Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Cel mai asteptat film romanesc al lui 2009? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94090)

illotempore2002 16 Nov 2008 04:18

pai atunci baga acum.
sustine si tu ce sustine marx si contrazi-l pe proletar.
nu e tarziu.
si oricum tre sa ne intoarcem la disscutia despre filmele romanesti.
ai cale libera, nu te opreste nimeni

Pitbull 16 Nov 2008 04:25

E de ajuns sä spun atât:
Pozitia lui Marx a fost întemeimatä, asa cum si-a sustinut-o el (un motiv în plus de a-i considera gratuitä si condamnabilä iesirea necontrolatä din ultimele douä mesaje). N-are nici un rost sä repet aceleasi argumente, sau sä-mi pierd vremea cäutând si altele, în sprijinul unor idei pe care le consider deja demonstrate clar.
Sä astepte cu räbdare expirarea bannärii, si sä nu lungeascä termenul wulfilându-se.
Acum m-apuc de analiza la "Nuntä mutä", c-am amânat-o destul.

illotempore2002 16 Nov 2008 04:27

Originally Posted by Pitbull:

E de ajuns sä spun atât:
Pozitia lui Marx a fost întemeimatä, asa cum si-a sustinut-o el (un motiv în plus de a-i considera gratuitä si condamnabilä iesirea necontrolatä din ultimele douä mesaje). N-are nici un rost sä repet aceleasi argumente, sau sä-mi pierd vremea cäutând si altele, în sprijinul unor idei pe care le consider deja demonstrate clar.
Sä astepte cu räbdare expirarea bannärii, si sä nu lungeascä termenul wulfilându-se.
Acum m-apuc de analiza la "Nuntä mutä", c-am amânat-o destul.

eu nu inteleg de ce nu esti de acord cu pozitia lui proletar. as vrea sa-mi explici. ce, nu zice bine ce zice proletar? aia cu notele mici?
pai tu erai prieten in scoala cu copiii care aveau note mici?

Pitbull 16 Nov 2008 04:31

Proletar are dreptate pânä la un punct, dar absolutizeazä. Asta e partea cu care nu sunt de acord.

illotempore2002 16 Nov 2008 04:41

Proletar are dreptate pânä la un punct, dar absolutizeazä. Asta e partea cu care nu sunt de acord.

cam succint. de ce nu dezvolti?
unde anume incepe sa absolutizeze?

Pitbull 16 Nov 2008 04:42

Acolo unde sustine cä un scenarist care ia uneori note mici la concursuri nu poate fi un bun teoretician sau pedagog.

Led-Ze-Pencil 16 Nov 2008 08:17

Cred ca nici nu mai conteaza cine a avut dreptate, ci unde s-a ajuns. Trebuie totusi sa ramana libertatea de a putea critica pe oricine si de a se riposta la critici cu argumente, intr-un mod civilizat. L-as numi "intaiul amendament" al forumului.

Trebuie renuntat la fanatism, ca nu e cinemania, e cinemagia. Si se duce dracu toata magia discutiilor si fuge ALS a doua oara de pe forum. :? Si trebuie sa nu se creeze tabu-uri de nil nisi bonum legate de vreun subiect. Totul sa poata fi supus judecatii, iar daca cel ce judeca greseste va pierde in disputa de idei si nu pentru ca e injurat mai abitir. Nici echipele de fotbal nu castiga mai bine daca au o galerie mai suparata/agresiva, daramite cele de filmare.

Sigur ca notele la CNC nu sunt relevante, in unele postari ele sunt desfiintate, in altele aduse ca argument, chiar de catre aceleasi persoane. (Ce s-a intamplat aici e inca un rau pe care-l face CNC-ul si notele lui "celui mai asteptat film romanesc", dupa cum ne-a obisnuit). Dar nici notele din poll-uri sau imdb-uri nu sunt. Premiile spun ele ceva, dar nu tot: cati regizori mari nu sunt, fara premii la Cannes? Si viceversa.
Ce e relevant se vede pe panza.

