Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Joc (alege unu'!) (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89842)

Pitbull 19 Dec 2007 23:48

"Fraility...!"

Vitalie Ciobanu, "Anatomia unui faliment geopolitic", sau Vasile Gârnet, "Intelectualul ca diversiune"?

Cazeemeer 19 Dec 2007 23:52

"Frailty, thy name is woman!" (pentru ca se poate folosi cu succes in sms-uri)

"I think most Americans can't find the US on a map because they don't own maps (although me and my friends do have maps)"

sau

"Homosexuals? There are no homosexuals in my country. This is a problem only your country has."

Pitbull 19 Dec 2007 23:57

Prima, aia cu härtile.

Reiau întrebarea pe care am pus-o deasupra.

herbert 20 Dec 2007 02:15

Diversiunile intelectualilor provoaca Falimente geopolitice
deci, ambele...
Think twice before you... write once
sau
Keep your mounth shut and your eyes open

Cazeemeer 20 Dec 2007 11:51

Pai Adomnitei nu face giumbuslucuri, nu face scandal prin emisiuni tv si, cel mai important, nu are pretentia ca stie sa cante.
Orban all the way.

Alternative la Craciun: Kwanzaa sau Hanukkah (sau Festivus)?

Cazeemeer 04 Jan 2008 18:12

Ce liniste s-a lasat pe aici... Time to revive this.
Dolph Lundgren, ca n-are pretentia de a fi altceva decat un martial artist ce joaca in filme de mana a treia.

Hillary sau Obama?

Mala Portugal 04 Jan 2008 18:25

Obama pt. ca e mai negru decat e Hillary femeie
world hunger sau global warming?

Pitbull 04 Jan 2008 18:36

Global warming

Principesa Margareta, sau Printul Friedrich Wilhelm?

aayana 07 Jan 2008 15:48

VH1, evident! Din mai multe motive, in principal calitatea!

Charlize sau Penelope?

Alex Leo Serban 07 Jan 2008 16:27

hmm, very tough choice... :( sa zicem: charlize

untu sau margarina? (NU irina-m!)
ps i hate obama! :sick:

StefanDo 07 Jan 2008 17:06

untu', of course

inimi sau pipote? :D

gheorghe orban si baba 07 Jan 2008 17:31

pipote
breillat sau denis? (pour leo)

Alex Leo Serban 07 Jan 2008 17:55

the horror! the horror! :sick: NICIUNA din partea mea!!

gheorghe orban si baba 07 Jan 2008 18:37

:lol:

Pitbull 07 Jan 2008 21:45

Iar v-ati îmburdat.

Oslo sau Auckland?

gheorghe orban si baba 07 Jan 2008 22:18

oslo
harmony korine sau vincent gallo?

aayana 08 Jan 2008 15:53

Fara sa stau pe ganduri: Harmony Korine, uite o poza care vorbeste de la sine (*)

Next!
Larry David sau Seinfeld?

gheorghe orban si baba 08 Jan 2008 16:01

or this?
fascinat de meniul vegetarian al lui hk am uitat intrebarea ta

gheorghe orban si baba 08 Jan 2008 16:04

ah, da, seinfeld, no doubt about it
agnes b sau ann demeulemeester?

Alex Leo Serban 08 Jan 2008 17:16

agnes b, k am si cunoscut-o! 8) (btw, cine e ailalta??)

valentino sau versace?
(ysl sau jpg, dolce & g sau marks & sp etc :w00t: )

Mala Portugal 08 Jan 2008 18:33

1.versace pe vremea lu' impuscatu', jean paul gaultier pentru avangardism (si mai ales pentru kika). nici dolce, nici marks - oricum n-au in comun decat &-ul.
blur sau gorillaz?

Alex Leo Serban 08 Jan 2008 19:21

gorillaz

portishead sau radiohead?

