![]() |
Originally Posted by dragonfly_drk:
Un singur apelativ folosesc pentru rromi de multa vreme si observ ca din ce in ce mai multi il gasesc potrivit : Indienii E o trimitere direct la origine...si nu am de ce sa neg...nici India ca tara sau cultura nu prea mi-e draga... |
hmmm... interesant ce spui. insa vezi, tu chiar daca originea e aceeasi, e o diferenta foarte mare intre indienii de acum si tiganii de la noi...:)
|
Originally Posted by ghost90:
|
Ce legatura au tiganii cu romanii?sunt niste paraziti ai oricarei societati...in caz ca nu stii cele mai mari nenorociri din istorie au fost aduse de "poporul ales"...si nu stiu pe ce lume traiesti daca nu ai vazut propaganda jidaneasca...saracii cat au fost ei de persecutati de-a lungul istoriei(in special propaganda jegoasa de dupa WW2).
|
cei care sub pretextul enervarii sunt xenofobi.
@dragon, de la tine aveam putintica pretentie. tu ai impresia ca eu indemnam litera multiplicata sa intre cu bautura cumparata din alta parte in bar? |
cam adevarat, insa cam tot ce am auzit sau vazut(filme, muzica,documentare), nu mi-a lasat o impresie placuta...cu unele mici exceptii. Deasemenea, de curand am vazut un documentar despre un sat din India renumit pentru prostitutie...in care femeile sunt rapite de mici(10-12 ani) din sanul familiei si obligate sa se prostitueze... Cam seamana cu obiceiurile indienilor nostri, eh?:) Si mai nou am auzit ca indienii nostri s-au specializat in rapit copii pe care ii vand pentru recoltare organe... |
Nu stiu, intreaba un italian sau un francez de legatura dintre tigani si romani. Asa-i ca-i naspa sa generalizezi? Nu stiu asta cu nenorocirile, lumineaza-ma. Niste nenorociti evreii astia, niste gunoaie de oameni, cine nu a auzit de idioti ca Isaac Newton, Albert Einstein, Benjamin Franklin, Sigmund Freud, Immanuel Kant? Si ca tot suntem pe un site de filme, Kingsley Si polanski iti spun ceva? Desigur faptul ca sunt mai inteligenti decat noi(o sa ma ierti ca generalizez, nu?) e un motiv destul de puternic ca sa ii uram. Zici de propaganda...pfff..stai sa imi amintesc..cine a fost maestrul propagandei in secolul XX? A , da Hitler..o fi fost si el evreu( sa nu ma corectezi acuma si sa zici ca de fapt era Goebbels).
|
Marx,Lenin,Einstein(cea mai mare arma de distrugere in masa...dar e ok)...comunismul jegos care l-au instaurat rusii in Romania a fost sustinut si guvernat de....cine oare?Aaa,si daca tu zici ca maestrul propagandei secolului XX a fost Adolf,si nu americanii si britanicii,atunci bine.
|
Originally Posted by rvn:
|
fantoma si albul,
lasati ura rasiala si de alta natura prin alte locuri. relax, ce naiba!voi chiar v-ati enervat? |
Sa pastram proportiile Ghost, ti se pare ca americanii au folosit o propaganda atat de agresiva ca cea nazista? Nu neg ca si ei au folosit-o..la fel ca rusii, chinezii, si probabil orice grupare cu ceva interese politice din orice colt de lume. Dar tu ii vezi doar pe evrei. Daca tu il consideri vinovat pe Marx de nasterea comunismului ar trebui sa il consideram pe Nietzche vinovat de nasterea nazismului. Marx e doar un teoretician! La fel ca Einstein-ti-a trecut prin minte ca poate Einstein a murit incarcat de regrete atunci cand a vazut teoria relativitatii dand nastere relativismului politic(care la randul lui a dat nastere sefilor de stat gangsteri ca Hitler si Stalin) si celebra formula netezind drumul spre bomba atomica?(pe care nu el a construit-o). Eisntein a fost doar un om de stiinta, a incercat sa explice lumea in care traim. Lenin, bravo, ai gasit un evreu rau. Hai sa ii consideram pe toti niste monstrii. Oricum, stiu ca discutia asta e fara sens, voi astia antisemiti aveti idei putine si fixe, si nu vi le schimba nimeni(oare rezultatul carei propagande sunteti voi?). iar generalizez, dar sunt sigur ca o sa ma ierti din nou:)
Si sa fiu si on-topic: ma enerveaza superficialitatea unora. Stefan Andrei tu stii la ce te referi cand zici "cultura indiana"? Eu am o idee foarte vaga despre cultura indiana, dar stiu suficient incat sa o privesc cu putin mai mult respect decat o faci tu(asta in cazu in care totusi intelegi sensul termenului "cultura" si nu il folosesti gresit). Later Edit:Rvn, da. |
nici vorba :)) ...doar ca am si eu convingerile mele(cretine si puerile,cum or fi).Ideea principala e ca din pacate pentru foarte multi romani moare conceptul de nationalism.Eu inca il mai am,oricat de mare prostie ar parea.
