Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=81693)

origami 20 Jun 2003 21:16

ce mama ma-siiii?!

LeonardPiron 20 Jun 2003 21:16

nu am nimic cu cei care sau orientat altfel sexual dar tu esti popo organigrami ? nu de alta da vad ca stai acasa la catalin?

12someonsuper35 20 Jun 2003 22:01

ok man o man

atata timp cat am intrat in facultate dupa doua trei saptamani de pregatire cred ca poti sa intrii daca chiar vrei sa intrii... cine nu intra da vina pe pile. Stiu asta de ani de zile...
oricum, din mai multe puncte de vedere e cea mai buna scoala de film care exista in romania la ora actuala asa ca nu stiu ce mai conteaza restul...

necromancer 23 Jun 2003 15:27

Re: ok man o man

Originally Posted by 12someonsuper35:

atata timp cat am intrat in facultate dupa doua trei saptamani de pregatire cred ca poti sa intrii daca chiar vrei sa intrii... cine nu intra da vina pe pile. Stiu asta de ani de zile...
oricum, din mai multe puncte de vedere e cea mai buna scoala de film care exista in romania la ora actuala asa ca nu stiu ce mai conteaza restul...

Doua-trei saptamani de pregatire cu profesorul care a luat clasa sau cum?
UNATC-ul e cea mai buna scoala de film pentru ca e singura de stat, la oboselile alea particulare se filmeaza pe digital, nu au cum sa concureze. Probabil ca tu spui ca e cea mai buna, gandindu-te la camiloiul ala cu aripi de la madam bostan din firma, pardon, birou!

12someonsuper35 23 Jun 2003 18:19

Insereaza imagine: [img]http://image_url[/img] (alt+p)

bai nu trebuie sa fii frustrat... tine capu sus
am sa completez ce-am spus in mesajul precedent... doua trei saptamani de pregatire cu niste prieteni foarte buni care m-au ajutat si care trecuse-ra deja prin acesta scoala...

LeonardPiron 23 Jun 2003 20:16

aha am inteles/ esti prieten cu mai multi profesori din scoala si teai pregatitcu ei/ inteligent baiat

necromancer 23 Jun 2003 22:07

Re: Insereaza imagine: [img]http://image_url[/img] (alt+p)

bai nu trebuie sa fii frustrat... tine capu sus
am sa completez ce-am spus in mesajul precedent... doua trei saptamani de pregatire cu niste prieteni foarte buni care m-au ajutat si care trecuse-ra deja prin acesta scoala...

Prin ce rationament genial ajungi la concluzia ca sunt frustrat?

12someonsuper35 27 Jun 2003 11:58

uhaihauhaiha babababababa

voi sunteti niste gici contrari innascuti sau nou nascuti aici pe cinemagia ?
fiecare e liber sa traiasca orice sentiment are nevoie sa traiasca ca sa poata dormi linistit... nu-i asa ? :)
bai... prietenii mei dabea au terminat scoala aia :)
santeti tari... ar trebui sa fiti politisti pe internet... netcops parca le zice...
ehh, multa bafta bai :)

crydead 28 Jun 2003 23:18

Super35, ia spune-ne si noua ce filme ai facut tu k student in UNATC. Poate le-am vazut in cinemaiubit sau dakino si vrem sa te laudam.

--------------------------
Viitorul suna ocupat.

12someonsuper35 01 Jul 2003 04:06

ma faceti sa ranjesc bheeei

cred ca nu realizati ca v-ati abatut de la subiect...
daca am ajuns o persoana atat de populara pe cinemagia incat deja lumea imi pune in mod direct intrebari legate de viata mea atunci ar trebui sa-mi faceti o sectiune speciala si sa discutati despre mine daca alta treaba mai buna n-aveti de facut :lol:

eu am spus ce aveam de spus la capitolul UNATC.

bafta noilor candidati :wink: nu va lasati descurajati... poti sa faci orice daca esti foarte hotarat...

catallin 01 Jul 2003 11:27

O informatie serioasa: Admiterea la facultatea asta incepe, am auzit, pe la mijlocul lui August in flacari. Succes! Pentru a intra in contact cu pile, adica profesori corupti care asigura admiterea contra o suma babana ori un snop de avantaje in natura, contactati-l pe Super35 asta de mai sus care a facut tot la fel.

necromancer 01 Jul 2003 11:47

Re: ma faceti sa ranjesc bheeei

eu am spus ce aveam de spus la capitolul UNATC.
bafta noilor candidati :wink: nu va lasati descurajati... poti sa faci orice daca esti foarte hotarat...

