Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cele mai bune finaluri de filme (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86335)

BeNnY 13 May 2005 13:24

Originally Posted by Terror_IST:

Cam aiurea ca numai mie mi-a fost sters mesajul atata timp cat si cele dinaintea mea nu faceau decat sa insire titluri de filme... Oricum nu eu sunt moderator dar e cam aiurea sa dai detalii in legatura cu finaluri de filme fara ca involuntar sa lansezi SPOILERE.

Nu ti s-au sters numai tie. Incercati sa nu dati spoilere, sau daca dati, sa scrieti undeva ca e spoiler. Multumesc pentru intelegere.

notorious 13 May 2005 16:52

Originally Posted by Terror_IST:

THE SHINIG Kubrick nu respecta cartea lui King (Jack pare sarit de pe fix cam de la inceput si in final il omoara pe Halloran) scena in care Jack sparge usa de la baie si cu o privire de nebun pe fata exclama: "Here's Johnny!"

pai bine, mai, dar pana la final mai sunt vreo 20 de minute... :?

Terror_IST 17 May 2005 20:39

Finalul inseamna neaparat ultimele 5 minute sau ultimele cadre? Eu vad finalul ca pe ultima parte a unui film (climax+deznodamant) asta cel putin in filmele care respecta reteta clasica (urmaresc momentele subiectului)!

notorious 18 May 2005 16:18

pai, normal, prin final inteleg literalmente ultimele 5 (hai 10) minute de film. ca daca mergi pana la climax, orice film mai de doamne-ajuta o sa aiba o anumita tensiune dramatica bine dozata, nu ?

miana_75 30 May 2005 14:34

Titanic
Gone with the wind
The devil's advocate
Conspiracy theory

Terror_IST 30 May 2005 19:58

Originally Posted by notorious:

pai, normal, prin final inteleg literalmente ultimele 5 (hai 10) minute de film. ca daca mergi pana la climax, orice film mai de doamne-ajuta o sa aiba o anumita tensiune dramatica bine dozata, nu ?

OK, eu incercam sa privesc in ansamblu! :oops: Atunci "literalmente" ultimele scena din "The Shining" cu Jack inghetat in labirint (privirea demonica a lui Nicholson...), si fantoma lui alaturandu-se damnatilor din hotel!

Un final foarte interesant mi s-a parut ca a avut "The Passion of the Christ", chiar ultimele 30 de secunde cu mormantul gol si Iisus in picioare cu gaurile de la piroane in maini (revelatoare scena pentru ca e singura referire la firea divina a acestuia, la faptul ca intr-adevar a fost Mesia)

Lady_Skar 03 Jun 2005 22:21

Blair Witch Project
Scena cu tipul care statea la colt era uber creepy.

Waking Life
He just floted away...

Sky captain and the world of tomorow
Cel mai bun lucru din tot filmul a fost finalul. PE de o parte ca anunta ca se termina filmul (YAY!) si pe de alta parte pentru ca I really didn't like Gwyneth in that movie.

touchpoet 04 Jun 2005 00:38

unele finaluri vor fi greu de egalat in secolul acesta

1. Finalul cel mai puternic si inegalabil pe care l-am vazut pina acum:
Chaplin - City Lights
2. Finalul cel mai inteligent in subtilitatea lui:
Casablanca
3. Finalul cel mai obraznic:
Gone with the wind

In general regizorii si scenaristii din timpul perioadei marilor studiouri hollywoodiene cind filmele se faceau cu echipe de actori, regizori si scenaristi ce lucrau exclusiv pt anumite studiouri, aveau finaluri mult mai interesante si deci mai bine lucrate, mai studiate...

europe_east 04 Jun 2005 00:52

Originally Posted by Mala Portugal:

+ doua finaluri half feministe/ half isterice , ambele facute cu mult nerv: Dogville & True Romance

how about thelma and louise?... fain finalul in orice caz.

Airlight 04 Jun 2005 10:33

Originally Posted by europe_east:

how about thelma and louise?... fain finalul in orice caz.

ºcoalã.

ricutza 06 Jun 2005 19:15

Butterfly Effect a avut un final care a ridicat mult filmul, cel putin in ochii mei...poate un pic prea idealist "ce-ar fi fost"-ul, dar se cerea astfel ca sa justifice alegerea personajului..

franc 08 Jun 2005 14:11

dogville..ca m-am apucat sa urlu de fericire in cinematograf
noi albinoi..ca mor toti

Flopcaru 20 Jun 2005 23:56

My favourites: Ciudad de Deus (cand pustii aia de 13 preiau cartieru si devin exact ca predecesorii lor) si filmul ala cu Tom Hanks (intru in pamant ca nu ii stiu titlul)...... :hmm: Forest Gump!!!

corinka 23 Jun 2005 10:22

"Lost in translation". N-a fost chiar scena finala, dar, din cate imi amintesc, a fost spre final. Bill Murray era in taxi, vede tipa pe strada, se da jos din masina si, fara nici un cuvant, o imbratiseaza, dupa care urca in taxi si pleaca mai departe. Impresionant!

Mala Portugal 23 Jun 2005 10:57

Originally Posted by corinka:

fara nici un cuvant, o imbratiseaza, dupa care urca in taxi si pleaca mai departe. Impresionant!

Din cate imi amintesc scena nu e fara nici un cuvant . Tipul ii sopteste ceva la ureche doar ca noi n-avem idee ce:(

gionloc 23 Jun 2005 11:56

Originally Posted by Flopcaru:

Ciudad de Deus

nu e Ciudad e Cidade... mai nou, prins printre peretii scolii nu am chiar timpul dorit pentru a ma uita la filme, asa ca ma leg de toate tampeniile :oops:

Flopcaru 30 Jun 2005 14:12

Sorry, ai dreptate. Oricum, e un film misto, merita vazut.

Gaandalf 01 Jul 2005 13:04

Din cate imi amintesc scena nu e fara nici un cuvant . Tipul ii sopteste ceva la ureche doar ca noi n-avem idee ce:(

si daca ai fi auzit ce ii sopteste ai fi fost:)?

Cinemania 01 Jul 2005 15:03

Originally Posted by Gaandalf:

si daca ai fi auzit ce ii sopteste ai fi fost:)?

i-a propus o intalnire in the backstage :D

16mm 05 Jul 2005 22:30

les dernieres minutes du cinema

must i say: a2a parte de la colectia de scurtmetraje ten minutes older, ultimul scurt, ultima parte a scurtului dans le noir (godard): les dernieres minutes du cinema. singurul care merita din the cello.

daca exista pentru mine vreun moment care sa defineasca cinematograful, acesta e. si nu ma refer la chestii cum tocmai am auzit (daca nu-ti place bergman, nu esti cinefil). try it.

All times are GMT +2. The time now is 02:46.