Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Elephant (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84834)

Ambra Blu 11 Jul 2004 15:12

Originally Posted by marx:

Originally Posted by Ambra Blu:

Doc, is this all you can?

Da bai sulita de toreador, atat pot. Printre picaturi.

Hai sa iti explic gluma, glumetule. Era vorba de un titlu imprumutat de la Samuel Beckett care s-ar traduce prin "Mai multe intepaturi, decit lovituri" adica mai mult ma intepi/ musti cu replicile, decit sa ma lovesti. In alta ordine de idei, "prick" mai inseamna si "puta". Logic, venea asa: "Esti mai mult puta decit lovituri". Pune mina pe un manual de engleza ca altfel vorbesc singur.

Ambra Blu 11 Jul 2004 15:22

Cind cei doi se inspira din picturile lui Caravaggio si chiar din Pieta lui Michelangelo, te astepti sa vezi imagini senine, in spiritul echilibrat al renascentismului.

Ce spune fidela ta memorie?.
Citatul e preluat dintr-o postare pt concursul TIFF (Patimile...).

Si rizi si rizi. Nu imi pune in gura cuvinte-bastarzi (pe care nu le recunosc, that is; nu stiu de ce, dar imi lasi impresia unui om nedumerit, caruia trebuie sa ii explic stuff) ca iti pun si eu in gura alte cuvinte, mai grele, din alea care contin viata. La Michelangelo esti de acord ca e renascentist, da? Si, daca as vrea sa ma joc de-a avocatul diavolului, ti-as spune ca, da, Caravaggio e produsul unei sensibilitati renscentiste care, ulterior, va influenta barocul. Oricum, asta as a sidebar to all this barking, ma plictisesti.

marx 11 Jul 2004 15:32

In alta ordine de idei, "prick" mai inseamna si "puta". Logic, venea asa: "Esti mai mult puta decit lovituri". Pune mina pe un manual de engleza ca altfel vorbesc singur.

Domnu' Leon Levtchi Redivivus, daca nu ma prindeam de jocul tau cu puta, nu te mai apelam ca sulita de toreador.
PS: iti rezista latexul?

Ambra Blu 11 Jul 2004 15:33

Domnu' Leon Levtchi Redivivus, daca nu ma prindeam de jocul tau cu puta, nu te mai apelam ca sulita de toreador.
PS: iti rezista latexul?

Levitchi era domnul cu pricina. Mie imi rezista latexul, insa tatalui tau nu i-a rezistat si asa ai venit tu sa dai din coada pe forumuri.

marx 11 Jul 2004 15:42

Si rizi si rizi. Nu imi pune in gura cuvinte-bastarzi (pe care nu le recunosc, that is; nu stiu de ce, dar imi lasi impresia unui om nedumerit, caruia trebuie sa ii explic stuff) ca iti pun si eu in gura alte cuvinte, mai grele, din alea care contin viata. La Michelangelo esti de acord ca e renascentist, da? Si, daca as vrea sa ma joc de-a avocatul diavolului, ti-as spune ca, da, Caravaggio e produsul unei sensibilitati renscentiste care, ulterior, va influenta barocul. Oricum, asta as a sidebar to all this barking, ma plictisesti.

Si plangi, si razi, si plangi, si mai mananca si tu celuloza,nu doar googlisme.
Caravaggio (Michelangelo Merisi)
Viata: 29 septembrie 1571 - 18 iulie 1610
Curent: Realism
Lucrari reprezentative: "Trisorii" - 1596; "Chemarea Sfantului Matei" - 1599-1600; "Rastignirea Sfantului Petru" - 1600; "Punerea in mormant" - 1602-1603
Inainte de a fi un maestru al clarobscurului si "inventatorul" realismului, Caravaggio este omul asfintitului de Renastere, al ruperii cu idealizarea estetica, cu manierismul unor Tintoretto sau Veronese. Paradoxal, pictorul fara mentori, care recunoaste in natura singurul maestru posibil si nu se lasa subjugat de tendinte si modele estetice, creaza o scoala care va domina pictura inceputului de secol XVII si care va influenta indeosebi marea pictura olandeza din Secolul ei de Aur.