Ambra Blu 08 Jan 2008 19:38

portishead
si, ba, alde fashionistass, alceva voiam sa vantreb:

EDIT STEFANDO
pe vremea cand erai moderator tineai sa fie protejata identitatea utilizatorilor, nu? :P
ai un avertisment

gheorghe orban si baba 08 Jan 2008 19:59

^ old habits die hard :D
ann demeulemeester e o creatoare de moda din antwerp (si asta spune tot despre stil), locuieste intr-o casa facuta de le corbusier (si asta spune tot despre gust) si are, printre altele, un loc al ei si numai al ei la dover street market (si asta spune totul despre hype). pentru mai multe detalii va rugam sa o consultati pe doamna redactor sef de la elle. :P
altfel, dan perjovschi sau gorzo?

Pitbull 08 Jan 2008 20:21

Perjovschi

Andries sau Vintilä?

ulrich 08 Jan 2008 21:30

Originally Posted by gheorghe orban si baba:

dan perjovschi sau gorzo?

dumitru gorzo,obviously!ce intrebare e asta?
si vintila.

dinu lipatti sau s.richter?

Ambra Blu 08 Jan 2008 22:04

Originally Posted by Ambra Blu:

portishead
si, ba, alde fashionistass, alceva voiam sa vantreb:

EDIT STEFANDO
pe vremea cand erai moderator tineai sa fie protejata identitatea utilizatorilor, nu? :P
ai un avertisment

ceream sa nu le fie postate pozele pe forum, nu sa nu li se rosteasca numele; ma rog, n-ai tu treaba cind eram eu moderator, nu iegzistai in schema
in alta ordine de idei, mersi ca mi-ai confirmat prin edit o banuiala, ceea ce dovedeste ori ca esti naiv, ori prost de-a binelea.

StefanDo 08 Jan 2008 22:19

prost oi fi, dar tu esti bannat sigur

aayana 08 Jan 2008 22:37

Definetly Radiohead!
Cred ca am asculta Exit Music de mii de ori.

plic sau carcasa? (referitor la pastratul cd/dvd-urilor)

aayana 08 Jan 2008 22:39

eu am vrut neaparat sa raspund la aia cu muzica :lol:

Mala Portugal 08 Jan 2008 22:44

carasa, sa-mi stea bine in suportul de cd-uri pe care o sa mi-l cumpar intr-o zi :) . iar exit music e my all time fave
Johnny Marr sau Morrissey?

Pitbull 08 Jan 2008 22:45

Plic la CD-uri
Carcasä la DVD-uri.

Nora Roberts sau Sandra Brown?
(L.E.: Räspundeti si la întrebarea Malei.)

Alex Leo Serban 09 Jan 2008 06:42

MOZ!

marlon brando sau james dean?

pt gheorban & baba

re: anne aia cu nume imposibil: msi pt update, iti dai seama k puteam sa o caut o goog, da mi-a fost lene... re: le corbusier - citind cartea lui de botton dspr arhitectura am dat peste pag in kre vbeste dspr villa savoye, construita d le corb in apropiere d paris - si kre (desi f frumoasa!) s-a dovedit o catastrofa tehnologic-inginereask :lol: s pare k nici nu mai e locuita d fo 50 d ani...

pt stefando

da ce-a facut ambra, k nu inteleg?! trebuia sa-l lashi, era distractiv... :)

Pitbull 09 Jan 2008 08:12

Ce, nu se vede?
(O fi fost distractiv pentru tine, cä te pupincuriza chiar si când te contrazicea mai abitir, da-n rest devenise lejer plicticos.)

Marlon Brando

Garcea sau oltenii?

