Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Filmele cu cel mai IMPREVIZIBIL sfarsit (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=81859)

Prince of Persia 25 Mar 2007 18:21

seria saw are finaluri imprevizibile shi the butterfly effect, identity, pirates of the carribean 2. dar cele maiimprevizibile finaluri are serialul Lost.

manai 26 Mar 2007 09:58

A mentionat careva Primal Fear,Ed Norton face un super rol acolo si finalul e cu adevarat imprevizibil.

crin3l 26 Mar 2007 16:05

Sa incep cu ceva nou ... Lucky Number Slevin , apoi The others , The sixth sense , shi mai sunt multe

Pitbull 26 Mar 2007 16:19

...mä uitam la el cu fi-miu, prin 2000, si la final ziceam amândoi: "Bun, mä, marfä filmu', päcat c-au dat cu mucii-n fasole acuma la sfârsit, de l-au fäcut asa didactic si siropos."
Si când colo... ;)

- Vanity... Definitely, my favorite sin. He, he! :happy:
..."Paint it Black", Rolling Stones

"Devil's Advocate", Taylor Hackford

aayana 31 Mar 2007 21:42

Mi-am adus aminte de http://imdb.com/title/tt0219822/
Imprevizibil final si chiar comic (cu cei doi melci )

Neuptolem 14 Apr 2007 22:20

"Stay"/ "Apocalypto"
Altele nu-mi vin acum in minte...

neanae 14 Apr 2007 22:53

wicker man, salariul groazei, the killing.

silver_boy 15 Apr 2007 01:14

The Departed, Oldboy, Dangerous Liaisons, The Machinist, Adaptation, American Beauty, Brazil, The Others, K-Pax, Age of Innocence, Steaua-Dinamo (2-4) , toate episoadele din serialul ala de pe Protv "Povestiri din criptã" , toate episoadele din serialul Zona Crepuscularã, pe care un amic (la fel de mic, pe-atunci) îl poreclise, involuntar, Zona Crescupularã, plus alte 1000 de filme (toate bune si frumoase) ca orice film cu final imprevizibil, vai ce topic idiot

Alex Leo Serban 15 Apr 2007 05:49

'dangerous liaisons' si 'age of innocence'!? wtf - astea au fost carti inainte!? s presupune k n-ar trebui sa fie atit d 'imprevizibil' finalu lor :w00t:

cre k am mai postat p topicu asta si-am dat km aceleasi titluri - da here we go again: 'the usual suspects' e - pt mine - 'master of the game' la cap asta!
dar dk e sa iau un film of all time kre tops everything, atunci aleg si eu - k aayana - 'ordet' al lu DREYER :love: cu precizarea k, aici, termenu d 'imprevizibil' e lame: finalu e pur si simplu mind-blowing!

silver_boy 15 Apr 2007 14:37

Originally Posted by Alex Leo Serban:

'dangerous liaisons' si 'age of innocence'!? wtf - astea au fost carti inainte!? s presupune k n-ar trebui sa fie atit d 'imprevizibil' finalu lor :w00t:

asta daca nu procedezi "americaneste" -:
and be seriousley, citi au citit - inainte de film ( la noi ) Francois Choderlos de Lacrlos and Edith Wharton?

Azgard 19 Apr 2007 14:26

Sa vedem... Pai ar fi: The 6th sense; The others; Fight Club; The ring si as putea tine-o tot asa, dar vad ca la toate la care m-am gandit eu s-au mai gandit si alti inainte. Inchei totusi cu Departed. Cine se astepta la atatea capete zburate?

illotempore2002 20 Apr 2007 16:10

Dogville.
Cine s-ar fi asteptat ca biata Rose (parca asa se numea personajul feminin central), indelung umilita, inuman tratata, avea de fapt atata putere incat ii putea spulbera pe toti (ceea ce a si facut?)?

Cel mai uimitor sfarsit ever.