Ma gandeam eu ca ti-e rushine cu filmuletzele tale patetice, teacher's pet!

alicee 05 Oct 2003 16:44

....si pana la urma a intrat cineva anul asta ?????

alicee 05 Oct 2003 16:46

sau mai bine sa dam toti la ASE si totul e ok.....nu?

Daniela Nitoi 08 Oct 2003 17:12

Domnilor si doamnelor,:lol: chestia cu atf-ul, (asa-i zicea pe vremea scurtei mele studentii la celebra institutie de invatamant), e tare relativo-subiectiva! Vorbind de admitere, viata din interior samd. Se vehiculeaza atatea povesti pro si contra, adevarate si a la surprize-surprize, incat nu ma mira faptul ca atf-ul a devenit un fel de magic place cu mutra de bau-bau :evil: .
Asa cum spuneam, am fost studenta la atf pt. scurt timp, (1 1/2 an), la sectia istorie si critica de teatru sau teatrologie, dupa care m-am plictisit :cry: si am emigrat in State, respectiv Chicago. Am intrat foarte simplu, din prima, a doua pe listea cu 8,50 dupa ce am invatat o luna, o gramada de "istorii": ale literaturii universale, ale artelor plastice, ale teatrului universal... Am avut profesori extraordinari: Ileana Berlogea-un om cu o cultura incredibila, si cu o arta de a vorbi absolut captivanta, apoi Ion Tobosaru, care preda estetica si de la care, din felul lui exceptional de a vorbi-cine stie stie, nu intelegeam nimic :D , apoi domnul Nicoara etc. Numa' ca ceva scartia, nu putem sa fiu atat de creativa pe cat as fi vrut :cry: Stiti cum zicea Iorga, sunt modest, da' tre' sa spun :wink: . Asa... in rest fain dom'le. Mergeam la teatru, colindam salile de cinema cat cuprinde, concerte, bairame si altele, altele. Cu magariile, nu am avut contact, povesti cu mita si plata in natura am auzit si eu da' n-am vazut!
Anyway, cum zice romanu' din America :lol: , viata in atf e faina, daca stii s-o faci cinstita, la care aplici munca multa (asta am invatat din pacate, sau, din fericire mai bine zis la scola americana), si multa pasiune.
Asa ca dati bice fratilor ca merita!

dana

ps. daca aveti intrebari, go for it :wink:

capitain 10 Oct 2003 23:58

Originally Posted by alicee:

sau mai bine sa dam toti la ASE si totul e ok.....nu?

inchipuie-ti! doar n-au ramas toate cele 9 locuri de la fiecare sectie libere!!!

alicee 14 Oct 2003 19:37

8) ...mersi Dana pentru edificarea unor puncte suspicioase cu privire la aceasta universitate...pana la urma exista incertitudine si dezinformare pentru ca majoritatea lucrurilor care se spun vin de la cei (paradoxal,dar adevarat!) care nu au nimik de a face cu evenimetele ce au loc in zona aia.Cred ca se pune problema nu atat de profesionalism cat de "biroctatie" care se contureaza pana acolo....ma gandesc de ceva timp sa dau acolo si totul a cam fost "un plan pe viitor",acum insa cand trebuia sa iau decizia asta...imi pun intrebari serioase si nu pentru ca nu ma simt in stare sa concurez cu alti zeci de oameni ci pentru ca nu am incredere ca este un joc cinstit......sau este????????

capitain 14 Oct 2003 20:59

cam 40% e un joc cinstit, daca vrei sa-i spui asa, oricum depinde la ce sectie dai si cine ia anul, sunt multe cazuri cand se intra pe bune, insa acum 2 ani de ex. la regie era liber un singur loc din 7, meaning...take a wild guess! 8)

