![]() |
juno ..sh o fost fain de tt :D ..mi'a plkut km o jukt ellen page ..perfekta pt rolulu ala [[ www.new-movies.myforum.ro ]]
|
Sydney White - 4/10. Vechea varianta rastaslmacita in atatea si atatea kitch-uri ca cea cu Lindsay Lohan: Mean Girls. Ea inocenta, El Aratosul, Aratosul e al Ei sau al Reginei? Ba al Ei, ba al Reginei, Dictatura Plasticelor, Revolutia Eliberarii de sub Teroare, Fine. Insa povestea e mai profunda:
Sydney de-abia a intrat la colegiu si primul lucru pe care-l face este sa mearga la sediul fratiei din care a facut parte si mama sa. Sa crape fierea-'n tine Chad Gomez Creasey! La o asa premisa imi prevad un viitor stralucit la Hollywood! Fratia Kappa nu mai are prestanta de odinioara (manka-ti-as!) Sydney, o tipa ajunsa la colegiu (ce in film seamana cu un liceu), frumusica dar nu ca romancele noastre isi face o intrare dura de eroina intr-un grupd e 7 tocilari, tocilari ce erau batjocoriti de tat (tot, all) colegiul. Dar cu ajutor de la mana la mana ea o va provoca pe uracioasa regina a campusului - care nici macar urata nu-i, caci e vorba de Sara Paxton din Aquamarine. Deci satula de felul in care au fost tratati tocilarii, Sydney declara razboi reginei colegiului, Rachel aka Vrajitoarea. Desi Sydney nu-i deloc o superba studenta de anul I (cum materialele despre film circula alandala pe net) caci ea nu-i ca romancele noastre, ea tot reuseste sa bage-n sparieti tat campusu' prin prestanta sa charismatica de eroina (isi face intro-ul cu subminarea autonomiei populatiei de rand in detrimentul oligarhilor, sau in favoarea oligarhilor, ca n-am inteles ce-a spus la curs, o complexeaza pe Regina mai rau ca-n Plasticele, etc.). Si cum descopera ea ca aceasta versiune a fratiei Kappa nu mai e ca ce-a fost odataaa...v-am spus ca era vorba de colegiul Southern Atlantic?!? Filmul este amuzant si stimulativ pentru tocilarul care zace in fiecare din noi, desi mie mi-a provocat o stare de somnolenta si plictis de parea mai lung decat Asasinarea lui Jesse James dar pe la mijloc momentul aka cireasa de pe tort cand tocilarii se afla in fata unei mari descoperiri (la propriu): o chestie gen imbracaminte de fete americance ce atinsese sanii lu' Sydney Alba, care mi-a adus aminte doar de personajul Carrie (cartea) a lui S.King si de glumele nastrusnice (unele) ale baietilor de la Vacanta Mare. Sara Paxton, ca de obicei: e foarte subtila, desteapta si nostima si reuseste sa interpreteze de minune rolul unei fete odioase, frumoase, blonde si machiavelice (premisa pentru filmele cu bici si corzi elastice). Ah! Poanta era cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici scrisa de Fratii Grimm, nu citisem, dar m-am prins, dovezile sunt multiple, chiar regizorul si producatorii o spun, si chiar daca in film se vede asta de la o posta. Ce n-am inteles eu e schema cu Vortexul, ce-o fi asta? Da un search pe Google, un loc unde gravitatia iti joaca feste, dimensiunea nu mai are dimensiune iar worm-holes-urile te sorb in multiple universuri paralele de zici ca Doamne ce-i aia?!? In Vortex acolo la ei la casa tocilarilor (simpatica scenografie, e drept, pana la urma ce poti face cu banii?) curentu' pica-'ntr-una iar apa tasneste din tevi (romanii stie). Cica ideea ar fi ca Vortexul are tendinta de a te absorbi si d ea nu-ti mai da drumul. Ops! Am mai spus-o, dar n-are nimic, filmul nu spune asta deloc, doar ca sa para inteligent. Sa va prezint si tocilarii: un obsedat sexual, un tafnos guru al internetului, un drogat, un incredibil de rusinos, si adormitul strain care nu se poate adapta schimbarii de fus orar. Nu sunt sapte? N-are nimic, al saptelea e si el pe-acolo, il gasiti voi. |
the bucket list (2007).
ce e drept, l-am vazut acasa, nu stiu daca a fost sau nu la cinema. mi-a placut! |
CE3K (Close Encounters of the Third Kind) 1977.Filmul lui Spielberg despre contactul cu o civilizatie extraterestra ramane unul dintre cele mai frumoase filme vazute.Cu Richard Dreyfuss si François Truffaut printre altii.
|
Dreamers - BERNARDO BERTOLUCCI
|
What Women Want (2000) Mel Gibson,Helen Hunt si minunata muzica a lui Frank Sinatra.Un film tocmai bun pentru seara asta ploioasa.
