Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cultura Istorica: sa vorbim despre civilizatii, razboaie, natiuni, culturi (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95642)

illotempore2002 10 Jun 2009 01:25

oricum, este foarte posibil sa aiba Marx cartea cu pricina de care vorbesti, el are toate cartile de istorie din lume :)....daca vrei ia legatura cu el pe pm....

si daca tot esti pasionat/a de istorie, stii vreun forum cu specific?

raptor 10 Jun 2009 02:21

cartile sunt mai bune decat forumurile. la fel si alcoolul/cafeaua. de ce sa strici bunatate de conversatie pe monitor cind afara soarele straluceste? 'sunt perfect convins ca in orasul caruia apartii sunt oameni capabili sa discute istorie. cu exceptiile de rigoare.
si iata! se arata o mana de oameni, si vorbeleau in limbi stiute. mda, ca in fiata "reala" ...de obicei... oamenii discuta despre criza, ani, casa, copii, sex sau chiar fac. copii. da, e greu sa porti o discutie sustinuta despre istorie in viu grai.\

nu stiu nici un forum de istorie.

dar sa nu fiu oftopic cortez, pizzaro, walker, pugachev:"> sunt favoritii mei. razboaiel sunt mai interesante atunci cind sunt conduse de oameni, nu.?

Judex 10 Jun 2009 03:02

Istoria e cumva o tampenie subiectiva? Dati-mi o formula a istoriei. Si sa nu se numeasca Nicolaescu!

Alex Leo Serban 10 Jun 2009 06:11

Originally Posted by illotempore2002:

oricum, este foarte posibil sa aiba Marx cartea cu pricina de care vorbesti, el are toate cartile de istorie din lume :)....

... si le-a si citit? =))

illotempore2002 10 Jun 2009 07:53

da, le-a citit :) garantez!
mi-a raspuns intotdeauna la absolut orice intrebare legata de istorie - si am si verificat dupa (ca io nu cred ce zice unu, altu)

illotempore2002 10 Jun 2009 08:43

hai mersi ca m-ati ajutat sa ma lamuresc cum e cu lipsa de infos din evul mediu.
am aflat io singura pana la urma.

dci Evul Mediu sufera de o lipsa acuta de manifestari artistice (de la documente scrise pana la arta) din cauza saraciei si obscuritatii si conflictelor in care apusese Imperiul Roman/Bizantin la finele lui.....macinat, epuizat, saracit fix de scris docomente ii mai ardea.

illotempore2002 10 Jun 2009 10:51

da. stiu.
e unul din cliseele obisnuite din istorie, ca aia de vorbeam mai devreme cu Klein, cum ca dacii erau cuminti si nu atacau pe nimeni.....exact la asta m-am gandit si eu, ca cel mai probabil si asta e unul din obisnuintele din scoala....anyway, cartea de-o citeam azi noapte asta pretindea....

Alex Leo Serban 10 Jun 2009 11:25

da, le-a citit :) garantez!
mi-a raspuns intotdeauna la absolut orice intrebare legata de istorie - si am si verificat dupa (ca io nu cred ce zice unu, altu)

ma rog; unii sint wikipedii ambulante - passion (for this'n that) leading to passive information...

illotempore2002 10 Jun 2009 11:28

nu e cazul si stii si tu asta.

Alex Leo Serban 10 Jun 2009 13:48

ba da, e cazu lu marx (= pretenu tau), dspr care stiu k incepe multe & nu termina nik

se pare k s-a certat si cu cei cu care scotea nu'sh ce colectie...

crek o sa scoata, pina la urma, o antologie a actelor ratate :D

miercuri 10 Jun 2009 14:03

ce razboi din istoria lumii v-a fascinat / va fascineaza?
.

Razboiul de o suta de ani, n-o sa ma apuc sa-l povestesc acuma, dar recomand sa citesti despre ce se intampla in ograda francezilor, e destul de telenovelistic :P

Chambord 10 Jun 2009 14:52

Chiar, cat a durat de fapt Razboiul de 100 de ani ?

corinka 10 Jun 2009 15:05

1337-1453: 116 ani.

Judex 10 Jun 2009 15:24

Tot n-a venit nimeni cu formula istoriei.

Chambord 10 Jun 2009 15:33

Originally Posted by Judex:

Asta e:

Judex 10 Jun 2009 15:40

Originally Posted by Chambord:

Originally Posted by Judex:

Asta e:

Neah. Nu ma prinzi cu d-astea. :D

miercuri 10 Jun 2009 15:57

Originally Posted by corinka:

1337-1453: 116 ani.

si cu perioade pasnice printre picaturi.

illotempore2002 13 Jun 2009 20:53

Sa notam cum a ajuns Vestul atat de Catolic si cum a ajuns Papa sa aiba o putere atat de mare.

Intrucat Constantin muta capitala Imperiului Roman de la Roma la Constantinopol (mai aproape de Balcani, care trebuiau supervizati de aproape si pt ca zona Europa orientala e mult mai bogata) incepe decandenta imperiului Roman de Apus, in secolele 2-3 (mai degraba spre 3).

Zona de Vest fiind foarte slabita din punct de vedere militar si economic (ceea ce o face sa fie o prada usoara pt invaziile germanice si babare, in genere), religia crestina este aici foarte repede adoptata iar Papa reuseste sa organizeze cam cum vrea el totul. Prestigiul lui creste foarte mult, neexistand nici o forma de control din noua capitala a Imperiului.

Totodata, spre norocul Vestului, migratorii germani se vor stabili aici (pt ca au putut)

In vreme ce in Europa Orientala lucrurile stau altfel: controlul militar este mult mai riguros ceea ce impiedica triburile migratoare sa se stabileasca. Religia nu va ajunge sa aiba aici niciodata puterea Imparatului. Cum de altfel, in prezent, noi nici nu avem un Arhiepiscop atat de famous ca Papa.

illotempore2002 22 Jul 2009 21:39

De ce a avut Imperiul Roman sub Diocletian+Maximian /ma rog, sub tetrarhie, ca erau 4 imparati in acelasi timp/ atatea conflicte cu Persia poate sa ma lamureasca cineva?

illotempore2002 23 Jul 2009 09:01

E din cauza Armeniei?
:-/

All times are GMT +2. The time now is 09:40.