Ar mai fi desigur, Fight Club, dar subiectul in sine (al dedublarii), si mai ales patologiile, sunt de cele mai multe ori prilej de uimire!

lady_mystyque 04 May 2007 10:41

subscriu pentru memento !!!!! tot filmul pare un sfarsit imprevizibil :w00t: continui cu fight club si primal fear! ar mai fi si butterfly efect hmm......
si The prestige mai degraba incurcat si de neinteles decat imprevizibil eu una inca nu m-am lamurit care moare care traieste si cate clone sunt... :huh: presupun ca trebuie sa-l vad iar.

gionloc 04 May 2007 10:49

Originally Posted by illotempore2002:

Dogville.
Cine s-ar fi asteptat ca biata Rose (parca asa se numea personajul feminin central), indelung umilita, inuman tratata, avea de fapt atata putere incat ii putea spulbera pe toti (ceea ce a si facut?)?

unde se vede cit timp a pierdut neanae de pomana pe un topic alaturat astuia!

illotempore2002 04 May 2007 10:53

da-mi link te rog catre topic-ul cu pricina...ca sa intzeleg la ce te referi, darling!

copilu0 13 May 2007 00:21

eu cred ca unul dintre filmele cu final imprevizibil a fost SAW1 dar si urmatoarele 2 si 3(acestea ceva mai putin)

RIP 13 May 2007 00:27

Originally Posted by copilu0:

eu cred ca unul dintre filmele cu final imprevizibil a fost SAW1 dar si urmatoarele 2 si 3(acestea ceva mai putin)

:shock: pustani casapiti, macelariti, schiloditi, ramblagiti si chinuiti :? , imprevizibil, mie una nu mi s-a parut .

Raman la antologicul "Usual suspects", acu 8 ani cand l-am vazut finalul mi s-a parut genial. La ora actuala imi merge in continuare . :happy:

Pitbull 13 May 2007 01:18

Originally Posted by RIP:

Raman la antologicul "Usual suspects", acu 8 ani cand l-am vazut finalul mi s-a parut genial. La ora actuala imi merge in continuare . :happy:

Nu l-am väzut, dar din ce-am auzit despre el, deduc cä ai dreptate. Insä, din aceleasi surse, am auzit cä ACEL final e pastisat în "The Illusionist"- care, din parte-i, ar putea sä inspire un topic aparte: "Filme cu cel mai PREVIZIBVIL sfârsit".

Henry Chinasky 15 May 2007 21:55

Broken Flowers. Lucrurile au ramas "ca in tren".

aayana 17 May 2007 01:33

"Legaturi bolnavicioase"?

Pitbull 17 May 2007 10:46

Huh? :huh:
Ce era imprevizibil acolo?

aayana 17 May 2007 11:59

Ori n-a fost tras filmul meu pana la capat ori s-a terminat cam brusc, efectiv nu mai stiu cum s-a terminat :shock:

devil_doll 17 May 2007 19:57

Originally Posted by aayana:

"Legaturi bolnavicioase"?

eu am trait cu impresia tot filmul ca nu este o poveste care merita spusa..premisa e plicticoasa, coapta si rascoapta (sunt alte cinci filme p aceeasi tema mult mai bine spusa) iar finalul nu face decat sa plasezse actiunea la punctul initial..tot cu sandu a ramas.. :hmm: care mie imi suna a varul sandel...

final imprevizibil are de un par example adaptation, daca a apucat s il vada cineva. felul abrupt in care se incheie povestea, reusind sa rezolve dintr-un foc problema scenaristului si destinele personajelor mi s-a parut delirant :shock:

aayana 18 May 2007 01:31

Devil_doll,
Ce alte filme romanesti similare cu Legaturi Bolnavicioase mai stii?
Eu una nu ma omor dupa el insa cunosc oameni care au fost super incantati ca s=a facut si-n Romania asa film :huh:

Pitbull 18 May 2007 11:21

Cum faza cu "sfârsitul imprevizibil" nu s-a confirmat, dar voi douä aveti totusi lucruri de spus despre film, vä invit la etajul cinci, "Cinematografia româneascä", usa pe care scrie "Legäturi bolnävicioase" (e pe culoar, mult mai încolo, dupä ce dai coltul, si încä un colt, si înc-un colt - tocmai pe pagina a patra).
Sau, dacä nu suferiti de claustrofobie, puteti lua liftul direct, de aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...6535&start=200

aayana 18 May 2007 13:04

Pitbull, what happened to you, mami? :hmm:

Pitbull 18 May 2007 14:56

Päi s-a heppändat cä as wish sä speakati on-topic, tati.
'ere-saddle.*

Lucky Luciano 25 Jun 2007 02:40

A Ma Soeur (Fat Girl). Film anuntat ca avand un final socant si intra-devar este, desi in parte si pentru ca are o legatura cam vaga cu restul filmului, cel mult intr-un mod metaforic cam fortat. Regizoarea a marturisit a fost in criza de timp cu filmarile asa ca asta ar putea fi o explicatie pentru un final cam grabit, prerea mea.
A si nu zic in ce consta, mai bine uitati-va la film.

Spoorloos (The Vanishing). Atat de simplu nici nu m-asteptam. Un om este confruntat de cel care ii rapise sotia cu mult timp in urma si care e dispus sa-i arate ce s-a intamplat cu ea.

jackstatae 05 Jul 2007 17:12

cel mai tare final cred ca-l are 'usual suspects"
apoi ar mai fi al saselea simt,fight club,identity,seven si devil's advocate

StefanDo 05 Jul 2007 17:31

De The Shawshank Redemption nu zice nimeni nimic? :)
Este pe locul al doilea in topul IMDB al celor mai bune 250 de filme si e titlul cu cele mai multe voturi din top.

Faber 09 Jul 2007 14:38

Subscriu si eu la ideea ca filmului 'Ordet' (C.T. Dreyer, '55) i-ar trebui rezervata prima pozitie pe lista asta.

Alte doua filme care merita amintite:
-'Le salaire de la peur', clasicul lui Clouzot din '53;
-'Bin-jip' [3-Iron], filmul lui Kim Ki-duk din 2004 (cu mentiunea ca aici s-ar potrivi mai bine conceptul de 'final neverosimil').

F. bun si titlul amintit doua posturi mai sus, 'Spoorloos', desi acolo nota de 'imprevizibil' te izbeste inca de pe la inceput, prin optiunea reg. de a-ti prezenta criminalul si de a spune povestea din punctul de vedere al acestuia (din ce-am citit, la vremea respectiva era prima abordare de acest gen intr-un thriller-horror).

seven7seven 15 Jul 2007 18:09

den brysomme mannen, o meditatie interesanta. dar sub lost highway, ce-i drept, si sub memento, filme pe care le-ati amintit voi.

oxlock 15 Jul 2007 18:12

deja se fac foarte multe filme de acest gen, cu final imprevizibil. Unul din ele pe care l-am vizionat mai recent Perfect Stranger cu Bruce Willis si Halle Berry. 6/10

hellsteed 16 Jul 2007 18:01

the machinist

lady_mystyque 16 Jul 2007 19:46

Originally Posted by hellsteed:

the machinist

eu l-am zis prima... :P

hellsteed 16 Jul 2007 20:10

La Mala education

seven7seven 16 Jul 2007 22:26

train de vie.

nu atat finalul neasteptat, cat toate rasturnarile de situatie - create ce-i drept destul de artificial, dar intotdeauna hilare - fac ca intreg filmul sa te surprinda.

in schimb, nu mi-a placut filmarea. ideea e buna, scenariul scris cu mult haz, dar nu mi-a placut deloc imaginea.

un film vizionabil, oricum.

alex_z 23 Jul 2007 06:59

mi-e personal mi-au placut fight club si seven

scuze daca s-au mai zis

jimi-jazz 04 Aug 2007 22:56

The Departed :( ... a ramas in viata numai antipaticul de Dignam, bine interpretat de Mark Walberg-nominalizat la Oscar pt. rol

johnnyg 09 Aug 2007 22:19

filme

Nu are rost sa va omorati gandindu-va la filmele cu cel mai neasteptat sfarsit pt ca sunt o multime. Acuma tocmai m-am uitat peste scrierile voastre si mi-am dat seama ca sunt mult prea multe si foarte bune. In timp ce ma uitam imi veneau in minte din ce in ce mai multe filme si am zis ca mai bine raman acestea pt mine si pt momentele in care am chef sa le vad. Nu are rost sa le disecam asa pe forumuri, pt ca majoritatea nu merita. Dar ca fapt divers cred ca finalul meu preferat sau de fapt finalul preferat socant, ca despre asta era vorba, e The 6th Sense. Iar daca vreti regizori incercati-i pe shymalan, pe fincher si pe lynch. Cum vreti voi.

seven7seven 09 Aug 2007 22:36

Re: filme

Originally Posted by johnnyg:

Iar daca vreti regizori (..) lynch. Cum vreti voi.

