![]() |
Re: No comment
Originally Posted by mihaifulger:
|
Eu m-am amuzat si mai mult la fraza:
"In alta ordine de idei, nu am nici cel mai mic respect pentru Kusturica, cu atat mai putin pentru largul siaj pe care acesta l-a creat." Carevasazica, Porumboiu, Mitulescu & co. se trag toti din Kusturica. 8) V-am citat articolul ca mo(n)stra de inadecvare venind din partea unui tanar cultivat si inteligent (Ionut Chiva este un prozator f interesant). @Pitbull Foarte buna observatia ta. |
oameni kre cred k s pricep la toate & tin sa s afle in treaba
asta e boala jurnalismului ro faptul k i chiva e un prozator interesant (cum zice mihai f) nu il face automat un bun filtru pt cinema - it's as simple as that! nu e la curent nici cu trendurile, nici cu ist filmului, nu cunoaste lucruri 'dinauntru', n-are 'grasp on things', nu e in stare sa separe griul d neghina, n-are intuitie, n-are fler etc e o kestie p kre m-am plictisit s-o repet: NU exista transfer d know-how intre bresle! & that's that dar boala nu e numai a lui (mai bine zis, el e doar un simptom al bolii numite mai sus); oare cind dl bucurenci isi da cu parerea dspr orice si opusul sau e mai bine!? :(( |
Inclin sa-ti dau dreptate: nu exista transfer de know-how intre bresle. Insa ceea ce nu pot pricepe defel - si de aceea am si citat aici articolul - este obtuzitatea unui artist talentat in fata unui film precum "A fost sau n-a fost?" sau "Hartia va fi albastra". Desigur, e posibil ca autorul romanului "69" sa nu le fi vazut, doar recunoaste el insusi ca nu prea le are cu filmele...
|
atunci e kiar mai grav: d c mai scrie dspr??
e neprofesionist; orice manual d jurnalism t invatza k tre sa t documentezi inainte sa scrii i mean - kusturica la porumboiu!? really! :lol: |
Chiva dixit: "Nu sunt un cinefil infocat, dar am vazut cateva filme ale "noului val", care e plin de artisti deranjanti." Deranjanti, adica il deranjeaza pe el. 8)
Asadar, textul nu e o analiza, ci o simpla opinie - a se citi "bagare in seama / zeama". :D Ce filme o fi vazut comentatorul nostru, in afara de cele ale lui Puiu, asta ramane un mister... Cat despre Kusturica, iata ce zice junele expert: "Nu am nici cel mai mic respect pentru Kusturica, cu atat mai putin pentru largul siaj pe care acesta l-a creat." De aici inteleg k filmele lui Porumboiu & co. (minus Puiu, desigur) fac parte din "largul siaj" post-kusturicean. (asta o fi adjectivul?) :o Eu astept cu nerabdare dreptul la replica al unui Kusturica ofensat de lipsa de respect fata de opera lui. :D |
Originally Posted by mihaifulger:
|
o observatie interesanta a lui nae caranfil in legatura cu "incartiruirea" tinerilor regizori romani sub umbrela formulei "noul val": "iei 120 de oameni din toata tara, ii pui laolalta si-i numesti batalion" :)
|
Originally Posted by StefanDo:
Mda, asta mi-a zis-o in interviul pe care l-am facut cu el anul trecut, iar aseara a repetat-o pe Realitatea. Suna bine comparatia, insa, fara astfel de "incartiruiri", istoria filmului - sau a oricarei arte - ar arata ca o agenda telefonica. |
All times are GMT +2. The time now is 17:58. |