![]() |
Are destule.
Tocmai la fix, cä nu ti-ar strica sä mai pui ceva material pe tine. |
Depinde de cum le gatesti logic |
Normal ca depinde de cum o gatesti, dar ttusi un interval de calorii, adica de la atatea calorii pana la atatea calorii poate contina o supa/ciorba, are cineva?
|
Desi conteaza si alte aspecte (unde mananci, cine gateste, cum gateste, cat mananci, cum mananci, esti bulimica?), iata ceva insiruiri (imagineaza-ti ca supele sunt mai usurele si mai indicate pentru o alimentatie ceva mai cumpatata. asta ar fi trebuit sa stii deja......):
CIORBE: Ciorba de burta 400 (o portie) Ciorba de carofi 385 (o portie) Ciorba de miel 380 (o portie) Ciorba de oase porc 120 Ciorba de peste 220 (o portie) Ciorba de potroace 220 (o portie) Ciorba de stevie 163 (o portie) SUPE Supa crema de legume 176 (o portie) Supa de carne slaba 10 (o portie) Supa de legume 9 (o portie) Supa de morcovi 16 Supa de oase 70 Supa de pasare à la greque 80 (o portie) Supa de pasare cu taitei 168 (o portie) Supa de rosii 168 (o portie) Supa de vaca 80 Supa de zarzavat cu fidea 132 (o portie) Supa de zarzavat cu galusti de gris 211 (o portie) Pofta buna! :) P.S. Nu bag mana-n foc pentru acuratetea datelor, dar informativ nu cred ca sunt de lepadat. Sursa de inspiratie: www.culinar.ro (cred ca e partea de forumistica) |
>:D<
Pipes, mersi! Am cautat si eu niste cifre, sunt duble fatza de cifrele date de tine :(( O supa de rosii - 250 - 300 calorii :(( :(( Nu-s bulimica, mananc enorm, tocmai asta e problema. Mananc mai mult decat prietenul meu care are 195 inaltime si vreo 80-90 de kile si mi-e teama, ce vrei, vreau sa fiu subtirica :) |
Originally Posted by illotempore2002:
illo, lasă caloriile, că alea e neimportante. la bază sunt grăsimile saturate, alea nesaturate şi colesterolu rău. |
De fapt, da. Caloriile sunt caldura/energia pe care o poate produce un aliment, parca, nu?
Pai cum sa masor cate grasimi au supele si ciorbele? |
caloriile sunt echivalentul energetic al grăsimilor şi zaharurilor din alimente. corpul uman are nevoie de un anumit număr de calorii pentru a funcţiona pe parcursul unei zile. deşi se recomandă de către specialişti anumite valori, pe grupe de vârstă, sex şi genuri de activităţi, fiecare persoană are metabolismul ei propriu , aşa încât cantitatea de calorii arsă zilnic diferă.
este însă greşit să apreciezi un aliment doar după calorii. corpul fiecăruia procesează diferit alimentele. astfel, la acelaşi aliment două persoane pot obţine un număr diferit de calorii, prin procesarea diferită. diferenţa e ceea ce se depune. sau de exemplu, chiar dacă echivalarea energetică indică acelaşi număr de calorii pentru două alimente diferite, prin procesare iarăşi nu se obţin acelaşi număr de calorii, pentru că de fapt o parte se depozitează. poţi vedea asta la tine şi la prietenul tău: deşi zici că mănânci mai mult decât el (şi mă gândesc că te referi strict la cantitate şi nu la raportul cantitate ingerată/masă corporală), la tine probabil că nu se vede. dacă prietenul tău ar mânca la fel de mult ca şi tine probabil ar începe să se îngraşe. PS şi caloriile cum le măsori? |
Aramis, nu ma confuza prea tare, I dont want to get stuck in diets :-S mai bine zi-mi care supe si ciorbe sunt slabe. Azi am avut Minestrone. ingrasa au ba?