Proletar 16 Nov 2008 09:05

@illotempore

cu "desteptul poolei" poti pacali cenzura electronica a site-ului, dar nu-ti poti ascunde apucaturile de maidan.
ma descumpaneste atata spurcaciune la gura din partea unui om tanar, dupa cum se pare ca esti.
inchei aici, intrucat nu vreau sa cad in capcana unui mahalagism gen "ba pe-a mamii dumneavoastra".

mirodoni 16 Nov 2008 10:42

Originally Posted by Mala Portugal:

mirodoni a scris:
Nu înseamnã cã dacã Tudor Voican a scris un scenariu dedicat bunicului sãu, scenariul este genial. E nevoie de alte argumente

Jessica, Jessica Simpson, you've got it all
wrong.

No, I haven’t got it wrong. Asta ca sã nu înþeleagã alþii ce vorbim noi între noi.
Nu cã am înþeles greþit, dar nu am înþeles deloc. Problema care se punea este dacã numele Tudor Voican este suficient pentru a aprecia scenariu sãu, dacã este capabil sã scrie un scenariu despre o perioadã pe care nu a cunoscut-o direct. Poate cã da, poate cã nu. Nici Nae Caranfil nu l-a cunoscut pe Leon Negrescu, dar a scris ºi realizat, bine, „Restul e tãcere”. Este postat pe undeva scenariul „Medalia de onoare” ºi eu nu ºtiu ? Nu am reþinut sã fi spus cineva cã l-a citit. Oricum, ceilalþi nu l-au citit. Atunci pe ce bazã discutãm despre „cel mai aºteptat film” ?

Astfel, Tudor Voican va ajunge în curând „tunarul nr.1”, iar cineva va scrie, dacã va mai fi democraþie ºi peste 10 ani, cã ar fi fost un scenarist foarte bun dacã ar fi scris mai puþin.

Originally Posted by illotempore2002:

mesaj cenzurat pentru continutul injurios la adresa lui mirodoni

Nu cunosc prea bine regulamentul, moderatorii trebuie sã se sesizeze din oficiu, sau trebuie „reclamaþie scrisã” ?!

Pitbull 16 Nov 2008 10:51

Se poate rezolva mai simplu.
Acu' vreo trei ani si ceva, în contextul unei controverse oarecum similare între alti doi useri (printre care asa-numita "Marge Gunderson", o clonä a lui Ricciotto), o useritä foarte popularä din acea epocä, Cherryblossom pe numele ei, m-a întrebat dacä poate voma pe mine.
I-am multumit pentru interesul arätat, cu precizarea cä fetisurile mele sunt cu totul altele, iar bukkake nu m-a inspirat niciodatä. And we left it at that, färä reclamatii scrise sau sezisäri din oficiu.

StefanDo 16 Nov 2008 14:00

parca bukkake nu are nicio legatura cu voma :P
illo sigur poate fi mai amabila cu partenerii ei de conversatie

mirodoni 16 Nov 2008 15:40

“And we left it at that”, dar pe mine nu m-a întrebat dacã poate sã vomite pe mine, ºi-a dat drumul, fãrã sã-mi spunã de ce. Dar am înþeles, o sã mã joc în altã parte.

StefanDo 16 Nov 2008 15:45

intrebare off-topic

mirodoni, ai venit si tu la forumeeting-ul nostru?

illotempore2002 16 Nov 2008 17:12

Originally Posted by Proletar:

@illotempore

cu "desteptul poolei" poti pacali cenzura electronica a site-ului, dar nu-ti poti ascunde apucaturile de maidan.
ma descumpaneste atata spurcaciune la gura din partea unui om tanar, dupa cum se pare ca esti.
inchei aici, intrucat nu vreau sa cad in capcana unui mahalagism gen "ba pe-a mamii dumneavoastra".

pai si crezi ca daca tu nu folosesti aceste cuvinte (atat de reale) dar spui ineptii, pari mai rasarit? nu pari deloc. pari infantil si....neinteligent. de la mine se vede treaba ca-s impulsiva, dar asta e mai pardonabil decat.....

civica65 16 Nov 2008 19:06

Abia astept sa vad noul film al lui Sergiu Nicolaescu despre Majestatea Sa, Regele Carol I. Cred ca va fi un film bun.

Led-Ze-Pencil 16 Nov 2008 20:02

@illotempore
@civica65

Here we go again...