|
Domnule White,tu spui ca americanii nu au avut asa o politica agresiva,da?deci faptul ca au exterminat o rasa intreaga e ok...lagarele de concentrare in care au bagat toti asiaticii in WW2(dar na,de alea nu stie nimeni),Vietnam,Coreea,Hiroshima,Nagasaki,Iugoslav ia,Afganistan,Irak,si ma opresc.
|
Am zis eu ceva impotriva nationalismului? (desi...) Trebuie sa te definesti ca roman prin ura fata de evrei? Nu ar fi prima data cand se intampla asta, dar se presupune ca evoluam, nu? Habar nu am ce convingeri ai tu, dar ura asta irationala si cultivata artificial (de catre cine, inca nu imi dau seama) ma scoate din sarite. Nu mai privi lucrurile dintr-un singur unghi, nu e sanatos.
LE:nu stiu daca e "legal" sa continuam disctutia aici, am auzit de lagarele pentru asiatici, dar daca ai de gand sa le compari cu cele naziste faci o mare greseala. Si cu privire la folosirea bombei atomice, nu am acum suficient timp sa te plictisesc cu toate detaliile. Dupa cum am zis deja, asta e problema ta, vezi totul in alb si negru. Eu nu cred ca America e sfanta, dar hai sa nu o diabolizam. |
Originally Posted by White1:
probabil ca cuvantul cultura e prost amplasat, insa provenienta nu. http://www.descopera.org/originea-si-istoria-tiganilor/ am spus si mai sus... provin din aceleasi regiuni insa modalitatea de evolutie este total diferita. si sincer, chiar daca indienii au o cultura foarte vasta, interesanta, etc. sunt unele chestii care oripileaza pe acolo.:P toata discutia asta imi aduce aminte de Maytrei unde cultura indiana este foarte bine evidentiata atat cu bune cat si cu rele.;) |
Eu nu ma refeream la legatura dintre indieni si tigani. Nu neg ca de acolo vin tiganii, nu neg nici ca nu ii sufar pe tigani, dar din motive mult mai concrete fata de cele ale lui Ghost in ceea ce priveste evreii. Doar ca e cale lunga de aici si pana la a desconsidera cultura indiana(care, suprize-surpize, nu se manifesta doar in filmele de la Bolywood). Faptul ca femeile sunt rapite de la 11-12 ani si obligate sa se prostitueze nu face parte din cultura indiana. Atrocitati de genul asta se gasesc peste tot (nu cred ca ar fi frumos sa incep sa enumar acuma cateva din "gingasiile" de care sunt in stare oamenii) dar cultura ca cea indiana rar se mai naste.
Spre rusinea mea inca nu am citit nimic de Eliade, poate o sa remediez asta cu timpul. |
Spune te rog unde am zis ca urasc eu evreii...toata istoria lor au fost privilegiati,si din cate mai tin minte am scris ca e ultimul popor dupa care ar trebui compatimit.Cu tiganii e cu totul si cu totul alta treaba,in cel mai bun caz,ar trebui mutati toti in Siberia.
|
Ca tot veni vorba:
Ma enerveaza tiganii, evreii ( bine le-a facut Hitler ), indienii, ungurii, sectantii ( satanisti, penticostali, baptisti etc. ). PS: Recent mi-am dat seama ca ma enerveaza cei care cauta realitate in filme ( dupa ce am citit cateva comentarii pe site la Kill Bill Vol I ). Filmele sunt facute pentru a distra nu pentru a reprezenta realitatea ( pt asta exista documentare ), pentru ca daca ar fi asa din cei 80 de asasini, unul ar fi scos un pistol si ar fi impuscat-o pe Uma Thurman ( dau ca exemplu Kill Bill, pentru ca asta m-a facut sa-mi dau seama ). Ca tot suntem la filme, ma enerveaza filmele de arta. |
Bine, nu ii urasti, ii iubesti (se pare ca, capat tot mai mult din obiceiurile tale si vad si eu totul bicolor). Sa incheiem subiectul asta.
