![]() |
2 filme care au socat au fost "Guinea Pig" si "Cannibal Holocaust".
|
Filme Soc
Yi boh laai beng duk ( Ebola Syndrome ).1996) de Herman Yau
Ex Drummer (2007) de Koen Mortier Maniac (1980) de William Lustig Bad Boy Bubby (1993) de Rolf de Heer Tras el cristal ( In A Glass Cage ) 1987) de Agust |
Yeuk saat ( Red To Kill ) 1994) de Hin Sing 'Billy' Tang
Idi i smotri ( Come and See ) 1985) de Elem Klimov Singapore Sling (1990) de Nikos Nikolaidis |
E deja un topic cu filme soc zic ca e ok sa le lipim, de acord?
Foarte ok recomandarile tale, nu am vazut nimic, zici ca sunt bune? |
De acord , nu am stiu eu une e topicul.
Uita-te pe imdb , se vezi despre ce e vorba. |
partea de la inceput a filmului "2001" de stanley kubrick,(zorii umanitatii parca),mi-a placut la nebunie imbinarea imaginilor video pline de culoare cu acea coloana sonora unica.O adevarata capodopera.
|
si partea socanta e... ? :D
|
-"Man behind the sun" (Hei tai yang 731) (1988) despre "cercetarile" in domeniul armelor biologice de catre japonezi pe schinarea chinezilor in perioada celui de al doilea razboi mondial in renumita unitate 731;
-"Nekromantik" (1987) sau "Mi-am tras amant teapan...da il cam bazaie mustele"... si nu in ultimul rand (chiar ma mira ca nu l-a mentionat nimeni)... -"Taxidermia"...probabil unul dintre putinele filme in care cinematografia si grotescul se dau utza intr-o armonie perfecta... |
Taxidermia like Estetica uratului?
p.s. Welcome |
@illotempore
Ceva de genul... p.s. Sar'naaaa! |
Irreversible si, mai ales, Martyrs m-au marcat prin violenta dusa la extrem.
|
Wake in Fright/ Outback, 1971, r. Ted Kotcheff - nu atat socant cat disturbing, atat la nivelul atmosferei generale (descindere in infern indusa de un booze abuse cu totul unic), cat si aplicat la o anumita secventa - o partida de vanatoare de canguri cu real footage.
Personal, nu ma omor dupa violenta in filme (dar nici nu m-apuc sa fac comitete si comitii care s-o interzica - art is art, no matter what!), insa, mai mult decat cea fictiva, fiori imi dau secventele de violenta reala sau inspirata din realitate. Si daca tot s-a mentionat Irreversible, ar trebui amintit precedentul Noe, Seul contre tous care (tot ii place lui Windom sintagma asta), se incadreaza si mai bine in categoria "poetry of violence". |
Bifat totul de Gaspar Noe.:D Nimeni nu a pomenit de A L'interieur, mai socant chiar si decit Martyrs dintr-un anumit punct de vedere. Apoi Calvaire, Haute Tension, Frontiere(s), veritable gore simphonies...;)
|
Si Soudain le vide? Si...?
|
Ala inca nu.:"> Din pacate nu ma numar printre privilegiatii care testeaza "prototipurile" inainte de intrarea pe piata...:P
|
Cannibal Holocaust, a si fost interzis in mai multe tari din motive evidente.
|
Ah, Soudain le vide; filmul de care m-am indragostiti anul trecut la Cannes; cum ma indragostisem cu doi ani inainte de Breath/Soom al lui kim ki-duk.
Filmul are un moment extrem de socant - executarea/filmarea unui avort si o scena similara cu ce am vazut in 432. Oripilant. |
American History X - pentru pozitia pe care o adopta in legatura cu miscarile rasiste din SUA si pentru violenta de limbaj, dar si fizica.
Alpha Dog - pentru necoventionalismul abordat, pentru violenta furibunda, pentru limbajul colorat (de 300 si ceva de ori "fuck" si de alte cateva sute de ori "dude"), veridicitatea care m-a durut si pentru finalul necrutator. Deocamdat atat. Ca o ultima precizare: nu vad de ce am pune aici filme horror gore pentru ca alea sunt facute sa fie viscerale, sangeroase si extrem de violente. Socantul se releva mult mai interesant prin drama.;) |
Originally Posted by Disciple:
Cred ca pentru foarte multa lume aceste cuvinte fac parte din definitia cuvantului socant... |
Asa e. Dar e gresit interpretat.
|
All times are GMT +2. The time now is 07:04. |