Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   S.F.ilm: dincolo de realitate (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=262)
-   -   "Avatar" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96031)

E.Floares 12 Jan 2010 14:28

Originally Posted by pipes:

warcraft - regizat de sam raimi - o sa apara in anii ce vor urma (cica 2011). vedem atunci ce si cum.

>:)

Macar de ala se stie ca are la baza un scenariu adaptat dupa joc.
Avatar cica ar fi original si chiar nominalizat la Oscar. :-&
"The fuck?!"

pipes 12 Jan 2010 14:30

Originally Posted by E.Floares:

warcraft - regizat de sam raimi - o sa apara in anii ce vor urma (cica 2011). vedem atunci ce si cum.

>:)

Macar de ala se stie ca are la baza un scenariu adaptat dupa joc.
Avatar cica ar fi original si chiar nominalizat la Oscar. :-&
"The fuck?!"

Nasol. Shit happens.
Eu zic sa purtati niste doliu in acest sens. Poate si niste ritualuri voodoo. Cine stie?

Redy 12 Jan 2010 14:32

EFlores, esti fundas. Analiza ta se bazeaza pe jumatate pe lucruri auzite de tine din cine stie ce surse si te contrazici ( artistic vorbind ) in cateva paragrafe. Sunt totusi curios care e acea asemanare cu Matrix pentru ca sunt sigur ca ai pus-o acolo doar din auzit-o si nu ai trecut-o prin filtrul cerebral.

Presupunerile tale intra in curentul cocalaristic, pentru ca nu sunt studiate sau luate oficial, sunt ce ai auzit tu cand mergeai cu autobuzul. Bine, daca erai doar un Gigel pe forum ca mine probabil ca nu-i mare bai dar sa inteleg ca esti si "scriitor" ? :D Faci si tu ca CTP cand spunea ca Cameron lucreaza la scenariu de 15 ani. :))

Stiu ca nu-i usor sa admiti ca ai dat-o in maracini dar sa stii ca "metaforele" nu se folosesc cu copy-paste si trebuie sa aiba sens.

De treaba cu Cameron, laudele, meritele si calculatorul le-ai evitat pentru ca nu ai cum sa argumentezi asa gogomanii. Sigur oamenii cumpara revista pentru ce ai scris tu ? :D

Chambord 12 Jan 2010 14:33

Eh, unii mai au... ca altfel nu ar mai lua revista.

cum o cheama ?

E.Floares 12 Jan 2010 14:47

Originally Posted by Redy:

EFlores, esti fundas. Analiza ta se bazeaza pe jumatate pe lucruri auzite de tine din cine stie ce surse sau ca te contrazici ( artistic vorbind ) in cateva paragrafe. Sunt totusi curios care e acea asemanare cu Matrix pentru ca sunt sigur ca ai pus-o acolo doar din auzit-o si nu ai trecut-o prin filtrul cerebral. Presupunerile tale intra in curentul cocalaristic, pentru ca nu sunt studiate sau luate oficial, sunt ce ai auzit tu cand mergeai cu autobuzul. Mai presus de atat, ai scris articolul ala intr-o revista ? LOL

Stiu ca nu-i usor sa admiti ca ai dat-o in maracini dar sa stii ca "metaforele" nu se folosesc cu copy-paste si trebuie sa aiba sens. :D

Nu sunt atras de fotbal, merci.

Se aseamana cu Matrix, prin faptul ca protagonistul se conecteaza la un aparat, pentru a patrunde intr-o alta lume. Matrix acolo, Pandora aici. Adevarul e ca trebuie sa fii geniu ca sa vezi asemanarea asta.
Nu merg cu autobuzul, dar recunosc ca am adoptat unele idei in articolul meu pentru simplul fapt ca sunt complet de acord cu ele si ca am gasit in timpul vizionarii filmului argumente pentru care Avatar nu este original.

pipes 12 Jan 2010 14:49

@E. Floares

Birth Name: Laurence Wachowski
Nume de scena: Lana Wachowski
Alternate names: The Wachowski Brothers | Larry Wachowski

Documentati-va inainte de a va cere scuze gratuit si de a nu intelege la ce se refera o intrebare. Acolo erai intrebat ce asemanari sunt cu The Matrix si nu cum il cheama pe Lana/Larry - care oricum e "corect" (eu nu l-am cautat la "oua", deci le las pe amandoua....).

Slaba opozitia zilele astea. Slaba de tot. :)

Chiar vreau sa-mi indicati filmul ala 100% original (din ultimii 20 de ani)... Shoot!

StefanDo 12 Jan 2010 14:54

Am vazut ieri ninja assassin si pe generic era trecut larry, nu lana

ca se mai imbraca in femeie din cand in cand nu inseamna ca si-a schimbat si sexul ;)

E.Floares 12 Jan 2010 14:59

@E. Floares

Documentati-va inainte de a va cere scuze gratuit si de a nu intelege la ce se refera o intrebare. Acolo erai intrebat ce asemanari sunt cu The Matrix si nu cum il cheama pe Lana/Larry - care oricum e corect.

