portofel |
23 Mar 2011 09:56 |
Originally Posted by ricutza:
Originally Posted by aliku23:
Una clasica - Wuthering Heights . ( Noroc cu Adevarul :)) )
|
Si eu am citit-o recent (cam acum vreo doua luni) desi ii trecuse vremea. Dar mi-am propus anul asta sa mai recuperez din clasicii necititi in liceu.
In Wuthering Heights m-au enervat personajele care mi-au amintit de stilul lui Stendhal din Rosu si Negru. Mi-am dat seama ca imi e foarte greu sa citesc o carte in care protagonistii opereaza fara absolut nici un fel de logica, condusi de tot felul de sentimente care mai de care mai penibile.
Si tot din seria clasicilor, tocmai am terminat Far From a Madding Crowd de Thomas Hardy. In prima jumatate a cartii eram total pierduta din cauza limbajului si a salturilor spatio-temporale. Dar m-am obisnuit cu stilul si spre final chiar m-a prins. E interesant asa sa vezi cum s-a ajuns de la Jane Austen la Virginia Woolf si James Joyce. Stilul lui Hardy in cartea asta mi se pare clar un experiement, dar sunt convinsa ca a insemnat destul de multe pentru urmasii lui. Si e oricum remarcabil cum surprinde anumite caracteristici specifici feminine ;)
|
''La rascruce de vanturi '' am citit-o si eu iarna asta , iar despre Thomas Hardy pot spune ca e printre autorii mei preferati. Bine-ai zis ca stie sa surprinda anumite caracteristici feminine, de fapt eu cred ca omul asta a inteles perfect firea femeii, modul de a gandi in diferite situatii ale vietii.''Primarul din Casterbridge , '' Tess d' Urberville'', ''Idila pe un turn'' , ''Iubita'' si ''Departe de lumea dezlantuita'' sunt romanele lui pe care eu le-am citit, dar mai sunt cateva pe lista mea pe care inca n-am avut placerea sa le prind.
Sa revin totusi la ultima carte citita de mine saptamana trecuta si anume ''Nu privi inapoi'' , Diana Stainforth , o carte din care la momentul actual al vietii mele am cu adevarat ce invata, poate ca imi reprezinta viata intr-o oarecare masura.
|