Mai trebuie sa cunosti ca acest Caravaggio traia in plin manierism(Parmigianino,Pontormo). Renasterea era in agonie de vreo 5o de ani, si cum se intampla in vremuri tulburi, atipiile se nasc in cascada.
Iti pot face trimitere la orice carte de istoria artei recunoscuta unde vei citi negru/alb ca Michelangelo Merisi (uneori, apare si ca Merigi) zis Caravaggio este un pictor desprins complet de stilul renascentist.

Bonus: http://www.kfki.hu/~arthp/bio/c/caravagg/biograph.html

marx 11 Jul 2004 15:47

Mie imi rezista latexul, insa tatalui tau nu i-a rezistat si asa ai venit tu sa dai din coada pe forumuri.

Mda. Trimiterile tale prea personale ma dezgusta. Sper sa nu-ti fi patat prea mult onorabila ta rochitza de diva forumista. Imi cer scuze si-ti arunc un buchet de flori. La denumiri nu ma pricep.

Ambra Blu 11 Jul 2004 15:54

Si plangi, si razi, si plangi, si mai mananca si tu celuloza,nu doar googlisme.

Iar stai pe capul oamenilor cu dictionarele deschise in fata? Ce dracul, domnul doctor, nu mai ai alte fete in fata carora sa tinjesti in van? Chiar trebuie sa imi servesti fise de lectura? Nu stii ca oricine prefera un futai sanatos (cartea propriu-zisa) unei labe obosite (conspectul tau)? Trebuie sa ma retrag, aud cintecu' sirenei la ferastra de Yahoo Messenger! Oricum, draga Odysseus, nu plinge dupa mine, ai si alti mateloti cu care sa va cautati impreuna lina de aur.

marx 11 Jul 2004 16:07

Iar stai pe capul oamenilor cu dictionarele deschise in fata? Ce dracul, domnul doctor, nu mai ai alte fete in fata carora sa tinjesti in van? Chiar trebuie sa imi servesti fise de lectura? Nu stii ca oricine prefera un futai sanatos (cartea propriu-zisa) unei labe obosite (conspectul tau)? Trebuie sa ma retrag, aud cintecu' sirenei la ferastra de Yahoo Messenger! Oricum, draga Odysseus, nu plinge dupa mine, ai si alti mateloti cu care sa va cautati impreuna lina de aur.

.
Deocamdata "laba mea obosita" e identica cu "futaiul sanatos". Tu probabil esti in cautarea unicului testicol pierdut. Poate chiar in carul cu fan.
(as face un film cu Iason tavalind-o pe Ambra prin lana de aur, dar mi-e teama sa nu ti se astupe toate orificiile).

Ambra Blu 11 Jul 2004 18:14

Deocamdata "laba mea obosita" e identica cu "futaiul sanatos". Tu probabil esti in cautarea unicului testicol pierdut. Poate chiar in carul cu fan.
(as face un film cu Iason tavalind-o pe Ambra prin lana de aur, dar mi-e teama sa nu ti se astupe toate orificiile).

Ti-am dat exemplul lui Odysseus nu pentru ca, fereasca sfintul, nu as fi stiut cine ii conducea pe argonauti, ci pentru ca mi se pare ca te identifici mult mai usor cu hoinarul peste mari, in cautare de Ithaca in care sa te slobozesti si tu o data, ca Robinson din "Vineri si limburile pacificului". In cazul tau, mi-e teama ca regresus ad uterum va trece mai intii prin furcile caudine ale unui vagina dentata, si in loc de Vineri si limburile pacificului, odiseea ta va esua in Marx si limbile pacificului. Ai grija sa nu intri in deriva undeva in punto fijo, pentru ca, acolo, orice coprofag (sau era lotofag?) temporar se transforma intr-un coprofaggot full time/ perpetuu.

PS: Bine ca mi-ai amintit (printr-un tablou de inspiratie Hieronymus Bosch) ca mi-am pierdut testicolul in confruntarea cu tine. Mi-l dai inapoi, sau il tii sa ai si tu ce sa ti sa balangane in chiloti?

marx 12 Jul 2004 13:53

Ti-am dat exemplul lui Odysseus nu pentru ca, fereasca sfintul, nu as fi stiut cine ii conducea pe argonauti, ci pentru ca mi se pare ca te identifici mult mai usor cu hoinarul peste mari, in cautare de Ithaca in care sa te slobozesti si tu o data, ca Robinson din "Vineri si limburile pacificului". In cazul tau, mi-e teama ca regresus ad uterum va trece mai intii prin furcile caudine ale unui vagina dentata, si in loc de Vineri si limburile pacificului, odiseea ta va esua in Marx si limbile pacificului. Ai grija sa nu intri in deriva undeva in punto fijo, pentru ca, acolo, orice coprofag (sau era lotofag?) temporar se transforma intr-un coprofaggot full time/ perpetuu.