Daniela Nitoi 14 Oct 2003 21:03

alicee, daca vrei actorie sau regie, treaba se complica; adicatelea trebuie sa te gandesti la niste posibile compromisuri pe care tre' sa le faci. Nu ma gandesc neaparat la treburi murdare! Sfatul meu e, daca poti incearca sa lucrezi pt ceva timp in mediul asta (uite eu am lucrat o perioada la Teatrul Mic si la National - sufleur, figuratie... chestii), si mi-a prins taaaare bine. Mi-a limpezit capul fantastic, apropos de ce facultate sa aleg la atf; ca si eu eram cam confuza :lol: E cu totul altceva sa vezi din interior.

bafta,

dana

Leonard Piron 15 Oct 2003 12:15

Alcee, nu urma sfaturile Danei. Mai ales cele legate de angajarea in teatru. Ele duc spre suprimarea activitatii sexuale.

daniel 15 Oct 2003 12:45

Originally Posted by Leonard Piron:

Alcee, nu urma sfaturile Danei. Mai ales cele legate de angajarea in teatru. Ele duc spre suprimarea activitatii sexuale.

Pana una alta, iti suprim eu tie activitatea sexuala de pe forum. Adica laba trista.

Mult succes in viata!

snatchro 15 Oct 2003 15:04

Warum? Pour quoi? Why? De ce?

Originally Posted by daniel:

[...] iti suprim eu tie activitatea sexuala de pe forum. Adica laba trista. Mult succes in viata!

A bit harsh, don't you think? The guy was just kiddin'! And it's not even a NR-12!

daniel 15 Oct 2003 16:21

Re: Warum? Pour quoi? Why? De ce?

Originally Posted by snatchro:

A bit harsh, don't you think? The guy was just kiddin'! And it's not even a NR-12!

Nu e vorba de limbaj, ci de atitudine. De cand userul mai sus pomenit a poposit (cah!) in coltisorul asta de net care se cheama CineMagia, nu a facut altceva decat sa starneasca flame-uri. Probabil asta este ideea lui de distractie, sa-si dea foc la flatulatii. Dar mie, sincer, mi s-a aplecat de genul asta de humor. Si cred ca nu sunt singurul.

In plus, LP e liber sa se inscrie sub un alt nickname. Cine stie, poate scapa de cenzura!?

Daniela Nitoi 15 Oct 2003 16:31

Daniel, da' poate Piron vorbeste din experienta personala :lol: !

dana

snatchro 16 Oct 2003 11:19

Re: Warum? Pour quoi? Why? De ce?

Nu e vorba de limbaj, ci de atitudine. [...] nu a facut altceva decat sa starneasca flame-uri.

Din punctul asta de vedere cam ai dreptate.

Leonard Pyron 16 Oct 2003 15:14

Pana una alta, iti suprim eu tie activitatea sexuala de pe forum. Adica laba trista.

Ce securist autoritar ar fi iesit din tine daca nu era revoutie!
Si ce limbaj vulgar ai pentru un moderator.
Iti sugerez sa stergi si acest mesaj pentru ca in mod sigur nu suporti sa fii criticat.

daniel 16 Oct 2003 15:52

Nota maxima pentru perseverenta! Incep sa cred ca te simti chiar bine printre noi, din moment ce te incapatanezi sa revii. Probabil ca destinul tau este legat inevitabil de CineMagia. Probabil ca pana la urma voi invata sa te iubesc. Probabil...

Ah, si in legatura cu limbajul. Era cat pe ce sa-mi iau si eu "ban".

PS. Tu chiar mai crezi in revolutie?

Denied 16 Oct 2003 16:10

Imi poate spune si mie cineva ce trebuie sa invat pt. admiterea de la imaginde de film si televiziune? I-as fi recunoscator... Am fost la secretariatul facultatii dar nici o bibliografie, nici lista cu filme nu o aveau. Poate ma ajuta unul din voi.