L.E.
La cererea illotemporei, de pe pagina urmãtoare, eplicaþii de aºa naturã încât sã aibã sens ceea ce zic:

@illotempore
"here we go again" adicã nu ne potolim, adicã o luãm de la capãt, adicã o þinem langa, adicã în cazul de faþã rãscolim iar cãkatul sã putã, adicã avem chef de scandal cu orice preþ
ºi mai explicativ: când conflictul pãrea sã se stingã, lumea începea sã-ºi vadã de treburi on-topic, revin intervenþiile off-topic cu injurii ºi atac la persoanã.
si mai clar de atât nu existã.
ba da, încã o precizare: here we go again e pus aici cu intenþia de a opri acest tãvãlug al vendettelor personale sau prin alianþã.

@civica65
"here we go again" adicã o luãm de la capãt cu Nicolaescu, ca în celelalte postãri puse în serie la diverse topicuri cam la acelaºi minut, aceeaºi orã
(dar, vãzând cum decurge discuþia mai jos, mi se pare ca civica65 i-a înþeles sensul)

civica65 16 Nov 2008 20:44

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:

@illotempore
@civica65
Here we go again..

Chiar nu vad de ce, langa Porumboiu, Puiu, Mitulescu, Mihaileanu, Mungiu, Pintilie, Constantin Popescu nu poate sta si Sergiu Nicolaescu. Nu vreau sa spun ca e cel mai bun dintre toti astia, dar cu siguranta are loc in TOP 3. Dupa Mungiu si maestrul Pintilie.

mirodoni 16 Nov 2008 20:59

Originally Posted by StefanDo:

intrebare off-topic

Off-topic
Trebuie sã rãspund în faþa Marii Adunãri Naþionale ? De ce nu m-ai întrebat pe MP?
Da, am fost.
On...topic
Vezi cã e o personã se sex mai sus care crede cã dacã umblã cu pi…da goalã, atât de realã, pare mai rãsãritã, mai neinfantilã, mai inteligentã, mai impulsivã dar pardonabilã.
Ei, acum pot face parte din gaºcã ?

Pitbull 16 Nov 2008 21:13

parca bukkake nu are nicio legatura cu voma :P

Ai dreptate, uitasem (am dat un Google acum, pentru update). Nici ejaculatul pe fatä nu mä animä - deci, confuzie scuzabilä.

@Civica65:
Si eu astept "Carol". Cred cä e un film slab, dar sunt curios.
Altfel, ai dreptate: Sergiu meritä un loc în top, dar nu chiar al treilea... Dacä numäräm cineastii români mai buni ca el, prinde aproape sigur un loc de ordinul 30-40 (hai 50-60 - mai jos, în nici un caz!) ceea ce nu-i räu deloc! Existä câtiva si mai slabi ca el.

Mala Portugal 16 Nov 2008 21:26

Originally Posted by civica65:

Abia astept sa vad noul film al lui Sergiu Nicolaescu despre Majestatea Sa, Regele Carol I. Cred ca va fi un film bun.

da...un film bun...mai ales ca proiectele domnului Nicolaescu iau mereu note mari la concursurile CNC :lol:

Pitbull 16 Nov 2008 21:30

Eu cred cä civica45 se referea la succesul de masse, nu la notele CNC-ului.
Nu-i asa, civica35?

Mala Portugal 16 Nov 2008 21:36

Originally Posted by mirodoni:

No, I haven’t got it wrong. Asta ca sã nu înþeleagã alþii ce vorbim noi între noi.

dar ai inteles gresit, fiidca nicio secunda in postul acela n-am scris ca astept filmul pentru ca e dedicat memoriei bunicului scenaristului :shock: asa cum ai dedus tu. which is wrong!

Problema care se punea este dacã numele Tudor Voican este suficient pentru a aprecia scenariu sãu, dacã este capabil sã scrie un scenariu despre o perioadã pe care nu a cunoscut-o direct. Poate cã da, poate cã nu.

tu despre ce perioada vorbesti? fiindca scenariul, in mare, este despre niste mosi din zilele noastre...

Mala Portugal 16 Nov 2008 21:38

Eu cred cä civica45 se referea la succesul de masse, nu la notele CNC-ului.
Nu-i asa, civica35?

...iar eu nu ma legam de civica45 ci persiflam incrancenarile lui proletar de noaptea trecuta.

civica65 16 Nov 2008 21:59

Eu cred cä civica45 se referea la succesul de masse, nu la notele CNC-ului. Nu-i asa, civica35?

