![]() |
si tu ce-ai facut? daca ai declara public aceste lucruri (mai public decat aici :D) crezi ca ai avea probleme? Sau crezi ca nu ar rezolva nimic? Mi se pare jenant mediul din UNATC care parca functioneaza dupa principiul (uneori eficient, dar per total deloc constructiv) "ce nu te omoara te face mai puternic".
LE: nu pot sa cred, e exact semnatura ta! :w00t: |
Daca mi-as fi inchipuit ca o sa-mi ceara spaga as fi inregistrat-o pe repotofon sau pe mobil dar nu am nici o dovada. Culmea e ca ar putea sa ma dea in judecata pentru calomnie. Mi-a cerut intre 4 ochi nu de fata cu martori!
Singura solutie e ca acum caut o bursa in strainatate, trimit CV-uri pe la universitati internationale de profil si chiar am primit un raspuns de la Universitatea Michelle Montaigne din Bordeaux France care acorda burse studii postuniversitare pe diverse specializari din domeniul filmului dar nu de doctorat in film |
mai du-te o data si fa-te ca ai uitat suma :)
oricum, din cate stiu in instanta nu sunt acceptate inregistrari facute fara stirea "partenerilor de dialog" :( |
Florian Potra
Am o intrebare: cum era Florian Potra ca profesor? Am auzit multe lucruri contradictorii despre el, si rele si bune. Nu mi-a fost profesor asa ca nu pot sa ma poronunt.
|
Potra mi-a fost si profesor, si era si prieten din liceu cu maicä-mea, asa cä l-am cunoscut bine.
Ca profesor, l-as plasa imediat dupä Littera: era metodic, clar, organizat - pedagog, ce mai. Comunica deschis si interactiv cu noi, atmosfera era dinamicä, destinsä, antrenantä. Era exigent, dar färä severitäti absurde. Unul dintre putinii profesori cu care învätai cu adevärat. Ca om, din päcate, nu stätea la fel de bine... Avea lacune de caracter si altruism. N-am sä propag acum diverse lucruri auzite si neverificate, ci doar unul, care-i cert: în 1983-84, am fost vecini în Rosetti, pe aceeasi scarä, eu stäteam la 5, el la 9. Intr-o dimineatä, machiorul institutului, Mihai Ionescu, a înteles gresit o stire de la radio si a crezut cä eu suferisem un grav accident de circulatie si eram în comä la spital. Vestea s-a räspândit ca fulgerul prin tot institutul, iar o sefä de productie - Rada Antip (Istrate), care dupä Revolutie a intrat în politicä - l-a sunat disperatä pe Potra, cu rugämintea sä coboare patru etaje pânä la mine sä afle ce se întâmplä. Potra s-a rästit cä numai de-asa ceva n-are timp, si a închis telefonul. Pe la prânz, färä sä stiu nimic, am coborât din bloc si ne-am întâlnit întâmplätor jos, la cabina telefonicä. Potra a izbucnit: "Ce faci, dom'le, hai cä de-azi dimineatä mä piseazä ästia de la scoalä cä ti s-a întâmplat nu stiu ce, si sä väd ce-i cu tine, de parcä n-as avea si eu treburile mele! Sunä-i si spune-le cä esti bine." Päcat... |
Mi se pare jenant sa judeci profesorii,omul din fiecare ,etc.Imi pare rau,dar asa se vede din afara.
|
Da, asta e o problemä... "Nu judeca, si nu vei fi judecat."
