Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

StefanDo 15 Mar 2010 18:19

eu tai merele in optimi, nu le rad

Judex 15 Mar 2010 18:23

Vorbeam cu vave mai devreme - sunt doua procedee diferite care dau rezultate diferite. Prajitura de/cu mere inseamna ceva, tarta cu mere cu totul altceva. Dar de unde atata incrancenare pe topicul asta? :-?

SoX 15 Mar 2010 18:27

Originally Posted by vave:

Originally Posted by Dragomara:

@vave - păi şi unde-s merele?! :-O :-O

În compoziţie.

Ca sa-l lamuresc si pe Paul. :)

paul_aramis 15 Mar 2010 18:30

mais bien sûr, mon cher>> judex! plăcinta (nu prăjitura) se face cu aluat frământat/bătut (dai în el de-ţi ies ochii) iar tarta cu alut moale (cam ca de chec).

pardon de încrâncenare, da' mă enervă unu pe forumul emigranţilor ş-am rămas în priză ...

paul_aramis 15 Mar 2010 18:33

no gata că m-am dumirit. io vorbeam de plăcintă cu mere, vave de prăjitură cu mere. ie două lucuri completamente diferite. mă duc să-mi trag două palme de control.

vave 15 Mar 2010 21:42

Originally Posted by paul_aramis:

mă duc să-mi trag două palme de control.

Fără violenţă, vă rog! ;)

Cinemania 16 Mar 2010 07:55

Originally Posted by Judex:

Ei, acu' c-a sters moderatorele, repet: varza de la Cluj e geniala! Iti trebuie gust fin si sange imperial sa-i apreciezi calitatile. B-)

Ai avut ocazia sa infuleci o varza in stil bavarez, cu ciolanoi de porc si un Franziskaner la litru ? :D

O persoana sensibila ar da in lesin si ar muri de foame pe acolo. =))

StefanDo 16 Mar 2010 10:25

ardelenii (si nemtalaii), mai incet cu grasimile! Mi s-a facut rau cand am vazut cum picura grasimea din niste sarmale cat pumnul facute de o ardeleanca, sau cum toarna o bucatareasa gâl-gâl-uri de ulei în pilaf... mie chiar nu mi se pare ca mancarurile grase sunt mai gustoase. voua?

copila_satanista 16 Mar 2010 10:27

nici mie. mie in schimb imi plac condimentele. cumpar destul de multe feluri si mi se par total mai interesante pentru a da gust decat uleiul. numai k si la astea e aiurea ca mai cumpar si d-alea d gen "pt fruptura", "pt pui" etc nu doar busuioc, cimbru si alte ierburi

paul_aramis 16 Mar 2010 10:40

păi de ce crezi că ţuica-ţuică la noi are 80 de grade? ceva trebuie să topească grăsimea aia, nu?

Judex 16 Mar 2010 11:12

Originally Posted by Cinemania:

Originally Posted by Judex:

Ei, acu' c-a sters moderatorele, repet: varza de la Cluj e geniala! Iti trebuie gust fin si sange imperial sa-i apreciezi calitatile. B-)

Ai avut ocazia sa infuleci o varza in stil bavarez, cu ciolanoi de porc si un Franziskaner la litru ? :D

O persoana sensibila ar da in lesin si ar muri de foame pe acolo. =))

Da, evident! :D
Dar radioerevanian dupa cum urmeaza:
- nu cu ciolanoi, ca nu mai aveau in seara aia, ci cu weisswursten
- nu cu Franziskaner, ci cu ceva berea casei, una nefiltrata si'nca doua filtrate
- insa varza era bavareza si pofta de halau considerabila dupa interactiuni consistente cu niscai taranci salzburgheze

Franziskaner am baut pe coasta Atlanticului, intr-o ceainarie traditionala portugheza! :))

copila_satanista 16 Mar 2010 15:02

eu prefer vin :P

paul_aramis 16 Mar 2010 16:35

Originally Posted by Dragomara:

Originally Posted by paul_aramis:

păi de ce crezi că ţuica-ţuică la noi are 80 de grade? ceva trebuie să topească grăsimea aia, nu?

Grade Kelvin, sau de care?! :-O

Ţuica-ţuică nu cred să aibă mai mult de 35-40 (şi asta cea de calitate), iar pălinca nu cred că trece de 60.

PS: mă ofer să o testez, pălinca, că de ţuică mi-s sătulă. N-am mai băut o plăincă de vreo... 2 ani.