Supastar 09 Jan 2008 10:29

Originally Posted by Pitbull:

Ce, nu se vede?
(O fi fost distractiv pentru tine, cä te pupincuriza chiar si când te contrazicea mai abitir, da-n rest devenise lejer plicticos.)

ti-ai pierdut orice farama de obiectivitate! :hmm:

si devii hopeless. :sleep:
si plictisitor!

on-topic: oltenii
marker sau highlighter?

gheorghe orban si baba 09 Jan 2008 10:33

@als
catastrofa e alain de botton - vila savoye nu e frumoasa, e un manifest si un moment unic in istoria arhitecturii contemporane care era si, pe undeva, inca este inaintea timpului ei. are probleme de ordin tehnic (izolarea acoperisului terasa, cam ca la toate blocurile din romania :) ) care nu au fost rectificate din neglijenta nespalatilor astia de frantzuji - probleme tehnice au avut, de altfel, toate capodoperele arhitecturii contemporane: casa fallingwater al lui wright are o terasa in consola care a cedat in timp si a avut nevie de ranforsari suplimentare, in casa de sticla a lui charreau de la paris e un frig ca in gara, casa farnsworth a lui mies van der rohe a fost alterata prin adaugirea unor plase de tantari :shock: , etc. e, daca vrei, ca in tablourile lui van gogh, care se decoloreaza in timp din cauza uleiurilor de proasta calitate.
iti recomand ca la urmatoarea vizita in paris sa te sui in rer si sa mergi la poissy (vreo 30 min de cartier universitaire) sa vizitezi vila savoye, macar ca sa nu mai iei de bune comentariile unor neaveniti.

marker
america house sau europe house?

Alex Leo Serban 09 Jan 2008 13:11

pt gheorban & b (s poate go&b?)

deci m-ai inteleg gresit (sau m-am exprimat eu gresit, whatever...)! de botton zice ac lucru p kre-l zici si tu - i.e. k e o casa frumoasa, da k are probl d izolare a acoperishului, k proprietarii initiali aproape k l-au dat in judecata p dl le corb etc... si vbeste si dspr fallingwateru (good name btw! :lol: ) lu lloyd wright...
da acu vin eu si zic: la c puii mei foloseste o casa kre nu e functionala?? form follows funtion, c, e (d pus in) muzeu?? adik t uiti si zici, mama c tare, iti ia okii, da-ti ploua in casa?! e paradoxal k tocmai 'functionalistii' astia, gen nenea le corb, au dat-o-n bara la cap practic...
mie-mi place f mult mallet-stevens, d ex; c facea el era si f misto, k forma, & nici n-am auzit d plingeri in privinta sa ;)

gheorghe orban si baba 09 Jan 2008 13:33

Originally Posted by Alex Leo Serban:

pt gheorban & b (s poate go&b?)

deci m-ai inteleg gresit (sau m-am exprimat eu gresit, whatever...)! de botton zice ac lucru p kre-l zici si tu - i.e. k e o casa frumoasa, da k are probl d izolare a acoperishului, k proprietarii initiali aproape k l-au dat in judecata p dl le corb etc... si vbeste si dspr fallingwateru (good name btw! :lol: ) lu lloyd wright...
da acu vin eu si zic: la c puii mei foloseste o casa kre nu e functionala?? form follows funtion, c, e (d pus in) muzeu?? adik t uiti si zici, mama c tare, iti ia okii, da-ti ploua in casa?! e paradoxal k tocmai 'functionalistii' astia, gen nenea le corb, au dat-o-n bara la cap practic...
mie-mi place f mult mallet-stevens, d ex; c facea el era si f misto, k forma, & nici n-am auzit d plingeri in privinta sa ;)

la ce foloseste o rampa pe care-ti rupi gatul, la casa de la roche (acelasi corbu), in arondismentul 16? sau tubulatura de instalatii, expusa la intemperii si care necesita lucrari de intretinere vesnice si foarte costisitoare, la centrul georges pompidou? sau diafragmele permanent stricate din fatada institutului lumii arabe? si m-am limitat doar la paris... 'greseala' a fost constient asumata si la corbu, si la ceilalti, pentru ca nu s-au multumit nici cu arhitectura de hartie, nici cu compromisuri fatale - au fortat lucrurile, au incurajat evolutia tehnicii si au asigurat nasterea unor curente - functionalism, high-tech, building skins, etc. ar fi frumos sa-l desconsideram pe brancusi pt ca se alegea praful de coloana de la tg jiu, nu? plm, sculptura monumentala, dar nu rezista timpului... ai inteles ideea.

