![]() |
Ma refeream la cine va avea curajul sa-l critice pe fata nu pe la colturi! ;)
|
Am înteles - evident! 8)
|
Totusi... Eu ii doresc lui Mungiu sa faca filme din ce in ce mai bune si sa ajunga sa ia si OSKAR-ul!
Eu chiar sper ca in cinematografia romanesca sa va gasi cineva care sa faca un film de Oskar (si sa-l si ia), ca potential avem! |
Dupä bucuria esteticä si mândria nationalä pe care ni le-a däruit, îi doresc sä meargä tot în sus. :happy: :love:
Dar toate astea-l si obligä - deci, dacä face vreo gugumänie (Doamne-fé), îl sparg! :o :x Si cu asta, ti-am räspuns si la întrebare. :D Si cum ajunseräm noi a vorbi de Mungiu la Popovici? :? Ce, se poate vorbi de Covaci la Salam? :(( |
Cum ar fi sa vedem un regizor slab ca va face la un moment dat un film exceptional, ca regizori buni odata care acum fac doar filme proaste avem destui (Mircea Muresan, Mircea Daneliuc, Dan Pita) ? :?
|
Wow, mistoooo subiectul! Am ras de-am facut pe mine! :w00t:
Banii de la cnc vin de la firme. Nu de la toate, doar de la cele care au in obiectul de activitate confiectionarea si distributia de filme. Un prieten si-a facut o firma de trei lei si-a bagat la profil tot ce a vazut prin nomenclator, de la avioane la distributie film. In consecinta a varsat la CNC trei sutare. Daca isi modifica obiectul de activitate ajungea tot p-acolo, poate chiar mai mult, ca registrul comertului e mai lacom ca cnc-ul. Un Oscar pentru film romanesc e o poveste lunga, pentru ca 'bun' pe limba americana nu e acelasi lucru cu 'bun' pe romaneste. Se lasa cu diferente culturale. Pana si cel mai fin consumator de film din America e 'atins' de morbul Hoollywoodului. Asa ca pana la oscar mai e ceva drum. Si, in definitiv, e atat de important oscarul? |
Cinematografia romaneasca ar putea trai mult sibine si fara Oscar dar nu ar fi rau sa aratam lumii ca suntem in stare si de Oscar
E adevarat ca la pentru cei care decerneaza Oscarul conteaza destul de mult si publicitatea care i se face filmului, uneori chiar in detrimentul calitatii artistice a filmului. Ori cinematografia romana sta prost cu marketingul! :( |
Marketingul, oricat ar e de bun, nu poate salta un film prost. Dar aici ne invartim in cerc: un american va spune despre un film romanesc de exceptie ca e prost, in timp ce romanul va considera prost un film comercial (castigator de Oscar) de-al americanului. Cum se rezolva dilema?
|
De gustibus!
Oricum, la decernarea premiilor Oscar se iau in calcul si alte criterii nu numai cele artistice, cum ar fi normal! Primeaza unele interese (chiar politice!) |
All times are GMT +2. The time now is 18:04. |