![]() |
De la nenea Proust : ''ea extrăgea din acumularea acestor zile monotone la care ţinea atît de mult, aşteptarea unui cataclism domestic,limitat la durata unei clipe, dar care ar sili-o să realizeze o dată pentru totdeauna una din acele schimbări pe care le recunoştea ca fiindu-i salutare şi la care nu se putea hotărî singură''
|
Sotul meu, Michael de Amos Oz - o carte foarte bine scrisa, m-a impresionat cum scriitorul s-a pus atat de bine in pielea unei femei. Dar pesonajul acelei femei m-a enervat foarte tare - astfel - 7,5
Anticarul din Kabul de Asne Seierstad - o carte despre Afganistanul de dupa 11 septembrie. E a treia carte despre aceasta tara citita in ultimele 2-3 luni, dar e cea mai faina. Imi place stilul autoarei - un stil concis, obiectiv, cu mare atentie la detalii. Se simte ca e jurnalista. Foarte buna carte. 10 |
Last book readed
22 Indigo Place by Sandra Brown
|
Originally Posted by MariaMona:
Am incercat si eu sa-l citesc pe Oz si desi am inceput vreo 3 carti scrise de 'mnealui n-am terminat nici macar una :"> . Citesc acum in jurnalul meserias scris de Jules Renardsi tradus la Nemira .E mai plin ca un mall la inaugurare cu tot felul de bunatati miezoase.Cartea merge citita incet pentru a fi digerata corespunzator .Are materiale inflamabile cum se spune .De la ironii caustice, la tragisme de speriat copiii batrini .In plus o anecdotica bogata plina de Verlaine ,Hugo ,Gide s.a cunoscuti . Sa spicuiesc niste citate : ''-De ce tineti mortis sa traiti la Paris ,scumpa domnisoara ?V-ar sta atit de bine intr-un bordel de provincie .'' ''-Moartea celorlalti ne ajuta sa traim '' ''-28 octombrie ;Iata ce fel de oameni poti intilni la comisariatul de politie.Inspectorul : -Citi copii ai ? -Cinci ,nu .sase .Ba nu ,cinci. -Cum asta .!Cinci sau sase ?? -Parca sase ,domnule comisar -Unde locuiesti ?? -Pe strada Legendre -E-n regula .Poti pleca . -Ah va rog sa ma iertati ,domnule comisar ,am zis strada gresita .Dar nu-i asta ;e cea de alaturi. -De cind locuiesti pe strada asta ? -De un an -Si nu-i stii numele ?? -L-am uitat ,domnule inspector. Asemenea oameni au dreptul sa voteze ,ca si domnul Ernest Renan '' ''-Pasarea intra intr-un tufis ca o acadea intr-o gura barboasa '' ''-Trebuie sa iubim natura si oamenii in ciuda noroiului '' ''-Descrierea unor tarani se poate face si fara greseli de ortografie '' -''Sarmana femeie ,te pling .Doar adulterul te mai poate salva -Prietene drag -Da dar nu cu mine '' |
Originally Posted by bremen1980:
Pare foarte interesanta cartea! Ai ales niste citate extrem de amuzante! |
In ultimele 3 luni am o pofta de lectura care ma sperie .Devorez carti (cu pagini sau in format audio ) la greu desi am crezut ca dupa sarbatori o sa mai opresc.Numai in ianuarie :Ballard cu Nopti de cocaina ;Cervantes -Don Quijote ;Proust -In cautarea ...;Martin Amis -Banii ;Paul Auster -In tara ultimelor lucruri ;Jules Renard -Jurnal ;P.K.Dick -Jucatorii de pe Titan + audio books : R.Chandler : Farewell, My Lovely ;Nabokov -Lolita ;Ballard -The Crystal World & The Drowned World ;P K.Dick -Dr .Bloodmoney ;Herodot -Istorii +ceva lucrari de istorie romana
Am uitat-o pe Virginia Woolf cu Anii pe care s-a nimerit s-o citesc tocmai cind au dat astia la tv The Hours |
Originally Posted by bremen1980:
|
Publicul vrea mereu actiune : Don Quijote evita in ultimul moment un duel si iata si reactia celor care cascau gura : ''Cu toţii înalţau osanale '' biruinţei ''lui don Quijote, măcar că cei mai mulţi dintr-înşii rămaseră mîhniţi şi cuprinşi de întristare văzînd că nu se făcuseră între ei fărîme potrivnicii cei aşteptaţi cu atîta înfrigurare , întocmai ca şi băietanii de pe uliţe, care se posomorăsc cînd osînditul pe care-l aşteaptă nu mai este spînzurat, pentru că l-au iertat fie pricinaţii, fie judectorii.''
In The Other Guys : Listen, we all know that you're scumbag and nobody cares about you. That's worse than what I was saying. I'm not going to lie to you, Don. People down here started to murmur that you don't have the balls to do it. -I don't care. - Yeah, I say you can do it. I mean I don't want you to jump but you have the capability. -Oh look he's flying. http://www.youtube.com/watch?v=elgN3_vyx6E ![]() |
Groapa de Eugen Barbu
(prin amabilitatea lui iiii) :D Oamenii si locurile unui Bucuresti de altadata, in antiteza cu "Calea Victoriei" lui Cezar Petrescu. Buna - de citit |
Shining - Stephen King
Tare, tare. Mi-a placut mult. Captivanta. Pasajele despre bal, cand hotel prindea viata, m-au sedus complet. Personajele sunt foarte bine conturate, te conectezi oarecum telepatic cu ele datorita cartii care iti permite sa le vezi gandurile. |
Substanta M - Philip K. Dick
Nota 2. |
Originally Posted by SNOWMAN34:
un om care apreciaza. bv copilul meu |
Arthur & George by Julian Barnes; 2 biografii interesante care, într-un final, se întrepătrund. Dacă autorul nu s-ar fi afundat atât de tare în detalii şi descrieri inutile era mult mai interesantă. Cartea este scrisă intr-un stil fluent, cursiv, lesne de citit.
|
Stiti vreo librarie "fizica", care sa existe cu pereti si usa, de unde pot cumpara carti scrise de Denis Lehane?
Am vazut 3 filme facute dupa cartile lui, toate mi-au placut foarte mult. Sunt curios in legatura cu scriitura. |
In afara de Shutter Island nu stiu daca s-a mai tradus ceva. Iar Shutter Island ar trebui sa fie pe la Carturesti, Diverta etc.
|
@danonino
incearca anticariatele, chiar gasesti orice si la preturi rezonabile :) |
|
Azi am terminat de citit Lichidati Parisul - Sven Hassel :) pe care o recomand.
|
Originally Posted by Manusa:
si pana la urma cum il chema pe porcul acela? =))) buna lectura oricum |
da...:))) chiar asa. Nici ei nu stiau ori Golden Bush ori Saerimner :))))
Vreau sa citesc toata seria lui Hassel, toate cartile sunt la fel de captivante ca si prima :)...sper :D |
All times are GMT +2. The time now is 08:43. |