Alex Leo Serban 09 Jan 2008 13:55

hmm... hai k nu e KIAR ac lucru, stii bine! doar nu locuieshti intr-un monument in aer liber, nu?? k nici nu t catzeri p coloana infinita, nici nu maninci sarmale p masa tacerii :lol:

gheorghe orban si baba 09 Jan 2008 14:30

nu, da nici mallet-stevens nu e vreun arhitect genial. modernist, curatzel, nimic mai mult. si daca nu se interesa de cinema, nu auzeai nici tu de el.
:happy:

Alex Leo Serban 09 Jan 2008 15:45

Originally Posted by Pitbull:

(O fi fost distractiv pentru tine, cä te pupincuriza chiar si când te contrazicea mai abitir, da-n rest devenise lejer plicticos.

oh, i see... deci a fost banat pt k era plicticos - which is NOT the case cu carmine g, nu? :x

pt go&b

mah, o fi cum zici tu (re: mallet-st), eu i-am vazut kiar intrarea (= impasse) din paris, 16e, conceputa d el si mi-a placut enorm... da e adevarat k eu am o febletze pt art deco, deci sint subiectiv ;)
da arhitecti 'geniali'... nu stiu, zi un nume; sper sa NU fie gehry sau libeskind, k astia nu-mi plac defel!! :sick: (ma rog, gehry cu guggenheim din bilbao e misto, da celelalte... yukk!)

gheorghe orban si baba 09 Jan 2008 16:06

gehry a fost foarte bun in tinerete, dar a 'murit' profesional odata cu bilbao. dupa bilbao, se supune legilor pietii, iar piata vrea bilbao, asa ca de vreo 10 ani tot asta face. libeskind la fel, dar muzeul evreilor din berlin chiar ti-l recomand ca experienta spooky. btw, are cele mai naspa exponate din lume :lol:
arhitecti geniali? rem koolhaas, shigeru ban, kazuyo sejima. good luck google-ing.

herbert 09 Jan 2008 16:13

ok, si care e intrebarea in discutia lui leo cu gheorghe si baba?
on topic cu "The Beatles"...
"Let it be" sau "Yesterday"?

gheorghe orban si baba 09 Jan 2008 16:21

yesterday you were still a persona. now we know. let it be.
contrafort sau idei in dialog?

Alex Leo Serban 09 Jan 2008 16:29

da, d koolhas am auzit si eu... :P
mie mai imi place renzo piano (am vazut nu's c casa a lui, p un deal - UAU!), bashk - ma rog - beaubourg-u...
si jean nouvel - kiar imi place f mult, da nu's dk il consideri 'genial' ;)
da pt k ma trimiti la google - zi-mi c parere ai dspr etienne boulee & buckminster fuller? :P

distroe 09 Jan 2008 16:30

Corbusier si vila Savoye

Alex Leo Serban, ceea ce nu stii tu e ca Vila Savoye - pe adevarat, frumoasa - nu e locuibila pentru ca era prea avansata pentru tehnologia care exista pe vremea aia - adica nu existau termoizolatii, geamuri termopan, finisaje uscate nemaivorbind de automatizari casnice.

Altfel vila Savoye, ca proiect si model , e perfect locuibila. Si respecta si proportiile clasice, cu toate ca e o lucrare moderna - adica casa sa aiba postament, etaj principal , si coronament deasupra. Ceea ce nu inseamna ca arunc in arhitectii postmoderni sau deconstructivisti - ma refer aici pe langa Gehry si Eisenman si la Zaha Hadid, Bernard Tschumi, Coop Himmelblau sau Thom Mayne, care au filosofia lor spatiala ( Derrida) si vad lucrurile in cu totul alt soi).

