![]() |
Originally Posted by ricciotto:
Iti multumesc din nou. Intre noi fie vorba (sper sa nu vada Nae Caranfil ce scriu aici :D ...), am avut si eu aceeasi idee; e un interlocutor perfect pentru un volum de convorbiri. Don't worry, nu se lasa de cinema. El insusi a trait mult timp in "salbaticie", intr-o cinematografie in care nu-si gasea locul... |
Chiar n-avem ce discuta...
Respinge ideea de "val" in sensul dorit de tine, "inchegat", inchistat in dogme si manifeste. Ca si mine mai inainte. Valul "meu" este format din individualitati. Dar, la naiba, degeaba am vorbit atat? Nu va mai imaginati valurile oceanului, frate, ci valuri de oameni. Multi, de toate varstele si rasele, fiecare cu treburile lui, dar venind in acelasi timp, in aceeasi directie, pe aceeasi strada. Sau culoar de spital. Si nu, nu poarta toti halate albe. |
Re: "Noul val" se lanseaza (si) editorial
Originally Posted by mihaifulger:
|
Re: Who's next...
|
@marx si ricciotto
potoliti-va sunteti total off-topic ori spuneti ceva despre cei 12, ori tu ricciotto iei emetiral in atelier, iar tu marx la clasic :P hm, inca o clipa de total off-topic, emetiralul este si supozitor?!?!?! :D sfarsitul off-topicului :P |
|
@Carmine-why-do-I-even-bother: E o eroare de gust, Carmine, vorba lui ALS. :D
@mihai: Succes sa il convingi atunci! Si, BTW, am mai citit o chestie pe LiterNet de tine, cronica la "Modigliani". Sa remarci ca l-au uitat pe Brancusi! You're GOOD! :) Sa mai vii pe aici, ce daca ai terminat cu promotia cartii, OK? We're cool. And when we're not, i-auzi, ni se administreaza Emetiral. :shock: |
Re: Who's next...
Originally Posted by Carmine Galante:
L-am urmarit. Era cu totul altceva decat obisnuitele seriale romanesti. Din pacate, pe masura ce inainta, se apropia tot mai mult de soap (ca sa nu spun telenovela). Oricum, sunt curios sa vad o noua serie. |
Te invit sa-l revezi si sa mai discutam. Dincolo de problemele tehnico-financiare cu care s-a confruntat, filmul asta a produs o adevarata revolutie - sau o tendinta, cum spunea un operator - in cinematografia noastra. Si nu uita arta actorilor... (Poti ignora totusi ulterioara evolutie - sau mai degraba involutie - a protagonistului). :sick: |
Am sa revin cu siguranta, I like it here! 8) Totusi, ne putem intoarce la oile noastre? Ce alti regizori romani ati mai include in "noul val" (or whatever you call it) si, eventual, de/prin ce? |
Anunt apropo de "noul val"
Diseara, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va avea loc proiectia scurtmetrajelor "Apartamentul", "Canton" si "Apa" (nou!) de Constantin Popescu.
Accesul publicului este liber. |
Calin Netzer. are 4 premii la Locarno si locul lui in siajul noului val.... |
|
Originally Posted by marx:
Asa-i; din pacate, din cate stiu eu, el chiar nu a mai facut nimic notabil de vreo cinci ani. Stiu doar ca a avut un proiect respins la ultimul concurs CNC si, ca atare, a lansat o noua formula - utila, poate, in contextul discutiei noastre; este vorba de "generatia inabusita" (replica la "generatia asteptata" a "Cotidianului"). |
Totusi, intre "Marfa si banii" sau "Occident" si "Numai iubirea" sau "Lacrimi de iubire" e diferenta ca de la cer la pamant. I know, money talks, but still... |
Documentar
Ce documentaristi si documentare va plac si ar putea intra in "noul val"?
|
Nou anunt, tot legat de "noul val"
Daca preferati documentarele, tot astazi, de la ora 19, la Cinemateca Eforie, Cineclubul il are ca invitat pe Alexandru Solomon. Merita sa-i (re)vedeti filmele "Omul cu o mie de ochi" (2001), despre Iosif Berman, primul fotoreporter din Romania, si "Franzela exilului" (2003), despre autoexilul berlinez al lui Caragiale. Ca de obicei, proiectia va fi urmata de discutii, in acest caz si cu autorul documentarelor prezentate.
|
revenind la titulatura de "nou val":
a aduna intr-un termen stramt cineasti din generatii diferite, cu stiluri diferite si vizibili in timpuri diferite nu ajuta la definirea niciunei idei. si nu cred ca era necesara marsarea pe un termen anume, ci era mai profitabila o incercare de adjectivare a fenomenului.... ar mai fi de discutat si uzura termenului de "nou val", prea des folosit si-n alte domenii, ceea ce ii reduce intensitatea de identificare.... oricum, nu cred ca sunt f importante aceste nuantari terminologice, ci mai grav este ca industria de film romaneasca nu exista nici macar la stadiul de embrion. au disparut sute de cinematografe care reprezentau o piatza de expunere si desfacere, deci, implicit nivelul de accesibilitate al unui film si cel de profit va sucomba. daca n-ai un loc de vanzare, cum poti face bani?! iar cnc-ul isi permite sa arunce bani pe filme jenante. singura evadare ar fi ca regizorii talentati sa lucreze cu producatori si bani straini, dar asta inseamna sa renunte la unele balcanisme ce inca le mai intovarasesc mentalitatile. |
E, aici Marx sistematizeazä câteva idei esentiale - desi cu unele nu sunt întru totul de acord:
De acord si nu prea. Pe de o parte, nu sunt chiar atât de diferiti. Pe de altä parte, au în comun un element esential: valoarea ca atare. Face mai mult decât dacä aveau, sä zicem, si o oarecare "platformä", dar nu si coaiele necesare pentru a o impune bine.
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=12322
|
Eu sunt convins ca multi dintre cei mari ar da orice sa fie chemati in serialele astea, in plus a mai dat o sansa unora care erau terminati, a caror cariera se incheiase de mult, gen Papaiani, Jean Constantin, Iurie Darie etc. Na, ca m-am transformat in avocatul necuratului. |
All times are GMT +2. The time now is 17:25. |