alohamora, Expecto Patronum, Obliviate...

Gloria 06 Jan 2010 17:18

ultimele filme pe care le-am devorat intr-un week-end au fost niste horror-uri independente: Infested, Children of the Night si The Feast 1, 2, 3; datorita lor m-am clarificat asupra tipului de horror care are efect asupra mea. In mod clar visceralul doar ma oripileaza, dar nu ma inspaimanta, nici nu-mi exorcizeaza fricile.

Windom 06 Jan 2010 17:22

Incearca Paranormal Activity atunci.;)

Dragomara 06 Jan 2010 17:45

Originally Posted by Windom:

Incearca Paranormal Activity atunci.;)

tocmai ce mi-am propus să-l văd. :P

Rapture 06 Jan 2010 23:24

Ultimele filme vizionate, SPOILER ALERT :

"Paranormal Activity" - A fost destul de bun, m-a tinut destul de mult in suspans. Totusi, in scena in care fata este tarata de catre entitate din pat, tipand ca disperata, m-a apucat un ras isteric. Ciudat =)).

"Avatar" - Lasand deoparte faptu' ca am vizionat filmu' in conditii nu tocmai favorabile (din cauza Alexandrei am stat in primul rand, astfel stand pe tot parcursul filmului infundata in scaun, cu capul nemiscat), mi-a placut. Ochii mei s-au bucurat mult de efecte. Fantastic. Povestea a fost relativ buna.

"The Pink Panther" & "The Pink Panther 2" - Idiotul de Clouseau m-a amuzat cumplit! Desi atunci cand am incercat sa revizionez cateva scene care mi s-au parut amuzante la prima vizionare, n-au mai fost si la o a doua. Naspa. Probabil eram in toane bune cand le-am vizionat pentru prima oara :D.

"Kramer Vs. Kramer" - revizionat. Frumos. L-as reviziona oricand.

"Wasabi" - Hehe, a fost dragut. Jean Reno :"> .

"Tais-Toi!" - Asta da, a reusit sa ma amuze repetate ori. O comedie reusita cu acto0ri buni :D.

"Decalage Horaire" - Hmmm, nu prea mi-a placut, a fost cliseic. Sau...poate nu l-am gustat eui cum trebuie?

"Frida" - Mi-a placut. De fapt, ce film nu-mi place care implica si arta plastica? :"> E frumoasa povestea Fridei, o pictorita cu o viata nu tocmai fericita, dar care reuseste sa-si implineasca visul (in pofida accidentului si urmarilor lui, a sotului, care pictor fiind, a inselat-o cu modelele lui...). M-a facut sa ma gandesc din nou la cariera ce am s-o cladesc :"> .

Judex 07 Jan 2010 00:37

The Darjeeling Limited
Un film amprentat de Wes Anderson e intotdeauna o placere. Unii vor spune ca ma comport ca-n istoria cu gaina africana, dar mi-a placut detaliul-parabola cu substantele euforizante. Reapropierea fortata prin banala bere, revenirea tuturor la damblaua cu medicamentele naturiste indiene, fiecare in legea lui si cu anumite sortimente preferate, trei ceaiuri comandate impreuna catre final in care toarna instinctiv whisky, abuzul de tigari, omniprezente in secventele din tren, din nou bere cinstita... Mi-au placut culorile, filmarea atipica si chiar voit primitiva uneori, tonul detasat-sugubat al povestirii filmice, interpretarea minunata a celor trei actori de rol principal - Owen Wilson, Adrien Brody si Jason Schwartzman - si aparitiile delicioase in roluri minuscule a unor Bill Murray, Anjelica Houston sau Natalie Portman.
Este ceea ce eu numesc indeobste un film frumos. De vazut si de revazut!

pipes 07 Jan 2010 01:51

Avatar - 3x - de data asta m am axat pe cromatica (in special) - INCREDIBIL!

All times are GMT +2. The time now is 08:17.