(PS1: M-am născut şi crescut în patria ţuicii, adică undeva între Slatina şi Piteşti; ai mei au făcut şi fac încă ţuică (numai de prună) de când mă ştiu:"> )

nu, grade volumetrice. şi când zic ţuică, e ţuică. pe la noi pălinca e aia de se face din alte fructe decât pruna sau din trevere. şi are 80 de grade. data viitoare când mai ajungi prin locurile unde se face ţuică d-aia ca lumea, cere să bei fruntea. de fapt să guşti. că de băut n-aş prea crede.eventual o poţi folosi la frecţie, dacă răceşti.

Cinemania 17 Mar 2010 09:16

Preferata mea e tuica din pere. Merge perfect la pomana porcului :D

MariaMona 17 Mar 2010 14:15

Mie nu imi place tuica, dar stiu ca exista si de 80 de grade. Fratele meu si cu vreo 4 prieteni au dat gata intr-o saptamana abia juma de litru :D !

Iata ce am facut pentru azi: Snitel Umplut si am facut aseara si o Placinta cu visine din care mai am doua bucatele :(

paul_aramis 18 Mar 2010 02:05

Originally Posted by Cinemania:

Preferata mea e tuica din pere. Merge perfect la pomana porcului :D

no, apăi noi îi zicem pălincă la asta.
şi poate într-o zi, dacă ne apucăm de povestit despre băuturi, vă zic cum mi s-o îmbătat iranianul dintr-un deşt' de ţuică. ţuică-ţuică ...=))

illotempore2002 21 Mar 2010 16:58

Felicitari, Dragomara, arata foarte bine, ador conopida gatita insa cand am incercat sa fac si eu la cupotor a iesit un fel de voma :-&

Sunt socata de reteta de mai jos, arata mirific, iaurt de migdale??????

http://floridecires7.blogspot.com/

Judex 21 Mar 2010 17:12

Incearca sa nu mai folosesti termenul voma pe topicul asta! :D

copila_satanista 24 Mar 2010 15:25

eu vreau sa gasesc o reteta faina de cheese cake a la americani =P~

copila_satanista 24 Mar 2010 16:00

:)) asta am facut eu zilele trecute

copila_satanista 24 Mar 2010 21:02

eu am pus si nitica maioneza si crema de branza gen almette :D

anaemona 24 Mar 2010 21:36

Fetelor, dragelor :) eu o sa-mi intind in curind niste avocado pe piine, cu usturoi pe deasupra si-o sa ma gindesc la ciupercile voastre. :))

MariaMona 24 Mar 2010 22:37

Azi n-am facut decat cartofi prajiti si o salata verde, insa ca sa nu va plictisiti, va arat un tort - facut in decembrie la ziua lui Emi:

copila_satanista 25 Mar 2010 06:39

MariaMona,
e si-o manutza deja p-acolo :))

MariaMona 25 Mar 2010 09:29

tentatia era mare

S.naicuL 25 Mar 2010 16:46

traiasca nevastamea ca e bucatareasa de nota 9.69 :D
la inceput a experimentat toate soiurile de mancaruri pe mine... acu, e din ce in ce mai buna B-)

vave 25 Mar 2010 20:29

Uneori imi vine cate o pofta sa/si o comit. Azi mi-am amintit de perioada liceului si am executat: chipsuri cu inghetata. :))

paul_aramis 27 Mar 2010 12:05

no, dacă nu eram pe ignore, ţ-aş fi spus că ficatu' de ghiţă se "face" mai întâi prin macerare în lapte. da' nu pot ca să îţi zic.

paul_aramis 27 Mar 2010 12:37

ba se poate. da' n-ai tu voinţa aia ...:D

Judex 29 Mar 2010 17:10

In blnder nu, in chopper da. Bine, nu e tocmai pasat, ci taiat, ciopartit.

Sa stii ca-mi place avatarul tau. Extrem de apetisant. :D

Judex 29 Mar 2010 17:57

Eu am reusit sa ma razbun halind broaste-n portul Tomis pe un grup care manca peste si incerca sa-mi provoace scarba. :D

MariaMona 29 Mar 2010 22:42

Morcovii cruzi sigur merg in blender, am facut eu la copii, dar nu se face chiar pasta ca si fiert. Poti sa faci o pasta cu mar crud. Ar trebui sa fie yummy.

vave 31 Mar 2010 17:32

Mi-ai amintit de:
Suc proaspăt cu mere şi morcovi.=P~ =P~
sau
Mere rase cu morcovi şi biscuiţi. =P~ =P~

MariaMona 01 Apr 2010 08:40

Ce bunatati faceti de Paste? Eu am facut ieri prajitura mea preferata - Analele istoriei si am vopsit ouale (din cauza de serviciu si plecare m-am apucat mai repede anul asta). Unde mergem o sa facem ciolan fiert cu salata de cartofi, pasca, ciorba de miel si, daca nu ploua, miel la protap. Voi? A, si drob.

copila_satanista 01 Apr 2010 08:41

eu nu mai fac nik anu asta k plec la tara si se duce pastele ... o punem de gratare si aia e

Gospin 01 Apr 2010 09:39

hmm, prajitura cu lămaie, ideea mea, si reteta mea adusa :D. Mai face mama, Carpați, cozonaci, si pască :-?.
Celelalte sa nici nu aud. Drobul nu-l suport, carne de miel nu consum, si orice alt preparat traditional pastelui.
Doar pui... si carne de porc (pe gratar) :)

miercuri 01 Apr 2010 12:22

Drobul e singra chestie care imi place din meniul de pasti.