:-* |
dacă vorbeşti de alea "din pachet", da, îngraşă. chiar dacă nu se vede pe cântar. sau pe şolduri. da' habar n-am ce e minestrone ăsta. la noi Campbell rulz!
păi dacă tot cumperi de astea, bagă un ochi pe etichete. acolo te lămureşti. |
Nu, nu, supe facute in bucatarie, zic. noi avem bistro in firma unde mancam, si sunt facute aici. Minestrone e o ciorba italieneasca, nu un brand, care contine mozzarela si paste in ea (imagine that!) si legume.
|
|
Da, sunt sigura :) I know the cook :)
|
spuneti-mi si mie niste site-uri interesante de geologie, astronomie, geografie, meteorologie....
|
Originally Posted by Mistah J:
Vedeți că tot pe saitul indicat de Mistah J este explicată o soluție mai generală și care rezolvă mai temeinic problema diacriticelor: Cum să scrii cu diacritice în orice aplicație |
Originally Posted by keepwalking:
http://www.nasa.gov/ Aici gasesti absolut tot ce doresti, plus aici apar stirile cel mai rapid. |
Originally Posted by CristinaRMC:
merci, acum m-am uitat. auzisem parca de el, dar nu stiam ca e asa misto. |
Originally Posted by Mistah J:
Sau aşa o funcţiona mintea ta?! Adică mai îmbârligat! :-O :-/ :-? :P |
se poate schimba limba de la optiunile pentru tastatura si atunci poti scrie cu diacritice. vb lui drago, windowsu o face si p-asta nu trebuie sa instalezi programele ne/virusate
|
Originally Posted by pipes:
Aş fi de-acord cu valorile astea dacă ai gusta doar o linguriţă, şi eventual ar fi vb. de apă chioară, care cred că are şi ea ceva calorii. Şi acum să ne amintim ce este o calorie: Caloria, notată cal, este o unitate de măsură pentru energie, egală cu cantitatea de căldură necesară pentru ridica temperatura unui gram de apă, aflată la presiune atmosferică normală, de la 14,5 la 15,5 °C (de la 287,65 la 288,65 K). 1 gram de apă distilată = 1 cm3 Caloria este numită uneori calorie mică pentru a o deosebi de kilocaloria, numită şi calorie mare, egală cu 1000 cal. Caloria (cal) fiind o unitate de măsură tolerată a energiei termice W, această unitate a fost înlocuită în SI cu Joule. În Sistemul Internaţional, 1 calorie = 4,1868 Joule. (sursa: .wikipedia.org) PS: au fost ani în care o fostă colegă se tot ruga de mine să nu mai gătesc ciorbe dacă vreau să slăbesc, ani în care nu am ascultat-o!! No, acum gătesc cel mult 3 ciorbe pe an, din care pap de maxim 2 ori. Singura masă la care nu mănânc legume e micul dejun, în rest absolut toate combinaţiile alimentare pe care le fac la o masă conţin legume, de obicei în stare crudă. Inutil să mai spun că singurele dăţi în care nu-mi e foame sunt: - imediat după masă, - zilele în care mă supără fierea pt. că dorm puţin, mă stresez sau beau prea multă cafea. NU aş putea spune că am slăbit spectaculos, însă mă menţin, asta şi unde fac mult efort fizic, şi ceea ce este cel mai important mă simt excelent!! (asta când nu-mi e foame!!). ;) PS1: On-topic: de ce nu am sunet la unele filme pe PC, iar pe DVD la acelaşi film nu intră subtitrarea (cea pe care-o văd pe PC; să nu mă luaţi cu nume identic cu cel al filmului, am trecut demult de etapa asta :P )?! Cum instalez codec-uri noi pe HomeTheater?! Şi cum ştiu ce codec-uri să instalez?! :-? |
Originally Posted by copila_satanista:
|
340 lei - venitul minim lunar din care o mamă tb să se întreţină pe ea şi bebelul ei. Poate să-mi spună şi mie careva cum?! X(
PS: politicienii ăstia ar tb. arşi pe rug, evident împreună cu geniile care i-au votat!:( |
C.M., de ce zici tu mereu "bebel / bebelul"?
