![]() |
"Si in cam in ce mod crezi ca las ridicarea in slavi a lui H. sa ma influenteze? Incep sa vad in filmele sale lucruri care nu-s acolo, inventez eu defecte?"
Nu, nu le inventezi, doar le exacerbezi (asta l-am cautat in DEX, special pt. domnul andrei stefan). Nu cred ca ai baga prea mult in seama aceste defecte daca ar fi de la un autor mai putin cunoscut, chiar tu ai recunoscut asta. Aici sunt diferite punctele noastre de vedere: tie ti se pare normal, mie nu. Oricum, cred ca am zis fiecare tot ce avea de zis. Acum sa ii lasam pe cei care vor sa vorbeasca despre Psycho, sunt absolut sigur ca o multime de useri au o multime si mai mare de pareri intersante despre film:) |
Hitchcock e o bunicutza pusa pe şotii, cum s-o iei în serios?
|
Win, seriosul de care vorbeam eu nu e neaparat seriosul cu care intri in biserica. In termenii mei si o comedie se poate lua “in serios”. Eu pe Charlie Kaufman il iau foarte "in serios” dar asta nu ma opreste sa rad la filmele lui. Seriosul asta se refera la gradul inalt al exigentelor stilistice.
|
Pai ori Maestru al Suspansului, ori Rege al Comediei. Nu prea merge si una si alta...
|
Extremele astea nu stiu daca merg, dar n-ai spus tu despre cel care e perceput in general ca autor de thriller-uri si horror-uri, ca e pus pe shotii? Desi eu n-am gasit urme de ghidusii in Psycho sau Vertigo, spuneam ca daca acestea ar exista, finetea lor e de asa natura incat seriozitatea la care ma refer eu le-ar putea circumscrie fara probleme.
|
Filmele lui Hitch nu intra tocmai in categoria "thriller", "horror", asa cum mi-o inchipui eu cel putin. Omul e de parere ca spectatorul nu suporta mai mult de 15-20 minute de tensiune daca nu-l faci sa rida. Nu prea-s de acord cu chestia asta, am mai spus-o - comedia cu comedia, horror-ul cu horror. Imi amintesc de primul meu contact cu Psycho, de asteptarile pe care le aveam - teroare, experienta viscerala etc. Nimic din toate astea, insa. Nu e un film prost, dar nu si-a facut efectul. Din multe puncte de vedere, filmele lui Hitch sint desuete, prafuite. Si asta, in primul rind, pentru ca au venit invataceii, urmasii sai, care au spart toate barierele, astfel incit nu ne mai misca nimic la ora actuala.
|
Psycho 1 si 2 au fost bune, parerea mea. 3 si 4 nu prea, iar remake-ul ingrozitor.
|
mda, aici vorbin de clasicul lui Hitchcock nu de alea facute prin 2000 parca.
|
All times are GMT +2. The time now is 01:57. |