Eu, însä, îmi asum principiul: "Cu mäsura cu care judeci, vei fi si tu judecat." Ca atare, stiu cä Dumnezeu o sä mä judece cu aceeasi mäsurä cu care am judecat eu la viata mea. Nici nu mi-as putea dori ceva mai bun. Dincolo de asta, profesorii fac parte dintre acele persoane de o responsabilitate socialä aparte (aläturi de medici, preoti, juristi, legislatori, ministri), ale cäror izbânzi clädesc viitorul, si ale cäror esecuri îl pot distruge. In aceste categorii, societatea si individul investesc o încredere cu totul specialä. De aceea, se cuvine si se impune sä fie judecati sever si impartial, cu verdicte juste pe toatä gama - de la omagii nemuritoare pentru fäuritori, pânä la stâlpul infamiei pentru impostori. |
Originally Posted by Pitbull:
Draga domnule Columbeanu,eu sunt aproape nimeni,nu trebuie sa imi exemplificati.Dar asa cum pe dvs,pe mine ne deranjeaza criticile personale nu vad cum pe oamenii acestia nu i-ar supara,intrista.Si din afara se vede urat,imi prae rau,nu e un lucru ce face cinste. Marile valori,lucruri pozitive nu se construiesc pe barfe si pe disecarea defectelor altora.Noi nu ni le vedem pe ale noastre. Despre cei cu responsabilitati si care gresesc.. intentionat sa se argumenteze mai mult,nu doar prt a atrage userii pe forum in discutie..Ci de dragul "dreptatii"(care?) Sistemul e oricum corupt. Marx spunea ca Pintilie a mimat disidenta(se putea asta atunci?) Ca "Pisica rupta" a lui Daneliuc e graitoare,cartea.Nu o voi citi. Cine stie care e adevarul? Doar ei.Si oricum lumea e satula de exemple negative.In fiecare din noi zace un demon. |
Deocamdatä, informäm - corect si concret.
Judecata sä apartinä fiecäruia, în forul lui interior. |
Originally Posted by Pitbull:
Orice informatie presupune tact. |
Nu m-am gândit nici la Preda, nici la rusi. A fost un comentariu spontan.
Cât despre tact - absolut de acord. Ai observat, sper, ce diplomatic, delicat, gingas, suav, am descris-o pe Zizi Bostan: fiecare paragraf critic începea cu o frazä pozitivä (de exemplu: 'Foarte inteligentä: I.Q. sub 50"), ca sä se echilibreze, sä nu se parä cä avem ceva cu ea. |
Cand incetam sa luptam si sa-i invinovatim copilareste pe cei din jur incetam sa mai traim."Nimeni nu e rau pe de-a intregul" asta o spunea si Dostoievski"In fiecare criminal exista ceva bun si in fiecare om bun e ceva rau",la el personajele sunt realiste,nu arhetipuri,amestec de bine si rau(romanul realist..)(asta ma trimite cu gandul si la pedeapsa cu moartea si filmul acela cutremurator in care Sharon Stone a jucat o condamnata la moarte) Numai ca trebui e sa ne ajutam unii pe altii sa descoperim binele.Nu e vb de idealism,ci de uratenia lumii,de oglinda sparta in care chipul nostru pare frumos si al altora pocit.Din pacate uitam sa traim pierzandu-ne vremea cu fleacuri si regrete si descoperim intr-o zi un Dorian Gray in noi...
Era o vreme(in adolescenta) cand imi judecam parintii sau profii pt prostia lor.Am invatat sa lupt cu orice greutati si sa sper,increderea vine pe cai cinstite :) |
Topic încuiat temporar, pânä la eradicarea clonei unui user bannat care-l tot spammeazä.
|
M-am nimerit odata la sustinerea unei teze de doctorat la UNATC. In comisie, printre profesori era si Florian Potra. In timp ce doctorandul isi sustinea disertatia, Potra l-a intrerupt de cateva ori cu niste remarci extrem de brutale!. La sfarsit, tot Potra a facut remarca: "Si acum astept sampania!" Mi-a lasat o impresie... :huh:
|
@Mafalda Esti chiar antipatica.Cum te autovictimizezi tu si cum toti sunt prosti..De la Gerard Depardieu pana la profii de la teatru.Tare mi-ar placea sa-ti dea replica pe forum profii aia cu care insisti si despre care nu intereseaza.Banal :D
@Pitbull A cui e clona? Si de ce atatea banari? A,sunt prea multi useri activi. |
Originally Posted by Pauline Kael:
de unde si pana unde victimizare? Si "toti" nu sunt prosti, ci mult mai rau, lichele ;) Daca ai impresia ca UNATC este raiul marilor pedagogi al caror unic interes va ramane de-a pururi formarea a generatii intregi de cineasti desavarsiti, mai bine stai pe topicul tau de "bad art" ;) |
Originally Posted by StefanDo:
Acum stiu ce urma,administratia atunci cand e contrazisa recurge la banare,oricum pe un forum unde nu exista drept la replica,unde unii se cearta ca la usa cortului si nu sunt trasi la raspundere,iar altii sunt maturati,unde userii nu intra de teama de a nu fi luati la misto si scuturati,si lumea e plictisita,unde eu pana acum n-am facut decat sa vb despre filme si actori ,e mai bine sa stau departe de tot forumul. Topicul cu "bad art" nu era o idee rea,e vb despre thrillere psihologice,despre horror,o scurta istorie,cele mai nocive,etc . dar asta e dupa principiul" numai administratia,moderatorii si userii care se gudura au dreptate". Mult succes. |
pauline, este un topic despre profesorii de film de ieri si azi
buni sau rai, prosti sau multi, putini dar slabi (vorba ta), oricine vrea sa spuna ceva despre un prof de la UNATC poate s-o faca aici tu esti de parere sa se zica doar de bine. de ce? |
Originally Posted by StefanDo:
si informatiile astea le ai pt ca ai studiat si tu in UNATC, nu? si ii numesti "lichele" pentru ca ii cunosti personal, nu?chiar crezi ca daca ai niste informatii de la niste oameni care au fost mai mult sau mai putin pe la scoala, iti da dreptul sa faci asemenea judecati de valoare? as vrea sa-ti reamintesc ca decan al facultatii de film este domnul Sorin Botoseneanu, o persoana absolut minunata. Daca ai fi discutat vreodata cu el, ai fi vazut ce suflet si ce cunostinte poate sa aiba. Macar pentru el puteai sa te abtii de la comentarii... Ok, inteleg ca n-ai avut snasa sa-l cunosti. Ai fi putut macar sa vii in ultimii 3 ani la Festivalul de Film Cinemaiubit (care bun prost, arata ceea ce produce singura facultate de stat de film din Romania), sa auzi cat de aplaudat si ovationat este Sorin Botoseneanu de toti studentii prezenti in sala... Sau hai sa-ti mai dau un exemplu: doamna Viorica Bucur... sau si ea face parte tot dintre "lichele"... sau ea nu intra in categoria de profesor? sau "Istoria Filmului" nu e "Regie" deci nu o luam in calcul... si ar mai fi de mentionat si alte nume.. nu zic, nu sunt toti niste oameni minunati...unii nici nu merita salutati pe strada...dar sunt destul de multi oameni de la care chiar poti sa inveti ceva... as vrea sa va amintesc ca fiecare om vine si cu bune si cu rele... Despre domana Nichitus despre care s-au spus, pe buna dreptate, atatea, si probabil ca nici macar toate lucrurile rele pe care le-a facut, as spune ca a avut grija ca toti studentii care lucrau cu proprii ei studenti, sa aibe aparatura... s-ar putea sa nu va intereseze acest detaliu marunt, dar datorita interventiilor ei, au acum pe ce sa lucreze in scoala (pentru c apana atunci temele se faceau in mar eparte acasa). Asta nu o scuza pentru restul mizeriilor pe care le face sau le-a facut, dar parca totusi nu este atat de oribila cum se spune. iar despre doamna Bostan, profesoara mea (un alt om minunat caruia ii datorez multe) spunea ca e cel mai bun profesor de regie din scoala. acum e drept ca de foarte putine ori face comentarii asa cum ar trebui sa le faca. pot insa sa spun ca am fost la un moment dat langa masa de montaj cand a analizat un film al unui student al ei (cu care nu lucram deci am putut fi total obiectiva)...absolut toate comentariile si recomandarile pe care i le-a facut au fost indreptatite... ce metode a avut, cat de mult a fost prezenta la ore, nu stiu si nu-mi permit sa judec...este insa clar ca ultima ei generatie a fost o generatie foarte buna de la care ea mereu a cerut excelenta... desigur in primul si primul rand este meritul studentilor, dar sa nu uitam ca la examenul de admitere, ea i-a ales... |
ghilimelele de la "toti" erau puse cu talc si vizau strict generalizarea din postul lui Pauline ;)
n-am zis nicio secunda ca in UNATC nu sunt si oameni ok, dar "tranzactiile" de genul celor de care pomenea mafalda, cu cristina "2000 de euro" nichitus, sunt super-triste. la fel sunt si justificarile de genul "ai dat raspunsuri foarte bune, dar nu credem ca ai temperamentul necesar pentru UNATC", cu care se pica la examenul de admitere. Sau, si mai rau, "a, apari in piesa X desi n-ai facut UNATC? Pai nu e bine, ca n-o sa ai suficient timp sa ti-l dedici cursurilor noastre. Picat!" Da, din punctul meu de vedere, astfel de oameni sunt lichele |
All times are GMT +2. The time now is 04:40. |