Desigur. Tu crezi ca va fi un film slab, eu ma astept la o noua reconstituire istorica de exceptie. Sa vedem cine va avea dreptate. Sunt sigur ca publicul il va aprecia.
Asa cum spunea cineva mai devreme, filmul despre partizanii anti-comunisti din munti, regizat de Constantin Popescu, se anunta de asemenea un mare succes.

civica65 16 Nov 2008 22:11

Pitbull,

Apropo. Frunzarind topicurile am observat ca ai lucrat sub bagheta dlui. Nicolaescu la unul dintre filmele mele preferate "Noi, cei din linia 1".

Sunt curios. De ce ati intrerupt colaborarea? Atunci aveai aceeasi impresie, ca filmele sale sunt slabe?

illotempore2002 16 Nov 2008 22:14

@illotempore
@civica65

Here we go again..

nu inteleg
:?

Led-Ze-Pencil 16 Nov 2008 23:04

adica o luam de la capat.
adica nu ne oprim.
adica mai bine ne-am opri.

mirodoni 17 Nov 2008 00:00

@Mala Portugal
Nu, tu ai înþeles greºit. Eu nu am scris cã tu ai scris cã aºtepþi filmul pentru cã e dedicat memoriei bunicului scenaristului. Am scris cã nu e suficient sã fie dedicat memoriei scenaristului ca sã fie bun, nu cã ai zis tu. Deºi nici acum nu spui dacã ai citit scenariul, spui cã e vorba de niºte moºi din zilele noastre. Eu credeam cã e vorba de toatã viaþa bunicului. Nu ºtiu decât ce am citit pe acest topic, ºi poate câte ceva mi-a scãpat. Mai pe larg, voiam sã spun cã nu e prea productiv sã ne dãm cu pãrerea despre un viitor film, dacã nu i-am citit cu toþii, sau cât mai mulþi, scenariul. În rest, toate bune ºi la locul lor.

illotempore2002 17 Nov 2008 00:18

adica o luam de la capat.
adica nu ne oprim.
adica mai bine ne-am opri.

cu ce anume o luam domnule de la capat?
te rog, fa de asa natura incat sa aiba sens ce zici. poti?

Pitbull 17 Nov 2008 05:41

Originally Posted by civica65:

Pitbull,

Apropo. Frunzarind topicurile am observat ca ai lucrat sub bagheta dlui. Nicolaescu la unul dintre filmele mele preferate "Noi, cei din linia 1".

Sunt curios. De ce ati intrerupt colaborarea? Atunci aveai aceeasi impresie, ca filmele sale sunt slabe?

Am mai povestit astea, da' nu-i nimic, iatä un räspuns succint:
Pânä la "Osînda" (1976), îi fusesem fan neconditionat si idolatru. Apoi, treptat, am început sä observ cä obosea, se repeta, gresea tot mai mult, era tot mai plicticos... O vreme, am crezut cä trece doar printr-o pasä proastä, dar în 1984, când i-am fost asistent, väzând si cum lucra, m-am lämurit cä intrase într-un declin iremediabil. Isi pierduse vigoarea si prospetimea, care formaserä pojghita de atractie, sclipiciul înselätor al filmelor lui din 1966-1976; în lipsa formei, se vedea dureros de clar vidul fondului, cunoasterea foarte limitatä si superficialä a meseriei (strict la nivel pragmatic - de filmare; aproape deloc la nivel profund - de abordare artisticä, de continut). Totusi, încä-l mai credeam în stare sä facä mäcar filme de actiune acceptabile. Am fost socat sä väd, ulterior, cum declinul continua, atingând cote abisale: "Mircea" era groaznic de flescäit, nu mai avea nimic din vâna predecesoarelor sale similare, "Dacii" si "Mihai Viteazul"... Sau, mai apoi, "Punctul zero" - ridicol, plicticos, buimac, incomparabil cu "Cu mâinile curate" sau "Un comisar acuzä"... Deja, la "Triunghiul mortii", efectiv mi se fäcea räu, iar la "Supravietuitorul" mä zguduia râsu-plânsu'... (Vezi analiza, avem topicul filmului, aici, mai jos...)
Colaborarea s-a întrerupt din motive administrative. Mie mi-ar fi convenit sä stau permanent în echipa lui, fiindcä mä simteam foarte bine, ca asistent, în acel stil de lucru, dur, intens, epuizant. Mä stimula. Dar mä aflam în subordinea directä a Serviciului Programare, care repartiza asistentii si secunzii la echipe, si în continuare m-au plimbat pe la alte filme. Ca sä fiu asistent sau secund la ce filme voiam eu, ar fi trebuit sä le dau pachete de cafea si cartuse de "Kent" - adicä o chestie de care n-am fost în stare niciodatä (din principiu, din timiditate si din säräcie).
Pe de altä parte, as fi putut rämâne cu el si dacä mä cerea în mod special - si n-a fäcut-o, fiindcä e foarte naiv la oameni: îi vede prin ochelari deformanti, cu lentile reglabile. Era înconjurat de lingäi si periute (nu dau nume, cä oricum s-au pierdut în neant de-atunci), si-i prefera pe ei. Eu, în loc sä gravitez mereu prin jurul lui cu "Ordonati!", "Da, sä träiti!" si "Aveti dreptate, asa e!", täceam si lucram - asa cä nu mä prea observa. O sigurä datä l-am mai ajutat, trei nopti la "Coroana de foc" - asediul cetätii; era secventä de bätälie, si avea nevoie de echipä extinsä.

