Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Top Cinemagia 2005 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=87416)

Mitrix 13 Dec 2005 15:31

Originally Posted by Nae:

1.gegen die wand
2.the machinist
3.a history of violence

4.broken flowers
5.der untergang
6.charlie and the chocolate factory

7.sin city
8.nightwatch

9.closer
10.va, vis et deviens

to be sincere, it was a weak year for cinema. primele trei cu adevarat bune, the rest, well, nice movies.

p.s. daca vine premiera in romanica a lu' Tim Burton: Corpse Bride, atunci, please be so kind and replace va, vis et deviens.... thx.

Nici Broken flowers nu a fost distribuit. Si nici Corpse bride nu o sa fie anu asta

KORBEN 13 Dec 2005 21:15

Originally Posted by i_matei:

Un an FOARTE slab in privinta calitatii filmelor.
Cam asta ar fi top-ul dupa capul meu:

1. Cinderella man (singurul film adevarat de anul asta)

4. Bridget Jones - Edge of reason

7. Star wars - The revenge of the Sith

9. Kingdom of Heaven
10.Constantine

:shock:

christi 14 Dec 2005 09:25

Bag si eu topul acum, cu mentiunea ca s-ar putea sa-l mai modific.

De asemenea, va rog si pe voi daca va modificati topurile sa o faceti cu "edit" la mesajul respectiv, nu cu "reply" nou. Thanks.

So... avem asa:

1. Moartea domnului Lazarescu
2. Gegen die wand
3. The Machinist
4. Mar Adentro
5. Sideways
6. A History of Violence
7. Noi the Albino
8. Un long dimanche de fiancailles
9. Land of the Dead
10. Off the Map

europe_east 14 Dec 2005 17:14

1. Gegen die Wand
2. Noi Albinoi
3. Mar Adentro
4. Moartea Domnului Lazarescu
5. The Aviator
6. House of Flying Daggers
7. Der Untergang
8. Closer
9. Cinderella Man
10. The Constant Gardener

Shadow_Cat^ 16 Dec 2005 16:59

1.The Aviator
2.Sin City
3.Finding Neverland
4.The Machinist
5.Kinsey
6.Batman Begins
7.Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
8.A History of Violence

Astept sa vad King Kong si Joyeux Noel (sper sa nu ma dezamageasca :)) si sa vad unde le plasez in top.

andreinic 16 Dec 2005 20:45

Top Cinemagia 2005

1. Torremolinos 73 (a rulat o saptamana la Europa)
2. Gegen die Wand
3. Noi The Albino
4. Sistemul nervos (cel mai bun film a lui Daneliuc dupa '89)
5. Der Untergang
6. La femme de Gilles
7. Aaltra
8. Pianista (a rulat la Studio aproape o saptamana)
9. The life and death of Peter Sellers
10. Moartea domnului Lazarescu

jeleu 18 Dec 2005 02:20

By popular demand, am modificat topul

1.A History of Violence
2.Moartea domnului Lazarescu
3.The Aviator
4.Million Dollar Baby
5.Closer
6.Layer Cake
7.Ray (poate doar pentru muzica)
8.Wallace & Gromit (daca-mi place ce vreti?)
9.Shaun of the Dead ( :) great fun)
10.Crash(a lu' Haggis)

Mala Portugal 18 Dec 2005 09:42

Re: Top Cinemagia 2005

Originally Posted by christi:

sa-si alcatuiasca TOP TEN-ul filmelor care AU AVUT PREMIERA ROMANEASCA IN ANUL 2005.

Adik vorbim de filmele care au iesit pe piata, nu despre cele care au fost vazute in festivaluri & stuff.

notorious 18 Dec 2005 14:16

Originally Posted by jeleu:

1.Oldboy (cum se face ca n-a fost mentionat?)

din cate stiu, nu s-a lansat pe ecrane in romania. a fost in deschiderea la TIFF.

jeleu 18 Dec 2005 20:59

a avut premiera mondiala in 2003, era listat ca aparitie in romania 2005, l-am vazut in 2005. Din partea mea e valabil pt top

christi 19 Dec 2005 11:07

Originally Posted by jeleu:

a avut premiera mondiala in 2003, era listat ca aparitie in romania 2005, l-am vazut in 2005. Din partea mea e valabil pt top

"Oldboy" nu a fost lansat pe ecranele din Romania, deci nu e un film valid pentru top. Daca era, ar fi intrat si in topul meu :)

Anicet 21 Dec 2005 20:40

Asta e votul meu, cu mentiunea ca am vazut doar o parte din filmele care au rulat in cinematografe.

