![]() |
cimitirul din praga- umberto eco
|
Graham Swift -''Ultima comanda'' --Polirom - dupa ce s-a intimplat saptamina trecuta cu alş am dat( neintentionat) peste o carte cu urmatorul subiect:3 prieteni si fiul adoptiv strabat Anglia pentru a-i imprastia cenusa lui Jack Dodds .Cartea este scrisa pe mai multe voci si fiecare personaj are ocazia sa-si reaminteasca modul in care destinul personal s-a intersectat cu cel al lui Jack.O evocare cu accente elegiace dar care nu cade in patetisme ieftine.
George Orwell -Omagiu Cataloniei -Polirom - razboiul civil din Spania vazut de Orwell in calitate de combatant In ultima vreme am citit o gramada de carti aparute in 2010 la Polirom sau la Humanitas.Motivul este simplu : biblioteca aflata la 5 minute de blocul meu a primit marfa noua si am astfel acces gratuit la multe bunatati la care ma holbam inainte in librarii .Este o bibliotecă pentru şcolari dar este destul de bine aprovizionată.In plus pot sa vad de acasa baza lor de date ,noutatile aparute ,data de returnare a unei carti ,samd. |
Citesc acum Blood Meridian a lui McCarthy, in original, o intreprindere destul de dificila avind in vedere stilul autorului. Pur si simplu n-am rezistat tentatiei, descrierile plastice si dialogurile sint o desfatare de-a dreptul. La traducere se pierde din farmec.
|
Am terminat Padurea Spanzuratilor de Rebreanu, a fost faina, sper sa fi inteles tot in legatura cu actiunea si personajele. De altfel, la ce vreme oribila a fost in ultimul timp a fost cartea perfecta de citit.
Cred ca o sa termin pana duminica si Igluuri in desert de Dan Scroggins, se anunta captivanta pana acum. |
Originally Posted by Windom:
|
Mai ai putintica rabdare, ca vine si aia. In 2015. Traiesc fratii Coen. Traieste Mr. Hillcoat.:D
|
Originally Posted by bremen1980:
In schimb de Swift recomand din toata inima Waterland, aia e genul de carte pe care as citi-o la nesfarsit. |
Originally Posted by jansic:
Citesc deja Sarpele, multumesc. :) in caz ca ...:-/ |
Originally Posted by miercuri:
|
femei- charles bukowski
|
August Strindberg - Salonul rosu
|
Daniel Pennac - Domnilor copii
|
giovanni papini- gog
|
Originally Posted by alexandru_d:
In caz ca nu le-ai citit :) |
Procesul - Franz Kafka
Lumea imaginata de Kafka m-a purtat prin mai multe stari: claustrare, uimire, inversunare, furie, chiar m-a si amuzat la un moment dat. O recomand! |
Originally Posted by klaudya_e:
|
Originally Posted by brax:
e pura fabulatie ...e departe Romania de lumea creata de Kafka |
Originally Posted by klaudya_e:
PS: Eu nu ma refeream la Romania, ci la om, in general. |
Originally Posted by brax:
|
Şarpele - Mircea Eliade
O opera specifica lui Eliade cu "un fantastic ademenitor". Balanţa - Ion Băieşu Franturi dintr-o viata plina. Recomand. |
All times are GMT +2. The time now is 14:40. |