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 08:46

cu ce anume o luam domnule de la capat?
te rog, fa de asa natura incat sa aiba sens ce zici. poti?

a mai trecut o zi, a venit frumoasa zi de luni, a rãsãrit soarele, ne-am mai calmat? am adoptat o altã atitudine? ne pare rãu pentru tonul certãreþ de ieri, pentru ironiile acide ca in exemplul citat mai sus? da? sau am rãmas tot zbârliþi ºi zbârlite ca pisica pe acoperiºul electrificat?
cã în cazul ãsta n-are sens sã continuãm.
în caz contrar: explicaþiile pe care le ceri sunt intr-un L.E. chiar acolo unde am postat, cã doar acolo au sens, în context. Eu aº propune sã ne oprim aici, cu toate cã multe þi-aº fi putut rãspunde la obrãznicia de mai sus. Mã abþin, trec în cont, reportez la viitoarele. Tu faci cum crezi.

illotempore2002 17 Nov 2008 11:48

:D

azi e o zi frumoasa, asa ca fie, nu ma mai iau de nimeni. am avut si un vis superb, cu bunici in livezi pline de fructe zemoase deci o sa fiu o dulceata de fata azi.

of, ce-mi faci tu mie, ledule, ma pui sa recitesc tot topicul asta ca sa inteleg ce vrei sa spui. adica ma rog, ultimele 2 pagini.

illotempore2002 17 Nov 2008 11:51

@illotempore
@civica65

Here we go again...

L.E.
La cererea illotemporei, de pe pagina urmãtoare, eplicaþii de aºa naturã încât sã aibã sens ceea ce zic:

@illotempore
"here we go again" adicã nu ne potolim, adicã o luãm de la capãt, adicã o þinem langa, adicã în cazul de faþã rãscolim iar cãkatul sã putã, adicã avem chef de scandal cu orice preþ
ºi mai explicativ: când conflictul pãrea sã se stingã, lumea începea sã-ºi vadã de treburi on-topic, revin intervenþiile off-topic cu injurii ºi atac la persoanã.
si mai clar de atât nu existã.
ba da, încã o precizare: here we go again e pus aici cu intenþia de a opri acest tãvãlug al vendettelor personale sau prin alianþã.

@civica65
"here we go again" adicã o luãm de la capãt cu Nicolaescu, ca în celelalte postãri puse în serie la diverse topicuri cam la acelaºi minut, aceeaºi orã
(dar, vãzând cum decurge discuþia mai jos, mi se pare ca civica65 i-a înþeles sensul)

gata, acum am vazut. multumesc de esplicatiuni. nu vazusem, dom'ne, ce sa fac!

illotempore2002 17 Nov 2008 11:53

intrebare off-topic

Off-topic
Trebuie sã rãspund în faþa Marii Adunãri Naþionale ? De ce nu m-ai întrebat pe MP?
Da, am fost.
On...topic
Vezi cã e o personã se sex mai sus care crede cã dacã umblã cu pi…da goalã, atât de realã, pare mai rãsãritã, mai neinfantilã, mai inteligentã, mai impulsivã dar pardonabilã.
Ei, acum pot face parte din gaºcã ?

lovely.
da, acum poti face parte, sigur! you're welcome!
:love:

hugs!