Chuckyfan sunt de acord cu tine in ceea ce priveste portia de realitate din (unele) filme. Si cum se pare ca in seara asta ma enerveaza tot, chiar ma scot din sarite comentariile alea idioate de la Kill Bill. Pai cum naiba sa ceri realism de la un film in care sunt inserate scene cu "desenete animate" (anime)? |
Originally Posted by chuckyfan:
Haideti pe ei! Haideti pe ei, pe mama lor! To kill an infidel is not a murder, is a path to Heaven. |
Aha..imi place cu gandesti :).Daca nu ii urasc,ii iubesc.Doamne ajuta!
|
Chiar nu vreau sa alunecam intr-o cearta, dar sunt sigur ca daca te straduiesti o sa sesizezi usoara nota de ironie din mesajul anterior.
|
Originally Posted by ghost90:
|
Asta era de ras?ok ii iubesc pe saracuti si o sa bat cate 20 de acastiste pe noapte pentru victimele Führerului
|
ghost... hai sa iti explic ceva. mai devreme sau mai tarziu, fiecare om, in viata asta isi formeaza o parere proprie si personala in legatura cu prezentul si trecutul. faptul ca tu si white aveti opinii diferite asta nu inseamna ca unul dintre voi greseste, insa niciodata nu o sa va puteti convinge unul pe celalalt de ideile voastre. e ca si cum ai pune un comunist si un nazist fata in fata si ai vrea sa vezi care pe care asimileaza. iar dupa cateva ore vei constata ori ca s-au omorat unul pe altul, ori ca nu isi vorbesc. asa ca am incercat sa va destind pentru ca in afara de posibilitatea izbucnirii unei certe... discutia e inutila.
uite de ce eu nu zic niciodata pe cine urasc si pe cine nu... si nici nu zic ce fel de ideologie imbratisez pentru ca s-ar isca o discutie fara sfarsit in urma careia, probabil se vor solda si cateva capete sparte.:D |
Dragonfly, fara certuri forumurile ar fi niste locuri tare plictisitoare. Stiu ca discutia noastra nu o sa ne schimbe pe nici unul dintre noi, dar cateodata chiar e bine sa iti faci cunoscute convingerile, chiar si pe un ton mai vituperant.
|
si ce castigi daca iti faci cunoscute convingerile?
|
Dragoste sufleteasca.
|
asta era o gluma? :))
|
Si ce castigi daca nu ti le faci cunoscute? Ce ciudat sa pui intrebare astea cand si tu faci asta in fiecare zi aici.
Ghost, sa inteleg ca tu asta cautai cand ai pus measjul care a provocat toata discutia asta? Nu incerca sa ma provoci cu intepaturi de clasa a II-a. Daca ai avea putina minte nu ai duce lucrurile mai departe. Peace. |
Am incercat sa fac si eu o gluma proasta.Nu ma,eu mi-am expus punctul meu de vedere,tu pe al tau.Ca sunt contrare,asta e.Macar a ramas o discutie civilizata.
PS:Nu duc lucrurile mai departe,dar asta nu inseamna nicidecum ca am minte :) |
cu riscu sa ma repet. ma calca pe nervi userii care trimit cereri de prietenie aici!!! oameni ca aduna friends aiurea! ultimele exemple sunt : alex_il_fenomeno a doua oara , Pify , Grace5156 X(
|
Originally Posted by iiii:
Poate ai o fire mai prietenoasa sau unora le place cum gandesti.de aceea ai asa de multi fani care iti cer sa fi prieten cu ei:> |
ideea e ca eu rar dau add cuiva, si daca dau, inainte sa dau, port cel putin o discutie pe forum, sau schimb o parere etc.
si pe feisbuc la fel, am profilul la privat si multi dau add numai ca sa imi vada pozele and stuff. mor pe astea |
Pe Facebook asa patesc la fel, dar daca nu ii cunosc din viata reala nu prea ii adaug.Doar ca acolo este si ignore option. |
ma bucur ca ma intelegi. aici nu e vorba de viata reala, dar daca ai ceva de spus spui. nu dai add numai ca sa ai mii de firends. bag mana in foc ca si tie ti-a dat add disperatu ala de alex_il_rahatano
|
Am repulsie organica fata de o femeie care se machiaza sau se rujeaza in public :-& .Practic ma irita orice lucru care se construieste sub ochii mei .De aia nici nu suport emisiunile in care vad cum se cladeste o cladire ,cum se pregateste o ciorba sau cum se epileaza un fotomodel .