|
The Lost Weekend
4 Oscaruri castigate in 1945 in regia lui Billy Wilder.Ray Milland face un rol exceptional premiat cu Oscar/Golden Globe/Cannes (best actor) in povestea unui scriitor ratat ajuns betiv care refuza cu inversunare ajutorul prietenei si a fratelui sau. |
Here Comes Mr. Jordan (1941)
Film premiat la Oscar pentru cea mai originala poveste ni`l prezinta pe Joe Pendleton,un boxer in drumul spre victorie luat printr`o greseala cu 50 de ani mai devreme de pe Pamant.Mr.Jordan,mesagerul divin,ii da ocazia de a se reintoarce pe Pamant in trupul unui playboy miliardar care tocmai fusese ucis de sotie.Realizeaza astfel care sunt lucrurile importante in viata si reuseste sa isi implineasca si visul de a deveni campion la box.In rolul lui Joe il gasim pe Robert Montgomery iar in rolul lui Mr.Jordan il gasim pe Claude Rains,mai cunoscut pentru rolul capitanului Renault in "Casablanca" (de mine cel putin).Ideea filmului a mai fost preluata si in alte filme cu mai mult sau mai putin succes : Heaven can wait (1978) cu Warren Beatty si Julie Christie,si Down to Earth (2001) cu Chris Rock. |
azi am reusit sa vad "road to perdition".
tom hanks face totul 8) |
La Vita è bella (1997)
3 premii Oscar,premii si nominalizari la Cannes,Cesar,Bafta si multe altele.Un film in regia lui Roberto Benigni care are si rolul principal.Benigni joaca rolul lui Guido,un evreu in timpul ocupatiei germane in Italia.Cand el si fiul sau,Giosue, sunt inchisi intr`un lagar,ii spune acestuia ca totul este un cadou de ziua lui,si ca vor trebui sa stranga 1000 de puncte pentru a scapa de acolo si pentru a primi cadou un tanc adevarat.Nu ma asteptam sa fiu impresionat de film,mai ales din cauza lui Benigni,dar este un film care reuseste sa te faca sa razi si sa plangi in acelasi timp.Il recomand cu caldura tuturor. |
Originally Posted by redmen:
l-am vazut de cateva ori si mi-a placut la fel de mult de fiecare data. un film extraordinar! mi-a parut rau ca a fost impuscat la sfarsit :( asta a facut ca finalul ca fie dulce amarui. |
HEY! no spoilers! c'mon!
|
Originally Posted by Planmaker:
what? didn't see the movie? :D |
Match Point (2005)
Un film in regia lui Woody Allen,un film cu Jonathan Rhys Meyers si Scarlett Johansson.Film bun desi nu pe gustul tuturor.In cateva cuvinte este vorba despre a alege intre doua femei si a alege intre o viata plina de avantaje sau o viata normala. |
Originally Posted by redmen:
M-am distrat teribil la filmul asta, e unul dintre putinele (parerea mea) in care Woody Allen reuseste sa capteze aproape in totalitate viciile oamenilor, sa le analizeze cu un ochi critic (dar de la distanta) si sa dea un verdict usturator la final ... Jonathan Rhys Meyers e memorabil si lipsit de orice scrupule, Scarlett Johansson, Brian Cox si restul, aproape ireprosabili ... finalul e absolut inimaginabil, pe mine m-a socat, dar probabil ca toate greselile se platesc candva, cumva ... :) |
Da si pe mine m`a surprins finalul .. si actorul principal a stiut sa isi joace foarte bine rolul.
|
De vazut in The Tudors (Rhys-Meyers), mai nou ... in rolul lui Henric al VIII-lea .... foarte reusit ... dragut sa vezi si latura umana a unor personaje istorice, chiar daca o mare parte a scenariului trebuie sa fie o fabulatie ... :)
|
The Postman Always Rings Twice (1946)
John Garfield Lana Turner si o portie buna de film noir. |
rtewewr
Pfoah, mah !~ Eo am vazut Moloch ... acu` 2 zile ... looool filmul meu preferat ( watch my nickname) ... :D
uh si am vazut aaaa... (cand doamne) ... un fiiiiilmmmm istoriccccc....ahhhhh....cu ..... uhhh... nmj, ca am adormit da` era cu francezi ... |
Southland Tales - Dumnezeule, ce dezastru, nu imi vine sa cred ca e facut de Richard Kelly. Povestea e mult mai incomprehensibila decat cea din Donnie Darko (si asta spune ceva!), dar e lipsita de vreo profunzime reala. Nu merita vazut nici macar pentru bizarerie, seamana mai degraba cu "capodopera" unui baietel de 10 ani care a primit cumva cateva milioane de dolari ca sa faca un film. :sick:
|
All times are GMT +2. The time now is 13:18. |