PS: Bine ca mi-ai amintit (printr-un tablou de inspiratie Hieronymus Bosch) ca mi-am pierdut testicolul in confruntarea cu tine. Mi-l dai inapoi, sau il tii sa ai si tu ce sa ti sa balangane in chiloti?

Te-ai dat si in scranciob pana ai ametit, ai facut si baloane de sapun pt zambete de fetitze, te-ai uitat si la desene animate renascentiste, ai stat si cu limba la soare sa ti se usuce coprolul. Ti-a fost de-ajuns. Acum multumeste publicului ca te-a privit si cere cate un betigas de scobit in nas drept recompensa.

PS: Te-ai ingaurit in scrot cu un Bosch?

Gaandalf 12 Jul 2004 14:24

de observat cat de "deviat" poate fi marx la subiectul de fatza ... :shock:
undeva ... akolo, afara sunt nishte oameni cu halate albe care il cauta cu disperare pe marx sa-l bage la locul lui la spitalul 9 sectzia : agitatzi ...

Ambra Blu 12 Jul 2004 15:02

Acum multumeste publicului ca te-a privit si cere cate un betigas de scobit in nas drept recompensa.

Multumesc pantalonilor care mi-ai sustinut pula.

alexedi 14 Jul 2004 21:08

Iooooi Doomnie!

Ma intreb daca Ambra Blu se masturbeaza citindu-si propriile mesaje de pe cinemagia. In orice caz, probabil ca nu emite 'mmmm'-uri si 'aaah'-uri, ci 'goodness i am soon going to succumb to acmes of sensual pleasure'.

herbert 30 Jul 2004 02:02

mai, lume cinefila, ati uitat complet de Elephant! ce revarsare de "inteligenta" & "estetica" a jegului pe acest topic. chiar nu merita o asemenea deturnare Gus Van Sant.
vazut si eu filmu', mai tarziu, dar a meritat sa-l "vanez". Elegant, de o inteligenta neostentativa... mi-a placut. nu-l ratati cei care inca nu l-ati vazut.

Blanche 23 Aug 2004 17:31

Frumos film ….Eu abia acum l-am vazut, si tare rau imi pare ca n-am apucat sa-l vad la cinema.

Ati observat faza cu tricourile si animalele de pe tricouri ? Dar tricoul cu «Lifeguard » ?

Apropo de titlu … cica e de asemenea o trimitere la mascota republicanilor :). Asa o fi ?

raptor 23 Aug 2004 21:42

Mi se apre mie sau a dezertat marx?

Ar fi mare pacat.
Fara gluma.

Alex Leo Serban 24 Aug 2004 10:03

chiar si mie imi pare rau ca a disparut marx! era o picatura capitala (!) de supa de rata (!!) intr-o ciorba (de burta) de pareri...
dar v-ati gindit k poate e in continuare, sub alt nume (pe modelul marcu=herbert)? ;)
vede, citeste si se distreaza :D

herbert 24 Aug 2004 15:16

Originally Posted by Alex Leo Serban:

chiar si mie imi pare rau ca a disparut marx! era o picatura capitala (!) de supa de rata (!!) intr-o ciorba (de burta) de pareri...
dar v-ati gindit k poate e in continuare, sub alt nume (pe modelul marcu=herbert)? ;)
vede, citeste si se distreaza :D

mai ALS-ule, stiam ca una din obsesiile tale declarate este filmul? acum vad ca este si... bietul Marcu - pe unde o fi fiind??? te-a fascinat, te-a complexat, te-a sedus cumva?...
ce ai cu mine, omule, de ma tot rebotezi? vrei sa ma supar? sa devin rau, veninos, violent?... crezi ca e prea multa liniste & cumsecadenie pe acest forum? norocu' tau e ca ma stapanesc, tolerant si intelegator fiind :P
P.S. mai, ce memorie gustativa trebuie sa ai ca sa faci o distinctie atat de clara, evidenta si transmisibila intre o supa de rata si o ciorba de burta! stiam ca te pricepi mai mult la salate :D