Pãi da, asta dacã încerci sã gãsesti un sfârºit la filmele lui Lynch. La Lost Highway spre exemplu. :) La Lynch, nimic nu e previzibil.

johnnyg 09 Aug 2007 23:42

Acuma in masura in care poti.

thequietsurfer 11 Aug 2007 16:00

Cel mai imprevizibil sfarsit este cel din "MOARTEA DOMNULUI LAZARESCU" :lol: :lol: :lol: . Un film bun n-are nevoie de un final care sa te lase :o sau :shock: sau :?. Dovada o face printre altii si Puiu da cred ca asta s-a mai scris . Majoritatea thriller-ilor bune (SEVEN, THE SIXTH SENSE au fost invocate) se termina intr-o maniera care vrea sa sfideze logica, dar foarte putine dintre ele suporta macar o revizionare. Teza acelui "guru" al scenaristilor ratati din "Adaptation" in legatura cu finalul ("Nail'em in the end" parca era) e valabila doar in cazul in care genul reclama o astfel de inventie. Exista filme care joaca totul pe cartea unei rupturi intre ceea ce ar fi fost de asteptat din partea spectatorului nevoit sa construiasca un suport epic al imaginilor filtrate intr-un timp scurt si finalul propriu-zis. Uneori, acestea sunt atat de slabe, de plictisitoare, atat de incapabile sa atate interesul pentru o vag intuita si latenta revelatie incat nu mai apuci sa vezi finalul, pierzi focul de artificii. Sfarsitul peliculei nu trebuie sa coincida neaparat cu sfarsitul filmului si cele care reusesc sa lase un semn al intrebarii sunt cateodata preferabile celor in care orice posibilitate a intregului de a mai supravietui fie si intr-o celula cenusie izolata moare.

Piotr Buendia 11 Aug 2007 16:06

Originally Posted by jimi-jazz:

The Departed :( ... a ramas in viata numai antipaticul de Dignam, bine interpretat de Mark Walberg-nominalizat la Oscar pt. rol

daca vedeai infernal affairs inainte, nu mai era surprinzator:)

razvan-gabriel 11 Aug 2007 16:07

Ca tot mi-a adus aminte cineva, Fightplan a avut pentru mine unul dintre cele mai imprevizibile finaluri. Incepuse bine si aveam mai multe variante psihotice in cap, iar am fost de-a dreptul socat sa vad ce final ridicol de banal au ales.

Liou 11 Aug 2007 16:11

Quote:

Sfarsitul peliculei nu trebuie sa coincida neaparat cu sfarsitul filmului si cele care reusesc sa lase un semn al intrebarii sunt cateodata preferabile celor in care orice posibilitate a intregului de a mai supravietui fie si intr-o celula cenusie izolata moare.

bine zis, de acord

bursucus 17 Aug 2007 13:49

Poate ca ma insel dar de departe filmele cu cel mai imprevizibil sfarsit ar fii in ordine aleatoare Stay(cu Ryan Gosling si Ewan McGregor),Indentity,K-Pax,The 6th sense,Dogville,Saw.

Windom 30 Aug 2007 18:33

Limbo - chiar daca nu imprevizibil, un final original. :)

delilah 03 Sep 2007 18:53

Frequency, nu m-am gandit la un asa sfarsit cu toate ca ai putea sa bunghesti, dar de cate ori se schimba cursul actiunii.................... in timpul filmului. Oricum mi-a placut mult!

angel3110 04 Sep 2007 10:49

The 6th Sense (la final cu siguranta nu ma asteptam)...Mindhunters,If Only,A Walk To Remember

All times are GMT +2. The time now is 16:37.