De ce nu zici, de exemplu: "bebe", "bebelus", "bebelusul", "bibelou", "iubire, bibelou de portelan", etc.? Si pluralul cum e? "Bebeli / bebelii", sau "bebei, bebeii"? |
Frate, e criza, sa nu faca copii acum, mare smecherie!
le ajung de prezervative banii de salariu. sau anticonceptionale, costa 50 ron. |
PS: după ce că bărbatul meu ideal nu există, şi tb. să mă mulţumesc cu un surogat, acum mai tb să găsesc şi un prost cu bani, care să mă/ să ne poată întreţine baremi primii 2 ani cât am de gând să stau acasă! Asta da tragedie!! :(( :(( :(( :(( |
Originally Posted by Pitbull:
PS: De ex. Eric este "Gonzales" sau "Pufu". Nu mă întreba de unde, sau de ce. ;) |
Si pe mine cum m-alinti? "Rodriguez", sau "Vete"?
|
Originally Posted by Dragomara:
Vezi ce se intampla cand o "arzi" virtual? :)) |
Originally Posted by capodecina:
Cât despre mine, până acum nu am avut încă impulsuri piromane, nici pe Net, nici în viaţa reală. ;) On-topic: De ce fac unii oameni numai glume proaste?! :-? |
Originally Posted by Dragomara:
Uite o gluma proasta, rasuflata pana la penibil. |
Originally Posted by SoX:
Dacă nu ai ce-ţi aminti, gândeşte-te la proverbul ăsta "a se băga (în vorbă) ca musca în curul calului". On-topic: oare de ce nu-şi vede lumea asta de nimicurile (=cretinismele) ei?! :-O :-? |
Are găina buze ???
|
Nu stiu daca are, dar cica ultima moda la femei e sa-si traga buze din anus de gaina.:-?
Dar de zicala: Dau gainile cu ruj ati auzit? |
Cita chinuiala pe saracele femei :cosmetice ,tratamente ,regimuri .Rasplata :un barbat grobian care se bucura de ele citeva minute si apoi le abandoneaza pentru alte prospaturi.
Pai nu aveau feministele dreptate :traiasca mararul de pe picioare. :)) |
Originally Posted by keepwalking:
Placerea mea! |
Originally Posted by Kuhaylan:
Ca tot pomeaneai... daca esti atat de mare nationalist, mai da o tura prin clasele primare sa inveti unde sa pui cate o cratima, o virgula, complectezi vs. completezi, etc. Nationalistule.:)) |
Originally Posted by Kuhaylan:
Rugam moderatorii sa se autosesizeze. :)) Pe langa nationalist mai esti si temperamental, vad:)) Ok, papa.:D |
Originally Posted by capodecina:
|
A cumparat cineva astazi Rahan ???
|
Da.
|
Zebra e alba cu dungi negre sau neagra cu dungi albe?
|
din categoria de ce au magazinele non-stop lacate, de ce au casti soldatii kamikaze etc etc :D
|
Cred ca e asa, ca Dragomara. Acu`... da-ti cu parerea tu. :D |
capodecina, zebra e o doamna pe langa Dragomara.
Si nu, Dragomara e alba cu negru in cerul gurii. :D |
Nu stiam, dar am notat. :)) |
gata buey cu barfa ca acu apare un post lung, emoticonat si ps-uit sa va dea peste gura
|
Asta era si scopul, sa-mi demonstreze teoria prin practica. ;)
|
Buna ziua tuturor.Am o simpla intrebare la care as dori tare mult sa primesc raspuns sincer.In legatura cu concursurile organizate de cinemagia cum se face ca unele persoane castiga destul de des iar celelalte mai deloc.Multumesc frumos.
|
Cinemagia incearca sa imite viata..
|
De ce nu se recunoaste k e mana lui Boc ?! Pana cand vor lua premii doar clientela PDL ? X(
Boc, jos labele de pe premiile poporului ! |
All times are GMT +2. The time now is 16:03. |