Ilila 09 Sep 2004 12:42

Originally Posted by KORBEN:

AR MAI FI9 DE REPROSAT CA MUZICA, DESI SUPERBA A FOST ALEASA PT CA IN CREIERUL LUI MIC SI FURACIOS VAN SANT A GASIT`O NAZISTA

Am incercat sa ascult 'sonata lunii' dupa ce am vazut filmul... nu am reusit sa ma detasez de imaginile masacrului de la sfarsit. Oare nu se putea realiza filmul fara aceasta implicare a muzicii clasice?

Ilila 09 Sep 2004 13:03

Losing the narcissist is no different to any other major loss in life. It provokes a cycle of bereavement and grief. This cycle has 4 phases: denial, rage, sadness and acceptance.

:) ar merita scris pe usa de la intrare astfel incat, cand pleci de acasa sa-ti amintesti "sa accepti" (economie de timp si emotii).

MinRep 09 Sep 2004 17:37

Originally Posted by Ilila:

Am incercat sa ascult 'sonata lunii' dupa ce am vazut filmul... nu am reusit sa ma detasez de imaginile masacrului de la sfarsit. Oare nu se putea realiza filmul fara aceasta implicare a muzicii clasice?

Bineinteles, filmul se putea realiza fara muzica clasica. Dar "Sonata lunii" e perfecta pentru scenele in care personajele merg si merg si iar merg... Eu nu am asociat niciodata, dupa ce am vazut "Elephant", pe Beethoven cu masacrul, ci cu elevii mergand (si mergand si iar mergand...) Cam acelasi efect il lasa si "Gerry" lui Arvo Part...

Daca vrei sa scapi de imaginile masacrului (;)) uita-te la "Confessions Of A Dangerous Mind" - "Sonata lunii" folosita (aproape) cu totul altfel.

P.S.: Funny fact: E pe Discovery o reclama la un documentar despre Hitler, pe fundal auzindu-se - evident, ce altceva! - "Sonata lunii"...

Ilila 13 Sep 2004 16:16

Originally Posted by MinRep:

...uita-te la "Confessions Of A Dangerous Mind" - "Sonata lunii" folosita (aproape) cu totul altfel.

mersi, minrep... am retinut ideea

ulrich 21 Sep 2004 10:42

Eu nu am asociat niciodata, dupa ce am vazut "Elephant", pe Beethoven cu masacrul, ci cu elevii mergand (si mergand si iar mergand...)

nu,nu e deloc asa.tocmai aici se vede dualitatea muzicii lui beethoven.

Ilila 21 Sep 2004 12:42

adica ce nu e deloc asa? la ce referi spunand dualitate?

ulrich 21 Sep 2004 18:35

chiar si in piesele astea,delicate si elegante,se vede cum colcaie potentialul nevrotic,nelinistitor si amenintator al muzicii beethoveniene(fireste,discutia despre dubla fata a muzicii lui b.-benefica si malefica-a inceput de la "portocala..'...ba nu,de cand nazistii au preluat simfonia a IX-a pe post de imn neoficial,alaturi de horst wessel lied.simf.a 9-a a ajuns acum imn al europei,deci...)

Ilila 23 Sep 2004 10:57

Originally Posted by ulrich:

chiar si in piesele astea,delicate si elegante,se vede cum colcaie potentialul nevrotic,nelinistitor si amenintator al muzicii beethoveniene

hm, ar merita extinsa discutia, ... despre muzica 'background' si ce se afla in prim plan

MinRep 24 Sep 2004 16:45

Originally Posted by ulrich:

Eu nu am asociat niciodata, dupa ce am vazut "Elephant", pe Beethoven cu masacrul, ci cu elevii mergand (si mergand si iar mergand...)

nu,nu e deloc asa.tocmai aici se vede dualitatea muzicii lui beethoven.