Proletar 17 Nov 2008 12:00

intrebare off-topic

sper sa nu se supere mirodoni, dar probabil ca n-o fi venit deghizat in vanator cu fata de orasean de nu l-ati recunoscut... :)

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 12:02

:D
azi e o zi frumoasa, asa ca fie, nu ma mai iau de nimeni. am avut si un vis superb, cu bunici in livezi pline de fructe zemoase deci o sa fiu o dulceata de fata azi.

Bun. Iti urez numai zile frumoase si vise superbe, sa umplem camara de dulceturi. (Ca muraturi gasim la piata :) )

Un alt film mult asteptat de mine: urmatorul al lui Mungiu. Ce va fi? Cand va fi? Cum va fi? Va mai fi? :) (gluma nevinovata)

Proletar 17 Nov 2008 12:05

miscat si eu de mesajul pacifist al lui led ze pencil, anunt public ca am iertat-o pe illotempore.
am facut un inventar al probelor aflate la dosar si am decis neinceperea urmarii penale.
ca urmare, am achitat-o... :sleep:

illotempore2002 17 Nov 2008 12:10

miscat si eu de mesajul pacifist al lui led ze pencil, anunt public ca am iertat-o pe illotempore.
am facut un inventar al probelor aflate la dosar si am decis neinceperea urmarii penale.
ca urmare, am achitat-o... :sleep:

dar de ce? ce am facut ca sa fiu iertata? nu vreau sa fiu iertata :P
nu, nu, nuuuuuuuu

Proletar, stiu ca te joci pervers acum dar nu cumpar. Stiu ca vrei sa ma faci sa regret ceea ce am spus prin aceasta atitudine binevoitoare si sa te vad cumva in antiteza cu mine, intri acum in arhetipul Batranului intelept jungian

si eu fac asta cand vreau sa pedepsesc pe cineva, pe unii atitudinea asta ii doare :D

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 12:38

Originally Posted by mafalda:

...eu astept noul film al lui Catalin Mitulescu : "Un balon in forma da inima"

"Un balon în formã dã inimã" va fi sequelul dupã filmul lui Mitulescu, fãcut de MediaPro, cu Sorinel Puºtiul ºi Florin Salam Cãlinescu. :D

Despre Un balon în formã de inimã, la o simplã googãlare, gãsim:

Regizorul Catalin Mitulescu are in proiect realizarea unui film despre o poveste de dragoste intre un hot de buzunare si o camerista din Constanta, "Un balon in forma de inima", la care va incepe filmarile in primavara-vara lui 2007
"Proiectul meu urmator este o poveste de actualitate, o poveste de dragoste. Se intampla la Constanta, e vorba despre un hot de buzunare si de o camerista, la un hotel pe plaja", a declarat Catalin Mitulescu zilele trecute la Cinema Studio, dupa avanpremiera filmului "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii".
Urmatorul sau film are la baza un scenariu realizat in colaborare cu Bogdan Mustata si va fi facut cu producatorul francez "Les Films Pelleas".

ªi încã:
Un balon in forma de inima este o poveste despre iubire si pasiune, care schimba viata celor doua personaje de 17 ani.
Actiunea se petrece in cel mai mare oras port din Romania, intr-o lume a hotilor, orfanilor si criminalilor, o lume capabila insa in acelasi timp de sentimente foarte puternice.
Anechitoaia, proaspat iesit dintr-o casa de copii, se ataseaza de Fane, seful unei gasti de hoti de buzunare. Fane omoara accidental o batrana in timpul unui furt si banda este arestata. Anechitoaia reuseste sa scape ajutat de Maria, amanta lui Fane.
Urmariti pe malul Marii Negre, Anechitoaia si Maria descopera iubirea, tradarea si puterea de sacrificiu…

Anechitoaia, un orfan in varsta de 17 ani, isi duce viata cum poate pe strazile Constantei. El se indragosteste de Veli, o fata cu putin mai mare ca el, dar fragila lor relatie este pusa la incercare cand baiatul este banuit ca a ucis un batran...

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 12:51

Tot cu Dorotheea Petre ? :oops:

o gugãlare pe cinemagia însãºi dã acest rezultat: da, tot cu ea.

http://www.cinemagia.ro/movie.php/Un...movie_id=18585

e de bine, e de rãu?

