Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Regizori premiati dar cinematografe goale (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94081)

halebardul 16 Jun 2009 14:26

Asta era un topic interesant.

Cate cinematografe mai are tarisoara noastra? Stie cineva?
80, 90?

Pitbull 16 Jun 2009 14:55

Cred cä esti un optimist...

halebardul 16 Jun 2009 15:06

da, ai dreptate, am gasit articolul al carui nume a devenit numele acestui topic
Quote:

Agenţia de ştiri franceză notează că, la finalul dictaturii Ceauşescu, România avea peste 300 de cinematografe. Acum sunt doar 70. Este oferit exemplul unui oraş ca Miercurea Ciuc, unde, momentan, nu funcţionează niciun cinematograf.

illotempore2002 16 Jun 2009 18:19

lasatzi, ca inainte cinematografele erau folosite ca sa ne indoctrineze....mai bine deloc decat spalare de creiere la cinema.
sau ideal, mai bine nu era nici un cinema inainte si erau acum 300

Judex 16 Jun 2009 18:47

Eu ti-am mai zis asta de cateva ori: tu ce-ai in cap, cacat?

corinka 16 Jun 2009 18:48

Originally Posted by illotempore2002:

lasatzi, ca inainte cinematografele erau folosite ca sa ne indoctrineze...

Nu numai. Rolul principal al lor era altul.

Pitbull 24 Jun 2009 08:22

Originally Posted by Judex:

Eu ti-am mai zis asta de cateva ori: tu ce-ai in cap, cacat?

Ai uitat "giräfel"-u'.

Judex 24 Jun 2009 12:40

Cand sunt sucarit pe ea cum eram in ziua respectiva, oha alintaturi gen "girafel". >:)

halebardul 24 Jun 2009 12:56

Cine are un petec de pamant in Bucuresti si putin spirit de initiativa + capital, daca ar face din nou un cinema gen Uranus ar avea mare succes, cred. Bere si mancare si o vizionare de film "select" mai gasesti doar la Motor, da' acolo-s alte hibe. Lipseste asa ceva romanului, pe timp de vara.

halebardul 25 Jun 2009 08:53

>>Salile de cinema, parasite de publicul românesc

Regizorul Corneliu Porumboiu a afirmat, miercuri, la Iasi, ca disparitia multor sali de cinema din tara a dus la scaderea nivelului cultural al oamenilor.

"Ma deranjeaza foarte mult disparitia salilor de cinema si faptul ca, de 20 de ani, publicul românesc a început sa paraseasca putinele sali de cinema care au ramas. Trebuie sa ne recuperam publicul si sa-i prezentam filme care spun o poveste sincera si interesanta", a opinat regizorul premiat recent la Cannes, Corneliu Porumboiu.

El a apreciat ca va ramâne legat trup si suflet de regiunea estica a tarii, Moldova, în special de orasul sau natal Vasluiul, întrucât acolo este sursa de inspiratie.

Vizita la Iasi a regizorului face parte din programul CineFan, care pregateste Festivalul International de Film din cunoscuta urbe a Moldovei.

Tot în cadrul acestei vizite, tânarul regizor îsi va prezenta creatiile în fata studentilor în Aula Magna "Mihai Eminescu" a Universitatii "Al.I. Cuza" din Iasi, unde va organiza cursul "Cum sa faci un film".
Citeste toata stirea in: agerpres
autor: Daniela Malache
21-iun-2009 <<

All times are GMT +2. The time now is 17:24.