Nu stiu ce sa zic... Din cate imi amintesc, cat timp cei doi impuscau oameni nu se auzea Beethoven (s-ar putea sa gresesc, dar nu cred...) In nici un caz nu cred ca Van Sant a folosit muzica pentru ca i s-a parut a fi nazista sau malefica sau ca incita la violenta or whatever. Sunt de acord ca exista o dualitate in muzica lui Beethoven, dar nu cred ca in felul in care spui tu.

Stanley Kubrick zicea (intr-un interviu cu Michael Cement), ca faptul ca personajului principal din "Portocala mecanica" ii place Beethoven vrea sa spuna ca (scuzati...) cultura nu a reusit sa "educe" din punct de vedre moral tinerii. Dar pana si in film, Alex DeLarge striga "Beethoven nu a facut nici un rau. El doar a compus muzica". Pe de alta parte, "Simfonia a noua" este o coloana sonora grozava, avand in vedere ca tema liberului arbitru este pusa in discutie. Iar "Simfonia a cincea" este si mai subtil folosita: cele patru note ale sonerie, ca o previziune sumbra... Dar ne indepartam de subiect.

Revenind la "Elephant", imi vine greu sa cred ca ii vine cuiva sa ia in mana un Kalasnikov si sa se apuca sa imprastie gloante in creierii colegilor. In general, tinerii (cred eu...) sunt ori influentati pozitiv de muzica lui Beethoven (si muzica clasica in general), ori raman indiferenti. Si asta am si zis de cei doi criminali din "Elephant": ca se chinuie sa cante "Sonata lunii", ca se uita la documentare despre Hitler, ca vorbesc cu parintii etc. le e tot una...

Astfel, mie mi se pare ca Van Sant foloseste Beethoven pentru a crea un aer monoton, anuland violenta, fara sa exprime optimism. Muzica lui Beethoven se ridica mult deasupra noastra a oamenilor, tintind inspre cerul prezentat la inceput si la sfarsit. Exista riscul sa provoace indiferenta la un eveniment atat de sinsitru, singurul minus pe care il vad in folosirea acestei muzici.

P.S.: Dualitatea nu e atat in muzica, cat in modul in care unii o folosesc. Nu e vina lui Beethoven sau Wagner ca lui Hitler ii placea (se spune) opera lor. Daca vreti Beethoven pur, duceti-va la un concert sau uitati-va la "Cazul Furtwangler"... Daca vreti sa-l vedeti folosit altfel, provocator, uitati-ca la "Elephant" sau "Portocala mecanica".

P.P.S.: Sunt curios ce parere va face Arvo Part dupa ce vedeti "Gerry"...

lhada 28 Sep 2004 00:38

Vreau sa ma adresez in primul rand celor care vorbesc despre ideea filmului. Care idee? Unde e ideea??? Eu nu am vazut decat un mare cliseu. V-a gadilat simtul de roman sau european ceea ce ati vazut?
Am rezistat la filmul asta deoarece nu am stiut la ce sa ma astept, nu stiam absolut nimic despre el cand l-am vazut.
I-am dat o sansa deoarece nu parea un film cu liceeni americani....bla bla. Oricum doar ritmul sa-l schimbi si devine Yet Another Teen Movie With Guns.

K's 28 Sep 2004 09:28

Originally Posted by lhada:

Oricum doar ritmul sa-l schimbi si devine Yet Another Teen Movie With Guns.

Exceptind ritmul, mai sint replicile, repetarea (obsesiva! a) unor cadre din alta perspectiva, atmosfera (spre care converg mai multe elemente), per total ceea ce transmite si senzatia pe care o lasa.
Amputat de oricare dintre elementele astea, tot nu-i Another Teen Movie With Guns.

MinRep 28 Sep 2004 11:40

Originally Posted by Idaha:

[...] Yet Another Teen Movie With Guns

Hmm... Haven't seen too many of these...