P.S. Filmul prezinta povestea unui orfan de 17 ani, Anechitoaia, care isi duce existenta pe strazile Constantei. ... bla-bla-bla.... In rolul principal feminin va fi distribuita Dorotheea Petre. Constanteanca nu este la prima colaborare cu regizorul Mitulescu. Pentru rolul Evei din lungmetrajul "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", actrita a primit, in 2006, la Cannes, premiul de interpretare pentru rol feminin, in cadrul sectiunii Un Certain Regard. De altfel, pelicula "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", de Catalin Mitulescu, care mai are in distributie un constantean, pe Jean Constantin, va rula in cadrul RomaniaFilmFest, care se desfasoara la Roma, in perioada 13-16 martie.

E ceva cu Constanþa aici... :) Poate de aia e constant si cu actorii.

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 13:02

De ce nu ma mir ? ;)

adica vrei sa spui ca... hm-hm... alea-alea... bara-bara... in forma de inima?
treaba lor.

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 13:19

eh, nimeni nu-i perfect.
mai ales daca joaca bine in fffilm...

Proletar 17 Nov 2008 13:27

"Fane omoara accidental o batrana in timpul unui furt"
Raskolnikov, frate!

Proletar 17 Nov 2008 13:36

Raskolnikov nu omoara accidental ci premeditat!

Scuze, e intr-adevar premeditare.
Dar elementele sunt cam aceleasi: batrana, furt, crima.

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 13:38

"Fane omoara accidental o batrana in timpul unui furt"
Raskolnikov, frate!

Da, cu diferenta ca omul nostru nu descopera cainta, pedeapsa, ci
Quote:

"Urmariti pe malul Marii Negre, Anechitoaia si Maria descopera iubirea, tradarea si puterea de sacrificiu…"

puterea de sacrificare a batranei, poate. :)

Dar de ce sa fim rautaciosi?

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 13:43

Raskolnikov nu omoara accidental ci premeditat!

Scuze, e intr-adevar premeditare.
Dar elementele sunt cam aceleasi: batrana, furt, crima.

Omoara premeditat pe baba, iar pe cealalta femeie care s-a nimerit pe acolo saraca o omoara dintr-o reactie de moment (e martora etc). Nu e cu premeditare in cazul asteia, dar nici accidentala.

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 13:54

da, subiectul nu e prea promitator, vom vedea ca si infractorii au sentimente, nu-i asa?
Iar faza cu batrana omorata din greseala apare in mai multe locuri (vezi si cartea lui Frederic Beigbeder "99 Francs" tradusa la noi 199 lei si reeditata 299 lei - pt ca titlul cartii este pretul ei :) o recomand ca fiind aproape geniala) Si s-a facut si film dupa ea, 99 Francs se cheama, foarte interesant.

Dar, cine stie... Poate va fi bun.

StefanDo 17 Nov 2008 14:14

Sinopsisul la Paranoid Park seamana si el
bineinteles, din premise identice pot iesi filme foarte diferite

Led-Ze-Pencil 17 Nov 2008 14:33

Sinopsisul la Paranoid Park seamana si el

Right! Si mai bun exemplul.

acum, cine are rabdare, de pe http://www.cinematograph.ro/ro/stiri...iarul-craiova/

Premiat la Berlinala, detinut la Penitenciarul Craiova

Unul dintre interpretii filmului premiat la Berlin „O zi buna de plaja", Florin Sinescu, aflat in prezent la penitenciarul din Craiova, explica pentru Cotidianul ce efecte a avut Ursul de Aur asupra vietii din inchisoare, cum au decurs filmarile si care va fi urmatorul sau rol.

Florin Sinescu, unul dintre cei trei tineri actori neprofesionisti din „O zi buna de plaja", scurtmetrajul de Bogdan Mustata premiat cu Ursul de Aur la Berlin, mai are de stat aproximativ un an in penitenciar, fiind condamnat pentru furt.

„Am vorbit la Scoala Populara de Arta sa vedem daca este posibil ca Florin sa ia lectii de actorie", a dezvaluit Dorina Predut, ofiterul de presa al Penitenciarului de Minori si Tineri (PMT) Craiova.

Pentru ca este minor, Florin Sinescu a avut acceptul mamei ca sa apara in presa.