Judex 01 Apr 2010 13:33

Originally Posted by miercuri:

Drobul e singra chestie care imi place din meniul de pasti.

Same here. ;)
La mine in familie se mananca totusi si alte preparate traditionale de Pasti, cum ar fi drobul prajit la tava in coji de oua vopsite sau jumatatile de oua fierte in tzatziki, care evident au legatura intre ele. Miercuri, ring any bell? ;)

vave 03 Apr 2010 17:35

Cred că anul acesta e singura dată când nu voi face prăjituri, mă voi apuca de o salata de fructe cât de curând. :)
Oricum mi-am cumpărat nişte brioşe de ciocolată... o să vreau să încerc şi eu să fac astfel de minunăţii. :D

vave 04 Apr 2010 22:25

Am rugat-o pe mama să îmi facă Tort cu mere şi azi am mâncat o minunăţie de tort. Este, cred, singurul tort ce îmi place cu adevărat. :D
Mâine o să vin cu reţeta şi cu ceva poze, dacă vă interesează.
Mi-am făcut anul trecut de ziua mea, dar nu mi-a reuşit pentru că am improvizat o cratiţă... deşi la gust a fost pe gustul meu. :)

Judex 04 Apr 2010 22:28

Poate c-ar trebui sa cauti o reteta pentru tort insiropat cu bun simt.

vave 11 Apr 2010 15:15

Am mâncat azi o ciorbă de urzici soră cu desfătarea. :D

MariaMona 12 Apr 2010 10:26

N-am mancat niciodata urzici...:-/ . Aseara am facut o groaza de clatite (ma specializez la clatite in my 30s ca pana acum se rupeau toate...)

vave 12 Apr 2010 11:10

Până acum mâncasem urzica gătită ca spanacul. Ieri a fost prima dată când am mâncat-o gătită ca supa de salată [sau şelate cum se zice pe aici :P]. E foarte bună! :D
P.S. Ador clătitele. =P~

vave 12 Apr 2010 13:24

Supă de urzici

Nu ştiu să spun în cantităţi:

Se iau urzicile, se spală cu atenţie, apoi se pun la fiert în apă. După ce a dat primul clocot se iau, se strecoară, se taie [chiar în strecurătoare] şi se pun într-o oală cu apă ce fierbe. Separat se topesc câteva bucăţele de slănină, care se adaugă peste urzici. Se poate pune opţional şi o mână de orez. După ce s-a fiert se mai adaugă smântâna, mărarul şi usturoi zdrobit. Se mai lasă să dea un clocot se sărează şi e gata.

Sper că n-am uitat nimic. :-?

Neuptolem 12 Apr 2010 16:12

Vave, nu imi faci si mie cateva retete de primavara pt revitalizare, reloadare? :D
Sa contina legume multe iar carnea sa fie doar de pui. Hai si peste.:)
Am vazut ieri in Transporter 3 cum au "ratat" Curieru' si Pachetu-so-cea-Buna-from-Russia un meniu de peste cu morcovi a la Bucarest. :))
La fructe sa nu te bagi ca de alea ma pot ocupa si eu. Decat daca e si carne la mijloc.
Si vezi si tu sa fie legume, ingrediente, GASIBILE, retete omenesti, nu cu tot felu' de dracii fitzoase, cum ar fi algele si traditionalitatile din Miami ori Singapore.

vave 12 Apr 2010 16:27

Originally Posted by Neuptolem:

vave, nu imi faci si mie cateva retete de primavara pt revitalizare, reloadare? :D

Cred că te-ar putea ajuta mai bine Dragomara.

Neuptolem 12 Apr 2010 16:49

vave, nu imi faci si mie cateva retete de primavara pt revitalizare, reloadare? :D

Cred că te-ar putea ajuta mai bine Dragomara.

Nu! Poate ma "otraveste"! :))

vave 12 Apr 2010 17:03

Păi... şi eu nu te pot "otrăvi"? :-?

Neuptolem 12 Apr 2010 18:03

Păi... şi eu nu te pot "otrăvi"? :-?

Corect! Prea multa inteligenta inteleapta! Ma duc sa "prostesc" pe altcineva. :))

All times are GMT +2. The time now is 02:48.