Cat despre idee sau - ma rog - de ce trebuie vazut filmul, de ce unii il considera 'o capodopera' si alte-alea... vezi cele 5 pagini de dinainte...

ricutza 09 May 2005 23:35

am reusit sa vad si eu intr-un final Elephant....
Recunosc ca stilul regizorului m-a socat initial, iar sfarsitul filmului m-a luat total prin surprindere, cu toate astea mi-a placut foarte mult...
mi-au placut momentlee in care personajele merg singure pe culoar...practic fiecare dintre tineri este lasat singur...si prin faptul ca singuratatea nu e oprita prin taietura, e transmisa si starea de apasare pe care o exercita singuratatea...mi se pare ca asta este unele din problemele adolescentilor si este genial surprinsa...si mai sunt si cadrele destul de largi, si personajul in centru, ca sa vezi cum golul coridoarelor il cuprinde...
m-au mai impresionat foarte tare momentele in care aparatul se plimba prin diverse sali si descopera personajele in mediul lor...totul pare foarte natural...simti foarte bine si personajele si spatiul desi multe lucruri sunt nerealiste (mi-e foarte greu sa cred ca intr-un liceu american ce este atat de mare, coridoarele pot fi atat de goale...dar asta efectiv nici nu mai conteaza)...
mda...incredibila regie....

vladvaidianu 17 May 2005 19:07

Elephant-mai inteligent dar mai plictisitor decat disputa dintre ab si marx

keyzer soze 27 May 2005 09:00

Originally Posted by vladvaidianu:

Elephant-mai inteligent dar mai plictisitor decat disputa dintre ab si marx

am ras la asta

Bugz 30 May 2005 20:55

cel mai mult m a speriat la filmu asta faptu ca si a impuscat ala fratele la sfarsit si modul in cae a fost redata viziunea fiecarui personaj asupra incidentului...super tare

Leonard 29 Jun 2005 06:10

revãzut ieri la motoare. parcã nu m-a mai impresionat ca prima datã, nici mãcar sfîrºitul n-a mai fost deloc ºocant. orice impact ar avea la o primã vizionare, dacã nu-ºi menþine tonusul la re-vedere, degeaba. un film care 'trebuia fãcut' ºi cam atît.
ce mi-a sãrit în evidenþã mai mult acum e 95% filmarea din spate a personajelor cu trav-înainte permanent

6,5/10 (7 fusese la prima)

M0n0 29 Jun 2005 10:02

Originally Posted by Leonard:

ce mi-a sãrit în evidenþã mai mult acum e 95% filmarea din spate a personajelor cu trav-înainte permanent

6,5/10 (7 fusese la prima)

Visiune par-derrier (dindarat, ca sa nu spun din fund) este folosit si in romanele de tip doric/traditional/obiectiv...probabil domnului...Gus van Sant ii place sa scrie romane de tip traditional ("Ion", "Baltagul", "Mara"de Ion Salvici)

16mm 17 Aug 2005 02:29

slightly offtopic

[ion e considerat roman modern in manualele studiate acum. (aceleasi care nu ii invita pe de-alde sadoveanu, goga, rebreanu, arghezi in partea dorsala adica unde-ar trebui). vezi analiza psihologica. taranul roman are profunssssiiiime si Greutate sufleteasca. la fel si morometele. miezul literaturii, ce sa spun. Tzara, Naum, Vinea: lor le este dedicate un rand pt c-au ridicat avangarda mondiala. nevermind)

iar viziunea dindarat de ce ar fi o treaba traditionala si nu o simpla marca a obiectivitatii?

Ambra Blu 17 Aug 2005 02:50

Re: slightly offtopic

Originally Posted by 16mm:

(aceleasi care nu ii invita pe de-alde sadoveanu, goga, rebreanu, arghezi in partea dorsala adica unde-ar trebui). . . la fel si morometele. miezul literaturii, ce sa spun. Tzara, Naum, Vinea: lor le sunt dedicate un rand pt c-au ridicat avangarda mondiala. nevermind)

Vorbesti exact ca o pustoiaca in clasa a 12-a. Compari niste grei - Arghezi, Morometii - cu niste avangardisti de talia lui Vinea (macar daca l-ai fi inclus si pe Max Blecher in combinatie, da' tind sa cred ca de asta nu invatati inca intr-a doispea) de care nu se pomeneste nici macar in afara ca de Ernst, Chirico sau Bunuel.

PS: Si vezi ca lor le este dedicat un rind.