Leonard Pyron 17 Oct 2003 08:37

Admiterea nu se bazeaza pe cunosite din carti ci pe diverse abilitati dobane prin lucrupractic nemijlocit. Fa exercitii de comentariu la filme (dpdv al imagiii si copmoz. plastice) si vezi cat mai multe albume de pictura imprena cu tatae de istoria artei. Bafta !

Alice_Fluture 17 Oct 2003 14:17

Originally Posted by Leonard Pyron:

Admiterea nu se bazeaza pe cunosite din carti ci pe diverse abilitati dobane prin lucrupractic nemijlocit. Fa exercitii de comentariu la filme (dpdv al imagiii si copmoz. plastice) si vezi cat mai multe albume de pictura imprena cu tatae de istoria artei. Bafta !

Cum le stii tu pe toate, LP! Sau te-ai hotarit sa pari si util pe site, nu doar sheful cu ktrink? Daq tot te pricepi asa la retete de admitere, pe cineva care da la regie il sfatuiesti cumva sa nu citeasca nika, ci doar sa vada filmele alea si sa le comenteze? Pai cum sa le comenteze, mama, daca nu stie teorie? Aaa, stai ca invata de la tatae ala de istoria artei. Care dintre cele sapte?...
Crede-ma, poti sa inveti si singur, din carti, nu e nevoie de nici un tatae, poate doar de cineva care are legatura cu profilul la care vrei sa dai. :)

Daca vreti bibliografie, cautati la sertarashul "arta cinematografica" de la sala de lectura a unei biblioteci decente (in special carti aparute la Ed. Meridiane). Mai puteti sa intrebati la British Council de carti despre cinematografie. Atentie, eseurile lui Eisenstein sunt putin mai greoaie in engleza. Pt. incepatori se recomanda Marcel Martin "Limbajul cinematografic" Ed. Meridiane, Bucuresti 1981 si neaparat un Dictionar Cinematografic (Cornel Cristian &Bujor T. Ripeanu, Meridiane 1974 sau altul) care sa aiba si termeni nu numai regizori, actori si filme.

Leonard Pyron 17 Oct 2003 17:12

Ma pricep tare, iubire. Nu-ti dau si tie o mana de ajutor, ceva ca vad ca ai nevoie !?

Alice_Fluture 17 Oct 2003 17:23

Originally Posted by Leonard Pyron:

Ma pricep tare, iubire. Nu-ti dau si tie o mana de ajutor, ceva ca vad ca ai nevoie !?

Ochiul tau nu vede bine. Oricum, mersi pt. oferta. Daca o sa am nevoie o sa te caut... Sau nu.

alicee 19 Oct 2003 19:12

lol...ce chestie cu lucratul asta prin teatre.....uite de ceva timp numai pe acolo stau..fac ceva figuratie la un spectacol ,dar mai mult decat atat am reusit (zic eu ) sa vad totul din fabrica.Azi am venit din Arad unde a avut loc un festival si am mai vazut alte fabrici cum functioneaza.Ce sa va zic? .....da....totul suna extaordinar cand nu stii despre ce este vorba....multe multe subtilitati care nu fac altceva decat sa provoace ficatului o reactie de voma.....(sunt prea dura????),oricum fiecare lupta sa ajunga cat mai sus...si paradoxal (chiar daca vorbim de un spectacol =munca de echipa ) spectacolul e calcat in picioare.......unde este nene unitatea spectacolului.....unde e mesajul care ar trebuie sa se nasca din acesta colaborare minunata a actorilor?...well nu este nicaieri....In fond ideea de student la regie si in consecinta de regizor se rezuma la pura ta convingere ca faci acest lucru pentru ca ai ceva de spus lumii ,pentru ca te simti capabil sa te ridici si sa zic "nu domne! lucrurile pot sa fie si asha....si in incheiere....sansele scad cu 50% sa fii admis la regie daca esti fata.De ce ?,.....am sa va redau cuvintele celui mai bazat regizor din bv "in meseria asta trebuie sa ai coaie"........bafta in sfaramarea viselor

Ambra Blu 19 Oct 2003 19:56

Originally Posted by Alice_Fluture:

Daca vreti bibliografie, cautati la sertarashul "arta cinematografica" de la sala de lectura a unei biblioteci decente (in special carti aparute la Ed. Meridiane). Mai puteti sa intrebati la British Council de carti despre cinematografie. Atentie, eseurile lui Eisenstein sunt putin mai greoaie in engleza. Pt. incepatori se recomanda Marcel Martin "Limbajul cinematografic" Ed. Meridiane, Bucuresti 1981 si neaparat un Dictionar Cinematografic (Cornel Cristian &Bujor T. Ripeanu, Meridiane 1974 sau altul) care sa aiba si termeni nu numai regizori, actori si filme.