„Sint convinsa ca nu neajunsurile l-au facut sa fure, ci teribilismul si anturajul. Din tot grupul insa, doar citiva au ajuns la inchisoare. Traiesc o mare durere si abia astept sa se intoarca acasa, pentru ca nimeni nu ne mai poate ajuta acum. Dupa calculele noastre, ar urma sa fie eliberat in ianuarie-februarie 2009. Imi spunea la un moment dat ca vrea sa plece la munca in Italia, sa-si cistige singur existenta, dar acum se gindeste ca ar putea fi un actor bun. As fi vrut, totusi, ca Dumnezeu sa-i fi dat altceva mai bun. As fi preferat sa nu joace in acest film, numai sa nu ajunga dupa gratii. L-a maturizat foarte mult acest necaz", se confeseaza Mirela Babalic, mama premiatului de la Berlin.

Florin [...] inainte de a-si descoperi dragostea pentru actorie, voia sa plece la munca in Italia pentru a-si cistiga existenta. Acum vrea sa ajunga la fel de cunoscut ca Brad Pitt, dar viseaza sa joace intr-un film alaturi de Jean Constantin.

Florin, spune-ne mai multe despre casting. Cum ai comunicat cu Bogdan Mustata, de cite ori v-ati vazut inainte de inceperea filmarilor?
A fost vorba de o preselectie, au facut si niste fotografii, apoi au purtat o discutie de vreo zece minute cu mine. Dupa aproape o luna au venit sa-mi comunice ca voi juca intr-un film, „O zi buna de plaja". Asa am ajuns la Bucuresti, mai intii pentru a discuta despre acest proiect. Atunci am aflat mai exact despre ce era vorba, am verificat costumatia, am mai facut niste fotografii. Domnul Mustata mi-a spus ca, fiind incepator, trebuie seriozitate multa si m-a avertizat ca stresul va fi foarte mare.

Ce ti s-a intimplat interesant la filmari? A fost greu?
Acum, dupa ce s-a terminat, pot spune ca a fost usor. Dar daca ne intoarcem putin in timp, imi amintesc si de anumite situatii mai dificile, unele chiar penibile. Scena cu doamna „prostituata" :D din film este una dintre ele. Era mai in virsta ca mama si mi-era rusine de ea pentru ca trebuia sa o trag de par, sa folosesc un limbaj obscen.

Ceilalti detinuti au aflat ca a fost premiat filmul in care ai jucat tu? Care au fost reactiile?
Unii s-au bucurat, altii au injurat. Fiecare cu ce-l doare. Nu la toti de aici li s-a parut ca as fi facut ceva senzational. Colegilor de camera si celor de pe sectie le-a fost drag, insa nimic nu s-a schimbat, totul a ramas la fel ca inainte, viata in celula merge mai departe.

Ai fost platit pentru acest film?
A fost vorba si de o recompensa materiala. Toti cei care am jucat in film am primit bani, dar sumele sint confidentiale. Insa am facut asta si de dragul artei, pentru ca mi s-a oferit o sansa nesperata.

Alaturi de ce actor ai vrea sa joci? Care sint favoritii tai?Cu Jean Constantin. M-a fascinat tot timpul. E haios si un mare talent. Dintre actorii favoriti pe primul loc il pun pe Brad Pitt si sper ca intr-o zi sa fiu la fel de cunoscut.

Ai juca intr-un lungmetraj?

O sa joc intr-un lungmetraj. In septembrie incep filmarile pentru „Un balon in forma de inima", iar domnul Bogdan Mustata m-a anuntat ca in prezent se lucreaza la scenariu si ca voi participa si eu.

Pitbull 24 Nov 2008 08:55

Intr-adevär - am citit ambele cärti ale Tatianei Niculescu Bran, "Spovedanie la Tanacu" si "Cartea judecätorilor",am väzut si spectacolul lui Andrei Serban dupä cea dintâi (discutabil, dar mie mi-a pläcut) - categoric, acolo avem un material cinematografic excelent! Dar, cum spinea Pintilie însusi, pe vremea lui 'Prea târziu", într-un interviu: "Atâta vreme cât românii sunt atât de prosti ca sä-mi dea bani, eu am sä-i cheltuiesc!" - asa cä, dacä nu se pogoarä pronia cereascä sä ne scape, näpasta tot ne va lovi. Dupä care, tot cu voia lui Dumnezeu, vom avea si sansa sä-i däm Irinei Cornici filmul pe care-l meritä. In fond, si dupä cazul Annelise Michel s-au fäcut douä filme: "The Exorcism of Emily Rose", si "Requiem" - nu?

All times are GMT +2. The time now is 17:01.