Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ultima Carte Citita (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96285)

LadyStarlight 13 Apr 2011 22:19

cimitirul din praga- umberto eco

bremen1980 15 Apr 2011 11:50

Graham Swift -''Ultima comanda'' --Polirom - dupa ce s-a intimplat saptamina trecuta cu alş am dat( neintentionat) peste o carte cu urmatorul subiect:3 prieteni si fiul adoptiv strabat Anglia pentru a-i imprastia cenusa lui Jack Dodds .Cartea este scrisa pe mai multe voci si fiecare personaj are ocazia sa-si reaminteasca modul in care destinul personal s-a intersectat cu cel al lui Jack.O evocare cu accente elegiace dar care nu cade in patetisme ieftine.

George Orwell -Omagiu Cataloniei -Polirom - razboiul civil din Spania vazut de Orwell in calitate de combatant
In ultima vreme am citit o gramada de carti aparute in 2010 la Polirom sau la Humanitas.Motivul este simplu : biblioteca aflata la 5 minute de blocul meu a primit marfa noua si am astfel acces gratuit la multe bunatati la care ma holbam inainte in librarii .Este o bibliotecă pentru şcolari dar este destul de bine aprovizionată.In plus pot sa vad de acasa baza lor de date ,noutatile aparute ,data de returnare a unei carti ,samd.

Windom 15 Apr 2011 15:31

Citesc acum Blood Meridian a lui McCarthy, in original, o intreprindere destul de dificila avind in vedere stilul autorului. Pur si simplu n-am rezistat tentatiei, descrierile plastice si dialogurile sint o desfatare de-a dreptul. La traducere se pierde din farmec.

Mellia 15 Apr 2011 15:43

Am terminat Padurea Spanzuratilor de Rebreanu, a fost faina, sper sa fi inteles tot in legatura cu actiunea si personajele. De altfel, la ce vreme oribila a fost in ultimul timp a fost cartea perfecta de citit.

Cred ca o sa termin pana duminica si Igluuri in desert de Dan Scroggins, se anunta captivanta pana acum.

bremen1980 15 Apr 2011 18:06

Originally Posted by Windom:

Citesc acum Blood Meridian a lui McCarthy, in original, o intreprindere destul de dificila avind in vedere stilul autorului. Pur si simplu n-am rezistat tentatiei, descrierile plastice si dialogurile sint o desfatare de-a dreptul. La traducere se pierde din farmec.

Vrem ecranizare !!!! Daca ar mai fi trait Sam Peckinpah ....

Windom 15 Apr 2011 20:21

Mai ai putintica rabdare, ca vine si aia. In 2015. Traiesc fratii Coen. Traieste Mr. Hillcoat.:D

miercuri 16 Apr 2011 00:31

Originally Posted by bremen1980:

Graham Swift -''Ultima comanda'' --Polirom - dupa ce s-a intimplat saptamina trecuta cu alş am dat( neintentionat) peste o carte cu urmatorul subiect:3 prieteni si fiul adoptiv strabat Anglia pentru a-i imprastia cenusa lui Jack Dodds .Cartea este scrisa pe mai multe voci si fiecare personaj are ocazia sa-si reaminteasca modul in care destinul personal s-a intersectat cu cel al lui Jack.O evocare cu accente elegiace dar care nu cade in patetisme ieftine

Am citit-o si eu acum cativa ani, iar la momentul acela mi-a placut, insa nu pare sa fie una din acele lecturi care sa-mi ramana pregnant in memorie. Aduce mult cu As I Lay Dying a lui Faulkner, dupa parerea unor critici, aduce chiar prea mult.
In schimb de Swift recomand din toata inima Waterland, aia e genul de carte pe care as citi-o la nesfarsit.

alexandru_d 16 Apr 2011 02:08

Originally Posted by jansic:

Iar eu iti recomand Sarpele si/sau Lumina ce se stinge, in caz ca...

