![]() |
Originally Posted by notorious:
Cine Tulcea? |
Quote:
tu mai invata sa pui virgule si sa scrii corect si pe urma fa misto. |
Nu, Tulcica! Nu ma refeream la faptul ca Tulcea ar putea fii frustrata si tensionata, ci ti-am dat tie apelativul Tulcea, pe tine te intrebam cine e frustrat si tensionat. ;)
Si unde nu scriu eu corect? Aici nu trebuia pusa virgula. |
Originally Posted by BeNnY:
|
Originally Posted by MinRep:
? Eu am grija, tu ai? Verbul a fi se scrie cu un singur i numai cand e forma negativa: a nu fi, in rest se scrie cu doi i, inclusiv la conditional-optativ. |
i beg to differ... "a fi" se scrie cu un singur "i" si la conditional optativ... |
Numai la perfectul conditionalului optativ, aici nu era perfect.
|
Verbul "a fi" se scrie cu doi "i" unul langa altul in urmatoarele conjugari (am verificat): a. conjunctiv persoana a II-a singular: sa fii b. imperativ persoana a II-a singular: fii c. gerunziu, care nu conteaza: fiind |
Originally Posted by MinRep:
10 puncte pentru MinRep :) Mi-am dat si eu seama de ce a zis el azi dimineata in drum spre scoala, si am intrebat-o si pe profesoara de romana ca sa fiu sigur. Da, asa e cum a zis MinRep, acolo e la infinitiv deci trebuie cu 1 i. |
ma bucur ca s-a rezolvat "cazul"... grea dilema, macar bine ca ne "pricepem" la film. gramatica mai asteapta, mai ales ca nu se modifica...
|
Originally Posted by benny:
atunci mai intreab-o si in legatura cu virgulitza aia, ca poate mai inveti ceva... |
All times are GMT +2. The time now is 21:29. |