![]() |
Originally Posted by alexandru_d:
Misto scenele cu venirea trenului ;tiganul acordeonist cu 'emoragia .:)) Mă apuc de 'Ţarmul Syrtelor'' de Julien Gracq .A mai citit-o cineva ?? |
J. D. Salinger - De veghe in lanul de secara. Geniala!
|
Originally Posted by mazette:
am adorat cartea astaAi citit-o cu traducerea noua sau veche?
Originally Posted by bremen1980:
Balanta e cartea mea preferata dar, spre rusinea mea, nu am mai citit altceva de Baiesu:D Ai mai continuat sa citesti In cautarea timpului pierdut? Asteptam sa citesc o recenzie facuta de tine pt ca imi place cum punctezi plusurile si minusurile unei carti fara sa dezvalui din subiect |
cu traducerea noua, cred
|
din varful degetelor- Sarah Waters
|
Originally Posted by mazette:
Traducerea veche e facuta de Catinca Ralea si Lucian Bratu, iar cea noua de Cristian Ionescu care a adaptat-o pentru tinerii de astazi. Eu am citit putin din varianta noua si nu mi-a placut sa vad ca a inlocuit cuvantul "amarata" cu "nasoala", etc. Aici e traducerea veche: http://www.scribd.com/doc/300862/JD-...anul-de-secara |
Cuvantul original era "lousy". Se poate traduce prin mai multe feluri..
Mie mi-a placut traducerea cea noua :) Parca se potriveste mai bine generatiei actuale |
|
Invingatorul este intotdeauna singur- Paulo Coelho
Ciudata... |
Patrick Suskind-Parfumul
|
Klaudya am citit două primele volume si planuiesc sa le citesc si pe celelalte in anii urmatori.Proust te solicita si nu poti sa-l citesti in tramvai sau in metrou.Trebuie sa ai ceva timp la indemina pentru ca lectura cartilor sale te prinde greu dar cind te prinde esti inghitit.Este asemenea unui medicament care-si face efectul mai greu si risti sa -ti provoci o supradoza daca esti grabit.Genul de carti pe care trebuie sa le citesti incet ,cu creionul in mina si cu o perioada de rumegare indelungata . (asemenea unei văcuţe :D ==
Originally Posted by andreiu7z:
O carte de moda veche (in sens bun ). |
Citesc Mitraliera de lut a rusului contemporan Viktor Pelevin, printre cele mai amuzante chestii de care am dat in ultima vreme.
|
|
Am inceput-o acum vreo luna, am citit maximum 3 zile sau 40 de pagini si am lasat-o deocamdata balta... Are un ritm mult prea lent. Poate n-am fost eu in starea potrivita sa o citesc sau poate n-am ajuns la ce e interesant. Bafta! ;) |
Portocala mecanică - Anthony Burgess
Am vazut mai intai filmul si credeam ca o sa fie mult mai violenta cartea |
INTERVIU CU UN VAMPIR de ANNE RICE
|
Originally Posted by klaudya_e:
Eu o citesc acum si mi se pare...violenta. Cartea e horrorshow, abia astept sa vad si filmul. |
Originally Posted by jansic:
Chiar sunt curioasa cum o sa ti se para filmul (am obs ca the_fairy i-a dat doar 8) |
"Le vieux homme et la mer" de Ernest Hemingway. pe alocuri plictisitoare, dar mi-a placut.
|
Interviu cu un vampir de Anne Rice
Ce nume ciudat are americanca, Orez. Exista si la noi, nume de familie ca acesta? Am luat-o pentru ca am vazut filmul. Am citit-o, mi-a placut. La prima vedere, e descurajanta, 320 de pagini pline cu povestire. Te mai incurci uneori, cand vine vorba de replicile personajelor. E mai mult fantastico-filosofica, daca o exista termenul asta:)) , daca nu, l-am inventat eu. B-) TM |
All times are GMT +2. The time now is 16:18. |