![]() |
Originally Posted by KORBEN:
eeeexact... 8) pot sa te citez la faza cu evul media...? |
Un film bun e ala care se vede bine si se aude bine.
Restul trancanelilor e lest. |
Originally Posted by GhitzaCartitza:
un film bun este cel care respecta cu strictete normele limbajului cinematografic.la fel de bun este cel care nu le respecta,reusind sa le revolutioneze, sa le improspateze, sa aduca pur si simplu ceva nou. |
Originally Posted by st3fan:
|
nu-nteleg, cum adica ' coloanele sonore ale filmelor mute'???
daca te referi la acompaniamentul de pian al acelor pelicule, atunci da, este - in general - clasic, dar este altceva ;) si mai e un 'caz': ce te faci cu un film precum 'the cook, the thief...' al lui greenaway, in care - sustine el - cadrele se muleaza pe muzica (lui nyman), si nu invers?.. (cam ca in clipuri) plus ca mai exista filme ('aria' imi vine acum in minte) 'construite' - vizual - in jurul muzicii (acolo: de opera)... discutie (probabil) interminabila. PS 'un film este bun, de ce?' 'cause i say so! :w00t: |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
Originally Posted by nume:
pardon? nu cunosc sensul acestui cuvint... e regionalism de buftea? |
Extra = ultra; hiper; macro; super; more than; the most; äl mai
Morocar = (rrom.) penis; mätärângä; sculä; rangä; dick; verge -------------------------------------------------------------------------- Extramorocar = accesoriu priapic supragabaritic |
Originally Posted by Pitbull:
|
Actorii, asta face un film bun. Scenariu prost, efecte sp penibile actorii pot salva filmul daca joaca bine. Cam asta se intampla in filmele romanesti.
Actorii romani nu au fluiditate, "intonatie". Spun replicile de parca sint la ora de citire. Dar asta e alt subiect. |
Originally Posted by ArsDeViu:
Cred ca s-ar putea duce pe doua fronturi aceasta discutie.Un film bun din punct de vedere tehnnic, al realizarii(unghiulatii, metafore, montaj,sunet,ecleraj etc etc) si un film bun din punct de vedere artistic,adica ce, daca si cum transmite.Nu e neaparat nevoie ca o conditie din cele doua indeplinite sa o atraga si pe cealalta automat.[/quote] |
Doar daca personajul nu trebuie sa vorbeasca.
De exemplu, "Speed", un film foarte reusit si bine realizat, tras in spate de Sandra Bullock. "Collateral", unde dam peste un Tom Cruise cam "fortzat". |
Eu cred ca un film e bun daca toate trei (actorii, scenariul si regia) sunt combinate armonic; atunci iese un film bun. Daca de exemplu intr-un film cum a fost de exemplu War of the Worlds actorul desi este bun cum e Tom Cruise , iar scenariul este ceva care nu mai prezinta nici o noutate adica ceva deja facut de mai multi; lumea merge la film fiindca joaca "Tom Cruise", dar cand iese ramane profund dezamagita. E doar o parere personala.
|
nu exista filme bune cu scenarii proaste dar exista filme proaste cu scenarii bune... :P
|
eu cred cã existã de toate felurile.
un exemplu recent: Sin City mi se pare un film bun, dar cu un scenariu prost. aº mai putea sã adaug ºi Audition sau Elephant - filme foarte bune, cu scenarii cam modeste -, dar probabil mi-aº lua multe castane de la critici. ºi Kung Fu Hustle cred cã intrã în categoria asta. scenariul nu e cine ºtie ce. |
Originally Posted by Leonard:
mai bine taceai ... |
Un film bun = un film cu buget generos?
Eu personal nu cred. Am vazut si filme bune cu buget relativ restrans si care chiar au fost apreciate si de critici (Ex. Dogville). Asa cum spunea cineva, o mare parte din vina o au actorii si de felul in care acestia stiu sa-si faca meseria cu adevarat sub tutela unui regizor care sa stie sa-i foloseasca, sa scoata tot ce e mai bun din ei. Dar nu pot sa nu remarc ca pe urmatoarea pozitie, daca nu la egalitatea, ar fi scenariul. Pai daca scenarul nu-i bun... pot sa stea actorii si in cap si in cur ca tot nu iese filmul asa cum ar trebui (Ex. The Aviator - putea sa fie mai mult decat un film bunicel). Apoi ar veni... dar ce sa mai vorbesc... Totul se leaga si se contopeste in produsul final - FILMUL. Daca acest amestec ne place sau nu... depinde de gusturi. Daca sunt mai mult de 50% remarci pozitive eu consider ca filmul este bun. Cand place la toata lumea (peste 90% din cei ce vad respectivul film) atunci filmul trece peste foarte bun si ajunge la exceptional (Ex. Trilogia LOTR). Film PERFECT nu exista (daca voi ziceti ca da, astept exemple). |
@AlexAG
astept imperfectiuni pentru M-ul lui Lang, Kane-ul lui Orson sau Portocala lui Kubrick |
Originally Posted by vladvaidianu:
ba da. Si ca exemplu ti-l dau pe Argento. De multe ori a avut scenarii proaste (vezi Suspiria, Phenomena etc.) da' a reusit sa scoata ceva bun din ele. Therefore.... |
All times are GMT +2. The time now is 01:37. |