Vreau sa vad doar inainte si apoi dupa.Ce e la mijloc ,nu. Si daca as fi invitat pe platourile unde filmeaza Haneke ,Malick ,W.Allen ,Scorsese ,LvT ,tot nu as fi curios sa ma duc. |
Da, ai avut dreptate am o cerere de prietenie de la el:)) |
vezi ca am avut dreptate? deci consider...ca atunci cand vrei sa ai pe cineva la prieteni, inainte trebuie sa porti o discutie pe forum, sa il zaresti des, sa schimbi pareri, idei, impresii, divergente de opinie and stuff :)
am mai zis si inainte despre arnold, care sarise cu add la all, poate acceptam dar cand am vazut ce scrie pe forum, si mai ales cum scrie cu multe : X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( si =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) si apoi X( X( X( X( X( X( X( >:) X( X( X( X( , am zis ca no way, e un ratat si punct. |
nu stiu de ce te stresezi... e doar un forum. nu e ca si cum daca i-ai da accept ar trebui sa mergi cu el la bere. pe mine nu ma deranjeaza. i-am dat accept si de atunci nu mai am treaba... nu ma deranjeaza cu nimic daca cineva e in lista de prieteni sau nu pentru ca daca vreau sa vorbesc cu cineva pot vorbi si daca nu e in lista de prieteni sau nu... si invers:D
|
ok, dar care poate fi scopul sa ai zeci sau sute de prieteni aici? care e scopul sa dai add la toata cinemagia? sa faci puncte//?? :-?
|
poate asta e scopul lor... treaba lor. daca sunt avizi dupa puncte, sa le caute. sincer, din toti prietenii din lista pe care o am, cred ca am vorbit cu vreo 10 %. si nu am dat add la nimeni. (sau poate la unul sau la doi dar nu cred. nu de alta dar nu obisnuiesc sa dau add)... dar daca vine omu si imi da add, ii dau accept ca nu ma doare mana. bine, asta numai daca nu imi e dusman de moarte.>:).
si uite, cu chestia asta, am scapat de nervi in plus. daca as fi avut si eu principiul tau, care e foarte corect, as fi avut si eu nervi. insa, deh... mai bine asa decat sa incep sa trimit pm-uri aiurea ca sa calmez poprul ;) |
Am dat aseara o fuga pe la Bookfest .Atmosfera dezolanta ,putine noutati ,putini omuleti pe acolo.In alti ani vedeai lansari ,baloane ,gagici studioase,reduceri babane.Se vede ca nu s-a terminat inca criza.
Ce mi-a ramas in mmorie :la un stand (o editura obosita ) erau doua harpii ,una era supersictirita daca atingeai cartile iar celalata ocupata cu spargerea semintelor . Tanti nu avea nici-o jena si parca-si propusese sa termine o punga mare de Nutline in juma'de ora.Cred ca daca o intrebam de cartile expuse ma alegeam cu o dracuiala pe cinste sau cu un mop in moaca :)) |
Mie nu mi-ai dat add. :-w |
pai, am zis ca nu dau add... da nah, uite, fac o exceptie si iti dau acuma. numa sa o accepti...:-S
|
|
|
Originally Posted by arnoldroland:
|
si "Wtf"-ul tau ce este? eu nu suport sa folosesti engleza combinata cu romana, dar treaba ta, prea te bagi singura in seama pentru "iii" ala, ca nu-i mai breaz ca mine, din moment ce profita de orice ocazie in lipsa mea sa ma jigneasca...ti se pare corect ca m-a facut "ratat" (citez) si nu mai stiu cum? mie nu si, cred ca la fel si tie, desi nu recunosti tocmai pentru ca nu ma suporti.
|
poate daca ai fi un om mai ca lumea, te-as suporta. si nu, te rog frumos.... nu te compara cu iiii. el iti e net superior, la fel ca si 90% din forumul asta. imi pare rau sa te dezamagesc, insa prin comportamentul tau nu faci decat sa iti dai arama pe fata. sa te vada lumea cine esti cu adevarat si sa nu te mai suporte.
poate nu avea dreptul iiii sa te faca asa cum te-a facut. insa asta nu inseamna ca nu are dreptate.;) gata... cu asta pun stop acestei conversatii. chiar nu vreau sa ma cert cu nimeni ca oricum... daca omu e intr-un fel (pe care nu o sa il mentionez ca a fost deja mentionat de altii), nu o sa inteleaga niciodata. iti recomand sa te calmezi si sa iti vezi de treaba ta. :) |
All times are GMT +2. The time now is 06:41. |