![]() |
eu m-am concentrat exclusiv pe filmele care au aparut in romania in cursul lui 2009. Lista lor completa se afla aici.
bineinteles, intr-o lista separata sau chiar in cea principala e bine sa amintim ALTE filme bune vazute, unele mai mult ca sigur fara premiera romaneasca. Nu stiu ce concurs am putea face pe tema asta, dar am putea strange mai multe liste de the best si decide cel mai bun film al anului in viziunea forumistilor cinemagia. poate facem si o stire pe homepage dupa ce strangem 10-20 de liste si alegem castigatorul ;) |
Originally Posted by StefanDo:
Pana acum, cred ca Inglourious Basterds e in pole position. |
:-? , not so sure, ar mai fi cateva, o sa fie interesant!
|
Originally Posted by marius_em:
HUUURAAAAY !!! ALDO THE APACHE >:) |
Pai atunci sa facem sondajul pe baza premierelor romanesti in 2009. Fiecare user care doreste sa participe isi va posta Top 10-ul personal. Lasam sondajul deschis o luna pt a avea cat mai multe participari (si a apuca sa mai vedem din filme, intre timp :) ), dupa care calculam clasamentul final sumand punctele obtinute de fiecare film dupa cheia: locul 1 - 10p, 2 - 9p .... 10 - 1p. Ma ofer sa fac eu calculele finale (eventual cineva le poate verifica, pt acuratete).
Aditional, fiecare putem posta un Top 5 al premierelor mondiale 2009 ne-lansate la noi. Vom calcula si in acest caz un top final. Cu permisiunea adminilor o sa deschid un topic nou pt acest sondaj pt a fi mai usor de tinut evidenta listelor si de calculat. |
Originally Posted by Chambord:
Eu zic sa facem ca la Forumula 1, primul loc -12 p, locul 2 -10p, 3 -8p, 4 -7p... Restartam totul, sau ramane ce s-a postat pana acum? |
perfect :)
atunci sa-mi schimb si eu topul adica sa-l transform dintr-o lista intr-un top cei care au deja topuri (si nu vor sa le mai schimbe) sa dea copy-paste in noul topic pe care il va anunta chambord ;) |
SONDAJ: Top 10 Filme 2009
In urma discutiilor din topicul "Top filme 2009" am decis deschiderea unui sondaj avand ca tema: "Top 10 Filme din 2009".
Fiecare user cinemagia poate posta un Top 10 personal al filmelor cu premiera romaneasca in 2009. Lista lor completa o gasiti aici: http://www.cinemagia.ro/boxoffice/premiere/ Durata sondajului este de o luna (ultima zi: 9 ian 2010) timp in care va puteti posta si edita topul pe masura ce vedeti noi filme. Dupa aceasta data vom calcula clasamentul final sumand punctajele obtinute de fiecare film in topurile individuale. Punctele se acorda astfel: locul 1 - 10p, locul 2 - 9p, ...., locul 10 - 1p Nu vor fi luate in considerare filmele care nu au avut premiera romaneasca in 2009. Pentru acestea puteti trimite un Top 10 aditional cu "filme cu premiera mondiala in 2009 (anul imdb)" vazute de voi dar care nu s-au difuzat in cinema-urile noastre in acest an. Vom calcula un top final si in acest caz. |
Asadar avem de ales doar dintre filmele din lista respectiva...
|
da pentru top 10, nu pentru top 5-ul adiĊ£ional
|
Da. Daca pui "Inglorious..." il pui in Top 10. Daca pui "The Girlfriend Experience" il pui in Top 5 pt ca nu se lanseaza la noi anul asta. Si precizati, va rog, si regizorul alaturi de titlul filmului. De asemenea daca vreti sa va modificati lista faceti-o prin editarea postului vostru original ca sa nu caut in mai multe parti ce top a postat fiecare.
|
Spargem gheata?
Top oficial 1. Inglourious Basterds (Quentin Tarantino) 2. Revolutionary Road (Sam Mendes) 3. Brothers Bloom (Rian Johnson) 4. Up (Pete Docter) 5. Two Lovers (James Gray) 6. Politist, adjectiv (Corneliu Porumboiu) 7. Bad Lieutenant (Werner Herzog) 8. Gomorra (Metteo Garrone) 9. Che Part 2 (Steven Soderbergh) 10. Star Trek (JJ Abrams) Top neoficial 1. Das Weisse Band (Michael Haneke) 2. Un Prophete (Jacques Audiard) 3. Mother (Bong Joon-ho) 4. The Limits of Control (Jim Jarmusch) 5. The Hurt Locker (Kathryn Bigelow) 6. Alle Anderen (Maren Ade) 7. In the Loop (Armando Iannucci) 8. Where the Wild Things Are (Spike Jonze) 9. Humpday (Lynn Shelton) 10. Goodbye, Solo (Ramin Bahrani) Cu uriasul amendament ca, daca ar fi rulat la noi, din topul oficial selectam doar 2, maxim 3. |
Pentru top 5 sper ca regula sa fie mai permisiva pentru ca oferta din lista respectiva mi se pare destul de limitata. Filmele cu adevarat bune nu se vad la cinema se pare, in opinia distribuitorilor romani...:P Cel putin in 2009.
|
Originally Posted by Im.Kino:
Unde ai vazut Das Weisse Band si Un Prophete?:D |
pai hai sa nu limitam topul aditional, atata vreme cat filmele din el sunt recente
|
La Cannes :D
|
"Recente" insemnind ca nu trebuie neaparat sa fie din 2009?
|
of!
sa fie din 2009, lansat sau nelansat in romania |
Top 10 premiere in Romania:
1. Inglourious Basterds 2. Up 3. Le concert 4. Politist, adjectiv 5. Revolutionary Road 6. Frost/Nixon 7. Avatar 8. Cloudy with a chance of meatballs 9. Watchmen 10. District 9 . Top nepremiere: 1. In the loop 2. The boy in the striped pyjamas 3. Moon Astept sa vad si Law Abiding Citizen, si Avatar, anul asta. |
Ideea mea era ca Top 5-ul extra sa contina numai filme care NU vin in Romania in 2009. In felul asta nu amestecam filmele din cele 2 topuri si nu riscam sa avem un film si intr-un top si in altul. Ceea ce ar fi "confusing" si pt noi si pt fanii nostri :P care ne urmaresc si care vor sa afle ce filme misto au ratat anul asta.
Vad ca sunt "fericiti" care fac festivalurile si au mai mult de 5 filme bune pt extra asa ca OK lasam Top 10 si pt cele "ne-romanesti". Modific acum. Sper ca acum sunt clare regulile jocului :) |
All times are GMT +2. The time now is 07:25. |