Si ca sa intelegi ca se construiesc si azi case ca Savoye da un search pe Google images dupa Campo Baeza si dupa Souto de Moura.

Ai sa vezi o arhitectura superba.

herbert 09 Jan 2008 16:31

Originally Posted by gheorghe orban si baba:

yesterday you were still a persona. now we know. let it be.
contrafort sau idei in dialog?

aleg Dilema veche.
din opera lui Vintila Corbul:
"Caderea Constantinopolelui" sau "Iubirile imposibile ale lui Petronius"?

Alex Leo Serban 09 Jan 2008 16:50

pt distroe

uau, thx! :) d zaha hadid & tschumi auzisem si eu, o sa caut casa indicata d tine...

gheorghe orban si baba 09 Jan 2008 18:39

boulee e tatic, imi place f mult, si mie si prietenului meu peter greenaway. dar unele arhitecturi sunt facute sa ramana pe hartie...
bucky a fost un caraghios, destul de faimos in cercurile dubioase ale arhitecturii anilor 60-70 (he made it to the Times ;) ), dar astazi e total depasit si usor ridicol, cu povestile alea ale lui cu arhitectura aeropurtata si domurile geodezice. ca sa ma exprim plasticat, un fel de barbarella cu chelie si ochelari a la corbu. recent s-a trezit un epigon sa-i slefuiasca ideile si au iesit bubele alea intitulate eden project. perfecte pt bond james bond :lol:

gheorghe orban si baba 09 Jan 2008 18:56

Re: Corbusier si vila Savoye

Originally Posted by distroe:

nu e locuibila pentru ca era prea avansata pentru tehnologia care exista pe vremea aia - adica nu existau termoizolatii, geamuri termopan, finisaje uscate nemaivorbind de automatizari casnice. Altfel vila Savoye, ca proiect si model , e perfect locuibila. Si respecta si proportiile clasice, cu toate ca e o lucrare moderna - adica casa sa aiba postament, etaj principal , si coronament deasupra. Ceea ce nu inseamna ca arunc in arhitectii postmoderni sau deconstructivisti - ma refer aici pe langa Gehry si Eisenman si la Zaha Hadid, Bernard Tschumi, Coop Himmelblau sau Thom Mayne, care au filosofia lor spatiala ( Derrida) si vad lucrurile in cu totul alt soi).Si ca sa intelegi ca se construiesc si azi case ca Savoye da un search pe Google images dupa Campo Baeza si dupa Souto de Moura.
Ai sa vezi o arhitectura superba.

raspund tarziu pt ca tocmai am vizionat o semi-panarama de film (atonement). acum: glumele astea cu piano nobile si coronament sunt bune pentru 'arhitectura pentru toti'. ca sa nu ma mai refer la gips-cartoane, termopane si pluviteci. ma astept la niste judecati mai mature de la tine. pe fond insa, ai dreptate. :P
si, pls, va rog sa nu mai pomeniti de deconstructivism in arhitectura - nu exista asa ceva decat pentru neofitii care trebuie sa catalogheze totul intr-un 'ism. da, ai sa-mi spui ca toti cei mentionati de tine au fost prezentati de ph johnson intr-o expozitie la moma care se numea 'deconstructivism'. si ca eisenman s-a inhaitat cu derrida la chora l works. dar zaha hadid e o artista, ca si gehry, care sculpteaza numai forma; morphosis si coop h. sunt niste baietzei frustrati care pozeaza in avangardisti sub umbrela marilor corporatii; tschumi n-are alta legatura cu decon.-ul decat ca a castigat concursul pt la villette, adik ala la care a lucrat eisenman cu derrida,etc. all in all, toti sunt niste frumosi zglobii ai anilor '80, care nu pot fi inclusi in aceeasi palarie decat cu forta ignorantei.
trei, si mie imi place campo baeza, dar neocorbusianistii sunt altii - domnu'als, google some more: richard meier, new york five, john hejduk.

All times are GMT +2. The time now is 14:09.