16mm 17 Aug 2005 02:54

mult offtopic: blecher l-am citit intr-a 9a. da, merita mentionat. dar ei de ce ar fi minori?!? si manualele de ce ar merge pe linia in care se ineaca de zeci de ani plus cartarescu elle revelation?! sunt o pustoaica de a12a deci vorbesc cum trebe. fara sa pretind c-as sti mai mult decat ce-am citit/vazut pana acum.

arghezi si morometii pt ca altceva nu se citeste in ultimul timp. arghezi a facut arta poetica toata viata. dar arta?! morometele e bine sa ramana acolo unde-i locul. si sa nu mai dam acelasi examen pe care l-am avut intr-a 8a. iar de blecher si vian si borges nu trebuie sa se auda de la profesori ambitiosi pe sub mana, la naiba.

later edit: rescris. multumesc.

Ambra Blu 17 Aug 2005 03:51

arghezi si morometii pt ca altceva nu se citeste in ultimul timp. arghezi a facut arta poetica toata viata. dar arta?! morometele e bine sa ramana acolo unde-i locul.

Ce cititi voi la liceu nu ma intereseaza. Am trecut si eu prin el si am auzit de grupul-copiilor-care-citesc-sub- banci-carti-superpizda saluta profesorii-da- treaba-de-la-care-le-au-imprumutat. Ce nu stiu eu insa e unde e locul lui Moromete, poate imi explici tu, cu toate cuvintele pe care le-ai invatat pina in clasa a doispea.

Si, doi, macar daca ar fi putut toti comis voiajorii astia prin literatura (Urmuz, Naum & Co) sa cintareasca in cuvinte greutatea lui Arghezi in aur. Ce e amuzant, e ca tocmai aripa asta de avangardisti si l-ar fi apropriat pe Arghezi, numa' ca, el, deh, n-a avut altceva de propus pentru 'Unu' decit 'Plugul'.

Uf, gata, m-am plictisit de atita balmajeala literara.

16mm 17 Aug 2005 09:51

nu ma pot abtine, ma leg de piciorul unei discutii si asa inutile, bazata pe subiectivitati de carcasa si lipsita de multe argumente pentru ca...

nu cred ca dezacordul meu e problema, greseala a fost recunoscuta si o consider de neiertat, explicatia e simpla dar pt ca nu merita scuza ii sta bine inafara forumului

problema mea o postez aici din inertie - atitudini de genul... ar trebuie sa-ti pese macar un dram (oricum afisarea e ipocrita and you don't need me to tell you that), pt ca noi -scuza-ma: grupul elevilor de liceu proaspat terminat-, constituim un grup tinta a ceea ce presupun ca scrii si regizezi (articolele langa ovi bufnila: pe asta NU o voi comenta). clientul nostru: stapanul nostru, btw.

daca-s fi exponenta unui grup sucit... asta da, pt ca nu ma inscriu ultimului sondaj vehiculat prin ghiduri tv cu grup tinta 11-18 ani care-l elogiaza pe G. alta fasole de mar. vin sa o confirm totusi din ce mi-a fost dat sa vad in jur. ca pana si copiii care fac teatru de ani de zile prin trupe de liceu habar n-au ca visniec e roman.

am schimbat 2 scoli (de Elita) unde am intalnit 1 profesor genial(care m-a exmatriculat de alftel), restul lepre de 25 de ani in scaun: oameni care gandeau in mare parte ca si tine. si care nu predau decat fragmente convenabile.

si ceea ce nu-mi pot explica mai e: ce principii trebuie incalcate sa castigi cu gainasighilotina cand arghezi a fost ce-a fost si e prezentat intr-un cu totul alt fel in manual, iar Tu-l Determini greu. asemeni lui sadoveanu, care a fost propus pt nobel, pe cand eliade nu. (nu e un argument, nu voi spune ca a pictat prost khalo, de ex.) de aici porneau injuraturile mele, de la o cenzura in manuale, de romana si istorie, de la alte lumini si lasere.

si sa aduci vorba de ernst si de chirico(care ce treaba ar avea intr-un manual de Romana?) cand probabil 0.1% din cei ce si-ar dori au acces la Scrierilor lor, nu e argument. asa cum n-a fost nici varsta. blecher e atat de rar si super pisda ca n-ai cum altfel sa-l primesti.

ca idee: vei face filme pana la 90 de ani, cate 5 pe an ca greul aurit?

o pustoaica aiurita, care culmea: a venit aici sa invete. nevermind (again).

