![]() |
bine, ma...fiecare cu gusturile lui, rozalio'.
|
Originally Posted by zizi:
mersi de intzelegere, mai zizi ! :) |
Originally Posted by Blanche:
NU ma consider DELOC fan LOTR... dar nici nu imi displace... O sa merg la Lost in translation si sunt sigur ca o sa-mi placa... Imi place Bil Murray si ceva, ceva trebuie sa fie de capul filmului... Si daca n-o sa-mi placa o sa ma bat... :D |
Eu sunt fan LOTR. Asta nu vad ce legatura are cu Lost in translation... care e un film exceptional... nu inteleg de ce nu se poate sa-mi placa amandoua la fel de mult
|
Pai e vorba de o generalizare.
|
Originally Posted by hyde:
|
O drama a superficialitatii
Zic si eu ca Pantera Roz: m-am PLICTISIT ingrozitor la "Lost in Translation", desi am pretentia ca sunt un spectator avizat...
Auzisem multe despre film inainte sa-l vad, asa ca asteptarile mele urcasera undeva in zona lui "Ma, filmu' asta tre' sa fie o capodopera." Daca nu as fi avut asteptarile astea inalte, probabil ca filmul ar fi scapat cu un "Interesant, da' cam lung". Dar pentru ca m-a dezamagit crunt, am luat-o personal. Si spun cu mana pe inima ca "Lost in Translation" este supra-apreciat ("over-rated") LA GREU. Fanii vor sa vada in el un tablou reusit al insingurarii, al izolarii, al lipsei de comunicare, o critica subtila a superficialitatii CELORLALTI si ii gasesc parfumul greu de definit al unui film care "te prinde" fara sa stii exact de ce. PAREREA MEA: Plasarea intr-un decor exotic e un artificiu ieftin prin care se forteaza tema "izolarii"; toata lumea spune ca filmul e o poveste "despre oameni", nu o analiza a fenomenului socului cultural. E normal ca un strain sa se simta ciudat intr-un spatiu cultural total diferit de al sau. Dar filmul se vrea mai mult. Teza e probabil ca personajele se simt oricum insingurate, ca trec printr-o criza, nu? Si atunci de ce a fost nevoie sa fie aruncate ostentativ intr-un decor alienant? Sau ideea e ca, o data intoarse acasa, viata va reveni la normal pentru ele? Si apropo de personaje: ce m-a secat cel mai mult a fost ca sunt LIPSITE DE CONTINUT. Avem un actor ratat (care face compromisuri, bea cam mult si isi insala nevasta, desi pozeaza in rebel neinteles) si o absolventa de FILOSOFIE (care, pe toata durata filmului, nu reuseste sa zica o singura chestie interesanta, prin care sa arate ca are si ea o idee despre lumea din jurul ei, macar din carti). Personajele vor sa scape de superficialitatea care le inconjoara, dar nu reusesc, pentru ca ele insele sunt ingrozitor de superficiale! Insa ma tem ca filmul vrea sa spuna altceva: el se vrea o drama a singuratatii. Eu cred ca e o drama a superficialitatii: personaje sterse, "self-indulgent", incapabile de trairi intense, NEINTERESANTE; viziune regizorala superficiala; o poveste care nu spune NIMIC. |
Ca sa spunem asa: am avut asteptari mari de Lord, undeva la nivelul unei capodopere si probabil de asta nu mi-a placut. Altfel as fi zis ok, interesant. Dar asa a fost TERIBIL de lung si plictisitor. Chestia e...ca acolo era mare tambalau si totusi nu iesea nimic.
Trecand peste aceasta parabola la filme care se vor, dar nu ies, ma intorc la Lost. Drama? Nu mi se pare drama. In nici un caz la nivelul standard. Oricum, fiind prezentata ironic, drama nu mai pare atat de "serioasa". Filosofia? Sunt doar principii, dar fara sa fi trait ceva s-ar putea sa nu fie destul. Dar importanta, chiar vitala, este aromnia. Adica armonia lor in jungla aia exotica lipsita de armonie. Superficiala este mai degraba si cu siguranta lumea aia, in sensul ca noua imagine a metropolei japoneze este atat de confuza si totusi nu are nimic de spus, desi pare sa vrea sa spuna multe. For relaxing times, make it Santori times. (sau asa ceva) |
da...da...da. cu toate ca n-am stat pana la capat... am senzatia ca am stat destul de mult la filmul acesta... poate ca oi fi plecat in ultimile 5 minute, mai stii... ca tot ce se spune in acest topic nu e o chesie pe care sa zic ca as fi ratat-o.... sau sa fie oare altceva....si daca te uitzi 10 minute.. si daca stai tot filmul... tot aceeasi idee revine, la fiecare cadru..la fiecare scena -
dom'ne.. nishte ametzitzi de americani care habar n-au de viatza lor au nimerit in metropola nebuneasca japoneza.. si nu ca n-ar fi fost de ajuns ca erau ei cum erau.. dar sa mai si te uitzi la japonezii aia si sa nu intzelegi nimic... o fi fost intr-adevar bulversant !.. da' ce treaba avem noi cu asta... noi, spectatorii carcotashi, vreau sa zic - de ce sa ne plictiseasca atata.... hai.. v-ati exprimat ideea..ok... dar daca tot acelashi lucru il spunetzi tot filmul.... nu credetzi ca nu mai e interesant?! probabil ca acestui film ii lipseste o evolutzie a personajelor... ele sunt la fel de la inceput pana la sfarsit... ma bucur ca si alti spectatori care sunt mai "avizatzi".. au cam aceeasi parere ca si a mea... altfel, as fi zis ca sunt io prea... nu zic cum! (carcotasha.. hai c-am zis! :wink: ) |
Am uitat sa mai adaug un mic amanunt...