Chiar vreau sa-mi indicati filmul ala 100% original (din ultimii 20 de ani)... Shoot!

Logic ca stiam ce ma intrebi. Doar ca nu mi s-a parut atat de provocatoare intrebarea ta, incat sa-ti raspund concret.
Era un raspuns dat la misto, Sherlock, asa cum era si atacul tau asupra articolului meu (:|

Imi pierd timpul cu voi. :((

Judex 12 Jan 2010 15:02

Mai multa atentie la folosirea figurilor de stil, Floarese. In salata de fructe nu se pune zahar!

pipes 12 Jan 2010 15:02

@E. Floares

Documentati-va inainte de a va cere scuze gratuit si de a nu intelege la ce se refera o intrebare. Acolo erai intrebat ce asemanari sunt cu The Matrix si nu cum il cheama pe Lana/Larry - care oricum e corect.

Logic ca stiam ce ma intrebi. Doar ca nu mi s-a parut atat de provocatoare intrebarea ta, incat sa-ti raspund concret.
Era un raspuns dat la misto, Sherlock, asa cum era si atacul tau asupra articolului meu (:|

Nu era intrebarea mea, Connor MacLeod !!!

Eu doar constat si ma minunez de ce imi vad ochii.....

StefanDo 12 Jan 2010 15:06

o discutie f. matura, intr-adevar

pipes 12 Jan 2010 15:07

pai imi cer scuze, dar eu nu l-am intrebat nimic. oricum afirma ce s-a zis in mod repetat si a pierdut si firul discutiei. asta e.
si cum e ninja assasin? :)

E.Floares 12 Jan 2010 15:09

Nu era intrebarea mea, Connor MacLeod !!!

Eu doar constat si ma minunez de ce imi vad ochii.....

Esti sigur?
Ca aratati la fel (ca sa nu mai spun de gandire).

pipes 12 Jan 2010 15:11

Foarte sigur si imi asum responsabilitatea celor exprimate oricand.
Posibil sa fie un mod de gandire asemanator, dar nu vad ce e rau in asta. Nu ne ridicam la valoarea ta? Nu pricep care e problema.
Afirmatiile tale sunt nefiltrate personal, auzite din gura in gura ca mai toate aberatiile si exagerarile de la acest capitol.
Pacat!

ricutza 12 Jan 2010 15:27

Se aseamana cu Matrix, prin faptul ca protagonistul se conecteaza la un aparat, pentru a patrunde intr-o alta lume. Matrix acolo, Pandora aici. Adevarul e ca trebuie sa fii geniu ca sa vezi asemanarea asta.

Nu e Matrix nici primul film nici ultimul in care protagonistul se conecteaza la un aparat pentru a patrunde intr-o alta lume. Deci daca te bazezi doar pe asta, argumentul tau nu prea sta in picioare mai ales ca totusi in Avatar, Pandora chiar e o lume reala.

E.Floares 12 Jan 2010 15:28

Ti-ai raspuns singur intrebarilor. Intrebari pertinente asupra articolului vad ca nu mai exista.
Multumesc si-o zi buna!

Windom 12 Jan 2010 15:34

Ti-ai raspuns singur intrebarilor. Intrebari pertinente asupra articolului vad ca nu mai exista.
Multumesc si-o zi buna!

E o lupta cu morile de vint, crede-ma... Been there and it doesn't worth the effort.;)

pipes 12 Jan 2010 15:36

windom, te rog sa ai bunul simt sa comentezi un film dupe ce il vezi. macar de acum incolo. si mai lasa tragismele. ca nu suntem pe muntele Gaina.........

Disciple 12 Jan 2010 16:24

Si cei ce apara filmul si cei ce il injura au aceeasi problema: exagereaza copilareste!
Stati si disecati filmul intr-un mod atat de plictisitor incat nici voi nu mai intelegeti ce spuneti.
James Cameron nu este tocmai regizorul care sa il iei la bani marunti ca in cazul lui Kubrick, Lynch, Tarkovski, etc.
Omul are niste filme bazate pe niste povesti simple, extinse ca si detaliu si care sunt splendid lucrate - take it or leave it!
Nu il vad sa vina sa scoata un film care sa fie si de consum si de continut pentru ca omul se pricepe sa faca filme de consum(tre' sa fim onesti si sa recunoastem), stie sa le vanda, sa ii multumeasca pe spectatori, pe critici(totusi "Avatar" a avut recenzii excelente) si pe producatorii carora le baga milioane de dolari in buzunare.
E unul dintre cei mai importanti regizori ai ultimilor 25 de ani, iar ultimul sau film este o sarbatorare vizuala completa.

pipes 12 Jan 2010 16:30

si cine a afirmat contrariul celor spuse de tine? :)
oricum, felicitarile mele pentru interventie. de bun augur si mult mai buna decat majoritatea celor spuse aici (inclusiv unele dintre comentariile mele).
peace!

All times are GMT +2. The time now is 04:47.