Citesc deja Sarpele, multumesc. :)

in caz ca ...:-/

bremen1980 16 Apr 2011 11:05

Originally Posted by miercuri:

Originally Posted by bremen1980:

Graham Swift -''Ultima comanda'' --Polirom - dupa ce s-a intimplat saptamina trecuta cu alş am dat( neintentionat) peste o carte cu urmatorul subiect:3 prieteni si fiul adoptiv strabat Anglia pentru a-i imprastia cenusa lui Jack Dodds .Cartea este scrisa pe mai multe voci si fiecare personaj are ocazia sa-si reaminteasca modul in care destinul personal s-a intersectat cu cel al lui Jack.O evocare cu accente elegiace dar care nu cade in patetisme ieftine

Am citit-o si eu acum cativa ani, iar la momentul acela mi-a placut, insa nu pare sa fie una din acele lecturi care sa-mi ramana pregnant in memorie. Aduce mult cu As I Lay Dying a lui Faulkner, dupa parerea unor critici, aduce chiar prea mult.
In schimb de Swift recomand din toata inima Waterland, aia e genul de carte pe care as citi-o la nesfarsit.

A fost primul meu Graham Swift si ma declar multumit.La Faulkner am putut sa inghit cu placere doar ''Zgomotul si furia ''.Am mai incercat si ''Catunul '' dar parca eram in ''Morometii '' varianta americana .Prea multi tarani ,cai ,recolte ,samd.

LadyStarlight 18 Apr 2011 19:32

femei- charles bukowski

DwightBlack 18 Apr 2011 21:55

August Strindberg - Salonul rosu

the_fairy 19 Apr 2011 14:01

Daniel Pennac - Domnilor copii

LadyStarlight 20 Apr 2011 09:24

giovanni papini- gog

jansic 20 Apr 2011 10:02

Originally Posted by alexandru_d:

Originally Posted by jansic:

Iar eu iti recomand Sarpele si/sau Lumina ce se stinge, in caz ca...

Citesc deja Sarpele, multumesc. :)

in caz ca ...:-/

In caz ca nu le-ai citit :)

klaudya_e 22 Apr 2011 17:46

Procesul - Franz Kafka
Lumea imaginata de Kafka m-a purtat prin mai multe stari: claustrare, uimire, inversunare, furie, chiar m-a si amuzat la un moment dat. O recomand!

brax 22 Apr 2011 18:31

Originally Posted by klaudya_e:

Procesul - Franz Kafka
Lumea imaginata de Kafka m-a purtat prin mai multe stari: claustrare, uimire, inversunare, furie, chiar m-a si amuzat la un moment dat. O recomand!

Nu e nicio lume imaginata, e chiar lumea in care te-ai nascut, lumea pe care o vezi cand iesi in strada si e pur si simplu lumea in care traiesti .

klaudya_e 22 Apr 2011 18:39

Originally Posted by brax:

Procesul - Franz Kafka

Nu e nicio lume imaginata, e chiar lumea in care te-ai nascut, lumea pe care o vezi cand iesi in strada si e pur si simplu lumea in care traiesti .

e pura fabulatie ...e departe Romania de lumea creata de Kafka

brax 22 Apr 2011 18:41

Procesul - Franz Kafka

e pura fabulatie ...e departe Romania de lumea creata de Kafka

Imi pare rau pentru tine daca ai inteles ca Procesul e pura fabulatie.
PS: Eu nu ma refeream la Romania, ci la om, in general.

klaudya_e 22 Apr 2011 18:44

/QUOTE]
Imi pare rau pentru tine daca ai inteles ca Procesul e pura fabulatie.
PS: Eu nu ma refeream la Romania, ci la om, in general.

sa ma anunti si pe mine cand te aresteaza cineva si nu-ti spune care sunt drepturile

alexandru_d 22 Apr 2011 21:31

Şarpele - Mircea Eliade

O opera specifica lui Eliade cu "un fantastic ademenitor".

Balanţa - Ion Băieşu

Franturi dintr-o viata plina. Recomand.

All times are GMT +2. The time now is 14:40.