sa te afli intr-o tzara complet straina, sa nu stii sa spui in limba tzarii respective decat "da" si "buna ziua".. hmmm... nu este chiar asa de grav - uite, eu am fost pusa intr-o asemenea situatzie... nu era vorba de Tokio, ci de Varsovia... deci mai aproape de noi.. dar n-as putea sa ma laud ca daca era mai aproape, eu as fi stiut prea multe despre viatza lor ! Si am stat in gazda la o familie care nu vorbea DECAT poloneza... nu stiu cum sa va zic.. chiar a fost frumos.. satisfactia aceea ca uite, dom'le, desi nu stiu nici un cuvant, ma descurc sa imi exprim gandurile.. si culmea.. aia mai si pricep ce zic eu... mie mi-a placut situatzia aceea... si nu e singura data cand am fost pusa intr-o astfel de postura... ce mai.. filmul e cam tras de par... (parerea mea ...zic...!) (aa.. mai invatzasem sa zic si "multzumesc"... hehheheee :D ) |
Pe mine ma satisface faptul ca mie mi-a placut filmul. Nu ca i-a placut si "academiei".
|
Originally Posted by Pink Panther:
nu poti sa compari europa de est cu asia!!!!! ;) |
De comparat poti sa compari orice. Dar diferentele sunt intr-adevar substantial mai mari. Nu vorbim doar de mentalitate, ci de stil de viata.
|
mda... diferentele sunt ca cele dintre alb si negru :D
|
Un film excelent de nemaipomenit... cu un final shi mai excelent, de 1000 de cuvinte pe care nu le pot regasi decat in capul meu shi nu le pot reproduce. Final cat se poate de real shi de emotzionant... nota 10 shi (*) (*) (*) (*) (*) de la mine ... :love:
Am shi io o intrebare ... In final - poate am avut o versiune mai proasta de cd - se aude ce ii zice la ureche sau ne lasa in POM ? :? |
Originally Posted by Ilila:
Originally Posted by PoliFanAthic:
|
Originally Posted by Gaandalf:
Nu se aude. |
Originally Posted by Gaandalf:
cred ca te face cam neselectiv. pot sa-ti placa in acelasi timp "la nebunie" si filme foarte bune si filme mai slabe, fara sa stii sa faci diferenta. dar nu e vorba numai de tine, n-am nimic cu tine, la multi am observat lipsa de selectivitate la filme. O sa ma intrebi "dar cine stabileste ce filme sunt bune si care sunt proaste?" Tind sa cred ca exista obiectivitate pe lumea asta, dincolo de premiile festivalurilor de film sau a incasarilor box-office. Nu cred in chestia cu "e frumos ce-mi place mie" si "despre gusturi nu se discuta" btw, nu sunt nici fan LOTR si nu mi-a placut nici Lost in Translation. P.S. am apreciat ca te-ai revoltat la un moment dat impotriva Chicago-ului (daca nu era vorba de tine, imi cer scuze), care si mie mi s-a parut o mare mizerie. Dar cu putine filme esti la fel de critic. |
Am vazut si eu filmul ieri si mi-era teama ca va fi plictisitor. Not my case. Adevarat, actiunea se desfasoara lent... ei, si ? Cate din filmele "action-packed" aparute nu au fost o totala pierdere de timp ?
Bill Murray si Scarlett Johansson au jucat exceptional, muzica a fost bine aleasa, iar sfarsitul mai mult decat ok. Si uite ca si eu sunt fan "Lord of the Rings"... :) A, si da... Gusturile se pot discuta, dar nu poti sa ai pretentia ca toti sa aiba aceleasi preferinte ca tine. |
selectivitate la filme
Originally Posted by Leonard:
Intrebari retorice. |
All times are GMT +2. The time now is 20:12. |