Si dupa ce ai umplut vreo doua brate de bibliografie de-asta de weceu, poti sa te stergi la cur cu ea linistit.

Alice_Fluture 20 Oct 2003 11:35

Grrr, acum doi ani un student la multimedia-montaj mi-a dat aceste titluri dar nu numai astea. Intr-un fel, i-am spus cum am inceput eu. Tu daca stii ceva mai bun pt. un incepator, feel free to reply, not to spit. I try to help... :(

alicee 22 Jan 2004 21:05

Sal...am si eu o intrebare : Stie careva daca pt regie teatru este un examen diferit de cel de la film?

crydead 22 Jan 2004 23:56

Nu, se da cam ce se da si la politehnica. :wink:

------------------------
Viitorul suna ocupat.

Ambra Blu 23 Jan 2004 15:15

Spaga?

marx 23 Jan 2004 16:20

Originally Posted by Ambra Blu:

Spaga?

Numai la imoralitati te gandesti!?

Dan Gerose 23 Jan 2004 16:35

Sau...

Ai vrut sa spui realitati ? :lol:

marx 23 Jan 2004 17:12

Re: Sau...

Originally Posted by Dan Gerose:

Ai vrut sa spui realitati ? :lol:

Exact. Real/imoral/dramatic. Precum tragicii greci.

crydead 23 Jan 2004 18:10

Eu am vrut sa spun ca admiterea la regie film, regie teatru si politehnica au exact aceeasi lucruri in comun cat exista si intre cele 3 matrix-uri.

-----------------------------
Viitorul suna ocupat.

ricutza 23 Jan 2004 23:05

lol...
cred ca am putea generaliza afirmatia asta!
orice doua sectii (de la UNATC, de la oricare din cele doua facultati) au examene total diferite....

alicee 29 Jan 2004 20:16

k thnx....oricum ideea era ( mea culpa)...daca examenele eu loc simultan.Crydead ...sarcasmul tau e de inteles : ma gandesc ca poate am sa fiu si eu studenta si atunci mi-as permite afirmarea unei pozitii superioare..problema e : acolo unde este schein apare si sein?....pupici :)

crydead 30 Jan 2004 00:16

N-am inteles decat pupicii din mesajul tau! :P

-------------------------------
Viitorul suna ocupat.

alicee 31 Jan 2004 02:04

lol....k ma bucur ca ai inteles macar atat...asta inseamna ca nu a fost totul in van (cat de melodramatic! :o ,dar la 3 AM este on line latura mea pesimista)...sper ca acum sa intelegi mai mult....pupici again! :P

crydead 31 Jan 2004 12:46

Hmm... tot imi da cu virgula. :roll:

-------------------------
Viitorul suna ocupat.

alicee 01 Feb 2004 17:03

hmmm....k asta este.Intrebare : stie careva daca examenele (regie teatru; regie film) au loc in aceeasi perioada ??........

ricutza 02 Feb 2004 00:26

da...au loc in aceeasi parioada...dar s-ar putea sa ai noroc si sa nu ti se suprapuna zilele de concurs (desi avand in vedere ca ambele sectii au de dat destul de multe probe, probabilitatea e destul de mica)!

alicee 02 Feb 2004 19:19

ok...thnx..faza e ca eu sunt super innebunita : mi se dau tot felul de amanunte care mai de care mai fantasmagorice,dar banuiesc ca o sa ma lamuresc sambata cand o sa ajung IN SFARSIT la Unatc. k thnx...again

All times are GMT +2. The time now is 18:46.