1. Million Dollar Baby
2. Cinderella Man
3. Moartea domnului Lazarescu
4. Ray
5. Sin City
6. Closer
7. Finding Neverland
8. Sideways
9. Red-Coloured Grey Truck
10. March of the Penguins

Leonard 22 Dec 2005 06:32

Oldboy" nu a fost lansat pe ecranele din Romania, deci nu e un film valid pentru top. Daca era, ar fi intrat si in topul meu :)

de la ce numãr de rulãri se considerã cã un film a fost 'lansat pe ecrane'? Au mai fost ºi niºte filme pe la Sãrbãtoarea filmului francez care au rulat timp de o sãptãmînã zilnic la Multiplexuri ºi care nu apar în lista aia a ta. Nu mai vorbesc de numeroase filme relativ noi (dar în premierã în România) la Union care au rulat cîte o lunã de cel puþin o datã pe zi. Unele sunt în listã (ca limited), altele nu sunt.

tornado_x 22 Dec 2005 08:52

1. King Kong, :D
2. Harry Potter and the Goblet of Fire, :)
3. Saw II, :shock:
4. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, :happy:
5. Kung Fu Hustle, :lol:
6. War of the Worlds, :huh:
7. Constantine, :oops:
8. Batman Begins, :)
9. Madagascar, :w00t:
10. The 40 Year-Old Virgin. :lol:

christi 22 Dec 2005 08:55

Originally Posted by Leonard:

Oldboy" nu a fost lansat pe ecranele din Romania, deci nu e un film valid pentru top. Daca era, ar fi intrat si in topul meu :)

de la ce numãr de rulãri se considerã cã un film a fost 'lansat pe ecrane'? Au mai fost ºi niºte filme pe la Sãrbãtoarea filmului francez care au rulat timp de o sãptãmînã zilnic la Multiplexuri ºi care nu apar în lista aia a ta. Nu mai vorbesc de numeroase filme relativ noi (dar în premierã în România) la Union care au rulat cîte o lunã de cel puþin o datã pe zi. Unele sunt în listã (ca limited), altele nu sunt.

Nu se iau in considerare filmele ce au rulat doar la festivaluri sau cinemateci. Cel mai bun "indiciu" e sa mergi chiar aici pe cinemagia.ro la pagina filmului respectiv, si sa vezi daca are "Premiera in Romania". Cele care sint in lista ca "limited" au fost lansate "oficial" la noi, si au rulat macar la Europa, Scala etc.

Serghei 22 Dec 2005 13:16

the machinist
Gegen die Wand
history of violence
Aviator
Sideways
dreamers
Sin City
Finding neverland
Cinderella Man
MDL

Leonard 22 Dec 2005 21:21

Nu se iau in considerare filmele ce au rulat doar la festivaluri sau cinemateci.

De ce? dacã au rulat de mai multe ori, ce mai conteazã sala, cinematograful sau contextul? le-a vãzut lumea, s-a scris despre ele. de ce sã rãmînem în urmã, scriind aici niºte topuri outdated? cine are de cîºtigat din asta?

notorious 22 Dec 2005 23:16

leonard, nu vreau sa ma bag in problema voastra, dar ce scrie christi e pur si simplu de bun simt. un festival este, prin definitie, o ocazie speciala iar un film prezentat in cadrul sau nu poate fi considerat un 'wide release'. daca am merge pana in panzele albe in ideea asta, ar trebui sa luam in considerare si cel mai mic filmulet de festival, care a rulat in unica proiectie - numai asa am fi cinstiti. acel film a avut un public prea restrans, insa... oricum, daca vrei, poti face chiar tu un top 10 festivaluri 2005. :)

st3fan 23 Dec 2005 14:04

1.Cinderella Man
2.A History of Violence
3.Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
4.Moartea domnului Lazarescu
5.Ray
6.Million Dollar Baby
7.A Love Song for Bobby Long
8.Being Julia
9.Merchant of Venice
10.Sin City

Leonard 24 Dec 2005 16:06

Originally Posted by notorious:

leonard, nu vreau sa ma bag in problema voastra, dar ce scrie christi e pur si simplu de bun simt. un festival este, prin definitie, o ocazie speciala iar un film prezentat in cadrul sau nu poate fi considerat un 'wide release'.

aºa e. dar trebuia sã contest eu ceva, nu?
oricum mi-am dat seama cã s-au strîns mai mult de zece pe care le-aº vrea în top. deci: de ce numai 10 locuri??!

All times are GMT +2. The time now is 19:36.