PS: last i checked, unu se scria asa. si era o chestie minora si sporadica, tzara nu.

later edit(i so love this): morometelui ii sta bine in spatele jurnalului fericirii.

Ambra Blu 17 Aug 2005 11:17

pt ca noi -scuza-ma: grupul elevilor de liceu proaspat terminat-, constituim un grup tinta a ceea ce presupun ca scrii si regizezi (articolele langa ovi bufnila: pe asta NU o voi comenta).

Regret, proaspetii absolventi de liceu nu intra in targetul a ceea ce scriu si regizez eu. Mai adauga-le citeva clase.

si ceea ce nu-mi pot explica mai e: ce principii trebuie incalcate sa castigi cu gainasighilotina cand arghezi a fost ce-a fost si e prezentat intr-un cu totul alt fel in manual, i-ar Tu-l Determini greu.

Iar eu il determin greu.
Totusi, unde e logica? Care e legatura intre Gaina si Ghilotina si Arghezi? Apropo de Arghezi, cite poezii de el ai citit, de fapt, sa il cataloghezi asa de repede ca poet prost?

And then again, ce treaba are una cu alta?

later edit(i so love this): morometelui ii sta bine in spatele jurnalului fericirii.

Like, whatever.

16mm 17 Aug 2005 11:37

pt ca noi -scuza-ma: grupul elevilor de liceu proaspat terminat-, constituim un grup tinta a ceea ce presupun ca scrii si regizezi (articolele langa ovi bufnila: pe asta NU o voi comenta).

Regret, proaspetii absolventi de liceu nu intra in targetul a ceea ce scriu si regizez eu. Mai adauga-le citeva clase.

elitist, won't you say?!?

si ceea ce nu-mi pot explica mai e: ce principii trebuie incalcate sa castigi cu gainasighilotina cand arghezi a fost ce-a fost si e prezentat intr-un cu totul alt fel in manual, i-ar Tu-l Determini greu.

Iar eu il determin greu.
Totusi, unde e logica? Care e legatura intre Gaina si Ghilotina si Arghezi? Apropo de Arghezi, cite poezii de el ai citit, de fapt, sa il cataloghezi asa de repede ca poet prost?

nu am catalogat pe nimeni ca fiind prost. nu sunt in masura sa fac asta, asa cum foarte multi oameni nu sunt. (nu vorbeam de cum? ci de ce?) am zis ca manualele ar trebui sa nu-l mai ridice in slavi si sa-l cosidere modernist, implementand ideea ca fara el nu exista literatura romaneasca. asemeni altora.

din bube, mucegaiuri si noroi: o doctrina rosie vehiculata in biografii razlete.

destule.

And then again, ce treaba are una cu alta?

opera argheziana. nevermind, a fost o lovitura sub centura, oricum.

Like, whatever.

[/quote]

indeed.

Ambra Blu 17 Aug 2005 12:04

Da, deci Elephant e un film prea belea.

vladvaidianu 17 Aug 2005 16:47

Elephant devine cel mai interesant topic pe langa subiect.... :D

nume 17 Aug 2005 17:43

Ce cititi voi la liceu nu ma intereseaza. Am trecut si eu prin el si am auzit de grupul-copiilor-care-citesc-sub- banci-carti-superpizda saluta profesorii-da- treaba-de-la-care-le-au-imprumutat.

:lol:

alex2 17 Aug 2005 19:34

:lol:
biata literatura... :lol: si bietul elefant :lol:

M0n0 17 Aug 2005 22:10

Da...ontopic...m-am uitat si eu in sfarsit la filmul asta...
e destept...dar in special din partea lui Van Sant si nu a actorilor (care au fost mediocri...probabil first time actors) sau mai stiu eu ce...aparent omului astuia ii plac dublele lungi...cred ca e filmul cu cele mai lungi duble pe care le-am vazut...in filmul asta regizorul e personajul principal...care a vrut sa arate cat mai artistic cum arata un "razboi" intr-o scoala din America...copii aia doi clar nu erau intregi la minte...dar unu din ei (nush cum ii zice) avea si oleaca de briliantza in el (stia sa cante Fur Elise la pian...si inca bine)...

Un film sumbru care te marcheaza cu un regizat pe masura...

All times are GMT +2. The time now is 04:38.